2016 Nisan Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri


  • Ankete Katılan
    380
Bu taeidi dr vwrmisti bana iki oldu yapiyorum ama hala sert.bu seferki biraz daha iyi ama yine de eline alsin yesin olmuyor pek.ben beceremiyorum galiba.seninki nasil oluyor.yani disi olmayan bebek damaklariyla ezip tükürük le islatip yiyebilir mi. Biz de kasik ve pure olayi olmadigi icin.

Canım sütle ezilecekleri daha ince yaptım eline vereceklerimi onun eline göre yaptım uzun ve biraz daha kalın
Un kurabiyesi kadar kıyır kıyır olmuyor ama çokda sert olmadı, yiyor bizim ufaklık emerek ıslatarak ... gözüm üstünde tabi yerken :)
Kıvamını kendin ayarla çöm tarife bağlı kalma 1 ölçek fazla 1 ölçek az tutar elbet,
 
Kızlar ben kafama göre bıraktım bu bricanly ilacını ama yanlış mı yaptım dün geceden beri vermiyorum ki kusuyordu verdiğimde de yarın arıcam doktoru sorcm yine de ama bu geniz akıntısı çok mu ciddi bşy ilaç verdi doktor hemen nette araştırdım ama okudukça içim karardı muallakta kaldım


Buyuk oglum tam 3.5 aylikti bizde geniz akintisiyla ve burun tikanikligiyla tanistik:KK43:(
Cok zordur bilirim surekli antibiotik kullanmak zorunda kaldi akinti bogaz iltihabina ceviriyordu cigerlere inip hırılti yapiyordu.Sabahlari oksurukle uyaniyorduk okadarki oksurmekten kusardi istahsizlik yapti dahada ilerledi gecen senede ameliyat oldu akinti kulak zarina zarar verdi.
Sana tavsiyem ilaclarini ihmal etme ilac zararli diye dusunup daha buyuk tahribat verme cocuguna.
Bizde alerji cikti ev tozu ev akari yun gibi.
Hayatindan yun yatak yorgan yastigi cikardik pelus battaniye oyuncaklar cikti tam olmasada biraz rahatlatti halilarimi bile degistirdim.6 yasina kadar epey cekti kuzum sukur si.di eskiye gore cok iyi.
 
Bu tarife gore benimki de sert oluor.dr vermişti tarifi.acaba yanlış mi yazılmış ölçüleri diye düşündüm valla.

:/ yağını 1 kaşık fazla ununu biraz az koyabilirsin
Tam ölçü yapıyorum ben , kullanılan un , pişirme süresi , vs dende fark eder,
3.defa yaptım ilki biraz sert kaldı 2 ve 3.de yakaladım kıvamı...
 
Bizimki de böyle canım ayrı yatıyoruz ama sdece beni gördüğü için başkasıyla durmuyor yalnız en fazla 10 dk oynar tek başına yanındaysam sıkıntı yok yattığı yerde oynar yuvarlanır bağımlı bna ama biliyo benden başka kimsenin olmadığını rutin hayatımıza alıştı ama birine bırakıp dışarı fln asla çıkamam durmuyor bensiz hissediyo sanki evde olmadığımı ık dese yanında olduğum için
Ay iyi bari yalnız degilim:) çok küçükler gerçi çok normal ama kendi başına vakit gecirmeyi de öğrenseler keşke azzcik
 
Aynenbenim kızı tarif etmişsin canım :)
Kızlar ya sizin bebeklerin sizle durumu ne. Benimki bana çok bağımlı hale geldi. Normal mi yoksa ben mi yaptım bilemiyorum. Evde kimse yokken onu odasında besiginde oyuncsklariyla birakamiyorum. Hemen zirliyo. Hep kucağına al beni diyor. Gündüz 15-20,dk uyuyor çünkü uyandığında beni goremezse hemen uyanio. Ama baktı ben yanindayim (uzakta bile olsam gözü beni görürse uykuya devam ediyor ) emerken eli yüzümde. Zaten beraber yatıyoruz, gece eliyle devamli beni yokluyo. Hichir is yapamiyorum yalnizsak . Ben böyle bagimli olsun istemiyorum. Siz de durumlar nasilll
 
Kızlar ben kafama göre bıraktım bu bricanly ilacını ama yanlış mı yaptım dün geceden beri vermiyorum ki kusuyordu verdiğimde de yarın arıcam doktoru sorcm yine de ama bu geniz akıntısı çok mu ciddi bşy ilaç verdi doktor hemen nette araştırdım ama okudukça içim karardı muallakta kaldım

Canım yanlış yönlendirmek istemem ama bir buçuk ay önce aynı rahatsızliklar bizde de vardı. Dr bir sürü ilaç yazdı bricanil de vardı. Ben almadım hiçbirini sadece prospan aldım. 2 gün içinde öksürüğü kesildi onu da kullanmadım. Hırıltısı epey sürdü hatta yeni yeni geçti. Prospan ı birkaç gün daha kullansaymisim iyiymiş hem tadına baktım ben güzel kızım da severek içti hem de bitkisel. Hırıltı için tekrar gittim uzayınca şükür ciğerler inmemiş geniz akıntısı dedi hatta prospan kullandığımı söyleyince devam et dedi.
 
Ek Gıdaya Geçiş
Erken geçilen Ek gıdalar bağırsak florasını bozar..Ayrıca ek gıda inanılanın aksine kilo aldırmaz, anne sütü ve mama bebeğin büyümesini gelişmesini sağlar.. Bu nedenle Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Unicef ve TC Sağlık Bakanlığı’nın tüm doküman ve makalelerinde yazıldığı ve tüm hastanelere/ ASMlere/ doktorlara dağıtıldığı gibi ilk 6 ay SADECE emzirin..Ay benim doktorum 4 aylıkken başlattı, ama canım benimki mama alıyor, ay sütüm yetmiyor ki memeler yumuş yumuş , benim bebe çok meraklı elimde ne görse alıyor gibi bilimsel dayanağı olmayan hiçbir açıklamayı kabul etmiyorum. Gerçek bilim tıp fakültelerinde bebek beslenme uzmanı doktorların yazdığı makalelerde okuyun araştırın.. Çocuk hastalıkları uzmanı, beslenme uzmanlığı eğitimi de almamışsa beslenme uzmanı değildir, genelde her bebeğe de aynı şekilde ek gıdaya geçiriyorlar ki akla zarar..Şöyle düşünün hastanelerde dev panolarda “İLK 6 AY SADECE ANNE SÜTÜ” yazar, doktorlara Sağlık Bakanlığı tarafından dağıtılan tüm dokümanlarda da bu cümle yazıyor..Daha önündekini okuyamayan adama/kadına güvenmeyin lütfen!

Erken ek gıdaya geçmek bebeğe yapılan en büyük kötülüklerden biridir, yapmayın..

Şimdi bunu yapmadığınıza inanmak istiyorum ve ek gıdaya nasıl geçerim diye öğrenmek istiyorsanız buyrun yazının devamına:)

Ek gıdaya 3 yöntemle geçebilirsiniz:

Klasik ve sağlıksız beslenme
Klasik ve sağlıklı beslenme
BLW yöntemi
1. İlk yöntem genelde erken ek gıdaya geçiren doktorların fiks reçetesidir. Günde 5 öğün başlanır, meyve püreleri, sebze çorbaları, kahvaltı bulamaçları, pirinç unu muhallebiler, paketli gıdalar (cici bebe) şeklinde beni sinir hastası yapan bebeğin kaşıkla ağzına tıkılmak suretiyle yedirildiği yöntemdir. Şimdi sevgili okuyucu zekana seslenmek istiyorum, 6 aydır sadece sıvı ile beslenmiş ve midesi kendi yumruğu kadar olan minnacık bir bebeğe günde 5 öğün üstte saydıklarımı dayarsan;

Bebek yemek yemez. Kaşığı diliyle iter, yemekten tiksinir. Sana sabah kahvaltısı diye yumurta+peynir+ekmek+ıhlamur+pekmez’i rondoda çekip verseler yer misin???
Diyelim zarla zorla şarkıyla türküyle, hadi bakalım uçak geldiyle, eller kollar tutulup ağıza tıkılmak suretiyle yedi. Bu sefer hazımsızlık, alerji, kabızlık veya ishal, uykularda bölünme gibi sorunlar baş gösterir. Ayrıca aktif emen çocuğun karnı abuk subuk doldurulduğu için emmemeye başlar, annesi de ay sütüm azaldı doymuyor bu çocuk deyip pirinç unlu muhallebiyi dayar.
Bebek kilo alır ama kof kilo alır. O pirinç unlu muhallebiler, kaşık mamaları bebeğin insülin ayarını bozar. Bu şekilde beslenen bebekler ileride obezite, diyabet, karaciğer hastalıkları, tansiyon ve kalp damar hastalıklarından şikayetçi genç yetişkinler olurlar.
Bebeğim sırf kilo alsın diye bu şekilde beslerseniz ergenlik yıllarında doktor doktor gezersiniz. Ay bu çocuk obez, ay bu çocuk sürekli hasta diye ağlanırsınız..E verdin cicibebeyi, dayadın pirinç ununu, şekeri, nişastayı, 1 meyve vereceğine 4 meyveden suyunu sıktın sırf meyve şekerini içirdin el kadar bebeye, ne olacaktı?? Yapmayın bu şekilde sağlıksız ve iğrenç beslemeyin çocuklarınızı, siz kendiniz isterseniz yiyin şekeri,tuzu, için kolaları, çayları ama bebeğinizin henüz tercih hakkı yok siz ne verirseniz onu yiyecek, kendi elinizle bebeğinizi hasta etmeyin..

2. Klasik ama sağlıklı beslenme

Klasik derken bebeği ebeveynin beslemesinden bahsediyorum. Kaşıkla sizin bebeği beslediğiniz yönteme klasik diyorum. Tercih ettiğiniz gıdalar ise sağlıklı olabilir. Örneğin mevsim sebzeleri, günlük sütlerden yapılmış yoğurt, kefir, peynirler, mevsim meyveleri, yumurta, sağlıklı proteinler (baklagil, etler, balıklar), tam tahıl unları sağlıklıdır. Eğer katı gıdaların boğazında kalmasından korkuyorsanız – korkulacak bir şey olmadığını anlatacağım ileride – buharda haşladığınız veya fırında yumuşattığınız sağlıklı gıdaları çatalla ezip hafif pütürlü olarak ve azar azar başlayarak verebilirsiniz. Gün geçtikçe pütürleri artırarak devam edebilirsiniz. 6-8 ay arası tadım günleri yapın lütfen günde 1 öğün emzirdikten yaklaşık 1 saat sonra bebeğinize tadacağı gıdayı siz verebilirsiniz kaşıkla az az başlayıp 3 gün boyunca aynı gıdayı deneyip (alerji testi) ek gıdaya sakin ve temkinli geçebilirsiniz. Bu sistemle bebeğinizin sindirim sistemini yormazsınız, bebeğe sağlıksız gıdalar vermezsiniz ama bebeğinizi sizin yedirmeniz gerekir oldukça uzun bir süre. Çok da iştahlı değilse bebek o zaman ilerleyen zamanlarda elinde tabak bebeğinin arkasından koşan, kaşıkla bebek yesin diye bin takla atan anneye dönüşmeniz olası..Bu durumun ilerlemiş boyutlarında TV karşısında yemek yedirme, eline Ipad verip yemek yedirme, bir lokantaya gittiğinde zinhar 1 lokma yiyememe sürekli bebek peşinde koşma, bir türlü püreden katıya geçememe, bebeğin pütürlü gıdaları reddetmesi ve 3 yaşına da gelse hala çatalla ezmeye devam etme gibi gibi yan etkileri var..Şahsen yine hatalı yöntem, anneyi daha da zora sokan bir yöntem, bebeğin çoğunlukla yemekle yanlış ilişki kurmasına neden olabilen bir yöntem ama en azından yedirdikleriniz sağlıklı..

3. BLW (Baby Led Weaning) yöntemi

Burada BLW’den kısa bahsedeceğim çünkü konu hakkında detaylı ve uzun bir yazı sizleri bekliyor olacak. BLW kısaca “bebek liderliğinde ek gıdaya geçiş” tir. Bu yöntemle siz ebeveyn olarak izleyici konumundasınız, bebeğiniz kendi yemek yiyecek.Ay allahım manyaklaşma 6 aylık bebe nasıl yemek yesin ayyy aç kalır falanlarla gelmeyin şu an 10 aylık olmak üzere aç kalmayan ve kendisi yiyen bir bebeğim var. Bu durum bana özgü değil bu şekilde yemek yiyebilen binlerce bebek de var.

BLW yönteminde 6-8 aylar arası bebeğinize tadım yaptırıyorsunuz. Günde 1 öğün tercihen mevsim sebzelerinden başlayarak yaklaşık 45-60 gün tadım süreciniz var. Bu sırada %90 anne sütü (gerçekten yokluğunda mama) ile devam ediyorsunuz. Kademeli olarak ek gıdaya geçiş yapıyorsunuz. BLW için bebeğin mutlaka mama sandalyesinde destekli oturabilmesi gerekir. 6-8 aylar arası süreçte parmak şeklinde kestiğiniz ve buharda/fırında yumuşattığınız gıdaları bebeğinizin önüne mama sandalyesi tepsisine koyuyorsunuz ve bebeğinizin bu gıdayı önce eline alıp sonra ağzına götürüp tadına bakmasını bekliyorsunuz. Sürekli gözlemliyorsunuz. 8-10 aylar arası gıdaların boyutları küçülürken çeşitler ve öğün artıyor, tadım ve alerji testinden geçen gıdalarla yaptığınız yemekleri daha küçük parçalarla önüne koyuyorsunuz ve bebeğiniz bunları artık yemeye başlıyor. 10-12. aylarda yavaş yavaş bebeğin gelişimine göre çatal-kaşık antrenmaları yapabilirsiniz. 1 yaş sonrası bebeğiniz bir yetişkinin yiyebileceği her sağlıklı gıdayı sizinle birlikte sofrada yiyebilir hale geliyor. 15-18. aylarda gayet güzel çatal-kaşık kullanabiliyor. BLW konusunu detaylı olarak bir sonraki yazıma bırakıyorum bu sırada bu yöntemle ilgilenen okuyuculara Gill Rapley ve Tracy Murkett’in O tabak bitecek mi? kitabını mutlaka okumalarını tavsiye ediyorum. Ayrıca Facebook’ta BLW Türkiye kapalı grubuna üye olabilirler, ben de bu grubun yöneticilerinden biriyim ve grubun bilgileri üyelerimize açık. Ben ve diğer yönetici arkadaşlarım ve kıdemli üyelerimiz BLW yöntemi ile ilgili merak ettiklerinizi, sorularınızı her daim yanıtlarlar.
 
Benim hamur bile olmuyor ki ddaha.yumurtasarisi yoğurt .suyu.ve tereyağ digerlerini ıslatma icin yetmiyor. Sanki biraz daha sivi seylere ihtiyaç var.yok ya beceriksizim ben.bi insanin eline hic mi yakismaz böyle isler.
 
KardelenRuzgar KardelenRuzgar canim ayni benim dusuncelerimi anlatiyor yazin.ki ben blw ile basladim ve bir bucuk aydir o sekilde devam ediyorum.ama buraya artik blw diye yazmiyorum farkindaysaniz.cunku birkac kisi.ay komsuya gidin de yapin blw nizi gorelim.ya da ya ben zaten 2 ay sonra eline vercem al sana blw diyenler oldu. Bu sebeple hic bbundan bahsetmiyorum artik.merak edenler icin soyliyim.gecen misafirlige gittik.yanimda gun kkurusu goturmustum.orda sssofrabeziserdim al kizim desim.ve kizim aliskin oldugu icin hemen elimden kapti ve yemege basladi.etraftaki insananlar şok ttabiki.nasil yani.yicek mi kki.aydaha o kkkac aylik derken benim kiz afiyetle yedi.

Ustelik bizim tadim gunlerimiz bitmedi daha.hicbir seyi karistirmiyoruz henuz.
Ben de bazilarinin yaptiklarini dogru bulmuyorum.mesela daha bu aylarda muz verilmesi gibi.ama verenlere de dalga gecer gibi mesajlar yazmadim hic. Hele o BLW nizi diyeni hic anlamadim. Tabiki tavsiyeleri dinleyip birbirimizden yardim aliyoruz ama yapin da goreyim BLW nizi nedir.
Hee cok merak eden varsa.buyurup gelsin gorsun BLw mizi.
 
Buyuk oglum tam 3.5 aylikti bizde geniz akintisiyla ve burun tikanikligiyla tanistik:KK43:(
Cok zordur bilirim surekli antibiotik kullanmak zorunda kaldi akinti bogaz iltihabina ceviriyordu cigerlere inip hırılti yapiyordu.Sabahlari oksurukle uyaniyorduk okadarki oksurmekten kusardi istahsizlik yapti dahada ilerledi gecen senede ameliyat oldu akinti kulak zarina zarar verdi.
Sana tavsiyem ilaclarini ihmal etme ilac zararli diye dusunup daha buyuk tahribat verme cocuguna.
Bizde alerji cikti ev tozu ev akari yun gibi.
Hayatindan yun yatak yorgan yastigi cikardik pelus battaniye oyuncaklar cikti tam olmasada biraz rahatlatti halilarimi bile degistirdim.6 yasina kadar epey cekti kuzum sukur si.di eskiye gore cok iyi.
Çok geçmiş olsun canım Çol zor çokk insan bebeği hastayken çaresiz olması çok zor ama bizimkinin antibiyotiklik bi durumu yok şükürler olsun burun akıntısı ve geniz akıntısı var günde 1-2 kere öksürüyor o akıntı midesini bulandırıyor galiba burnunu temizliyorum günde 4 kez deniz suları otribebeyle doktoru aradım fakat yoğunluktan dolayı konuşmadılar bide özel hastane olacak cevap vermesi 2 dk sürer ama işte napsınlar çok yoğunlar inşallah ilerlemeden geçer şmdi babada hasta boğazı ağrıyomş grip oluyor galiba tam iyileşiyorz yine eve hastalık giriyor napcm şaşırdım ya

Ay iyi bari yalnız degilim:) çok küçükler gerçi çok normal ama kendi başına vakit gecirmeyi de öğrenseler keşke azzcik
Keşke canım keşke ama bizim için bu biraz zor gibi görünüyor :)
Canım yanlış yönlendirmek istemem ama bir buçuk ay önce aynı rahatsızliklar bizde de vardı. Dr bir sürü ilaç yazdı bricanil de vardı. Ben almadım hiçbirini sadece prospan aldım. 2 gün içinde öksürüğü kesildi onu da kullanmadım. Hırıltısı epey sürdü hatta yeni yeni geçti. Prospan ı birkaç gün daha kullansaymisim iyiymiş hem tadına baktım ben güzel kızım da severek içti hem de bitkisel. Hırıltı için tekrar gittim uzayınca şükür ciğerler inmemiş geniz akıntısı dedi hatta prospan kullandığımı söyleyince devam et dedi.
canım milletin sorumsuzluğu yüzünden hep hasta oluyo bizim oğlan aslında kolay kolay hastalanmazdı gripli gripli çocuğu öpmeler yalamalar eve hapsolduk artk hiç biyere çıkarmıcam 1 ay içinde 3 hastalığı bklm bu ay kaç kere hasta olck diye düşünüyorum hiç anlayış yok insanlarda artk ya doğduğundan beri en çok ekim ayında ilaç kullandık vitamin dışında ilaç kullanmazdık bütün düzen herşey mahvoluyor hasta olunca uyku eğiti şu bu beslenme ek gıda herşey bozuldu yeniden başlamak gerekiyor valla çok yoruldum şu aralar artk napcamı şaşırdım eşimde hasta oldu benim keçiler tepemde geziniyorm evin içinde
 
KardelenRuzgar KardelenRuzgar canim ayni benim dusuncelerimi anlatiyor yazin.ki ben blw ile basladim ve bir bucuk aydir o sekilde devam ediyorum.ama buraya artik blw diye yazmiyorum farkindaysaniz.cunku birkac kisi.ay komsuya gidin de yapin blw nizi gorelim.ya da ya ben zaten 2 ay sonra eline vercem al sana blw diyenler oldu. Bu sebeple hic bbundan bahsetmiyorum artik.merak edenler icin soyliyim.gecen misafirlige gittik.yanimda gun kkurusu goturmustum.orda sssofrabeziserdim al kizim desim.ve kizim aliskin oldugu icin hemen elimden kapti ve yemege basladi.etraftaki insananlar şok ttabiki.nasil yani.yicek mi kki.aydaha o kkkac aylik derken benim kiz afiyetle yedi.

Ustelik bizim tadim gunlerimiz bitmedi daha.hicbir seyi karistirmiyoruz henuz.
Ben de bazilarinin yaptiklarini dogru bulmuyorum.mesela daha bu aylarda muz verilmesi gibi.ama verenlere de dalga gecer gibi mesajlar yazmadim hic. Hele o BLW nizi diyeni hic anlamadim. Tabiki tavsiyeleri dinleyip birbirimizden yardim aliyoruz ama yapin da goreyim BLW nizi nedir.
Hee cok merak eden varsa.buyurup gelsin gorsun BLw mizi.
Canım bizim oğlan kaşıktan soğuduğu için bi hafta ara verip blw yapcam istediği kadar kendi kendine yesin artık ana besini anne sütü zaten doymazsa eğer mama veririm bi öğün uğraşmıcam kaşıkla kendisi becersin
 
Canım bizim oğlan kaşıktan soğuduğu için bi hafta ara verip blw yapcam istediği kadar kendi kendine yesin artık ana besini anne sütü zaten doymazsa eğer mama veririm bi öğün uğraşmıcam kaşıkla kendisi becersin
Canim inan bana beceriyorlar. Şu anda diyelim havuc hasladim ya elime alip sogutmaya calisiyorum mesela.ona bile sabredemiyor.ellerini uzatip hih hih diye agliyor.vereyim diye.tabiki fazla yemiyor.yedigi ancak uc bes kasik kadar bir seydir.ama cani nekadar yemek istiyorsa o kadar yiyor. Bazen elmanin armudun yarisini kopartiyor kirt diye.ve kesinlikle cikartmiyor ogurtmuyor.onu evire cevire kucultup kucultup yutuyor. Hem besini taniyor.hem el becerisi artiyor.hem kendi basariyor. Suyunu bile kendi iciyor. Ben sadece sandalyede oturup gozetliyorum onu.
 
Canim inan bana beceriyorlar. Şu anda diyelim havuc hasladim ya elime alip sogutmaya calisiyorum mesela.ona bile sabredemiyor.ellerini uzatip hih hih diye agliyor.vereyim diye.tabiki fazla yemiyor.yedigi ancak uc bes kasik kadar bir seydir.ama cani nekadar yemek istiyorsa o kadar yiyor. Bazen elmanin armudun yarisini kopartiyor kirt diye.ve kesinlikle cikartmiyor ogurtmuyor.onu evire cevire kucultup kucultup yutuyor. Hem besini taniyor.hem el becerisi artiyor.hem kendi basariyor. Suyunu bile kendi iciyor. Ben sadece sandalyede oturup gozetliyorum onu.
Ne güzel canım valla peki yoğurttur çorbadır onlardan verdin mi hiç nasıl veriliyor onlar
 
Mm anladm canım bizimki oturamıyo daha sağa sola öne yıkılıyor kucaktayken de olur heralde
Olur tabi ama baskasinin kucaginda olsun.sen onden gor onu.ya da destekleyip oturt.sen yine onunde gormus olursun ne yaptigini. Bir de sana tavsiyem.yeni baslarken aksam uykusuna dogru birakma yeme isini.belki agzinda saklamistir falan.oyle uyumasin.oglen ver ki.uzerinden kisa kisa uuykularda gecmis olur.
 
Olur tabi ama baskasinin kucaginda olsun.sen onden gor onu.ya da destekleyip oturt.sen yine onunde gormus olursun ne yaptigini. Bir de sana tavsiyem.yeni baslarken aksam uykusuna dogru birakma yeme isini.belki agzinda saklamistir falan.oyle uyumasin.oglen ver ki.uzerinden kisa kisa uuykularda gecmis olur.
Tamam canım çok sağol şmdi havuç haşlıyorum deneyeceğim napcak mıncıklıcaktır muhtemeln boğazında falan kalmasında böyle bari yese az az bşyler kusmadan
 
KardelenRuzgar KardelenRuzgar canim ayni benim dusuncelerimi anlatiyor yazin.ki ben blw ile basladim ve bir bucuk aydir o sekilde devam ediyorum.ama buraya artik blw diye yazmiyorum farkindaysaniz.cunku birkac kisi.ay komsuya gidin de yapin blw nizi gorelim.ya da ya ben zaten 2 ay sonra eline vercem al sana blw diyenler oldu. Bu sebeple hic bbundan bahsetmiyorum artik.merak edenler icin soyliyim.gecen misafirlige gittik.yanimda gun kkurusu goturmustum.orda sssofrabeziserdim al kizim desim.ve kizim aliskin oldugu icin hemen elimden kapti ve yemege basladi.etraftaki insananlar şok ttabiki.nasil yani.yicek mi kki.aydaha o kkkac aylik derken benim kiz afiyetle yedi.

Ustelik bizim tadim gunlerimiz bitmedi daha.hicbir seyi karistirmiyoruz henuz.
Ben de bazilarinin yaptiklarini dogru bulmuyorum.mesela daha bu aylarda muz verilmesi gibi.ama verenlere de dalga gecer gibi mesajlar yazmadim hic. Hele o BLW nizi diyeni hic anlamadim. Tabiki tavsiyeleri dinleyip birbirimizden yardim aliyoruz ama yapin da goreyim BLW nizi nedir.
Hee cok merak eden varsa.buyurup gelsin gorsun BLw mizi.

Canım herkes bir arayış içinde yapan yapmayan saygı duymak gerekir,
Biz tadım sürecindeyiz bende hata yaptım mesela karıştırdım bazı yiyecekleri , bazen kitleniyorsun çaresiz yapılmaması gerekeni yapıyorsun ,
Şimdi bu yazı ve birkaç kaynak örnek oldu banada. BLW den devam :)
 
Kızlar ya sizin bebeklerin sizle durumu ne. Benimki bana çok bağımlı hale geldi. Normal mi yoksa ben mi yaptım bilemiyorum. Evde kimse yokken onu odasında besiginde oyuncsklariyla birakamiyorum. Hemen zirliyo. Hep kucağına al beni diyor. Gündüz 15-20,dk uyuyor çünkü uyandığında beni goremezse hemen uyanio. Ama baktı ben yanindayim (uzakta bile olsam gözü beni görürse uykuya devam ediyor ) emerken eli yüzümde. Zaten beraber yatıyoruz, gece eliyle devamli beni yokluyo. Hichir is yapamiyorum yalnizsak . Ben böyle bagimli olsun istemiyorum. Siz de durumlar nasilll
Aynı anlattığın gibi canım, asla odadan çıkamıyorum ama durum sadece benle alakalı değil. Yalnız kalmak istemiyo, babası, ananesi herkesin arkasından ağlıyo. Uyku durumuda aynı. Yatağına bırakıp çıkarsam arkamdan ağlıyo yanına yatarsam gözünü aralıyo, beni görünce geri kapatıyor. Gece uykusunun çoğunda yatağında yatıyo bazen almak zorunda kalıyorum yanıma. Bide gece uykusunda yanına babası gidince geri dalmıyor, illa ben illa meme :KK43:
 
X