• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
Oy massallah ne guzel. Bizimde buyuk sorun yoktu yani tek sroun benim polikistik overdi. O yuzden kendiliginden olur giib geliyor. Ama korunuyoruz da.

Ya bende kiizm a haksizlik mi olur diye dusunuyrm . Onunla ilk aylar cok ilgilendim. Her şeyden vazgectimm ucretsiz izin aldim 1 yil . Simdi iyice hareketlendi ilgiye ihtiyaci var bir bebk daha nasil olur bilemedim. Ama istiyorum da. Esim cok korkuyor ya olursa diye hemen. O kardes istiyor aama o da erken diyor. Off zor isler. Ama her ay yine bekleme fikri cok kasiyor. Yaptığım gebelik testinin sayisini bilmiyrm.
Benimde pko vardı sadece psikolojik olarak çok yıprandıgin için olmuyor biraz rahatlasan kendi olacak diyordu dr ama gel birde bana anlat dile kolay 8 sene bekledim Rabbim e şükürler olsun sonunda oldu nur topu. Ben haksızlık olur diye düşünmüyorum kardeş kardeş büyürler ilgini sevgini üstünden çekmezsin ki, doğumdan hemen sonra hamile kalanlar var onlar nasıl yapıyor çocuklar yaşını çoktan geçti araları 2 yaş olacak nrdeyse, bende cooooook test yaptım o yüzden korunamiyorum Allah bana kızacak gibi geliyor

Kizlar bebeklerin odalarını ayıran varmi brn kizimi baska odaya aldim iki gundur ayri yatiyo tabi gece yanimda uykuya dalinca besigine koyuyorum oda birkac metre uzakts kapilar acik ama yinede biraz endiseliyim durumlar biraz sıkışık oldugu icin şu dinleme cihazi mi be deniliyorsa adini bilmiyom ondan da almadık sizde durumlar nasil hala ayni odada yaninizda mi ?
Biz hala ayırmadık canım. 2 yaşına kadar da (emzirme bitene kadar) ayırmayı düşünmüyorum. Batılı kaynaklara bakarsan 6. Ayından itibaren ayırmak gerekir diyor. Ben Adem güneşi dikkate alıyorum. O aynı odada hatta aynı yatakta yatın diyor. Daha önce hep kendi yatağında yatıyordu ama birkaç haftadır sabaha doğru yanımıza alıyorum.

Kızlar bütün bebekler artık yuruyormu, bizimki maşallah çok güzel ilerletti yürümeyi, bi kaç gündür peşinde pek gezmiyorum arada bir nerelerde diye bakıyorum o kadar, badi badi öyle güzel yürüyorki arada bir durup göbek atıyor tekrar devam ediyor, ailemizde oynakta yok ama bu biraz oynak kime çektiyse, evde gezerken bile beni özlüyor biraz gezip geliyor annneh diye bacağıma sarılıp öpüyor sıpa
Benimki de yürümeye başşadı şükür

maşallah canım benimki daha yürümüyor çok korkuyor elimizi tutarak 1km yol yürür ama kendisi gitmiyor nolcak bilmiyorum
Yürür zamanla siz cesaretlendirin elini birden bırakmayın korkmasın o kendi bırakır zaten :)
Bizimki de bazı şeylerden korkuyor genelde üzerine gitmiyorum bazen de mesela bir ses duyup koridordan korkmuşsa önden kendim gidiyorum birşey yok kızm burda diyorum o da geliyor birşeyler anlatıyor heyecanlı heyecanlı :dondurma:

maşallah canım benimki daha yürümüyor çok korkuyor elimizi tutarak 1km yol yürür ama kendisi gitmiyor nolcak bilmiyorum
Benim oğlumda öyleydi canım, yürümek için çaba bile sarf etmiyordu, bu kolay kolay yürümez diyordum bi anda yürümeye başladı, o gün bugündür kendi yürüyor, ilk babası yürüttü babadan güç aldı demekki, ben o kadar çabalardım 1 adım atmazdı, sende babaya denettir, babadır sonuçta baba güçtür

Benim oglumdA yürümesi daha etraftan canımı sıkıyor lar sanki çocukta sorun var anlatıyorum anlayan yok 5,6 adım atıyor geri oturuyor 8 ayından beri tutunup her yeri geziyor millet çok düşüncesiz gerçekten
aman ya bakmayın millete. bir kadın hem sigara içiyor hem de bebeğini emziriyor ve kalkmış bana diyor ki "senin bebeğin çok zayıf sütün yaramıyor sen sütten kes bunu şekerli bisküvilerden yedir" ben bunun lafını takıp üzüleyim mi şimdi :D
parkta da görüyorum kızım gibi ya da kızımdan büyük kilolu bebekler yürüyemiyor anneleri hemen bana soruyorlar kaç aylık vs. onlar yürüdüğü için kızıma özeniyor ee ben de kilolu diye onlarınkine mi özeneyim? meleklerimiz allahın izniyle büyüyecekler elbet yürüyecekler koşacaklar yemeklerini de yiyecekler :))

aman ya bakmayın millete. bir kadın hem sigara içiyor hem de bebeğini emziriyor ve kalkmış bana diyor ki "senin bebeğin çok zayıf sütün yaramıyor sen sütten kes bunu şekerli bisküvilerden yedir" ben bunun lafını takıp üzüleyim mi şimdi :KK70:
parkta da görüyorum kızım gibi ya da kızımdan büyük kilolu bebekler yürüyemiyor anneleri hemen bana soruyorlar kaç aylık vs. onlar yürüdüğü için kızıma özeniyor ee ben de kilolu diye onlarınkine mi özeneyim? meleklerimiz allahın izniyle büyüyecekler elbet yürüyecekler koşacaklar yemeklerini de yiyecekler :))
Ay ne güzel söylemişsin anlatamıyorum her bebeğin gelişimi bir değil kimi erken konuşur kimi geç kimi erken yürür diye anlamıyorlar sinir bozuyorlar hangisi büyümemizi hepsi büyüyor yeterli rabbim can sağlığı versin

Ay ne güzel söylemişsin anlatamıyorum her bebeğin gelişimi bir değil kimi erken konuşur kimi geç kimi erken yürür diye anlamıyorlar sinir bozuyorlar hangisi büyümemizi hepsi büyüyor yeterli rabbim can sağlığı versin
anne olunca anladıklarımdan biri de büyüklerin yeterince olgun olmadığı. olgun insanlardan beklentim ise en azından o kadar bebek görmüş olduklarına dayanarak her çocuğun farklı olduğunu bilmeleri.. canını sıkma sen hiç ;)

anne olunca anladıklarımdan biri de büyüklerin yeterince olgun olmadığı. olgun insanlardan beklentim ise en azından o kadar bebek görmüş olduklarına dayanarak her çocuğun farklı olduğunu bilmeleri.. canını sıkma sen hiç :KK66:
Aynenn öyle anlamiyor ki sen evladını buyutmussun bırak bende evladımı büyütüyor dimi ama çok teşekkür ederim iyi geldi buraya yazmak

Kızlar hamilelikten dolayı emzirmeyi bırakmam gerekiyor muş bugün bırakalı üçüncü gün çok zor geçti uyurken memeyle uyuyorduk, şimdi sızana kadar bekliyorum ağlayarak uyuyor. İştahı arttı yemek yiyor ve gece sabaha kadar uyanmadan uyuyor ağladığında kıyamıyorum ama yapacak birşey yok

Kızlar hamilelikten dolayı emzirmeyi bırakmam gerekiyor muş bugün bırakalı üçüncü gün çok zor geçti uyurken memeyle uyuyorduk, şimdi sızana kadar bekliyorum ağlayarak uyuyor. İştahı arttı yemek yiyor ve gece sabaha kadar uyanmadan uyuyor ağladığında kıyamıyorum ama yapacak birşey yok
canım aslında ben tandem emzirme diye birşey okumuştum bir göz atsaydın ama 3 gün de olmuş bilemedim açıkçası

Canım buldum okudum ama 3 gün oldu artık yapacak birşey yok dr neden kesmelisin dedi anlamadım
anladım canım genelde doktorlar öyle söylüyorlar zaten doktorlara güvenim olmadığı için çok nadir gidiyorum ben.
bana da 3. aylıkken memeyi reddedince sağarak ver demişti ben çalışıyorum bu nasıl mümkün olsun tüm gün sağmam? sonra o dr.a gitmedim bir başkası mama ver dedi kilosu az diye persantil normaldi halbuki ona da gitmeyi bıraktım bir başkası içinde paraben olan ilaç tavsiye etti vs derken doktora gitmeyi bıraktım :))
vicdan azabı duyma artık annelik hep vicdan azabı duymak değil mi? bence öyle ben her gün üzülüyorum her gün başka bişeye..

Benim oğlumda öyleydi canım, yürümek için çaba bile sarf etmiyordu, bu kolay kolay yürümez diyordum bi anda yürümeye başladı, o gün bugündür kendi yürüyor, ilk babası yürüttü babadan güç aldı demekki, ben o kadar çabalardım 1 adım atmazdı, sende babaya denettir, babadır sonuçta baba güçtür
canım ailenin bütün bireyleriyle denedik ama :))) bakalım annem 1 haftaya yürür diyor da yazarım buraya

Yürür zamanla siz cesaretlendirin elini birden bırakmayın korkmasın o kendi bırakır zaten :)
Bizimki de bazı şeylerden korkuyor genelde üzerine gitmiyorum bazen de mesela bir ses duyup koridordan korkmuşsa önden kendim gidiyorum birşey yok kızm burda diyorum o da geliyor birşeyler anlatıyor heyecanlı heyecanlı :dondurma:
ay allahım ne tatlı ya maşallahhh...hele dillensinler iyice tatlı olacaklar

ay allahım ne tatlı ya maşallahhh...hele dillensinler iyice tatlı olacaklar
ay kesinlikle :) her gün öğle arası gidiyorum eve bir hafta öncesine kadar baba diye koşuyordu kapıya şimdi annnne demeyi öğrendi öyle koşuyor yok böyle bir duygu :dua::KK200:
kızlar bebeklerimiz boyama yapmak için çok mu küçük sizce de? (eşime göre küçükmüş de)

Back