Benimki ilk cocugumuzda yine arada yanima gelip karnima koyuyordu simdi hic tinmiyor ama kiziyla iliskisine bakiyorum o kadar cok hosuma gidiyor ki. Babalar cocuk dogup biraz hareketlenince, bize tepki vermeye baslayinca anliyor baba oldugunu. Hic uzulmeyin ama bebisiniz dogunca arada yalniz birakin biraz korkmustu esim ilk basta ama 1yasini doldurmadan haftada 1gun sabahtan ogleye kadar ben dersteyken tamamen o ilgilendi kizimla. Birbirlerine iyice alistilarBenim eşimde öyle biz bayadır hissediyoruz hareketlerini ilk hissettiğinde heyecanlandı bu nasıl bişey ya çok değişik falan diye ama sonra hiç tınmadı bile bn daha çok hissetmeme rağmen her vuruşunda heyecanlanıyorum bak nasıl vuruyor elini getirsene diyorum gülümsüyo sadece sonra tv izlemeye devam.öyle yaptığında kızıyorum sende hiç heves yok diye.alışveriş yaparkende öyle sanki her zamanki kendimize yaptığımz alışveriş gibi hadi hadi lerle geçiyor.bırakmıyor ki şöyle tek tek herşeye bakayım seveyim çok duygusuz ya.ağzı açılıncada oğlum olacak babamn adını koycam diyo tek bildiği bu
Aaa coook zekiceinternetten keçe kalıpları var, onları indirdim A4 e bastım ordan keçeye koyup basacağım
aşağıda ki gibi indirdim :)
anlaamadım canım maasımın kalan kısmı dedıgın ne? Normal maasını verecekler sanaSenin durumun biraz daha ozel.. bende yapabilirim raporla vs ama maasimi euro olarak aliyorum kalan kismi sskdan daha dusukten almam gerekicek ki isime gelmez su aralar.. hele ki bebek dogmadan once :/
Ayyyyyy sonunda renga renk keçelerim geldi çok sevindirik oldum, yarından kalıplarını çıkarıp kesmeye baslayabilirim :) insAllah beceririm
Bence de eger cok agırlasmadıysan ıdeal zamanBen mobilyalarımızı aldım kıyafetlerini de aralığın ilk hafta sonu yıkayıp ütülemeyi düşünüyorum Allah izin verirse o zaman 32 haftalık olucak ideal zaman ama bu bana göre tabii :))
Canim beni kapsamiyor pasalar gibi keserler bu durumda.. valla bir saat icin riske atamicam, avukatin soyledigi beni kapsamadigi.. yasa tam olarak gururliye bile girmemis, emekli sandiginda calisanlar icin uygulamaya baslamislar digerleri icin suan icin bir degisiklik yok.anlaamadım canım maasımın kalan kısmı dedıgın ne? Normal maasını verecekler sana
Ornegın gunde 8 saat calısıyorsan hergun yarım saat erken cıkma hakkın var. Fazladan calıstıkların ıcın para almazsın ama erken cıkma hakkın var. Maasını eksık odeyemezler
Amin canım inşallah, teşekkür ederiz. Biz 2 duvarını kağıt yaptık. diğer 2 duvardan biri pencere diğerine de dolap geleceği için kumsal rengine boyadık.
kağıtları bauhaus'tan beğendik. orada bebek odaları için katalog var. tüm malzemeyi aldıktan sonra bi usta bulduk ona yaptırdık.
Bende çalışıyorumm amaa :) 09:00 17:30 çalışma saatlerim işte artık ufaktan ağırlaşma başladı ama yinede Allah nasip ederse aralığın ilk hafta sonu yapıyım anca kurur 1 haftada :) diğer hafta sonuda ütülerim 323 haftalıkken biter sonrada hastane çantası telaşesi başlar :)) hayırlısı bakalımBence de eger cok agırlasmadıysan ıdeal zaman
Calısan ıcın yıka utule vakıt ayırmak da zor. Ben de sımdı fazladan yaptıgım mesaılerı ara ara kullanıp bu tarz seylere ayırayım dıyorum. 60 saat fazla mesaım var ızın olarak kullanabılecegım. Odası zaten 14 kasımda gelıcek, kıyafet olarak da 7-8 parca bıseyım var henuz almadım. Ben de aralık gıbı yaoarım dıyorum(4 hafta gerıdeyım senden)
Tam olarak anlamadım ama dedıgım gıbı benım bırcok tanıdıgım ozel sektorde kullanıyor bu hakkını. Bu yasa yenı bır yasa degılkı zaten. Ben de bu hakkmı kullanmıyorum ama kullacanacak olan varsa yanıtmıyalım derım. Asagıdaı yazıdan da gorebılırsınız .Canim beni kapsamiyor pasalar gibi keserler bu durumda.. valla bir saat icin riske atamicam, avukatin soyledigi beni kapsamadigi.. yasa tam olarak gururliye bile girmemis, emekli sandiginda calisanlar icin uygulamaya baslamislar digerleri icin suan icin bir degisiklik yok.
Bende çalışıyorumm amaa :) 09:00 17:30 çalışma saatlerim işte artık ufaktan ağırlaşma başladı ama yinede Allah nasip ederse aralığın ilk hafta sonu yapıyım anca kurur 1 haftada :) diğer hafta sonuda ütülerim 323 haftalıkken biter sonrada hastane çantası telaşesi başlar :)) hayırlısı bakalım
:)) valla canım benimde ilk bebiş çevremdede hiç çanta hazırlığını tanık olmadım bende kopya çekerim hemde lazım olabilecekleri az çok kestirip koyarım fazlada olsa bişi olmaz geri getiririz napakaynen ya benım de evde balkon yok kurutma uzun surecek. Artık kalorıfere yakın yere koyarım hemen kurusun dıye:)
Ben hastane cantası vs ıcın cok cahılım. sızler neler koyacaksanız artık bende o sekılde kopya cekerım sızden.
Canim maalesef avukat bunun yasal olarak gururluge girdigini bulamadiTam olarak anlamadım ama dedıgım gıbı benım bırcok tanıdıgım ozel sektorde kullanıyor bu hakkını. Bu yasa yenı bır yasa degılkı zaten. Ben de bu hakkmı kullanmıyorum ama kullacanacak olan varsa yanıtmıyalım derım. Asagıdaı yazıdan da gorebılırsınız .
Malumunuz olduğu üzere İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu 30/06/2012 tarih ve 28339 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Mezkur Kanunun kapsam başlıklı 2 inci maddesi “Kamu ve Özel Sektöre ait bütün işlere ve işyerlerine, bu işyerlerinin işverenleri ile ….” demektedir. Yine mezkur kanunun 30 uncu Maddesine dayandırılarak “Gebe veya Emziren Kadınların Çalıştırılma Şartları ile Emzirme Odaları ve Çocuk Bakım Yurtlarına dair Yönetmelik” 16/08/2013 tarih 28737 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.
Mezkur Yönetmeliğin çalışma saatleri başlıklı 9. Maddesinde “gebe ve emziren çalışan günde yedibuçuk saatten fazla çalıştırılamaz” denilmektedir.
Mezkur Yönetmeliğin uygulamada öncelik başlıklı 5. Maddesinin 1 inci fıkrası “Bu Yönetmelik hükümlerinin uygulanmasında öncelikle çalışanın tabi olduğu ilgili mevzuat hükümleri dikkate alınır” denilse de aynı maddenin 2 inci fıkrasında “6331 sayılı Kanun kapsamında olup kendi özel mevzuatlarında hüküm bulunmaması halinde çalışanlar açısından bu yönetmelik hükümleri uygulanır” denilmektedir.
Yukarıda sıralanan gerekçelere dayanarak, sendikamız üyesi tarafından kurumuna verilen dilekçe ile “7.5 saatten fazla çalışmama” talebi ilgili idarece reddedilmiş ve Eksen Sağlık Bir Sen bu durumu yargıya taşımıştı.
Ankara 17. İdare Mahkemesinde görülen dava üyemiz lehine sonuçlanmış olup mahkeme yürütmeyi durdurma kararı vermişti.
Dedıgım gıbı sızın durum farklı olabılır, molalar vs fazla dıyorsun. Ama normalde boyle bır hakkımız var yani. Sut ıznını de toplu olarak haftada bır gun ızın olarak alabılıyorsun. Sen ucretsız ızın dusunmuyormusun hiç dogumdan sonraCanim maalesef avukat bunun yasal olarak gururluge girdigini bulamadisadece emziren icin gecerli diye soyledi.. Sende paran kesilmiyorsa ne mutlu sana, ama ben riske atamicam bir saat icin, ayrica tum molalarimi topladigimda 20 dakika erken cikmam gerekiyor, her iki saatte bir 10 dakika molam var, ustune fazladan kullaniyoruz zaten, ayrica yemek molamiz 40 dakika, hani cokta yuzum yok bu durumda.. ama sut hakkim var onu kullanicam ondada 1,5 saat erken cikariyor is yerim 7.5 saat uygulamasi yok garip ama bizde biraz farkli isliyor :))) ayda bir haftasonu calisiyorum cumartesi 5,5 saat onuda 4 saate dusuruyor.. gibi gibi gibi :)
Aaa coook zekice.. tamam bende boyle yapicam kartondan baski yaparim artik superrr
Canjm yapacaklarını cook merak ediyorum
Canim ben bir ay evde kalip ise baslicam, bu sene yeni ev aldik arti gecen sene araba.. bebek hic planda yoktu, borc borc ustune su aralar :)) .. ben sut iznimi bir sene boyunca hergun erken cikarak kullanicam zaten gec basliyorum ise, 10h - 17:30 olucak.. cok yorucuda olmuyacak bu durumda benim icinDedıgım gıbı sızın durum farklı olabılır, molalar vs fazla dıyorsun. Ama normalde boyle bır hakkımız var yani. Sut ıznını de toplu olarak haftada bır gun ızın olarak alabılıyorsun. Sen ucretsız ızın dusunmuyormusun hiç dogumdan sonra
bende bu modeli yaptırmayı düşünüyodum cicilikeçeden :)türkce bulamazsan ingilizce yaz illa bi şekilde cıkıyorb
aşağıda ki modeli yapacağım nasipse
Canım ben şampuanını sebamed aldım yağı johsnons baby aldım pişik kremi sudocrem alıcam inşallah bepanthol ve hametan da bulundurmayı istiyorum hem kendim için hem bebiş içinKizlar bebek bakim urunlerinde hangi markayi almayi dusunuyorsunuz..
Ben sebamed ile mustela arasinda kaldim.. sanirim internetten dusurdugum ilk uygun kampanyada mustela alacagim..
Pisik kremi bebek yagi sampuan sabun..
Almayi dusunduklerim bunlar..
bende bu modeli yaptırmayı düşünüyodum cicilikeçeden :)
seninkini merak ediyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?