- 28 Mayıs 2015
- 7.519
- 27.772
-
- Konu Sahibi agresifportakal
- #70.601
Alt dişlerde de oldu canım aynısı gecesinde patlamıştı diştir diye düşünüyorum yada hasta mı oluyor anlamadımDiş olduguna eminmisin canım doktor bana 37,5 geçmez ateş demişti birde çıkıp geri gidiyor diş atesi
Ateş, ancak mikropla olur. Diş çıkarmak, tırnağın veya saçın uzaması gibi doğal bir hadisedir. Çocuğa rahatsızlık vermez. Bebeklerde diş çıkarma süreci son derece uzundur. Ortalama altıncı aydan başlar, iki yaşa kadar devam eder. Bu süreçte çocuk dışarıdan aldığı çeşitli mikroplarla hastalanır, ateşlenir, bu da diş çıkarmaya bağlanır. Aslında diş çıkarmakla ateş yükselmesi arasında şöyle bir bağlantı var: Çocuk bir yerden virüs alınca ateşi çıkar. Ateş de bebeğin metabolizmasını hızlandırır. Bu yüzden dişlerin çıkma süresi kısalır; bir hafta sonra çıkacak diş üç gün sonra patlayabilir. Ancak diş, ateş yapmaz. ( Kadir Tuğcu)
Mikrop aldıysa bnden almıştır kesin hastalığı yeni yeni atlatıyorum çnki en iyisi yarın Bi doktora gitmek ne olur ne olmazYalnız bebekler diş çıkartırken vücut dirençleri düştüğünden hastalıklara daha açık olurlarmış, bu nedenle enfeksiyonlara da daha açık oluyorlar. İshal ve pişikde var diyosun, bence doktora görünmelisiniz. Bizim doktorumuzun hastalık yada ayeş durumunda ilk sorduğu 'bebeğin genel durumu nasıl?' Eğer neşesi yerinde, meme alıyor yada yemek yiyorsa sorun yok bekleyin der, ama genel hali sıkıntılıysa gelin der
İnşallah canım inşallah ilk dişlerde ateş sonrası diş gelince bunuda ona bağlıyorum haliyle umarım sdece diştendirGeçmiş olsun Can'ım bi götür bence doktora. Bizim doktorumuzda diş ateş yapmaz diyenlerden sadece kafası normalden sıcak olur asla 38e çıkmaz demişti. Belki başka bir derdi vardır kuzunun. Tabi inşallah yoktur sadece diştir
Heee evet ayirdim ama kocayla :))) o dalonda yatiyor 10 gundur falan .. biz de kizimla bi rahatiz ki sorma..İyi geceler kızlar ben şimdi ikinciye hamileyim ya 3 ayımız kaldı Doğuma kızımda tanımızda yatıyordu bende odayı ayırdım bugün diğer kızım doğunca o gelicek şimdiden alışalım ikimizde diye ama için bir tuhaf oldu kendimi kötü hissettim açıkçası hiç ayrılmamıştık. Şimdi ben mi abartıyorum yoksa geçmi kaldım ayırmak için bana birşey söyleyin.
agresifportakal @Aryazin sima kızlar siz ne yaptınız zaten ayrı odalardamıydınız yada ne yapmayı düşünüyorsunuz
bence çok iyi, bizimki akşam 11 gibi uyur, 12 de kalkar, 1 de kalkar sonra 4 te ve 6da. 6 dan sonra 8 e kadar uyuyor ama yarım saatte bi uyanarak. 10 gibi yatıp 10.30 da kalkar ve sonra bi bi saat daha yatar. akşam 6 dan 7 ye kadar bir daha uyur. bunun yanında sizinki süper :)Tatille beraber kizcenin uyku duzeni epey degisti. Sizce nasil.yorum yapar misiniz.
Kalkis 9-10
Oglen uykusu 15 ten 17 ye kadar
Aksam 22-23 gibi gece uykusu
Gece gec kaliyor bence ama degistiremiyorum bir turlu.
:) ay Can'ım ya inşallah ikinci uyku konusunda sıkıntısız olur.bizde ayırdık 3 gündür odaları akşam benim yanımda yatakta uyuyor sonra kendi yatağına yatırıyorum gecede yanımda yatırıyordum artık onu kaldırdık kucağımda yeniden uyuyup tekrar yatağa sabaha kadar yatak odası onun odası git gel :) bide akşam koysam yatsa sabah kalksa süper olurdu :) sanki çok şey istemişim gibi oldu :)Heee evet ayirdim ama kocayla :))) o dalonda yatiyor 10 gundur falan .. biz de kizimla bi rahatiz ki sorma..
Saka bir yana da biliyosun benim kizin uyku problemi var. Hatta uyku diye birseyi yok bizim kiz 2 3 den evvel uyumaz. gece uykusu 3 saat falan oda 4 5 kere kalkiyor bu surecte. Mecbur birlikte yatiyoruz. Cunku gun icindede uyumadigindan dolayi o uyudugu 20 30 dk larda uyuyabiliyorum bende sadece
Bence harikaaaa..hatta silim bu yorumumuzu nazar degmesin masallah masallaahhhTatille beraber kizcenin uyku duzeni epey degisti. Sizce nasil.yorum yapar misiniz.
Kalkis 9-10
Oglen uykusu 15 ten 17 ye kadar
Aksam 22-23 gibi gece uykusu
Gece gec kaliyor bence ama degistiremiyorum bir turlu.
Merhaba cnm çocuk uyudukca yapıyorum ben. Şimdi bide hamisimMerhaba kızlar
Evinizi temizleyebiliyor musunuz? Ben mi yetisemiyorum acabaaa..dolaplarin ici dagildi iyice elden gecmesi lazim.supurebilirsem ayni gun toz alamiyorum silemiyorum ben silene kadar tekrar supurulcek halr geliyor ev. Camlari kapilari yemegi hic saymiyorum sanki surekli her yer daginik.. Sinirlerim bozuluyor nasil yapiyorsunuz
Bişeyle kafasını çizmiş bence kabuk bağlamış çünkü. Hastalık olsa döküntü olurdu
Ben oğlan arkamda makinenin tepesinde makineyi aça kapata temizlik yapıyorum:) değilse aynı dediğin gibi oluyo uyurken zaten makine açılmıyo uyanıyor. Uyanıkken makine açıyorum uyurken toz alıyorum çamaşır atıyorum. Akşamında da dışarıdan yemek söylüyoruz o kadar über bi anne değilim yemeğide yapamam :))Merhaba kızlar
Evinizi temizleyebiliyor musunuz? Ben mi yetisemiyorum acabaaa..dolaplarin ici dagildi iyice elden gecmesi lazim.supurebilirsem ayni gun toz alamiyorum silemiyorum ben silene kadar tekrar supurulcek halr geliyor ev. Camlari kapilari yemegi hic saymiyorum sanki surekli her yer daginik.. Sinirlerim bozuluyor nasil yapiyorsunuz
Var özellikle huysuzken diş yada gaz sorunu olduğundan. Öyle olduğunda biri kucaklıyor camdan felan bakıtıp dikkatini dağıtıyoSelam herkese..11 Nisan doğumlu kızımın nihayet ilk dişi çıktı..Bizim sıkıntımız şu ki,odada asla yalnız kalmak istemiyor,odadan çıktığım an basıyor çığlığı,ağlamayı..hem de nasıl ağlamak,iç çeke çeke...Sizlerde de var mı bu sorun?
Bi yere vurmuş gibi çizik gibi canım yara kabuk bağlamış sanki konak sarı oluyor oğlumun başında var hala çnki geçmek bilmedi
Hayırlı olsun darısı diğer dişlere inşallah :) var canım olmaz mı onu terkediyoruz sanıyor heralde boncuk boncuk yaşlar akıveriyo hemenSelam herkese..11 Nisan doğumlu kızımın nihayet ilk dişi çıktı..Bizim sıkıntımız şu ki,odada asla yalnız kalmak istemiyor,odadan çıktığım an basıyor çığlığı,ağlamayı..hem de nasıl ağlamak,iç çeke çeke...Sizlerde de var mı bu sorun?
Canım bu bişey degil sanırım bekle bir hafta iltihap falan varmı yada bir saglık ocagına götür antibiyotikli krem yazar zaten 2 güne geçer inşallah
Canım en son doktora ateşle gittik babası çok kötü grip olmuştu gittiğimiz hastane doktoruydu kulagında hafif kızarıklık var dedi iltihap dedi bende ısrarla kaç gün beklemeliyim eger ateş 3 gün düşmesse basla antibiyotige dedi tabi üç buçuk attı bi yerlerim ama 3 gün düştü şükür ateş biliyorsun basımıza ne geldiyse antibiyotikten sonra geldi bizim alerjimiz öyle basladı birde vereceksen mutlaka probiyotikte ver bak bu çok önemli geçmiş olsun minik anne bende 27 yaşındayım martta 28 olacagım geçen yazacaktım da yazamadım insan yaşı büyük anne olunca tahammülü gelmiyor inanKızlar dr.dan geldik bizde kendi doktorumuza gidemedik devlet hastanesindeki çocuk doktoruna gittik boğazları kızarmış yavrumun iyiki geciktirmeden gitmişiz antibiyotik yazdı CROXİLEX-BID bide ASİST yazdı hafif öksürük başladı die ağrı kesici dolven verdi antibiyotiğe karşıydım ama bebeğimin acı çekmesine dayanamıyorum vereceğim mecbur iyileşsin çabucak yutkunurken ağlıyo bebeğim kıyamam
Benim de 11 Nisan doğumlu oğlum aynı şekilde.Kendi kendine oynuyor odada ama mutlaka orada bulunacağım.çıktığım anda başlıyor ağlamaya..Bizimkinin de dişi yeni çıktı :)Selam herkese..11 Nisan doğumlu kızımın nihayet ilk dişi çıktı..Bizim sıkıntımız şu ki,odada asla yalnız kalmak istemiyor,odadan çıktığım an basıyor çığlığı,ağlamayı..hem de nasıl ağlamak,iç çeke çeke...Sizlerde de var mı bu sorun?