Kızlar bebişlerle yaptığınız etkinlikler neler? Paylaşımda bulunabilirsek çok güzel olur.
Kızım çok hareketli ve çok çabuk sıkılıyor her şeyden. Bu nedenle sürekli aktivite bulmak zorunda kalıyorum.
Evde saklambaç oynuyoruz, basketbol potası aldık (uzaktan atamıyor tabi eliyle gidip bırakıyor), iş bankasının hareketli kitabı oyun saatini aldık (çok güzel öneririm) onunla beraber okuyoruz yapıyoruz. Resimli kitaplarımız var, dokun hisset ve diğerleri onlara bakıyoruz. Soruyorum gösteriyor. Kitap ağırlıklı genellikle etkinliklerimiz :) Küpleri üst üste diziyoruz yıkıyoruz, bultak eşleştirme yapıyoruz (gerçi sadece daireyi yapıyor henüz). Bebeklerini uyutuyoruz, yemek yediriyoruz
sabah erken saatte yada akşam üstü parka çıkarıyorum.
Aklıma gelenler bunlar.
Sizler neler yapıyorsunuz ?
Oğlum 1 Nisan doğumlu ve özellikle yaşından sonra asla oyalayamaz olmuştum. Biz adım adım setlerini kullanmaya başladık günde yarım saat yardımcı oluyor bize ama en azından içiö rahat ediyor artık, ne yapacağımı biliyorum. Mesela bu ay favorimiz su baloncuklarını keşfetme ve hayvan seslerini taklit etme.
Bunun haricinde sabah uyandığında robotunu açıp şarkıya mırıldanarak eşlik edip dans ederiz.
Yemek sonrası önüne su ve sünger veririm sıkar döker saçar.
Parka çıkarız kaydırak en sevdiği bu aralar.
Top oynar, ama dengesini kuramaz düşerse elimi tutar beraber gderiz topun peşinden.
Çamaşır makinesine çamaşır koyarım o kapatıp düğmesine basar. Evin en sevdiği yeri orası ama zararlı diye yaklaştırmıyoruz çok.
Bultak ve küpler ve iç içe kap geçirme yaparız.
Tencere ve kapak takma kaşıkları tabakların içine vurma en sevdikleri.
Islak mendille benim peşimden döktüğü yemekleri siler.
İşbankası yayınlarının hareketli kitaplarını okur ve parmaklarız, hareketli gün ve şehir en sevdiği.
Kuklaları konuştururuz.
Sırtıma gelir öne arkaya dıgıdık diye hareket etmemi ister.
Yakalamaca oynarız gülmekten yere düşer :)
Anne nerede oynarız, fış fış kayıkçı yaparım ona sonra oda ayıcığına yapar. Uyutmak isterim uyumaz ayıcığı alır eeee eee diye oyuna çevirir yarım saat geçer.
Baloncuklu köpük yaparım onları yakalamaya çalışır.
Yürüyüş yoluna çıkarız taş odun ağaç yaprak sigara izmariti tüm delikler ve atık çukurlarını mıncıklar en güzel aktivite bu bence :) Kedileri çeker sevmeye çalışır, horozları ve tavukları kovalar.
Boya ve resimlere yeni başladık şuan sadece kapağını takıp çıkarma ve yemekle meşgul.
Süzgeçten pipet geçirme, kavanoz kapağı açma kapama, kaşıkla yoğurt yeme vs aktiviteleri yapıyorum bu ara.
Günde yarım saatte videosunu göstermeden eğlenceli çocuk şarkıları dinletiyorum. Meyve salatalık vs yerken.
Yarın da çubuklara halka geçirme yapacağız.
Yazdım belki fikir olur herkese, bende fikirler beklıyorum tüm annelerden, çocuklar bizden daha yaratıcı malum :)