• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
Diş çıkarken ateş kaç oluyor peki 2 gündür iyiydik şimdi yine ateşlendi dr götürünce kan, idrar derken çok yıpranıyor
Normalde 37.5 üstü Ateş kabul ediliyor. Ancak Ateş 39 ve üstüne çıkıyorsa o ateş, dişten değildir demişti doktorumuz, diş o kadar yapmazmış. Biz 6. Hastalık geçirdik hep 39 üstüydü. Sanıyorum dişte 38 i ancak görüyor. Ama her çocuk farklıdır tabi ki.
Çok geçmiş olsun. Nasılsınız şimdi?

Normalde 37.5 üstü Ateş kabul ediliyor. Ancak Ateş 39 ve üstüne çıkıyorsa o ateş, dişten değildir demişti doktorumuz, diş o kadar yapmazmış. Biz 6. Hastalık geçirdik hep 39 üstüydü. Sanıyorum dişte 38 i ancak görüyor. Ama her çocuk farklıdır tabi ki.
Canım ben çok geç gördüm ne yaptınız nasıl oldu bebeğin?

Dün acile gittik boğazı kızarık dedi dr antibiyotik başladık bugün daha iyi kızlar tşk ederim

Iyi akşamlar kizlar kizim bugun cok rahatsiz hiçbirşey yemiyo ictigi mamayida kusuyo sanirim ince giydirdiğim icin terleyip teri hasta etti suan ateşi 37.6 normalmi sizce altında yarim tayti ustunde atlet ve ince kollu hirka var ne yapmaliyim agri kesici yok evde aksam uzeri bir tane fitil verdim nr yapabilirim gece ya atesi yukselirse uykuda anlamazsam ?

Iyi akşamlar kizlar kizim bugun cok rahatsiz hiçbirşey yemiyo ictigi mamayida kusuyo sanirim ince giydirdiğim icin terleyip teri hasta etti suan ateşi 37.6 normalmi sizce altında yarim tayti ustunde atlet ve ince kollu hirka var ne yapmaliyim agri kesici yok evde aksam uzeri bir tane fitil verdim nr yapabilirim gece ya atesi yukselirse uykuda anlamazsam ?
Canım geçmiş olsun. 39 üstü görmeden bence fitil verme. 37.6 yüksek değil, dişi nedeniyle olmuş olabilir. Şuan giydirdiklerin fazla. Gündüz ben yalnızca askılı badi giydiriyorum. Ateş anında bence ilk yapılacak üstündekileri çıkarmak. Kızımı ateşi olduğunda yalnız bezi kalacak şekilde soyuyoruz, düşmezse ılık bir duş aldırıyoruz. Yine düşmez ve 38.5 üstüne çıkarsa şurup veriyoruz.
Düşük ateşte çok müdahele edilmeden takip edilmeli diye biliyorum. Vücudun bağışıklık sisteminin güçlenmesi için.
Bir de biz eşimle gece dönüşümlü uyuyoruz. Bir kere alarm kuralım diyerek uyuduk, alarmı kapatmışız. Kızım 39.5 ateşle yanıyordu uyandığımızda :( bir daha uyumak mı asla !!
İki gündür ateşi vardı. Eşim bakarken ben uyuyorum, ben bakarken eşim.

Canım geçmiş olsun evet üşütmüş gibi belirtileri ama rulemin dediği gibi ateş düşükken müdahale edilmemeli sen panikleyip erken müdahale etmişsin ateşi 38.5 39 olmadan korkmuyorum ben.üzerinde sadece bezi kalacak şekilde bırak ama ev esintili soğuk filan olmasın ortam ısısı normal olsun kızın çıplak öyle düşürmeye çalış genellikle. Nasıl oldu merak ettim geceniz nasıl geçti?
rulem rulem size de geçmiş olsun tatlım. Ateşi 39.5 iken uyuyor mu kızın? Benimki 38 den sonra uyumuyor ağlıyor sürekli o yüzden ben ateşli olduğu günler hiç uyumamıştım eşim işe gideceği için uyudu sadece bir kaç kez susturamayınca o uyanıp avuttu(kızım çok babacı olup baba baba diye ağlayınca dayanamıyor)

Canım geçmiş olsun evet üşütmüş gibi belirtileri ama rulemin dediği gibi ateş düşükken müdahale edilmemeli sen panikleyip erken müdahale etmişsin ateşi 38.5 39 olmadan korkmuyorum ben.üzerinde sadece bezi kalacak şekilde bırak ama ev esintili soğuk filan olmasın ortam ısısı normal olsun kızın çıplak öyle düşürmeye çalış genellikle. Nasıl oldu merak ettim geceniz nasıl geçti?
rulem rulem size de geçmiş olsun tatlım. Ateşi 39.5 iken uyuyor mu kızın? Benimki 38 den sonra uyumuyor ağlıyor sürekli o yüzden ben ateşli olduğu günler hiç uyumamıştım eşim işe gideceği için uyudu sadece bir kaç kez susturamayınca o uyanıp avuttu(kızım çok babacı olup baba baba diye ağlayınca dayanamıyor)
Sağol canım. Evet ateş düşürücü şurup verdiğimizde normalde uyumadığı kadar güzel uyuyor. Neredeyse emmeye bile kalkmıyor ki ben geceleri toplamda 2-3 saat ancak uyuyabiliyorum. Ela hala geceleri çok sıkıntı. Ama ateş düşürücü verince çok güzel uyuyor. Sanırım ağrı kesici özelliğinden diş sıkıntısı ortadan kalkıyor.

Sagolun kizlar gece dogru düzgün uyuyamadim yere yorgan sardim kizimla beraber uyuduk gece ateşi 38.7 oldu uzerine actim ve fitil verdim sabah hast götürdüm sadece peditus verdi doktor ama burnu akiyo bogazi sismis kizim bugun cok rahatsizdu her dk agladi durmadu bende bittim resmen ne yapsam olmadi midesi bulaniyo agzina gelip gidio sanirim reflusu var reflu problemu yasayan arkadaşlar belirtilerini neler yasadiklarini yazabilirlermi acaba ayni sikintilar bizdede varmi bakalim
Sizi haklı buldum ki bunu hem gelin hem görümce hatta muhtemelen öncesinde gelin olacak olan biri olarak söylüyorum. Bir kere durumun gerçekleşmesi sırasında geline haber vermesi gereken kişi abinizdi, gelinin bu durumdan haberi olmasa dahi, üstünü vurgulaya vurgulaya benim evim, abin bekar değil gibi şeyler söylemesi bana sanki "haddini bil ev benim koca benim istediğin gibi girip çıkamazsın burası benim çöplüğüm önce benden izin alacaksın" mesajı vermeye çalışmakmış gibi geldi. Kendi yokken eşiniz giderken laf etmeyip siz gidince çirkinleşmesi bence art niyetli. Hani o oradayken bu olay cereyan etmiş olsa bile haber ya da izin işleri eşlerin arasında halledilmesi gereken sonra misafire söylenmesi gereken şeyler. Kesinlikle haklısınız. Bir gelin olarak da eşimin ablası bu şekilde geliyor olsa buna değil sadece 11 ayda neden benim olmadığıma denk geldi acaba benden hoşlanmıyor mu diye düşünür kırılırdım, derdim evime ben yokken misafir giremez olmazdı. Sonuçta o ev abinize de ait ve ağırlayacak olan abiniz, evde gelin de olmadığına göre aslında çok sorulacak bir şey yok. Gelin olsa abinizin usulen eşine haber vermesi şarttı.

Sağol canım. Evet ateş düşürücü şurup verdiğimizde normalde uyumadığı kadar güzel uyuyor. Neredeyse emmeye bile kalkmıyor ki ben geceleri toplamda 2-3 saat ancak uyuyabiliyorum. Ela hala geceleri çok sıkıntı. Ama ateş düşürücü verince çok güzel uyuyor. Sanırım ağrı kesici özelliğinden diş sıkıntısı ortadan kalkıyor.
Emmeyi bırakınca normale dönüyorlarmış canım..bizimki de hala kesintisiz 3 saat uyumuş değil.hele bugünlerde bizim de diş problemlerimiz var ve gece belli bir saatten sonra yanımıza yatırıp memede uyumazsa ağlıyor sürekli. Ben de alıştım uykusuzluğa biraz fazla uyusa uyanıp kontrol ediyorum ben kontrol ederken uyanıyor bu defa :işsiz:

Kizlar kizim soguk almis doktor sadece peditus yazdi onu 3 gundur kullaniyom ama simdi de öksürüğe cevirmis balgamli oksuruyo balgam cikmayinca mide bulaniyo agliyo sizce ne yapsam doktora da götürmek istemiyom sizin boyle bir durumda kullandığınız öksürük şurubu yada antibiyotik hangisi

Kizlar kizim soguk almis doktor sadece peditus yazdi onu 3 gundur kullaniyom ama simdi de öksürüğe cevirmis balgamli oksuruyo balgam cikmayinca mide bulaniyo agliyo sizce ne yapsam doktora da götürmek istemiyom sizin boyle bir durumda kullandığınız öksürük şurubu yada antibiyotik hangisi
geçmiş olsun doktora götür canım kafana göre ilaç kullanma bebeğine..

merhaba 2 gun gecmis hastaliginizdan ama yazmak istedim. doktor degilim ama bir cok dr u takip ettigim icin biliyorum ve bizzat tecrube ettim. peditus ilacini; ilk kizimda , soguk alginliginda bi sure bilmeden kullandim . soguk alginligi ilaclarinin gereksiz ve zararli oldugunu ogrendim. sizlere de tavsiye etmiyorum.

Soguk alginligi sonrasi balgami hic dert etmeyin. göğsünü sicak tutun. kaka ile veya kusarak atiyor, ilaca gerek yok. bulursaniz siyah turpun icini kaziyin bal ile bekletin ve yedirin. tarif int. de vardir. bu da iyi geliyor.

size dr kadir tugcunun yazilarini okumanizi tavsiye ederim. ben bu konuda bilinclendim ve artik cok rahatim. soguk alginligi derler ya ilacli 1 hafta, ilacsiz 7 gun dogruymus.

Kızlar kızım hastalandı bir haftadır uykusuzum bugün gaita testi yapıldı amip parazit çıktı nerden geldi anlamıyorum o kadar da dikkat ediyorum hijyenine nasıl atlatacağız bilmiyorum arsştırdım tekrarlıyormuş geççse bile

Cok geçmiş olsun canim ya hastalanan bebek cok zor oluyo gecen hafta kizimda cok hastaydı biraz toparlamis cok sukur en kisa zamanda atlatmaniz dileğiyle
Kızlar kızım hastalandı bir haftadır uykusuzum bugün gaita testi yapıldı amip parazit çıktı nerden geldi anlamıyorum o kadar da dikkat ediyorum hijyenine nasıl atlatacağız bilmiyorum arsştırdım tekrarlıyormuş geççse bile

Kizlar ya bebeklerinize neler veriyorsunuz menulerine eklediginiz baska seyler varmi ben kizima hep ayni seyleri veriyorum daha neler verebilirim bilmiyorim

Yoğurt corba kahvaltisi yumurta ara ara seftali rendeleyip püre seklinde veriyorum bukadar baska neler verilebilir kizim hala katı gidalari gecis yapmadi tane tane seyleri yemiyo kusmaya calisiyo lutfen bilgilendirin benide yahu

Bu arada sizinde bebeklerinizin kilo alimi durdu mu kizim hala 11 kilo hic almiyo normal mi bu durum

Kilo bizimde durdu sanki 12 kilo olduk
Masallah yemesi iyi biz ne yersek o da yiyor cnm Allah kolaylik versin bir an once kati gidalara gecer insallah oyle zor oluyor gercekten

Back