2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 83 40,5%
  • erkek

OY: 107 52,2%
  • ikiz kız

OY: 2 1,0%
  • ikiz erkek

OY: 3 1,5%
  • ikiz kız/erkek

OY: 8 3,9%
  • üçüz / çoğul

OY: 2 1,0%

• Ankete Katılan
    205
Kızlar erkek anası bacılarım. Erken sünnet düşünüyorsanız gece kalmayın derim. Bizim bebişi kontrole götürdüğümüzde bir bebegi sünnet ediyordu doktor 4 aylıkmış. Allahım ne agladı ne bagırdı o cocuk içim gitti hiç susmadj bitene kadar. İyi ki daha küçük yaptırmışız dedim. Sedyeye elinden kolundan baglıyorlar cünkü bebekler sırtüstü yatmak ve baglanmak istemedikleri için 3 aydan sonra durmuyor aglıyormuş aklınızda olsun bizimki aglayacak gbi oldu sagdıgım sütü içirmiştim biberonla rahat gecti 19 günlüktü
Aynen öyle canım biz 35. Gün yaptirdik şükür çok kolay geçti neredeyse uyuyordu hatta. Ama bir iki hafta sonraya kalsa değişirdi işler. Doktorlar da öyle dedi.

Bu daha ilk adım muhtemelen bir şey demezler. Sonraki aylarda artmasını beklerler. Bazen de kilo hep %10lardadir aynı çizgide gittiği için bunu da sorun etmezler. Ama düşmemesi lazim. Ve boyla kilonun da farkının çok olmaması lazım
Çok kriter varmış, ilk çocuk olunca hiçbirini bilmiyorum şu an onu fark ettim 😁

Ben Lansinohu kutusu bitene kadar sürdüm canım. Doğumdan bir hafta önce başlayıp. Onun dışında hametan sürdüm bir gün, ayva jeli yaptık onu sürdüm, zeytinyağı sürdüm, Hindistan cevizi yağı sürdüm, her emzirme sonrası süt sürdüm yok ama yok şu ana kadar şu iyi geldi diyebileceğim hiçbir şey olmadı. Çıldırıyorum artık ya. Allah affetsin cidden sinirlerim bozuluyor. Umarım şu gümüş kapaklar bir işe yarar 😞
Canım silikon uçla emzirmeyi denesene, iki gündür hayat kalitem arttı resmen.

İnşallah geçer. Ameliyat zor. Üzerine hafif baskı yapacak birşey koyup bağlayacağım bizimkiler öyle yaparmış. Sizler yapıyor musunuz bilmiyorum
2 cm felan kesik atiyolar ama tabiki olmasın ameliyatlik ben yapmadım para sariyolar duydum onu doktora sordum gülmüştü 🤣 acaba yapsammi sen bı yap resim at bana özelden nasıl yapılıyor bilmiyorum bende yaparım olmadi

Kızlar erkek anası bacılarım. Erken sünnet düşünüyorsanız gece kalmayın derim. Bizim bebişi kontrole götürdüğümüzde bir bebegi sünnet ediyordu doktor 4 aylıkmış. Allahım ne agladı ne bagırdı o cocuk içim gitti hiç susmadj bitene kadar. İyi ki daha küçük yaptırmışız dedim. Sedyeye elinden kolundan baglıyorlar cünkü bebekler sırtüstü yatmak ve baglanmak istemedikleri için 3 aydan sonra durmuyor aglıyormuş aklınızda olsun bizimki aglayacak gbi oldu sagdıgım sütü içirmiştim biberonla rahat gecti 19 günlüktü
Bende 3/4 arası düşünüyorum. Acıdan mı durmuyorlar. Hissediyorlar mı. Bide en merak ettiğim sünnet sonrası anestezi etkisi geçince ağrı yaşıyorlar mı

40'ı çıktıktan sonra önerdi bizim doktor da, ağrı kesiciye bile gerek kalmıyomuş.

2 cm felan kesik atiyolar ama tabiki olmasın ameliyatlik ben yapmadım para sariyolar duydum onu doktora sordum gülmüştü 🤣 acaba yapsammi sen bı yap resim at bana özelden nasıl yapılıyor bilmiyorum bende yaparım olmadi
Evet para sarıyorlar. Temiz bi beze sarıp üzeirne koyup sarıyorsun eskiler hep yapıyor işe de yarıyor. Ben yaptım ama annem çok kızdı pas onu mahveder dedi cildine değer felan dedi. Bende peçeteyi kare şeklinde katlayıp üzeirne indirecem bağlıyacağım o daha sağlıklı. Kimisi plastik küçük kapak koyuyormuş. Ben daha yapmadım yapınca atarım sana

Bebolarınız hangi emziği kabul ettii? Avent'i pek almıyo bizimki sanki acaba emzik mi istemiyo yoksa avent'i mi kararsızım

Çok kriter varmış, ilk çocuk olunca hiçbirini bilmiyorum şu an onu fark ettim 😁
Çok yok bir de kiloyla ilgili şu durum var 6. Ayında doğum kilosunun 2 katı yaşında da 3 katı olması beklenir.

Ama bunlar çok genel geçer bilgiler o yüzden ilk yıl aynı doktor tarafından rutin kontrollerin yapılması çok önemli. Çocuğun yapısını anlayınca değerlendirmeleri de farklı oluyor

Cnm bende bioderma duş yağını aldım sen memnunmusun bu aralar vücudumda böcek ısırığı gibi kaşıntı kuruluk oluyor şu an emziriyorum tabi analık stresli stresten mi oldu bilmiyorum ki eşimde diyo o duş yağından olmuştur 😬
Ben çok memnunum aslında hatta normal duş jeline dönünce farkı anladım bi anda kurudu tüm vücudum. Kaç gün oldu kullanalı alerji yapmış da olabilir tabi ama genelde alerji ilk 24 saatte kendini belli eder

Bende 3/4 arası düşünüyorum. Acıdan mı durmuyorlar. Hissediyorlar mı. Bide en merak ettiğim sünnet sonrası anestezi etkisi geçince ağrı yaşıyorlar mı
Acıdan değil de el kol tutuyorlar ya o yüzden durmuyor büyük bebekler. Anestezi etkisi geçince bizimki acı yaşamadı. Ağrı kesici vermedim.

X