• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
merhaba kızlar
son dönemde zor günler geçirdim epey uzaklaştım buralardan. Bi bebeğimi kaybettim 9 haftalık kalbi durdu, hemen ardından toparlanıp çocuğumla ilgileneyim dedim, yemek düzenini oturtmaya çalıştık, aktiviteleri düzene koyduk odasını ayırdık falan derken annem rahatsızlandı, durumu ciddi olunca babamların yanına geldim. Annemi kaybettik geçen hafta tabi bu arada bir ay kadar çocuk farklı bir evde farklı bir düzende kaldı. Bu arada hastane cenaze derken çok ilgilenemediğim için de kim ne yedirdi, ne oynadı noldu çok farkında olamadım malesef. Şimdi hiç olmadık huylar edindi, sürekli mızırdanıp ağlıyor, aşırı şımarıyor, dur dediğin yerde durmayıp yırtınıyor. yer sıkıntısı nedeniyle aynı odada uyuyoruz ve tam deliksiz 1,5~2 saat uyumaya başlamıştı ki yine sıfırlandı 15~20 dakikada bir ayağa dikiyor beni. Eşim izin alamadığı için bikaç gün bizden ayrı kaldı bu arada babayı unuttu gitmek istemiyor ona, bana ya da dedesine yapışıp kalıyor. Şimdi bizimkileri bırakamıyorum da çocuk herkese iyi geliyor. bir süre de farklı bir şehire gidip burdan uzaklaşmak istiyoruz, biraz tatil iyi gelir diye. Tekrar ortam değiştirmek iyice değiştirecek çocuğu, nasıl tekrar düzene sokacağım kara kara düşünür oldum.
Ay kusura bakmayın çok uzun yazdım, eve geri döndüğümüzde tekrar eski disiplini sağlayabilir miyiz acaba? ne kadar sürer ki?
canım oncelikle basınız sagolsun allah sabır versın
duzen konusuna gelınce tabıkı duzelır canını sıkma
uykusu belkı sıcaklardan uzun olmayabılır artık buyuduler delıksız uyumuyorlar gunduz

Yemek alt degistirme ihtiyaclarini giderdikten sonra oyunlar oynuyorum top atmaca oynuyorum tabaklarıyla oynuyoruz evde salincagi var ona bindiriyorum ama sonra tek biraz oynasin oyalansin bende biraz beyin olarak dinlenim diyorum yine yok durmuyo tek basina brseyler yapmiyo hemem yanima gelip mızırdanmaya basliyo dinlemediğim icin ona verimli bile olamıyorum inanın 14 aylik olana kadar ilk defa bu sefer bitkinlik yaşıyorum bu zamana kadar boyle yormamisti beni ama eski kizim gitti farkli bir huydan bir kiz geldi :KK43:(
artık buyudukce canları daha da mı sıkılıyor ne benımkı de oyle oyuncakla avunmuyor yemek yapamıyorum sureklı kucak ıstıyor balkondan bakmak ıstıyor parka gıtsek ordada baska cocukların pesınde ksturuyor bır dk oturma yok işe geliyorum da dinlenıyorum valla :)

Kızlar bugün kv tatilde 15 aylık çocuk görmüş konışuyordu diyor bizim ki daha yürümedi sadece aba, baba, mama, meme, al, hav(bütün hayvanlara) diyor moralim bozuldu siz de durum nedir?
bizimkı 10 aylıkken yurudu ama henuz konusma yok kendı vbebek dılınde bıseyler anlatıp duruyor ama henuz anlasılır kelımeler cıkarmadı her cocuk farklı moralını bozma canım

artık buyudukce canları daha da mı sıkılıyor ne benımkı de oyle oyuncakla avunmuyor yemek yapamıyorum sureklı kucak ıstıyor balkondan bakmak ıstıyor parka gıtsek ordada baska cocukların pesınde ksturuyor bır dk oturma yok işe geliyorum da dinlenıyorum valla :)
benimki de aynı bir de balkondan kedilere bakarken kucağımda itiyor kendini Allah korusun çok korkuyorum..
parkta da hiç durmuyor eşim diyor parka gidiyoruz çok yoruluyoruz bugün gitmesek olmaz mı :D ki ben nerdeyse her gün götürüyorum eşim her gün gelemiyor işten erken geldiyse gelebiliyor :) işte ben de dinleniyorum sanırım ya :işsiz:

rulem rulem @nebileyim @huriye048 sinirliportakal sinirliportakal @somurtkankiz yesilcan86 yesilcan86 @Selma4848 @gullnkizi @fulya3535 arkadaşlar msj için çok teşekkür ederim fikirleriniz benim için çok önemli bebek konusunda karamsarlık hala yaşıyorum ama aldırmaya da cesaret edemiyorum artık hakkımda hayırlısı İnşallah allah kolaylığını ve sabrını verir

Aldırmama kararı almana sevindim, yaş kaç olursa olsun bebek iyi geliyor insana emin ol. Üstelik bir de kardeşi varsa çok daha iyi, birbirlerine oyun arkadaşı oldukları için anne babayı daha az yıprattıklarını söylüyor herkes. Üstelik büyüdüklerinde birbirlerine destek olma açısından da kardeş kesinlikle iyi bir şey bence..

uykusu belkı sıcaklardan uzun olmayabılır artık buyuduler delıksız uyumuyorlar gunduz

teşekkür ederim canım,
bu uyku düzeni gündüz değil gece böyle, yani bütün gece uyutmuyor beni, gündüzler zaten yoğun geçiyor epey bitkin düştüm, umarım toparlayabiliriz yoksa tek başıma üstesinden gelmem zor olacak..

Canım Allah rahmet eylesin öncelikle sizlere sabır versin..
kızın için ise söyleyebileceğim inan herşey aynıyken huy değiştirebiliyorlar hiç kafanı takma ona üzülme illaki dişi ağrıyordur başka sıkıntısı vardır ondan bozulmuştur rutin. evinize gidince düzelir Allahın izniyle.

Canım zor bir süreç atlatmışsın başın sağolsun artık yavaş yavaş düzene girince bebeğin huzursuzluklara biter inşallah tabi biraz zaman lazım sağlık olsun canım

Çok teşekkürler kızlar, umarım tek kaldığımda eski düzeni tekrar tutturabilirim.

Kovayi dokmuyormu yada baş aşağı duşse die korkuyorum valla nasil kova sendeki :)

Canım günaydın sana jet hızıyla tavsiye vereyim dün denedim onayladım su herşeyin başı su :KK70: kızım bugünlerde herşeye çığlıklar atarak ağlıyor yanında değilsem o sese koşup eline ayağına bakıyorum kesik filan mı var düştü mü kırdı mı yaralandı mı diye ama yok sıkıntıdan ağlıyor bas bas bağırarak :KK43: dün yine yemek yapmam lazım ve kızım yine ağlıyordu koştum kovaya su doldurdum koydum önüne ohoo yemeği pişirdim benimki hala oynuyordu :KK70:

Kızlar bebeğim, memeden kesmeyi düşünüyorum. bu süreci yaşayan arkadaşlar tecrübelerini paylaşabilir mi :)?
Canım ben kesmemen taraftarıyım. İlk iki sene bebeklerde emme refleksmiş. İki yaşında refleks bittiğinden memeden kesmek için en doğru zamanmış.
Yine de kesmeyi düşünüyorsan memeden tiksindirerek değil, kademeli olarak bırakmanı öneririm

merhaba kızlar
son dönemde zor günler geçirdim epey uzaklaştım buralardan. Bi bebeğimi kaybettim 9 haftalık kalbi durdu, hemen ardından toparlanıp çocuğumla ilgileneyim dedim, yemek düzenini oturtmaya çalıştık, aktiviteleri düzene koyduk odasını ayırdık falan derken annem rahatsızlandı, durumu ciddi olunca babamların yanına geldim. Annemi kaybettik geçen hafta tabi bu arada bir ay kadar çocuk farklı bir evde farklı bir düzende kaldı. Bu arada hastane cenaze derken çok ilgilenemediğim için de kim ne yedirdi, ne oynadı noldu çok farkında olamadım malesef. Şimdi hiç olmadık huylar edindi, sürekli mızırdanıp ağlıyor, aşırı şımarıyor, dur dediğin yerde durmayıp yırtınıyor. yer sıkıntısı nedeniyle aynı odada uyuyoruz ve tam deliksiz 1,5~2 saat uyumaya başlamıştı ki yine sıfırlandı 15~20 dakikada bir ayağa dikiyor beni. Eşim izin alamadığı için bikaç gün bizden ayrı kaldı bu arada babayı unuttu gitmek istemiyor ona, bana ya da dedesine yapışıp kalıyor. Şimdi bizimkileri bırakamıyorum da çocuk herkese iyi geliyor. bir süre de farklı bir şehire gidip burdan uzaklaşmak istiyoruz, biraz tatil iyi gelir diye. Tekrar ortam değiştirmek iyice değiştirecek çocuğu, nasıl tekrar düzene sokacağım kara kara düşünür oldum.
Ay kusura bakmayın çok uzun yazdım, eve geri döndüğümüzde tekrar eski disiplini sağlayabilir miyiz acaba? ne kadar sürer ki?
Canım öncelikle başınız sağ olsun. Allah sabır versin.
Ben de bir ay ailemin yanında kaldım, tüm düzen alt üst oldu. Ama eski düzene geleceğimize inanıyorum ben. Edindikleri davranışlar geçicidir

3 ay once felan ben yazmıstım pişik değil mantarmış dıye acaba benden baskası da mı yazdı neyse
dk bıze travokolt ıdı sanırım onu verdi bes gun cok ınce tabaka sur dedı ıkı gune gecırmısrı hemen
bu ara yogunluktan gıremıyorum gec gordummesajı
Ben yazmistim cnm doktor bize mantarin genelde bagirsaktan kaynaklandigini dusunuruz dedi ve nbl probiyotik verdi her gun yemegine bir tane katiyorsun poposuna hametan sur yeter dedi kisa bir sure sonra gecti Allaha sukur kakasini biraz bekletirsem bu sorunla karsilasiyordum bekletmeden almak lazim gecmis olsun

Bu arada kızlar geçenler de birisi geçmeyen bir pişik olduğunu doktora gittiğinde pısik değilde mantar olduğunu yazan bir arkadas vardi hangi ilacı kullandığını yazabilir mi acaba. 1 haftadır aynı sorunla karşı karşıyayım da. Sabah kalkınca geçmiş gibi oluyor gün içinde yavaş yavaş artıp yatarken minik minik su toplamış sivilce gibi biseyler oluyor ve ne yapsam geciremedim. Kayinpederim vefat ettiği için rizeye geldik doktorumuz izmitte sağlık ocagina da pek güvenemedim.
Yukariya yazdim cnm gecmisler olsun

Ya kizlar benim adetim azaldi dogumdan sonra boyle olan var mi normalde daha uzun surerdi simdi 3 gunde bitiyor ve az geliyor acaba bir sorunmu var cok endiseleniyorum:(

Ben yazmistim cnm doktor bize mantarin genelde bagirsaktan kaynaklandigini dusunuruz dedi ve nbl probiyotik verdi her gun yemegine bir tane katiyorsun poposuna hametan sur yeter dedi kisa bir sure sonra gecti Allaha sukur kakasini biraz bekletirsem bu sorunla karsilasiyordum bekletmeden almak lazim gecmis olsun
canım bende bezını hıc bekletmem altında zaten havalar sıcak bazen kuru bıle olsa tenı hava alsın dıye değiştiriyorum her kakadan sonra yıkıyorum muhakkak rahat etsın dıye,azıcık pısık durumunda mustela kullanıyorum hemen gecırıyor.cok sukur tekrar mantar olayı yasamadık.sizede gecmiş olsun

Ya kizlar benim adetim azaldi dogumdan sonra boyle olan var mi normalde daha uzun surerdi simdi 3 gunde bitiyor ve az geliyor acaba bir sorunmu var cok endiseleniyorum:KK43:
benımde tam tersı dogumdan sonra asırı kanamam oldu takı son ıkı aya kadar sımdı cok sukur normale bındı de rahat ettım.normalde de reglım 3 veya 4 gun suruyor

Ya kizlar benim adetim azaldi dogumdan sonra boyle olan var mi normalde daha uzun surerdi simdi 3 gunde bitiyor ve az geliyor acaba bir sorunmu var cok endiseleniyorum:KK43:
Ben doğumdan sonra daha 2 defa adet oldum ve normalden fazla oldu oğlumun bezlerinden kullanmak zorunda kaldım, inşallah zamanla normale döner

Kızlar bebislere uzerine binmelik oyuncaklar aldınız mı ilk araba felan gibi, emir traktör hastası,evin önünden traktör geçse hipnoz olmuş gibi bakıp kalıyor, birde nasıl yapıyorsa ağzıyla traktör sesi çıkarıyor ama aynen yapıyor yani duyan şaşırıp kalıyor bu nasıl yapıyor diye, bizde römorklu traktör aldık oglusa 36+yazıyor ama olsun çok sevindi yavrum, pedalına boyu yetişmiyor şimdilik ben ittiriyorum, oğlum mutlu olsun yeterki

Eklentiler

• 0000366_dolu-romorklu-traktor-pedalli_580.jpeg
    0000366_dolu-romorklu-traktor-pedalli_580.jpeg
    30,5 KB · Görüntüleme: 52
benim regl zaten pko olduğu için önceden de düzensizdi şimdi de aynı o yüzden bilemiyorum da fazla oluyor benim yıllardır 2. günü illaki bir yerleri batırırım :oops:
yesilcan86 yesilcan86 biz almadık canım henüz üzerine binebileceği birşey benim kızım çok kıpırdak o yüzden parkta salıncağa bile binmiyor. babasının sırtına bindiriyoruz bağırıyor :KK53: oğluşun güle güle binsin inşallah :KK19:

Back