• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
Mrb güzel anneler . Bende bu gruptaydim irmak10 hatırlayanlar vardır belki.
Çok şükür sabırsızlıkla beklediğimiz bebeklerimiz büyüdü de konuşmaya başladılar bile . Bu arada benim oğlumda öyle şakır şakır konusmuyor. Kısa kelimeleri söylüyor daha . Zamanla konuşurlar inşallah .
Bu arada minik oğlum abi oluyor . Allah nasip ederse bu kez temmuz annesi olacağım .
Gebeliği öğrendikten sonra Dr emzirmeyi biraktirmami önerdi. Oğlum çok düşkündü ama sukur rahat atlattık. Meme istediğinde hemen oyuna geçirdim ilgisini dağıtmaya çalıştım . Kraker , bisküvi , meyve gibi şeyleri ara öğünler olarak gün içinde bı kaç kez önüne koyup memeyi unutmasını sağladım. Gecede emmek için uyandığında ayaklarimda salladım. (Baştan beri sallanarak uyuyor) . Sabaha karşı süt icirdim. Benim için biraz yorucuda olsa 4 günde unuttu . Bizde durumlar böyle şimdi geçmişe bakıp o heycanli günlere geri döneyim biraz :))

günaydın kızlar, dün adem güneş'in sütten kesme ile ilgili bir yazısını okuduktan sonra bir anda kesmemem gerktiğini anladım, yavaş yavaş memeyi bıraktırmak çocuğun psikolojisi için daha doğru olduğu yazıyordu. bende gece emmelerini önce bıraktırmaya, gündüz zaten işteyim öğle arasında eve gidince ve akşam iş çıkışı eve geçince emzirmeyi deneyeceğim. ilk dün akşam başladık, normalde geceleri emerek uyurdu dün akşam salıncağında sallaya sallaya uyuttum gece normalde 3-4 defa kalkar emerdi, dün de yine 3 defa kalktı her kalkmasında su verdim biraz kucağımda salladım uyudu ama sabaha karşı saat 4 gibi uyandı bardağı uzatıyorum içsin diye nasıl eliyle itiyor bardağı göğsüme yapışıyor aç aç diyor eşim yardıma koştu o aldı salona gittiler bir saat geçtiği halde uyumamış tekrardan salıncağında uyuttum. bir kaç gün muhtemelen böyle olacak ama en azından inşallah sonu güzel olur sorunsuz stressiz memeyi bırakır.

Slm kızlar, eskilerden 60gelsin 60gelsin ve cigercikedisi yani Balikcikurdu Balikcikurdu aramıza tekrar gelmiş hosgeldiniz kızlar, bingildak konusunda hemşire bize bişey demedi bende elimle anlamıyorum açıkçası ama oğlum maşallah süper zekalı bi çocuk, anlamadığı hiçbir şey yok, dün akşam öylesine dedimki oğlum yürü kendine bez getir çiş alıyım dedim, hemde öylesine basit bi şekilde dedim bi anda koşarak odadan çıktı napcak diye bekledim bi baktım 2 tane bez almış gelmiş arka odadan, anni ah dedi elime verdi ve olduğu yere yattı şok oldum, söylediğim hiç birşeyi atlamiyor istisnasız mutlaka yapar.kapıyı kapat ışığı kapat, babanı uyandır gibi komutları yapar, hadi gezmeye gidiyoruz dediğimde koşarak dolabını açıp şapkasını alır bana getirir, zekası konusundaki en ufak bi şüphem yok çok şükür, daha bingildagi geç oldu diyecek yaşta değiller zaten bence çok dert etmeyin
Çok teşekkürler... Sanırım.yeni yeni rahata cıktim.. :)

Canım senin hamileliğin nasıl geçiyor, yarılamışsın maşallah yine mayıs annesi olacaksın anlaşılan:rapci:

evet kısmetse mayıs annesiyim yine.. Birazcık sıkıntılı geçiyor bu sefer. Gelişim geriliği var. Bu arada oğluma kız kardeş gelecek nasip olursa :emir_bebek::anneadayı:
Bir taraftan bir uyumayan hareketli bir yumurcak, bir taraftan boğaz ağrıması öksürük krizleri derken zor geçiyor. 10 gündür kalkamıyorum ayağa, şansıma yılbaşına diye babam gelmişti ziyarete, ben hasta olunca kaldı biraz daha. O da olmasaydı halim haraptı şu dönemde. Zor falan ama sağ salim kucağımıza alabilirsek çok ara vermeden iki çocuk birlikte büyürler inşallah. İlerde birbirlerine destek olabilirler. Biz çekeriz onlar iyi olsunlar yeter ki :KK68:

bu arada kızlar benim oğlum 10 mayıs doğumlu, 2 yaşına kadar kesin emziririm diyordum ama son bir iki aydır geceleri saat başı uyanıp meme istiyor, gündüz mümkün değil iş yapmam illa oturacak kucağıma meme sefası sürecek durum böyle olunca da bende artık 2 yaşını beklemek istemiyorum, sizler memeden kestiniz mi, kestiyseniz nasıl bir yol izlediniz?

ben kestim, hamile olup bir de arada bebek kaybedince bu sefer riske atamadık öğrenir öğrenmez kestik hemen. 17 aylıktı memeyi kestiğimde. Herhangi bir taktik uygulamadım, sadece öyle bir şey hiç yokmuş, hiç olmamış gibi davrandım. Bir iki yeltendi istedi ben anlamazdan geldim zaten yemek de yiyordu hani meme sadece keyif olmaya başlamıştı. İki kere istedi üçüncüsünde unuttu gitti. Bir daha da hiç öyle bir şey aklına gelmedi.
Arkadaşlarımdan sorun yaşayanlar sirke sürmeyi denemişlerdi, işe yaramıştı onlarda benim gerek kalmadı o nedenle denemedim ben.

evet kısmetse mayıs annesiyim yine.. Birazcık sıkıntılı geçiyor bu sefer. Gelişim geriliği var. Bu arada oğluma kız kardeş gelecek nasip olursa :emir_bebek::anneadayı:
Bir taraftan bir uyumayan hareketli bir yumurcak, bir taraftan boğaz ağrıması öksürük krizleri derken zor geçiyor. 10 gündür kalkamıyorum ayağa, şansıma yılbaşına diye babam gelmişti ziyarete, ben hasta olunca kaldı biraz daha. O da olmasaydı halim haraptı şu dönemde. Zor falan ama sağ salim kucağımıza alabilirsek çok ara vermeden iki çocuk birlikte büyürler inşallah. İlerde birbirlerine destek olabilirler. Biz çekeriz onlar iyi olsunlar yeter ki :KK68:
Ayy çok güzel kız bebek nasip olmuş sağlıkla kucağına al canım. İnşallah bana da nasip olur sağlıkla doğsunlar da. Ben cesaret edemedim valla dikişler açılır mı bilmem ne diye ama hiç öyle sorunlar olmadı herhalde di mi canım. Gelişim için sana ceviz Antep fıstığı badem fındık ve bol yoğurt tavsiye ediyorum ama probiyotikli bunları sabah kahvaltısında bişe tüket bak Benin nasıl kilo alıyor

Mrb güzel anneler . Bende bu gruptaydim irmak10 hatırlayanlar vardır belki.
Çok şükür sabırsızlıkla beklediğimiz bebeklerimiz büyüdü de konuşmaya başladılar bile . Bu arada benim oğlumda öyle şakır şakır konusmuyor. Kısa kelimeleri söylüyor daha . Zamanla konuşurlar inşallah .
Bu arada minik oğlum abi oluyor . Allah nasip ederse bu kez temmuz annesi olacağım .
Gebeliği öğrendikten sonra Dr emzirmeyi biraktirmami önerdi. Oğlum çok düşkündü ama sukur rahat atlattık. Meme istediğinde hemen oyuna geçirdim ilgisini dağıtmaya çalıştım . Kraker , bisküvi , meyve gibi şeyleri ara öğünler olarak gün içinde bı kaç kez önüne koyup memeyi unutmasını sağladım. Gecede emmek için uyandığında ayaklarimda salladım. (Baştan beri sallanarak uyuyor) . Sabaha karşı süt icirdim. Benim için biraz yorucuda olsa 4 günde unuttu . Bizde durumlar böyle şimdi geçmişe bakıp o heycanli günlere geri döneyim biraz :))

tebrik ederim, allah tamamına erdirir inşallah :anneadayı::emir_bebek:

bu arada sütten kemeye çalışanlar için bir tavsiye daha, özellikle geceleri süt diye tutturanlarda anneyi bir iki gece hiç görmeyip sadece baba ile geceyi geçirdiklerinde de işe yarıyormuş bir arkadaş da onu tavsiye etmişti. Süt ve anneyi birlikte kodladıkları için baba olduğunda meme istemiyorlarmış çocuklar. Ve bir iki gece sonra da unutuyorlarmış. Bende bunlara gerek kalmadı çok şükür kolay atlattık o süreci ama denemek isteyenlere bir seçenek daha olur.

Kizlar bebeklerde konusmalar ne durumda.
Biz bir cok kelimeyi soyluyoruz taniyoruz. Ama cumle kurma cok az. Anne sut getir. Anne aç. Gibi. Tam olarak konusmaya ne zaman gecerler.
Acele etme canım konuşacaklar elbet, bizimkide öyle özellikle son günlerde daha fazla kelime öğrendi çok ilerledi ama cümle az tabi, en güzel ogrendigide de annem benim deyip sarılması

Merhaba kızlar 5aylık bebeğime bakıcıya başlatılacak, bakacak kişi 21yaşında eşimin bir akrabası, dikkat etmesi gereken şeyleri baltan konuşmak en iyisi, sizce neleri konuşmalıyım, nelere dikkat etmeliyim gözlemlersen? Aranızda bebeğine bakıcıya baktıran var mu? Tam gün ve yarım gün için ne kadar ücret ödüyorsunuz? Evde ne gibi işler bekliyorsunuz ?

Merhaba kızlar 5aylık bebeğime bakıcıya başlatılacak, bakacak kişi 21yaşında eşimin bir akrabası, dikkat etmesi gereken şeyleri baltan konuşmak en iyisi, sizce neleri konuşmalıyım, nelere dikkat etmeliyim gözlemlersen? Aranızda bebeğine bakıcıya baktıran var mu? Tam gün ve yarım gün için ne kadar ücret ödüyorsunuz? Evde ne gibi işler bekliyorsunuz ?
Canım benim bu üçüncü bakıcım, tam gün bakıyor evde ne temizlik ne yemek hiç bir şey yapmıyor, sadece çocuklara bakıyor benim hazırladığım yemekleri yediriyor, çocuklarda büyük oğlum öğleye kadar okulda öğleden sonra geliyor o beş yaşında, küçüğüm henüz 20 aylık ve 900 lira veriyorum. en başından ne istiyorsan söylemen lazım ilk bakıcıyla anlaşmam şu şekildeydi ;evin dağınıklığını toplaması ve mutlaka akşam yemeğimi yapması idi aldığı ücrette 500 lira idi tabi bu 4 yıl önceydi.şimdiki bakıcım biraz rahat biri bu gün söylesem teyze oyuncakları topla iki gün topluyor üçüncü gün yine aynı dağınıklık, bende aynı şeyleri tekrar tekrar söylemekten bıktım işleri oluruna bıraktım çocuk 3 yaşını doldursun şayet o zamana kadar kadına dayanabilirsem hemen kreşe göndereceğim. Bakıcı ile uğraşmak harbi zor sabır gerektiriyor.

Kızlar nasılsınız bayadır yoktum şöyle bir bakıyım dedım. Cogunuz tekrar hamılesınız sanırım hayırlı olsun ınsallah saglıkla kucaklarınza alırsınız bebeklerınızı. B hala cesaret edemıyorum:KK64:bazılarınız isimlerini degıstırmıs galıba tanıyamadım onları da :KK35:

Canım benim bu üçüncü bakıcım, tam gün bakıyor evde ne temizlik ne yemek hiç bir şey yapmıyor, sadece çocuklara bakıyor benim hazırladığım yemekleri yediriyor, çocuklarda büyük oğlum öğleye kadar okulda öğleden sonra geliyor o beş yaşında, küçüğüm henüz 20 aylık ve 900 lira veriyorum. en başından ne istiyorsan söylemen lazım ilk bakıcıyla anlaşmam şu şekildeydi ;evin dağınıklığını toplaması ve mutlaka akşam yemeğimi yapması idi aldığı ücrette 500 lira idi tabi bu 4 yıl önceydi.şimdiki bakıcım biraz rahat biri bu gün söylesem teyze oyuncakları topla iki gün topluyor üçüncü gün yine aynı dağınıklık, bende aynı şeyleri tekrar tekrar söylemekten bıktım işleri oluruna bıraktım çocuk 3 yaşını doldursun şayet o zamana kadar kadına dayanabilirsem hemen kreşe göndereceğim. Bakıcı ile uğraşmak harbi zor sabır gerektiriyor.
Merhaba,
Ben de haziranda işe başlayacağım için Babil’ime bakıcı veya kreş bakıyorum. Yalnız etraftan duyduğum bakıcı fiyatları çok yüksek. Sen hangi şehirdesin canım? İstanbul’da bakıcı fiyatları hakkında bilgisi olanlar paylaşabilir mi acaba?

Bakıcı olayları korkuttuğu için hiç girişmedim o işlere, tanıdıklarım bakıcılardan çok çekti, ben de çekmeyim diye (memur avantajı) iki sene ücretsiz izin aldım, peşine de bir tane daha. Gittiği yere kadar artık. Tabi eninde sonunda birini bulmam gerekecek çünkü bulunduğum yerde 3 yaşından önce alan kreş yok, hayırlısı bakalım.
Arkadaşlarımdan tecrübelerime göre neyi yapacak neyi yapmayacak baştan çok net konuşmak gerekiyor. Yemek hazırlamam ev zaten temizlemem, çocuk kusarsa temizlemem, altını değiştirmem diyene kadarı var. Veya sadece şu yemekleri yaparım evi şu kadar temizlerim gibi şartları olabiliyor. Ve çalışma saatleri ile tatil zamanlarını da konuşmakta fayda var, sabah o kadar erken olduğunu bilmiyordum diyen de çıkıyor, ay tatile çıkıcam izin al bak çocuğuna diyen de oluyor. Aklıma gelenler bunlar, ama ben tecrübe etmedim mutlaka başka bişeyler daha vardır. Araştırmak lazım..

Merhaba, Yaşadığımız şehirde benim ailemden ve eşimin ailesindende kimse olmadığı için bebeğimi 3,5 aylıkken bakıcıya bırakmak zorunda kaldım. Yaklaşık 15-20 gün ben varken geldi. Işe başladığımda da 1 ay eşimin ailesi geldi, gözlemlediler. Evde 3 yere kamera kurdurduk. Telefonumdan internet üzerinden izliyordum (anlaşırken Evde kamera olduğunu söyledim, zira diğer türlüsü hakka girer bence). İlk 4 ay 750 TL verdik, 18 aylık olana kadar da 1150 TL verdik. Genel olarak memnundum ben. Ailevi sorunları olduğu için bırakmak zorunda kaldı(Başka şehre taşındı). Temizlik yaptırmıyordum, ayrı biri geliyor. Ama bebeğimin tüm çamaşırlarının yıkanması , ütülenmesi, odasının toplanması ona aitti. Arada akşam yemeklerini yapıyordu. Geliş gidiş saatinin mutlaka netleşmesi gerekiyor. Yoksa sorunlar çıkabiliyor. Emzik vermek istemişti rahat ederim falan diye ama ben izin vermeyince anlam veremiyordu. Sonra alıştı biz de ona alıştık. 2 yaşına kadar devam etmek istiyorduk ama olmayınca tekrar başkasına alışmak gözümüzü korkuttu. Şuan bulunduğumuz şehirde iyi bir anaokuluna gönderiyoruz. Baya farketti hareketleri dil gelişimi falan. Allah hayırlı düzgün birisini çıkarsın karşınıza İnşAllah.

Back