• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Şubat Anneleri

canım nasıl alıştırdın..ben de başlayacağım yavaştan uyku eğitimine.
huzurunmeraklisi huzurunmeraklisi senin uyku eeeğitimin ne alemde..nasıl bi yol izliyorsun canım..anlatsanıza:KK76:

bizimkisi bi tuhaf gece 10 dan sabah 6 a kadar olan 3 saate bir uyanmalarda emzirip bırakıyorum kendisi uyuyor 8 den 12 e kadar olan uykular ise emzirip yatağına koyuyorum kendisi yarım saat oynuyor ve uykuya dalıyor öğlenden sonra da eğer iyi yorarsam üzerine emzirirsem emerken uyuyor bir iki defa da ayakta sallıyorum yani anlayacagın ben ne kadar cabalarsam cabalıyım o kendi düzenini kendisi kuruyor bende artık zorlamıyorum :D

Kızlar size bir kaç sorum olcak cevaplarsaniz çok sevinirim. 1. Bebisleriniz havada tuttuğunuz oyuncakları yakalamaya çalışıyor mu 2. Sesin olduğu tarafa yöneliyor mu 3.ismiyle seslendiginizde bakıyor mu. Bir de bebeginiz tam olarak ne kadarlik belirtebilirseniz güzel oluro_O

1- elleriyle vurup tutmaya calısıyor emziğini falan alıp ağzına alabiliyor tabi doğru tutarsa
2- sese duyarlı seslendiğimizde dönüyor yada müzik sesini arıyor
3- ismini 6cı ayda öğreniyormuş su an ismine tepki veriyor ama sebebi anne ya da baba sesi olduğu içim

Evet benım oglumda almıyor ben veriyorum o tükürüyor resmen :olamaz:

kaşıkla deniyorum hala aynı moddayız dili ile ağzına siper ediyor :D

Kızlar bebeğiniz günde kaç kere kaka yapıyor

3-4 günde bir yapıyor sağ olsun iyice dolduruyor
kıvamı bi tuhaf doktora onu sorcam bakalım

bizimkisi bi tuhaf gece 10 dan sabah 6 a kadar olan 3 saate bir uyanmalarda emzirip bırakıyorum kendisi uyuyor 8 den 12 e kadar olan uykular ise emzirip yatağına koyuyorum kendisi yarım saat oynuyor ve uykuya dalıyor öğlenden sonra da eğer iyi yorarsam üzerine emzirirsem emerken uyuyor bir iki defa da ayakta sallıyorum yani anlayacagın ben ne kadar cabalarsam cabalıyım o kendi düzenini kendisi kuruyor bende artık zorlamıyorum :KK70:

1- elleriyle vurup tutmaya calısıyor emziğini falan alıp ağzına alabiliyor tabi doğru tutarsa
2- sese duyarlı seslendiğimizde dönüyor yada müzik sesini arıyor
3- ismini 6cı ayda öğreniyormuş su an ismine tepki veriyor ama sebebi anne ya da baba sesi olduğu içim

kaşıkla deniyorum hala aynı moddayız dili ile ağzına siper ediyor :KK70:

3-4 günde bir yapıyor sağ olsun iyice dolduruyor
kıvamı bi tuhaf doktora onu sorcam bakalım
Bugun oglum kaşıkla karpuz suyu içti. Baya sevdi. :)))

bskn bskn Tatlım sen yıkanabilir bez kullanıyorsun ya, onu mayo olarak kullanabilir miyiz sence? İnternetten fotoğrafına bakıp anlayamıyorum. Görüşün nedir?
Bence kullanılabilir. Çünkü arasında çok fark yok.
Bende aynı markanın mayosu da var, mayo olduğunu bilmesem bez derdim:p hatta bezlerinden daha güzel :) çift bariyerli :KK66:

Ama mayosu daha uygun fiyatlı onu neden tercih etmiyorsun:/

aldım canım 6 aylık benim aldıklarım. hatta gitarlı olanlarda vardı onlarıda aldım :)
sen nerde oturuyorsun, bulursam alayım sana :))
Kartalda oturuyorum:( caddedekine bakmıştım. Hoş başka nerde var onu da bilmiyorum :p ama yakın illerdeki arkadaşlara sordurdum bulamadılar :(
Bayram üstü kesin tükenmiştir :(

Bence kullanılabilir. Çünkü arasında çok fark yok.
Bende aynı markanın mayosu da var, mayo olduğunu bilmesem bez derdim:p hatta bezlerinden daha güzel :) çift bariyerli :KK66:

Ama mayosu daha uygun fiyatlı onu neden tercih etmiyorsun:/
Mayosundan aldım giydi çok tatlı ama çok zor kurudu yaw Allah tan iki tane almışım :) poposunu yediğim:KK53::KK53:

Biz gecen hafta babaannede kaldik orda surekli kucakta gezmeye alistti oglum 2 gundur tuketti resmen beni surekli yaninda istiyor ve kucaga alinmak istiyor. Artık farklilik istiyor galiba yatirinca basiyor cigligi. Uyku duzenimjzde bozukdu iyice gunduz sicaktan ememiyor dogru duzgun. Surekli aglama modundayiz. O uslu bebegim gitti resmen. Artik oturtuyorum ben de kendisi istiyor zaten. Suyu biberona koyup veriyordum icmiyordu. Gecen gun hayat markanın bebek suyunu aldim icinden suluk agzi cikti. Siseye az su koyup suluk agziyla veriyorum oyle pek bir sevdi hatta kendisi icmeyi bile basariyor tabi yarisi koltuga ustune dokuluyor o ayri da. Gunde iki kez yarim su bardagi kadar su veriyorum artik çok sicak cunku.
3 gundur ayak parmagini agza götürmeyi ve puuu yaparak tukurk cikarmayi öğrendi. Pusete koyunca sinir oluyor artik ayaklarini direterek popuyu kaldiriyor al beni diye.
9 da uyuyan çocuk 11 de uyumaya basladi. Uykuya dalmasi da cok zor oluyor bir kac gundur.
Ek gidaya daha baslamadim ama karpuz ve kiraz tattirdim burdaki arkadaslardan esinlenerek. Patates puresi de tattirdim onu da sevdi. Yarin kontrolumuz var doktora sorup ek gida olayina tam olarak baslayacagim. Yarn bi de rota virusunun 2. Dozunu olacak.
Bizden bu kadar simdilik.

2 günde bir sadece parmağım ile bişler tattırıyorum
cıksss karpuzda midemiz bulandı öğğ yaptık
kirazı sevmedik ama öğğ yapmadık
sadece erik sevdik gibi

:KK70:
ben yarın muz vereceğim..eriği kirazla karıştırıp verdim pek sevmedi ama yedi..sade kiraz verdiğimde yemişti severek..karpuz kiraz şeftali nektari verdim gayet güzel severek yedi..dün 1 şeftali bugün de 1 nektariyi yedi:kk77:
patates çorbası yaptım bi de bugün ondan da verdim öğürdü hiç sevmedi ahha:KK48:

Degstrdm smdide dayadim memeyi agzina :KK70:

Ben dogm anina geri donmek istyrm bebegimi gorup görmediğimi hatirlamiyorm çünkü:KK70: sadece duydugum bi aglama sesiydi ondan sonra bayildm mi uyuttular mi hatrlamiyorm
Yaa .. Ben çok net olarak hatırlıyorum.. Oğlum dünya ya geldi.... Göbek bağı kesildi... Ve bana verildi.. Yavrum parmagimi tuttu .. Oyyy aglicam bak

Canım benım oglumda geçen gün öyle oldu. Bazen oluyor böyle. O zamanlar hiç yanından kalkmıyorum elini tutuyorum başımi başına dayıyorum yatıyorum onunla. Sonra geçiyor. Sende deneyebilirsin
Tesekkur ederim canım. Bir dahaki ne onu iyice uykuya dalan kadar elini birakmicam

ben yarın muz vereceğim..eriği kirazla karıştırıp verdim pek sevmedi ama yedi..sade kiraz verdiğimde yemişti severek..karpuz kiraz şeftali nektari verdim gayet güzel severek yedi..dün 1 şeftali bugün de 1 nektariyi yedi:kk77:
patates çorbası yaptım bi de bugün ondan da verdim öğürdü hiç sevmedi ahha:KK48:
Patates çorbasını nasıl yaptın canım.

Kizlar oglus uyudu ama kaka yapms simdi uyandrip degstryim mi uyusun mu oyle napsam ki az bsy yapms ama bide sabaha kadar uyursa pisik olur :KK43:
gece hiç uyanmiyor mu canım uyanır uyanmaz degistir emzir yatır ya da sen yatarken degistir emzir yatır hem gece de uyanmamis olur bi ihtimal

Patates çorbasını nasıl yaptın canım.
canım bir patatesi küpküp doğradım 2 bardak suyla haşladım sonra blendardan geçirdim..içine azcık zeytinyağı ve 30 cc kadar sütümden kattım. katı bi çorba kıvamında yaptım..okadar yani..deneyerek yaptım ben de..ama sevmedi Zeynep hanım:olamaz:

Kizlar oglus uyudu ama kaka yapms simdi uyandrip degstryim mi uyusun mu oyle napsam ki az bsy yapms ama bide sabaha kadar uyursa pisik olur :KK43:
canım altını değiştir sonra da emzir..ayılırsa bile emerken uyur ben öyle yapıyorum..çiş yaptıysa açmıyorum altını ama:KK14:

ohhh sefamiz olsun bi adrenalin yapalım dedik hayatımızda hiç yokmuş gibi. iftara gittik hem de dışarıya. açık havada oldu. ben kesinlikle gitmeyi düşünmüyordum ama ikiz büyütmüş bi ark ısrar etti beraber bakarız gel dedi sagolsun hiç beraber bakmadık çocukların hiç birini bana bırakmadı. kalabalık bi gruptuk ya kendi gezdirdi ya da sattı birine çocukları :KK9: ben de oturdum yemeğimi yedim ve uzuun zamandan sonra sıcak çay içtim büyük kızıma da aynı ark.ın çocukları baktı cok fazla şey düşünmeden bi kaç saat geçirdim ama ikizler geldigimizden beri bi türlü uyuyamadilar orda uyumuslardi ama arabalarindan alinca hemwn açtılar gözlerini.çok seven oldu okudum ufledim çocuklarımı. insallah sabaha kadar uyurlar artık :dua:

c
Kartalda oturuyorum:KK43: caddedekine bakmıştım. Hoş başka nerde var onu da bilmiyorum :p ama yakın illerdeki arkadaşlara sordurdum bulamadılar :KK43:
Bayram üstü kesin tükenmiştir :KK43:
canım Anadolu yakasında H&M pek yok 2 tane var..biri caddede desiğin gibi diğeri de Brandium AVM de idi yanlış hatırlamıyorsam..halbuki Avrupa yakasında birçokAvm de var..en azından Akasya'ya açarlar diye umuuyordum ama açmamışlar..sinir bozucu:skandal:

Back
X