2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
Selam herkese sakinlesmis buralar. Nerdeyse bir haftalik gecmisi kisa surede gozden gecirdim.
mavitepe mavitepe @sevim1991 @guz_1 kizlar defne kizcemi sormussunuz.
Cok sukur sorunsuz geciyor evdeki gunlerimiz. Sorunsuz derken saglik acisindan soeunsuz. :-) Yoksa abisel durumlardan dolayi kiskanclik sorunlari yasadik bi hayli. Ama onlarda azaldi baya.
Defne kizcem 2 kg i devirdi cok sukur. Premature kiyafetleri dolduruyor artik. Baya ele avuca gelen bi bebe oldu :-)
Benim en buyuk skintim bu aralar giydirmek yani ne giydiricemi bilememek. Hava cok isindi yaniyoruz evde. Ama ben emin olamiyorum az m giydirsem cok mu oldu ortsem mi kalin mi ortsem ince mi. Birde ustunu degistirdikten hemen sonra pespese hapsurmya basliyor. Acaba usudugunden mi hapsurur? Yoksa kiyafetlerin tozumu hapsurtuyor? Sizde durumlar nedir?
Birde sicaklarin birden bu kadar bastirmasi bizi eve kapatti. Bibhafta oncesine kadar hergun cikip 2 saat gezinip geliyorduk. Simdi onuda yapamiyoruz. E birde ramazan o yuzden aksam gezmeside cok yapamiyrouz. Cunku iftardan hemen sonra Alikaan yatiyor.
Neyse iste kizlar boyle kosturmacali geciyor gunler.
Defne kizimdan bi fotoyla kapatayim mesajimi :KK200: uzerinde yenidogan yelegi var kizcemin. Hala yenidogan kiyafetler icin yolumuz var ama artik iconde kaybolmuyor hic olmazsa Eki Görüntüle 1851235

oyy kuzum yer o sıpayı teyzeleri. Maşallah kızçemize bak kocaman olmuş şimdiden tosbik. :KK46:
kıyafet olayı zor gerçekten bende yaşıyorum o sorunları. Ev serin biraz dışarısı sıcak. Kendimize göre giydirmeye çalışıyorum ama babasıyla benim kıyafetler de çok farklı. Bana göre giydirsek üşüyor gibi eşime göre giydirsek terliyor, ortasını tutturamıyoruz. Dışarısı zaten yanıyor, hiç bişey giydirmesek yine de terden ölüyor yavrucak. Şişme boyunluk almayı planlıyorum. Havalar az daha coşunca artık onu takar salarım küvetine :KK53: takılsın öyle serin serin :KK59:

Biz ilk büyüme atağı dönemine girdik. Kızım zaten huysuz bir bebekti şuan tam bir canavar oldu. Çıldırırcasına ağlıyor, emerken ağlıyor memeyi sürekli çıkarıyor, uykuya bir türlü dalamıyor ve çok kısa uyuyor. Lütfen bir an önce geçsin :110::110:

aynı durum bizde de vardı, sakin bebek gitti huysuz biri geldi. Uyumuyor, ağlıyor ve en önemlisi doymuyor!! ama geçiyor, azıcık sabır gerekiyor sadece. bir iki gün öyle oluyor sonra normale dönüyor merak etme. yani bizde öyle oldu ;)

Bende yaptircam verem aşısının olduğu gün aile hekimligide yapıyoruz dedi o zamn boşuna hastaneye gitmeye gerek yok ...bise olmaz dedi doktorum beraber yapılmasında bakcaz artık
Aile hekimi nasıl yapıyor ki? Ben bugün sordum devletin aşı takviminde yok yaptırmak istersen hastaneler yapıyor dedi hemşiremiz..

Günaydın kızlar benim oğlan 2 gundur bi huy edindi 4te uyanma bi gulucukler bi agular gece olduğunu anlasın diye karşılık vermemeye çalışıyorum ama olmuyo ki meme ağzında gülmeye çalışıyo sevimli sevimli.. neyse diyeceğim şu uykusu iyice açılıyor ve ben tekrar uyutmaya çalışıyorum dün aglamaktan yoruldu iyice kundak yaptım meme verdim uyudu bu sabah yok uyutamadim öyle yine yoruldum iyice omzuMDA şşş sesine uyudu bi günü bi gününe uymuyor sizlerin bi uyutma biçimi var mı artık bende tek şekilde uyutucam istikrarlı bi şekilde ..

canım belki biyolojik uyanma saati odur. Bizimki de öyle uykusu düzensiz ama her halükarda günle birlikte başlıyor bizim mesai. Çoğu zaman da sahurla birlikte, altını temizle besle derken oluyor saat 4. Ondan sonra mızık mızık, uyumuyor. Hiç istemesem de mecburen kucağa alıyorum veya yanımıza yatırıyorum. Sakinleşiyor ama yine uyumuyor. ben de öyleydim küçükken, çekmiş demek ki anasına :KK48:

Selam herkese sakinlesmis buralar. Nerdeyse bir haftalik gecmisi kisa surede gozden gecirdim.
Cok sukur sorunsuz geciyor evdeki gunlerimiz. Sorunsuz derken saglik acisindan soeunsuz. :-) Yoksa abisel durumlardan dolayi kiskanclik sorunlari yasadik bi hayli. Ama onlarda azaldi baya.
Defne kizcem 2 kg i devirdi cok sukur. Premature kiyafetleri dolduruyor artik. Baya ele avuca gelen bi bebe oldu :-)
Benim en buyuk skintim bu aralar giydirmek yani ne giydiricemi bilememek. Hava cok isindi yaniyoruz evde. Ama ben emin olamiyorum az m giydirsem cok mu oldu ortsem mi kalin mi ortsem ince mi. Birde ustunu degistirdikten hemen sonra pespese hapsurmya basliyor. Acaba usudugunden mi hapsurur? Yoksa kiyafetlerin tozumu hapsurtuyor? Sizde durumlar nedir?
Birde sicaklarin birden bu kadar bastirmasi bizi eve kapatti. Bibhafta oncesine kadar hergun cikip 2 saat gezinip geliyorduk. Simdi onuda yapamiyoruz. E birde ramazan o yuzden aksam gezmeside cok yapamiyrouz. Cunku iftardan hemen sonra Alikaan yatiyor.
Defne kizimdan bi fotoyla kapatayim mesajimi :KK200: uzerinde yenidogan yelegi var kizcemin. Hala yenidogan kiyafetler icin yolumuz var ama artik iconde kaybolmuyor hic olmazsa Eki Görüntüle 1851235
Oyyyy masallahhhhhh nerden nerelere geldik hepimiz en cokta defneydi göz bebegi allah bugunleride bize gösterdi şükürler olsun nefcim

erik3588 erik3588 dedi:
Arkadaşlar merhaba bnm sıze sorum olucaktır 1 aylık bebeğim günlük kaka sayısı azaldı sizin Nasıl eskıden çok sık yapardı şimdi 2-3

Bizde bir aylik olduk ama değişme yok minimum 8

erik3588 erik3588 çok tecrübeli bilgili sayılmam ama zaman zaman kaka sayısının azalması normal diye biliyorum.

O hapsurma bizde de her beslenmeden sonra oluyor. Dr un yaninda olmustu . Daha bn sormadan usutmeden degil beslenmeden sonra okabikir demisti demeki herkes soruyor:olamaz:
Kiyafet konusu bizdede sorun izmir yaniyor. Dr a sordum klimaya izin verdi 26 derecede oda kapisi acik sekilde onu klimanin en uzagina yatiyrm en az8ndan rahat uyuyor üzerini de ortuyrm yoksa dun öğlen ev 35 dereceydi:KK47:

canım belki biyolojik uyanma saati odur. Bizimki de öyle uykusu düzensiz ama her halükarda günle birlikte başlıyor bizim mesai. Çoğu zaman da sahurla birlikte, altını temizle besle derken oluyor saat 4. Ondan sonra mızık mızık, uyumuyor. Hiç istemesem de mecburen kucağa alıyorum veya yanımıza yatırıyorum. Sakinleşiyor ama yine uyumuyor. ben de öyleydim küçükken, çekmiş demek ki anasına :KK48:
Keşke sakin dursa ama ağlamaya başlıyor bi müddet sonra bakıyorum gözler küçük yani uykusu var ama dalamiyo ki benden medet umarcasina bakıyor yavrum napicagimi şaşırıyorum bi daha meme versem eminim emerek uyuyacak ama ona alıştırmakda istemiyorum bide zaten çok kusuyor napicagimi bilemedim

Aile hekimi nasıl yapıyor ki? Ben bugün sordum devletin aşı takviminde yok yaptırmak istersen hastaneler yapıyor dedi hemşiremiz..
Hayır yani canm sen eczaneden aliyosun o yapiyo daha doktora gitmeye gerek kalmiyo bana öyle dedi gel burda yaparız dedi ama bende hastaneye giderim genede

Son düzenleme:
Biz ilk büyüme atağı dönemine girdik. Kızım zaten huysuz bir bebekti şuan tam bir canavar oldu. Çıldırırcasına ağlıyor, emerken ağlıyor memeyi sürekli çıkarıyor, uykuya bir türlü dalamıyor ve çok kısa uyuyor. Lütfen bir an önce geçsin :110::110:
Oglumda cok aglayan bi bebekti ilk 6 ayimiz cok zor gecmistio. Allah sanir verdin casnim

Kizlar uyku icin cok zorda kalirsam teli ucak moduna alip kolik bebe uygulamasini aciyrm anne karnındakisesi aciyrm oyle uykuya daliyor

Ay maşşallah kuzuma çok tatlı olmuş.büyümüş bal kız:KK200::nazar: canım ben oğlumu bi atlet bi şortla yada tek bezle yatırıyom çünkü ev felaket sıcak ona rağmen emerken yapışıyoz birbirimize:anne: hiç yazlık kıyafeti yok kuzumun bakıp alcam bu ara.
Canim alikaan da bende oyle yapiyodum temmuzda dogmustu oda cook sicakti ilk dogdugu zamanlar. Bi atlet bi bez duruyodu cogu zaman uatunde. Ama bu kizce usurmu acaba diye tedirginim hep kucuk diye. Kisa kollu giydirip denemeye de cesaret edemiyrum ki

Kizlar dogum sonrasi gobegimin ortasında koyu kahve bi çizgi kaldi ve karnimin rengide koyulasti çirkin duruyo baya bu geciyomu sizlerdede boyle oldumu

Günaydın kızlar benim oğlan 2 gundur bi huy edindi 4te uyanma bi gulucukler bi agular gece olduğunu anlasın diye karşılık vermemeye çalışıyorum ama olmuyo ki meme ağzında gülmeye çalışıyo sevimli sevimli.. neyse diyeceğim şu uykusu iyice açılıyor ve ben tekrar uyutmaya çalışıyorum dün aglamaktan yoruldu iyice kundak yaptım meme verdim uyudu bu sabah yok uyutamadim öyle yine yoruldum iyice omzuMDA şşş sesine uyudu bi günü bi gününe uymuyor sizlerin bi uyutma biçimi var mı artık bende tek şekilde uyutucam istikrarlı bi şekilde ..
Uykuya zor dalan bebe ne yazik ki yontem kabul etmiyor yaa. Oglumda iki gun pispislayarak uyusa ucuncu gun asla ouyle uyumazdi. Sonuc olarak iki yasina kadar emerek uyudu hep. Memeyi birakincada yanina yattim saclarimla oynadi oyle uyudu. Daha yeni uyukusu geldigini kabul etmeye basladi uc yasinda suan :-) uyku buyuk sorun yani hep

Back