Merhaba, benim kızım da 13 kg. Ben de bazen ne yedireceğim şaşırıyorum. Sabahları tam buğday unundan krem yapıp içine labne pekmez/bal Fındık veya ceviz(çekilmiş) katıyorum yanındaysa rezeneli veya papatya çayı.Bazen hero baby sütlü muzluyu çok seviyor yumurtayı çatalla ezip bal/ pekmez rende kaşar veya labne Fındık ceviz karıştırıp onu yediriyorum.
Öğlende çorba; tarhana sebze yoğurt çorbası mercimek sevdikleri içine Eti bebek ekmeği ufalayıp yediriyorum. Öğlen yemek; bulur pilavı yanında köfte, taze fasülye severek yedikleri yanında da pipetle ayran içiyor.
Akşam keçi sütlü bisküvili meyve püresi veya meyve püreli yoğurt yiyor. Aralarda süt ve devam maması.
Yazınca dünyaları yiyor gibi olmuş ama bazen kasesini bitiriyor bazen bir kaşık alıp kafasını çevirip bay bay yapıyor kaşığa
genelde çok iştahsız bir bebek değil. Maşallahı var. Bunlar dışında biz yemek yerken ne yiyorsak mama sandalyesinin tepsisine koyuyorum. Birer ikişer tadlarına bakıyor. Yemeğin bezelyesi, patatesi,tavuk,domates,salatalık, Karpuz, kavun ne olursa döke saça yiyor. Kendi başına makarna yemeye bayılıyor. Tam buğday unlu yumurtalı makarna alıp haşlıyorum ayranla yiyor.
Siz de öğünlerinizi paylaşırsanız fikir olur bize.