2016 Nisan Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri


  • Ankete Katılan
    380
10.dişimiz yolda.iki gündür her beslenme sonrasında kaka yapıyor.ishal değil.yarın doktora gideceğiz.inşallah birşey yoktur.
 
Bu gece kizimi ilk kez yastikla yatirdim. Belki gecenin ilerleyen saatlerinde alirim ama bi denesin bakalim. 2 yasina kadar kullanmayi pek istemiyordum. Elifcik de yastiksiz cok rahat aslinda ama cok hareketli uyurken.belki ise yarar diye deniyim dedim.
 
10.dişimiz yolda.iki gündür her beslenme sonrasında kaka yapıyor.ishal değil.yarın doktora gideceğiz.inşallah birşey yoktur.
Bizimkide aynı sayılır. Günde 3 yada genelde 4 kez yapıyor. Bazıları cıvık, bazıları ishal. Huzursuzluğuda var. Geceleri hep uyanıyo. Sabahları da 1 saat daha erken kalkmaya başladı ve kalkar kalkmaz kaka yapıyor. 1 haftadır böyle. Önceki gün doktora götürdük. Bişeyi yok uediği bişeyden muhtemelen dedi. Ama bulamadım ben bişey. Tahlile gerek görmedi. Maflor verdi. Kronik ishalden bahsetmemiz için 2 hafta süren ve günde 4 ten fazla olan sıvı kaka görmeliyiz dedi. Bilmiyorum beklemedeyiz, inşallah geçer
 
 
Az önce geldik dr.dan.ishal ve muhallebi kıvamında olmadığı sürece önemli değil dedi tam dr dayken yapıverdi kakasını bunun iyi beslendiğini gösterdiğini söyledi.bir yaşımıza 8 gün var.79.5cm boyumuz kilomuz 9 13aylık olunca yapılan menenjit aşısından bahsetti.alerjik öykümüz olduğu için ek gıdamız hâlâ bir kağnı hızında ilerliyor.ayak basması gayet kuvvetli ayakta durabiliyor ama yürümeye gönlü yok.sizede geçmiş olsun.
 
Geçmiş olsun sizinde mi alerjiniz var biraz bahsedermisiniz
 
teşekkür ederim.6.ayımızda ek gıdaya geçiş sürecinde yüzümüzde kaşıntıyla birlikte kızarıklık ve isilik benzeri döküntüler oluştu.ancak kakada kan ve mukus yoktu.ertesi sabah halen devam edince acile götürduk.alerji olduğunu söylediler.bunun üzerine şişlide özel bir hastanenin pediatrik alerji doktoruna gittik.bizden birtakım testler istedi o zamana kadar yemiş olduğumuz besinlerin içeriğine göre.aslında 3 gün kuralına göre bir sorun yaşamadan yemiştik ama aynı zamanda emen bir bebekti ve aşure dönemiydi ve ben aşure kazanının içine düşmüştüm resmen bunuda söyleyince süt ürünleri havuç kabak patates buğday ceviz fıstık grubu ve yumurta sarısı ve beyazına bakıldı.testler havuç hariç negatif geldi.havuçta eser miktarda.havuç ikimizde tuketmiyoruz.birde şuan tarçın alerjisi var.tarçınlı bişey tükettiğim zaman kızımda kaşıntı ve kızarmalar başlıyor şu an hayatımızdan tamamen çıkardık.kuru ve atopik bir cildi var kızımın bu sebeple bir losyon kullanıyoruz çok iyi geliyor.kızarıklık ve kaşıntı hissini kısa sürede kesiyor.yaşına girecek olmasına rağmen hala farklı bir gıda verirken endişeleniyorum.yinede bugunlerimize şukur.sizinde alerjik oykunuzu okumuştum sizede geçmiş olsun.bütün bebeklere sağlıklı günler bol uykulu geceler diliyorum.
 
hemde bazen tükenmiş hissediyorum. ben çalışıyorum .. çocuğa zamanda ayırmak istiyorum
 
canım çok pahalı hemde
ben 30 kişilik değil 15 kişiye düşürdüm pastayı vay o bile 150 lira.
artık diğer çeşitleri bol yapıcam inş
 
Aynen yapıyor bazen böyle nasılsın canım içerdeki bebeğin nsıl doğum belli mi ne zmn olacğı
Henuz belli degil son 2 haftada duruma bakicaz dedi dr. Yani herhalde mayisin 10u itibariyle gelir hanimkizimiz :) bende iste ufak ufak hazirliklara devam ediyorum. Hazirlik derken.. çul çaput olarak degilde evi 4 kisilik yapmaya calisiyorum yazlik kislik yapiyimki doguma denk gelicek zor olmasin vs vs iste :)))
 
canım çok pahalı hemde
ben 30 kişilik değil 15 kişiye düşürdüm pastayı vay o bile 150 lira.
artık diğer çeşitleri bol yapıcam inş
bende öyle yapıcam canım şeker hamursuz daha uygun olck

Aynen canım iyi yapıyorsun Allah yardımcın olsun inşallah kolay doğumun olsun sağlıkla Al ikinci kızını kucağına
 
Az kalmış doğumuna.. hayırlısıyla gelsin kızın.. bizimkide kız oyüzden bizim tekrardan alışveriş var arada alıyorum erken başladım yine..sadece oda yapılmıycak.. senin ilkide kız olduğu için pek bişey almana gerek yok
 
Okuyunca ben bile heyecanlandım biran:))
 
Kolay doğumun olsun inşallah canım. Allahta güç kuvvet versin sana ilk 1 seneyi atlattın mı gerisi kolay olur. 1 yaş araları olacak ikiz gibi büyücekler :)
 
Biz de muayeneden cok korkuyoruz doktorlarin hoyrat tavirlari yuzunden. Bir de saglik ocagindaki hemsire degisti. Zart zart korkuttu hem eli agir cocugum artik agliyor heryerde. Heleki kan alimi tam bir faciaydi zor dayandim. Ev haricinde biryerde sirt ustu asla yatiramiyorum artio. Altini almak icin bile kesinlikle yatmiyor siki siki sarilip agliyor yavrum
Avokada oneririm sana denemediysen. Hem cok besleyici ve iyi yaglar barindiriyor. Haftada bir yediriyorum. Ogun sayisindan ziyade ogun arasindaki saat onemli diyor doktorlar. Yani surekli ard arda bisiler tikistirmak dogru degil. Azar azar kombiyotik yogurta da alistirabilirsin.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…