• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
Kızlar 2. Bebek için kararsızım hiç gücüm yok 40 yaşındayım nasıl yapacağım bilmiyorum, 1-2 haftaya kafamda netleştirmem gerekiyor sonra kürtaj için vaktim kalmıyor, eşim istiyor ama bana bıraktı çok arada kaldım kara kara düşünüyorum, başıma gelmeden bu kadar olumsuz düşünmüyordum.

Kızlar 2. Bebek için kararsızım hiç gücüm yok 40 yaşındayım nasıl yapacağım bilmiyorum, 1-2 haftaya kafamda netleştirmem gerekiyor sonra kürtaj için vaktim kalmıyor, eşim istiyor ama bana bıraktı çok arada kaldım kara kara düşünüyorum, başıma gelmeden bu kadar olumsuz düşünmüyordum.
Canım tabiki senin kararın ama ben o minik mucizeye kıyılmaması taraftarıyım. Hayatınıza girdiyse elbet size getirecekleri vardır. Kaldı ki tek çocuk büyütmüş annelerden hep "keşke kardeş yapsaydım, çok geç kaldım" dediklerini işitirim. Ve kürtaj olan kimseden iyi ki oldum diyeni de duymadım. "Şimdi doğsaydı şu yaşta olacaktı vs" şeklinde pişmanlıklarını işittim.
Evet zor bir süreç seni bekliyor ama Allah kolaylık verecektir. Birazcık zaman ve sabır sadece..

Canım 40 yaşından sonra anne olmaya cabalayanlar topigine bir bak, zahmetsizce sana gelen mucizen için (ki kendisi ilk bebegine bu dünyada birakabilecegin en değerli miras olur) üzülmek yerine sukret.

Canının içinde buyuyen minigini saglikla kucağına alman, onun minicik ellerini ve ayaklarını öpüp koklarken, benim kizlarimi severken kurduğum şu cumleyi onun minik kulağına fisildarken kendi bulman dileklerimle: "iyi ki dogurmusum seni annem, iyi ki benim yavrum olmuşsun"

Merhabalar.. Bir arkadaşımın 10 yaşında çocuğu vardı arkadaşımın da yaşı ileriydi ikinciyi istemiyordu kürtaj düşünüyordu ama sonra vazgeçti ve şu an ikinci çocuğu 2 yaşında. Ve iyiki doğurmuşum diyor anne de baba da abla da çok mutlu minik aralarına katıldığı için. Bence çok iyi düşünün o belki de sizin şansınızdır. 40 yaşında anne olmak isteyip gebe kalamayan bir sürü insan var ve hatta tüp bebek forumlarında gördüğünüz gibi 20-30 yaşlarında birçok insan gebe kalmak istiyor ama nasip olmuyor. Benim 8 yaşında büyük kızım. Doğal yoldan oldu ikinci kızıma 31 yaşındayken tüp bebekle gebe kalabildim şimdi ikinci kızım da 13 aylık. Ve abla kardeş çok iyi araları. Büyük kızım iyiki kardeşim var diyot cook mutlu.. biz de anne baba olarak çok mutluyuz iyiki kızlarımız var diye. İyi düşünün inş hakkınızda hayırlısı olur sevgiler

canımm ben çok istememe rağmen hamile kalınca milyon tane acabam olmuştu hatta hamileliğimin bi kısmı sadece bilinmelikleri düşünerek geçti çok normal böyle olumsuz düşünmen içini ferah tut eşinle başbaşa bir yere gidin yaşayacağın olumlu bir gün bile bebeğine olumlu bakmanı sağlayacaktır :)

Oğlum 1 Nisan doğumlu ve özellikle yaşından sonra asla oyalayamaz olmuştum. Biz adım adım setlerini kullanmaya başladık günde yarım saat yardımcı oluyor bize ama en azından içiö rahat ediyor artık, ne yapacağımı biliyorum. Mesela bu ay favorimiz su baloncuklarını keşfetme ve hayvan seslerini taklit etme.
Bunun haricinde sabah uyandığında robotunu açıp şarkıya mırıldanarak eşlik edip dans ederiz.
Yemek sonrası önüne su ve sünger veririm sıkar döker saçar.
Parka çıkarız kaydırak en sevdiği bu aralar.
Top oynar, ama dengesini kuramaz düşerse elimi tutar beraber gderiz topun peşinden.
Çamaşır makinesine çamaşır koyarım o kapatıp düğmesine basar. Evin en sevdiği yeri orası ama zararlı diye yaklaştırmıyoruz çok.
Bultak ve küpler ve iç içe kap geçirme yaparız.
Tencere ve kapak takma kaşıkları tabakların içine vurma en sevdikleri.
Islak mendille benim peşimden döktüğü yemekleri siler.
İşbankası yayınlarının hareketli kitaplarını okur ve parmaklarız, hareketli gün ve şehir en sevdiği.
Kuklaları konuştururuz.
Sırtıma gelir öne arkaya dıgıdık diye hareket etmemi ister.
Yakalamaca oynarız gülmekten yere düşer :)
Anne nerede oynarız, fış fış kayıkçı yaparım ona sonra oda ayıcığına yapar. Uyutmak isterim uyumaz ayıcığı alır eeee eee diye oyuna çevirir yarım saat geçer.
Baloncuklu köpük yaparım onları yakalamaya çalışır.
Yürüyüş yoluna çıkarız taş odun ağaç yaprak sigara izmariti tüm delikler ve atık çukurlarını mıncıklar en güzel aktivite bu bence :) Kedileri çeker sevmeye çalışır, horozları ve tavukları kovalar.
Boya ve resimlere yeni başladık şuan sadece kapağını takıp çıkarma ve yemekle meşgul.
Süzgeçten pipet geçirme, kavanoz kapağı açma kapama, kaşıkla yoğurt yeme vs aktiviteleri yapıyorum bu ara.
Günde yarım saatte videosunu göstermeden eğlenceli çocuk şarkıları dinletiyorum. Meyve salatalık vs yerken.
Yarın da çubuklara halka geçirme yapacağız.

Yazdım belki fikir olur herkese, bende fikirler beklıyorum tüm annelerden, çocuklar bizden daha yaratıcı malum :)
ellerine sağlık güzel ilgili anne :) kukla baloncuk ve seti not aldım bile ;)
kızım bir kaç gündür masaların altına saklanıyor ya da sandalyenin arkasında psikopat gibi soteye yatıp bekliyor :D biz çıkınca aaaa diye önümüze zıplıyor :D o yüzden saklambaç yakalamaca favorimiz. bir de kapı tıklatma olayımız var biri tuvalete filan girip kapıyı kapatınca kapısını çıkana kadar tıklatıyor :D

Oğlum 1 Nisan doğumlu ve özellikle yaşından sonra asla oyalayamaz olmuştum. Biz adım adım setlerini kullanmaya başladık günde yarım saat yardımcı oluyor bize ama en azından içiö rahat ediyor artık, ne yapacağımı biliyorum. Mesela bu ay favorimiz su baloncuklarını keşfetme ve hayvan seslerini taklit etme.
Bunun haricinde sabah uyandığında robotunu açıp şarkıya mırıldanarak eşlik edip dans ederiz.
Yemek sonrası önüne su ve sünger veririm sıkar döker saçar.
Parka çıkarız kaydırak en sevdiği bu aralar.
Top oynar, ama dengesini kuramaz düşerse elimi tutar beraber gderiz topun peşinden.
Çamaşır makinesine çamaşır koyarım o kapatıp düğmesine basar. Evin en sevdiği yeri orası ama zararlı diye yaklaştırmıyoruz çok.
Bultak ve küpler ve iç içe kap geçirme yaparız.
Tencere ve kapak takma kaşıkları tabakların içine vurma en sevdikleri.
Islak mendille benim peşimden döktüğü yemekleri siler.
İşbankası yayınlarının hareketli kitaplarını okur ve parmaklarız, hareketli gün ve şehir en sevdiği.
Kuklaları konuştururuz.
Sırtıma gelir öne arkaya dıgıdık diye hareket etmemi ister.
Yakalamaca oynarız gülmekten yere düşer :)
Anne nerede oynarız, fış fış kayıkçı yaparım ona sonra oda ayıcığına yapar. Uyutmak isterim uyumaz ayıcığı alır eeee eee diye oyuna çevirir yarım saat geçer.
Baloncuklu köpük yaparım onları yakalamaya çalışır.
Yürüyüş yoluna çıkarız taş odun ağaç yaprak sigara izmariti tüm delikler ve atık çukurlarını mıncıklar en güzel aktivite bu bence :) Kedileri çeker sevmeye çalışır, horozları ve tavukları kovalar.
Boya ve resimlere yeni başladık şuan sadece kapağını takıp çıkarma ve yemekle meşgul.
Süzgeçten pipet geçirme, kavanoz kapağı açma kapama, kaşıkla yoğurt yeme vs aktiviteleri yapıyorum bu ara.
Günde yarım saatte videosunu göstermeden eğlenceli çocuk şarkıları dinletiyorum. Meyve salatalık vs yerken.
Yarın da çubuklara halka geçirme yapacağız.

Yazdım belki fikir olur herkese, bende fikirler beklıyorum tüm annelerden, çocuklar bizden daha yaratıcı malum :)
ellerine sağlık güzel ilgili anne :) kukla baloncuk ve seti not aldım bile ;)
kızım bir kaç gündür masaların altına saklanıyor ya da sandalyenin arkasında psikopat gibi soteye yatıp bekliyor :D biz çıkınca aaaa diye önümüze zıplıyor :D o yüzden saklambaç yakalamaca favorimiz. bir de kapı tıklatma olayımız var biri tuvalete filan girip kapıyı kapatınca kapısını çıkana kadar tıklatıyor :D

ellerine sağlık güzel ilgili anne :) kukla baloncuk ve seti not aldım bile :KK66:
kızım bir kaç gündür masaların altına saklanıyor ya da sandalyenin arkasında psikopat gibi soteye yatıp bekliyor :KK70: biz çıkınca aaaa diye önümüze zıplıyor :KK70: o yüzden saklambaç yakalamaca favorimiz. bir de kapı tıklatma olayımız var biri tuvalete filan girip kapıyı kapatınca kapısını çıkana kadar tıklatıyor :KK70:
Ah kapı tıklama olayı bizde de var banyoya giremiyorum WC ye gizli gizli kaçıyoruz tiklasa sadece yine iyi bağırarak ağlıyor onu içeriye almıyorum diye

Ah kapı tıklama olayı bizde de var banyoya giremiyorum WC ye gizli gizli kaçıyoruz tiklasa sadece yine iyi bağırarak ağlıyor onu içeriye almıyorum diye
canım oğlun sizi evden gidiyor filan zannediyor olabilir mi? bizim çünkü önce tuvalete girdiğimizde ağlıyordu ben babası girdiğinde bak baban orda çıkacak gitmedi bir yere dimi babası ses ver filan dedim eşim de seslenince içerden ağlamayı kesip bekledi o gün bugündür dış kapı balkon kapısı ve içeri kapılarının nereye çıktığının farkında.iç kapıları tıklıyor balkondaysak bağırıyor bize dış kapıdan zaten kaçıyoruz görmüyor :olamaz:

canım oğlun sizi evden gidiyor filan zannediyor olabilir mi? bizim çünkü önce tuvalete girdiğimizde ağlıyordu ben babası girdiğinde bak baban orda çıkacak gitmedi bir yere dimi babası ses ver filan dedim eşim de seslenince içerden ağlamayı kesip bekledi o gün bugündür dış kapı balkon kapısı ve içeri kapılarının nereye çıktığının farkında.iç kapıları tıklıyor balkondaysak bağırıyor bize dış kapıdan zaten kaçıyoruz görmüyor :olamaz:
Bilmiyorum ki bende söylüyor babannemee orda diye genelde babası İse giderken de arkasından ağlıyor haline dediğin gibi gidiyoruz zannediyor bizi

Bilmiyorum ki bende söylüyor babannemee orda diye genelde babası İse giderken de arkasından ağlıyor haline dediğin gibi gidiyoruz zannediyor bizi
birkaç kere böyle anlatırsanız içerden de ses veren olursa ağlamaz bizimki gibi tıklayarak bekler diye düşünüyorum canım :) ne tatlı ne masumlar ya içim eridi bak yine :(

birkaç kere böyle anlatırsanız içerden de ses veren olursa ağlamaz bizimki gibi tıklayarak bekler diye düşünüyorum canım :) ne tatlı ne masumlar ya içim eridi bak yine :KK43:
Sorma her şeyi anlıyorlar artık canları sağ olsun da ne yapalım öyle böyle buyuyecekler

Kizlar ya birsey soracagim benmi cok ilgisiz bir anneyim yoksa sizmi cok fazla bebeklerinize vakit harciyosunuz bilmiyorum

Nedenine gelirsek ben sabah kalk oralari topla kizin altini ac mama yap sonra kendime kahvalti hazirla ye derken mutfağa banyoya lavaboya sonra evi dört bucak toparlamayla ugrasiyom

bu esnada kiz acikmis oluyo kahvaltisini hazirliyom onu yedirmek icin bin takla atiyorum sonra azcik dinlenim derken ogeln yemegi kiza corba hazirla tekrar altını ac oglen yemegini yedir falan sonra 2 gunde bir parka cikart aksam esim gelecek yemek bulasik derken pert oluyom kizimla ihtiyaclari haric ilgilenemiyorum ilgilenmek istesem yorgunluktan azicik dinleneyim diyorum kimsemde yok akraba faalan hepsi uzaktalar hani onlar oynasın ilgilensin yok ne yapacam boyle bilmiyom kizim yaşıtlarından cokmu geri kalir zeka gelişimi yüzünden?

Çok güzel anlatmışsın süper, adım adım seti hangi yayın evinin canım web sitesi var mı

Tabi tabi zaten yazınca adım adım diye hemen çıkıyor bayağı bilinen bir set. Mikado yayınları altında ama bu set uzmanlar tarafından hazırlandığından ayrı sitede yönetiliyormuş. 9.aydan 3 yaşa kadar var galiba. Hem eğlence hem öğrenme amaçlı oğlum ilk aylar ilgilenmese de şuan çok ilgileniyor. Ve son 2 aydır gerçekten uzman bir ekip elinden olduğunu anladım. Neden öğrenmiyor dediğimiz herşeyi kitapta yazdığı aylarda yaptı çok şükür. Yürümez erken dedik, 11. ay denemesinde ilk adımları attı, sonra emeklemeye geri döndü, 14.ay setiınde yürüme aktivitesi tekrar vardı bu kez hızlandı şükürler olsun. Geçen ay hayvanlara seslere ilgisi artmıştı kitapta hayvanlarla ilgiliydi, bu ay kaşığa saldırıyor yeme ve sofra ile ilgili. Yani anne tavsiyesi bütçesi yeten herkes almalı.

ellerine sağlık güzel ilgili anne :) kukla baloncuk ve seti not aldım bile :KK66:
kızım bir kaç gündür masaların altına saklanıyor ya da sandalyenin arkasında psikopat gibi soteye yatıp bekliyor :KK70: biz çıkınca aaaa diye önümüze zıplıyor :KK70: o yüzden saklambaç yakalamaca favorimiz. bir de kapı tıklatma olayımız var biri tuvalete filan girip kapıyı kapatınca kapısını çıkana kadar tıklatıyor :KK70:

Sağolun çok :) Bizim kapı tıklatma pek olmuyor direk yumrukluyor ama asla tuvalet kullanırken içeri almıyoruz, alışması için, başta çok ağlıyordu şimdi kısa sürüyor.

Bu arada bu aktiviteyi yeni buldum, akşam yaptım, renk farkındalığı için en uygun aydayız kızlar. Şuan sadece mavi ve kırmızıyı doğru biliyor diğer renkleri karıştırıyor.

Eklentiler

• 13721263_603418893171375_1282289704_n.jpg
    13721263_603418893171375_1282289704_n.jpg
    34 KB · Görüntüleme: 61
Nedenine gelirsek ben sabah kalk oralari topla kizin altini ac mama yap sonra kendime kahvalti hazirla ye derken mutfağa banyoya lavaboya sonra evi dört bucak toparlamayla ugrasiyom

bu esnada kiz acikmis oluyo kahvaltisini hazirliyom onu yedirmek icin bin takla atiyorum sonra azcik dinlenim derken ogeln yemegi kiza corba hazirla tekrar altını ac oglen yemegini yedir falan sonra 2 gunde bir parka cikart aksam esim gelecek yemek bulasik derken pert oluyom kizimla ihtiyaclari haric ilgilenemiyorum ilgilenmek istesem yorgunluktan azicik dinleneyim diyorum kimsemde yok akraba faalan hepsi uzaktalar hani onlar oynasın ilgilensin yok ne yapacam boyle bilmiyom kizim yaşıtlarından cokmu geri kalir zeka gelişimi yüzünden?

Canım anneliğin yaşı deneyimi olmaz her anne yavrusu en kıymetlisidir sende en iyisini istiyorsundur tabi. Ama ben şöyle anlatayım gün içinde yapacağım işlerimi yazıyorum bir ajandaya, market işlerini haftasonu yapıyorum eşim varken, temizliği yine haftasonu. Gün içinde el süpürgesi açıyorum ama oğlumla aktiviteye dönüştürerek. Bir ben basıyorum düğmesine bir o, sonra süpürme sesi çıkarıyoruz vs aktivite oluyor. Sende iş yaparken dahil et onu. Makine yerleştirirken bıçak vs önden alıyorum, kaşıkları o veriyor mesela bana.

Vallahi ben akşamdan toplamadığım her sabah pişmanlık yaşadığımdan ilk işim akşam oğlum yatınca etrafı ve mutfağı toplamak oluyor. Sabah uyanınca ilk iş kahvaltı, kahvaltısını yedirince eline salatalık ya da meyve veririm mutfağı toplarım, bir yandan çorbasını koyarım ocağa, sonra oyun, o uyuyana kadar birlikte 1 saat iş yapıyosak oyalana oyalana amenna, asla el sürmüyorum bunun harici, olmuyor çünkü. Ya peşimden dolaşıp oyun istiyor ya ağlıyor. Öğle yemeğini yeyip yatınca da bizim akşam yemeğini hazırlayıp salonu toparlıyorum. Sonra oturup bir kahve ile enerji depoluyorum :)))
Uyanınca park zaten akşam babamız gelene kadar. Sonra babaya teslim ben çamaşırdı vs iş varsa onlara bakıyorum. O yatınca da dediğim gibi genel temizlik. Ama şöyle söyleyeyeyim çok zaman değil kaliteli zaman önemli bence. Çünkü çalışıp çocuğunu misler gibi bakan dünya kadar anne var maşallah hepsine.

Sabah öğle şöyle 1 2 saat akşam üstü dışarda 1 saat sadece ona zaman ayır gerisi hallolur. Belki abla belki kardeş tavsiyesi oldu bu ama hepimiz anneyiz birbirimizi en iyi biz anlarız.

Canım ben de de aynı durum söz konusu henüz yürümediği için yanıma alıp yapAmıyorum işlerimi parkına bırakıyorum kendi kendine oynuyor bazen de baby tv açıyorum kısa süre izliyor işleri yapmaya çalışıyorum babamız geç geliyor yemek bulaşık mutfağı temiZle derken bir bakmışım 10.30 olmuş sonrası malum uyutma çabaları akşam üstü halim kalırsa parka götürüyorum ben de vicdan yapıyorum yeterince ilgilenemiyorum diye

B bebekleben teşekkür ederim canım kızım henüz renk ayrımı yapmıyor pek ama bir deneyeyim ben de :) bu arada tuvalete biz de almıyoruz ama ne yaptığımızı biliyor artık :D -"kızım baban ne yaptı? -"çişşş" :D
LargeGemini LargeGemini canım anlattığına göre sen benden fazla ev işi yapıyorsun :) ben zaten normalde çalışıyorum biliyorsun ama hafta sonları vs de bu kadar iş yapmıyorum ben.kızım kendisi yiyor sofrada bizimle ben ona ayrıca enerji harcamıyorum (bu arada kızım 9 buçuk kilo öyle iştahlı bir çok şey yiyen bir bebek değil) uykusu da evdeysem hiç uyutmaya çalışmam baktım uykusu geldi yanaşıp duruyor bana ya da sersemliyor anca ozmn uyutuyorum.yemeği de genelde fazla yaparım ki öğlen+akşam+ertesi gün öğlen idare etsin mesela.temizlik her gün yapmam yaparsam da kızımla birlikte yapıyoruz o da bayılıyor bezle her yeri silmeye ama 1 saatlik iş oluyor 3 saatlik iş o yüzden hiç tam olarak evi temizlemişliğim yok kendi başımızayken. Öyle işte oyunları da kızım kendi başına oyniyim demez zaten birlikte oynarız.parkı da kışın keşke dememek için her gün götürmeye çalışıyorum istisnasız.hatta şöyle düşün eşim gelmek istemiyor kv ya da annem yalnız kalmiyim diye geliyor ama dönünce eve uyuyorlar ben üzerine kızıma banyo yaptırıp uyutuyorum filan..Allah hepimize güç versin hepimiz bebeklerimizin iyiliğini düşünüyoruz aklımıza geldiği kadarıyla birşeyler yapıyoruz işte :) burda paylaştığımız fikirlerle birbirimize yardımcı oluyoruz :KK66:

Canım benim kızım iş yaptırtmıyor. Onun yemeğini bile uyuduğunda hazırlayabiliyorum. Bacaklarıma sarılıp ağlıyor. Kendi başına oyun oynamıyor maalesef. Kendi başına oynasa ben de işime gücüme bakardım ama ben çok titiz olmama rağmen kızım doğduğundan beri işleri bıraktım. Eşim gelince yapabildiğimi yapıyorum sadece. Kızım ilk doğduğu günden beri ilgi istiyor. Anakucağına koyup bırakamazdım hem yanında istiyordu hem de konuşmamızı ilgilenmemizi. Her çocuk farklı. Ama ben ihtiyaçları dışında da kızınla vakit geçirmeni tavsiye ederim.
Tabi tabi zaten yazınca adım adım diye hemen çıkıyor bayağı bilinen bir set. Mikado yayınları altında ama bu set uzmanlar tarafından hazırlandığından ayrı sitede yönetiliyormuş. 9.aydan 3 yaşa kadar var galiba. Hem eğlence hem öğrenme amaçlı oğlum ilk aylar ilgilenmese de şuan çok ilgileniyor. Ve son 2 aydır gerçekten uzman bir ekip elinden olduğunu anladım. Neden öğrenmiyor dediğimiz herşeyi kitapta yazdığı aylarda yaptı çok şükür. Yürümez erken dedik, 11. ay denemesinde ilk adımları attı, sonra emeklemeye geri döndü, 14.ay setiınde yürüme aktivitesi tekrar vardı bu kez hızlandı şükürler olsun. Geçen ay hayvanlara seslere ilgisi artmıştı kitapta hayvanlarla ilgiliydi, bu ay kaşığa saldırıyor yeme ve sofra ile ilgili. Yani anne tavsiyesi bütçesi yeten herkes almalı.

Sağolun çok :) Bizim kapı tıklatma pek olmuyor direk yumrukluyor ama asla tuvalet kullanırken içeri almıyoruz, alışması için, başta çok ağlıyordu şimdi kısa sürüyor.

Bu arada bu aktiviteyi yeni buldum, akşam yaptım, renk farkındalığı için en uygun aydayız kızlar. Şuan sadece mavi ve kırmızıyı doğru biliyor diğer renkleri karıştırıyor.
Canım aktivite çok güzelmiş ben de yapayım. Bakalım ne zaman öğrenir :)

Bu arada zeka gelişiminden ziyade duygusal ve kişilik gelişimlerine daha çok önem veriyorum ben.
Mutlu, güvenli bir çocuk olsun. Duygusal doyuma erişmiş olsun. Tıp okumasa da olur.
Bunun için de ilk yıllar anneyle kurulan bağ çok önemli. Ev işi her türlü hallolur. Yada hallolmasın iki yapacağına bir yap. Bu günler geçtiğinde ben nasıl büyüdü anlamadım kızımla vakit geçirmedim demezsin. Hem evin kirlenmesine işlerin aksamasına zamanla alışırsın. Her yükü kendin göğüslemeye çalışırsan eşin de yardımcı olmaz

Back