-
- Konu Sahibi agresifportakal
- #70.561
Odayı ayırmayı cok düşündüm ama münkün değil sabaha kadar sallıyorum uzun zamandır böyle .. bide uyandığında yada ağladığında kafasını kaldırıp beni arıyor :) şuan ayıramam ikincisi doğsun bi süre babasıyla yatar ondan sonrasıda allah kerim.İyi geceler kızlar ben şimdi ikinciye hamileyim ya 3 ayımız kaldı Doğuma kızımda tanımızda yatıyordu bende odayı ayırdım bugün diğer kızım doğunca o gelicek şimdiden alışalım ikimizde diye ama için bir tuhaf oldu kendimi kötü hissettim açıkçası hiç ayrılmamıştık. Şimdi ben mi abartıyorum yoksa geçmi kaldım ayırmak için bana birşey söyleyin.
agresifportakal @Aryazin sima kızlar siz ne yaptınız zaten ayrı odalardamıydınız yada ne yapmayı düşünüyorsunuz
Bizimkinde aynı Can'ım ya uyanınca kafayı kaldırıp beni arıyor babası alıp uyutmaya çalışınca bbakıyor ben değilim ağlamalara devam bana gelene kadar bakalım ilk gece biraz zorlu geçti ama alışıcaz galibaOdayı ayırmayı cok düşündüm ama münkün değil sabaha kadar sallıyorum uzun zamandır böyle .. bide uyandığında yada ağladığında kafasını kaldırıp beni arıyor :) şuan ayıramam ikincisi doğsun bi süre babasıyla yatar ondan sonrasıda allah kerim.
Sen o kadar küçük müydün 21,maşallah.ben genç olsam bi beş sen ara vermek isterdim.cocuk tuvalet alıskanlıgnı kazanmış olur,uykusu düzene girer,laf anlar hale gelir.hatta anaokuluna yollanıır yenidogan bebege vakit ayrılmıs olur.ama 32yaşımdayım.fazla ara vermek istemiyorum etrafı dinleme.iç sesine kulak ver,tek cocuk olarak buyudum böyle de güzeel :)Allah yardımcın olsun canım bizde böyleyiz uzuuun zamandır geceleri uyuyamıyorum gözümün biri kanlandı artk uykusuzluktan hasta da oldum ne zaman geçecek bu sıkıntı huzursuzluk bilmyrm dişler mi gelecek ikinci gelene kadar baya düzene girer heralde uykusu fln zor olacaktır mutlaka ama sonunda rahatlık olacak senin için ben artk ikinci fln istemiyorum daha yaşım 21 ama ne bilim tek başına olduğum için çok yıprandım aynaya bile bakmaya fırsat bulamıyorum bu aralar vucuduma kendime özen gösteremiyorum temizliğimi yapamıyorum uyursa yarım saat 1 saat o ara yaptım yaptım ikinci için kendime güvenemiyorum herkes yaparsın kardeş bi kız olsun diyen çok ta genç yaşta erken düştüm :)
Aynen canım. Evde hiçbir huzursuzluk yapmıyorum kızim için. Ama bır bayanın duygusal boşlugunun sonuçlarının ciddiyetinin farkında değiller. Zamanı gelince benimki de anlayacak. Şimdi değil.İkinci çocuk için asla demim ama cesaret edip yapabilirim gibi gelmiyor maalesef. Oysaki üç çocuk istiyordum :/
Hamile olan arkadaşları hem tebrik ediyorum hem de sabır diliyorum. Oğlumdan yana aslında şikayetim yok. Ben eşimle ikili ilişkim sekteye uğradığı için üzülüyorum. Şu an sanki ben onu darlıyorum gibi bir hava esiyor. Sadece haftada bir gün bile olsa bana zaman ayırmasını istiyorum. Sadece bebekle değil, aynı zamanda gelen iş değişkliği ile de yaşam tarzımız tamamiyle değişmesi beni çok zorladı.
Dün aklıma çalıştığım dönemde mesajına yarım saat cevap vermedim diye tüm gün kavga eden adam geldi. Sessiz sessiz ağladım... Birçok babaya göre oldukça ilgili bir baba olsa da, malesefki bir evlilikten beklentim bunlar değil.
İşin en garip tarafı kendimi küçüklükten beri otuzlarında tek başına yol alan, hayatında kimse olmamış bir kadın olarak hayal ederdim.. evlilik bana göre değil derdim.. Demekki gerçekten bu hayalime adım adım yaklaşıyorum..
bu bırazda sızın sucunuz degıl mı kızlar anlamıyorlarsa anlatın, arada cocugu bırakın anane babaanne vs esınızle basbasa bırseyler yapın , tatıle gıdın mesela...Aynen canım. Evde hiçbir huzursuzluk yapmıyorum kızim için. Ama bır bayanın duygusal boşlugunun sonuçlarının ciddiyetinin farkında değiller. Zamanı gelince benimki de anlayacak. Şimdi değil.
Evet genç anne oldum çok şükür bu günümüze :) ben tek olsun diyorum da eşim kardeşsiz olmazmış bide kız olsunmuş azıcık ilgilenip karım da uyusun dinlensin diyen yok ama beyfendi isterken istiyor da bakması herşeyiyle ben ilgileniyorum maddi manevi hazır olmadan kesinlikle düşünmüyorum nasip kısmet Allah hayırlısını versin isteyenlere versin inşallahSen o kadar küçük müydün 21,maşallah.ben genç olsam bi beş sen ara vermek isterdim.cocuk tuvalet alıskanlıgnı kazanmış olur,uykusu düzene girer,laf anlar hale gelir.hatta anaokuluna yollanıır yenidogan bebege vakit ayrılmıs olur.ama 32yaşımdayım.fazla ara vermek istemiyorum etrafı dinleme.iç sesine kulak ver,tek cocuk olarak buyudum böyle de güzeel :)
Tabiki bunlari yapiyorum canim. Konustugumuzda bana hak veriyor, tatliya bagliyoruz ama konu uygulamaya gelince basa donuyoruz. Konu romantizm ya da basbasa birsey yasama da degil aslinda. Konu once her aile gibi bize bir gununu bosaltmasi, duzenli bir hayat yasamak. Ne sabah kacta gittigi belli ne aksam. Ve inan bunlari kendisi rahatca ayarlayabilecek durumda zaten kendi isini yapiyor. Hani diyemiyorum bugun geldigi vakitte bi kuafore gidim, ne bilim markete gidim.. evde bile ben is yaparken cocuk tepemde geziyoruz..bu bırazda sızın sucunuz degıl mı kızlar anlamıyorlarsa anlatın, arada cocugu bırakın anane babaanne vs esınızle basbasa bırseyler yapın , tatıle gıdın mesela...
erkekler bıraz odun yontulmadan bellı bır kıvama gelemıyorlar ne yazıkkı ;(
Seni cok iyi anlıyorum bizim aradaki fark eşim yardımcı oluyor zaman ayırıyor.. bnde tek başıma bi yere gitmek istiyorum doyasıya alışveriş yapim ogün yiyim içim istiyorum ee oğlum bensiz durmuyor bi annemde duruyor oda cookk uzak bana..Tabiki bunlari yapiyorum canim. Konustugumuzda bana hak veriyor, tatliya bagliyoruz ama konu uygulamaya gelince basa donuyoruz. Konu romantizm ya da basbasa birsey yasama da degil aslinda. Konu once her aile gibi bize bir gununu bosaltmasi, duzenli bir hayat yasamak. Ne sabah kacta gittigi belli ne aksam. Ve inan bunlari kendisi rahatca ayarlayabilecek durumda zaten kendi isini yapiyor. Hani diyemiyorum bugun geldigi vakitte bi kuafore gidim, ne bilim markete gidim.. evde bile ben is yaparken cocuk tepemde geziyoruz..
Bebegim benden ayrilmiyor malesef. Bir kere biraktim kosarak donmek zorunda kaldim, iki gun kucagimdan inmedi. Uykuya emerek geciyoruz, uyku var anne kucagi yoksa zaten cok agliyoruz. Birkac gunlugune kardesim gelmisti. Gece uykusunda agladiginda kendisi sakinlestirip uyutuyordu. Babaya diyorum sen de devam ettir bak alisir rahat ederiz. Isine gelmedigi icin e bende durmuyor diyor..
Birakabilecegim kimse yok yakinlarimda. Babaannesi var ama oglu ile kaliyor ve evde dort cocuk var. Sehrin diger tarafinda zaten. Esime kalsa cocugu yanima alip bir iki saate isimi halledip donmeliyim. Taksiye bin gerekirse diyor. Taksiye binmem icin arabasini acip kapatmam, esyalarini kucagima almam gerekiyor. Taksiciye tarif etsem de kapatamiyor. E o zaman cocugu tutmasi cok zor oluyor. Otobuslere de araba ile almiyorlar, alirlarsa kalabalik olursa kapatirsiniz sarti var. Kendi arabam yok zaten. E hadi gittim biryere ben isimi hallederken cocuga kim bakacak. Yabancida zaten durmuyor ciglik ciglik agliyor. Biraz uzun oldu ama sadece konu iletisim kuramamak degil esasen. Onu anlatabilmek icin yazdim.
Haklısın canım ama aynı odun sevgiliyken yada yeni evliyken çok farklıydı. Hatta bebegin dogdugu an a kadar bile boyle degildi.Bebek doğdu bi rehavet çöktü :/ :)bu bırazda sızın sucunuz degıl mı kızlar anlamıyorlarsa anlatın, arada cocugu bırakın anane babaanne vs esınızle basbasa bırseyler yapın , tatıle gıdın mesela...
erkekler bıraz odun yontulmadan bellı bır kıvama gelemıyorlar ne yazıkkı ;(
Ben o yüzden evi damı bıraktım memleketime kaçtım :)) şimdi o özleyip duruyor benim keyfim yerinde :)) Evimi özlüyorum ama napıyım tek başıma uyumayan bir bebeğe bakamıyorum eşimden kimsenin de yardımı yok. Bende topukladım :))Haklısın canım ama aynı odun sevgiliyken yada yeni evliyken çok farklıydı. Hatta bebegin dogdugu an a kadar bile boyle degildi.Bebek doğdu bi rehavet çöktü :/ :)
ohh mis ev yapımı kesinlikle denicem:)Kızlar peynir yaptım bugün çok kolay yapımı.
2 lt sütü kaynattım kaynarken içine 1 yemek kaşığı tuz ve 4 yemek kaşığı sirke koydum o kesilmeye başladı ,bu esnada sürekli karıştırdım tabi, peynirler iyice görününce leğene tülbent serip süzdüm ve 10 dk sonra üzerine ağırlık koyup 2 saat beklettim.
Tatattaamm peynir hazır :)
çok kere bende yaptım. napalım annelik işte rahat nefes alamadığını farkettim uyandırdım bi kaç kez ama sonuç saatlerce sallamakBana kocaman bir alkış uyuyan çocugu bununda sümük var diye uyandırdım şimdi salla dur uyusun Allah ım ne biçim anneyim ben ya kendimden nefret ediyorum ( ama cidden burnunu çekince rahatladı ama uyumuyor(((
En guzeli canim. Ben de hazir peynir yedirmedim hic. Yogurdu da probiyotik maya ile yapmaya basladim. Sanki sindirim sistemimiz daha da cok rahatladi gibi geliyor. Zaten normal ev yogurdunun uc kereden sonra yararli bakteri barindirma ozelligini kaybettigine dair yazilar okudum bu aralar.Kızlar peynir yaptım bugün çok kolay yapımı.
2 lt sütü kaynattım kaynarken içine 1 yemek kaşığı tuz ve 4 yemek kaşığı sirke koydum o kesilmeye başladı ,bu esnada sürekli karıştırdım tabi, peynirler iyice görününce leğene tülbent serip süzdüm ve 10 dk sonra üzerine ağırlık koyup 2 saat beklettim.
Ben de yaz bitiminde geldigime pisman olmustum. Simdi cok kar soguk var gidemiyorum memlekete ama nasip olursa yaza kacacagim yineBen o yüzden evi damı bıraktım memleketime kaçtım :)) şimdi o özleyip duruyor benim keyfim yerinde :)) Evimi özlüyorum ama napıyım tek başıma uyumayan bir bebeğe bakamıyorum eşimden kimsenin de yardımı yok. Bende topukladım :))
Benimkide benzer. Yalnız tuz koymuyorum ben, bide 2 kaşık limon suyu 2 kaşık sirke koyuyorum. Ama kaynamış süte limon ve sirkeyi atıp üzerine tülbent serip 2 saat fln mayalanmaya bırakıp öyle süzüyorum, sonrasında kaynatmıyorum yani. Eğer yoğurtla mayalarsam o zaman kaynatıyorumKızlar peynir yaptım bugün çok kolay yapımı.
Canim gaz sancisi oluyormu karninda hala. Benim son gunlerde hafifledi baya. Aksamlari yemek saatini erkene cektim hafiflettim bir de probiyotik yogurt basladim sanki faydasi oldu yogurduniyi geceler kızlar
biraz hareketlenmiş burası sanki çok sevindimm:)
bizden haberler kızamık aşısını yaptırmadık yaşında olucak. kilo 9450 boy 74cm uykusuzluk gaz kesmeden devam ediyo. emekleme yok sürünüyo bazen tutup kalkabiliyo ama sıralamıyo. adım atmayı sevmiyo benim tembel kızım hep oturup oyun oynamak istiyo:) tabi ben yanında olursam. oyuncaklarla oynarken arada bana tutunup kalkıyo öpermiş gibi yapıp geri oturuyo ısırasım geliyo onu:)
anne baba anane dede cee hadi mama meme gaga favori kelimelerimiz
acıktığı zaman emmek isterse bana sarılıp üstlüğümü açıp meme arıyo çok tatlı yaa:)
müzik duyunca ya da ben' aferin kızıma 'diyince hemen alkış yapıyoo. evden gidene bay bay yapıyo babası giderken ağlıyo. eğer eve gelen misafir dokunup kucağına almak istemezse onunla oynuyo gülüyo ama kucağa alınınca sinirleniyo ve o kişi gidene kadar huysuzluk yapıyoo. (bazen işime gelmiyo değil)
bu ara pepee nin büyüdün mü sen şarkısı en sevdiklerimizden. meyra büyüdün mü sen diyorum 10 gündür arkasından da evet diyorum şimdi bi kaç gündür o da evet dicem zamanı bekliyoo benimle eet diyo:)
yemek konusunda zorlamıyorum isterse yiyo. bazı gün çok güzel yiyo bazı gün anne sütüyle geçirdiği bile oluyo
bizden haberler bu kadar kızlar