• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
Çok iyi kilo almış maşallah ,,, emzirme suren ve emzirme aralığın nasıl,,,ben bir rutin tutturamadım. Gece benimkini uyanduramiyom.4 saat emmedigi oluyor. Sonra kalkınca da tek gogsum yetiyo diğerini almiyo ve sızıyo. Yağlı sütü alsın diye uzun emziriyom. Bu sefer de Yorgun dusuyo paşam...
Canim 20 dakikadan fazla emzirme göğsünü çünkü sonrasında laktozlu ve gaz yapıcı süt geliyor çok ediyor diye seviliyor ama gaz yapıcı sur en son geliyor eğer dolu ise diğer gogse geçmekte fayda var 20 dakika sonrasında diğerine geçmedi öneririm.

Merhaba anneler, hepinizin gözü aydın bebelerinizi sağlıkla kucağınıza aldınız çok şükür. Ben 31 haftalık hamileyim, ilk hamileliğim sezeryan oldu ne yazıkki, ama bu kez normal doğum deniycez bi aksilik olmazsa. Aranızda sezeryan sonrası normal doğum yapan varmı sormak istedim.. Bol emzirmeli az gazlı günler diliyorum hepinize

Komşum yapmıştı Istanbul kadıköy medicana da . doktoru da Dilek Yağmurdu.

Adanada bi dr var Ali Şakrak, o da yaptırıyor. facebookta yazarsan görürsün doğum hikayelerini. Gruplar var aslında araştırsan bulursun deneyimlerini.. Kolay kurtulursun insallah komşum çok memnundu ve bi komplikasyon da yaşamadı çok şükür

Teşekkür ederim cnm dikkat ederim doktora gittik ama herhangi bir tedavisi yokmus 2 yaşına kadar düzelmese ameliyat dedi gobek iltihabı için de göz merhemi verdi bi yandan pişik oldu bi yandan ben gribim ona bulasirsa nasıl toparlicaz bilmiyorum :KK43:

Senin antikorların onukorur merak etme. İlk 3ay bebek çok aglatılmaz benim bildiğim. Sen de aglatmamaya çalış annesi.. Geçer inşallah

Çok teşekkür ederim. Aynı dilekler senin için ve tüm anneler için olsun İnşAllah. Umarım sizde de işe yarar. Bizim çocuk doktorumuz önerdi. Özellikle yüze de kullanabilir miyiz diye sordum. Rahatlıkla kullanabilirsiniz dedi.
Çok teşekkür ederim canım. Kızımın İsilikleri iki günde geçti cildi tam Bebek cildi gibi oldu. Çok dua ettim sana. :KK36:

merhabalar, uzun zamandır giremiyordum anca vakit buldum, bi selam vereyim dedim.
herkes bebeklerin yemeği gazı ağlaması kakası vs uğraşıyor ne güzel, daha çok sütümüz daha sakin huzurlu bebeklerimiz olsun inşallah. :anne:
evdeki misafirler gitti, sessizlik geldi, tek başımızayız bir haftadır. 3 gün sonra bir ayımız dolacak, burdaki kardeşleri gibi kocaman olduk biz de :KK46: Alıştık da sanki birbirimize.
Doğumdan kaynaklı sıkıntılar da geçince daha mutlu olacağız inşallah, zira kırık bir köprücük kemiği, kan toplamış şiş bir kafa vardı. Şişlik azaldı biraz çok şükür. Kemik anca 3-4 ayda iyileşirmiş, sıkıntı olmasın da varsın geç iyileşsin. çocuğum ne zaman ağlasa huzursuzlansa acaba omzu mu acıdı başka bi derdi mi var diye düşünüyorum, tutarken dikkat etmek gerekiyormuş, nasıl tutacağımı bilemiyorum. Neyse zamanla geçer elbet. :işsiz:

Ben bişey sorcam kızlar, bebeklerini dışarı gezmeye çıkaranlar, hastaneye gidip gelenler ne ile taşıyorsunuz bebekleri? Bi dünya para verip travel sistem aldık, gittiğim 3 farklı doktor da onun ilk 6 aylık olan araba koltuğunu 4. aydan sonra kullanabilirsin dedi, öncesinde zararlıymış. Bana saçma geldi sadece 2 ay için mi aldık bazayı ve araba koltuğunu. Bakıyorum kullanma klavuzuna youtube videolarına ve yurt dışındaki arkadaşların çocuklarına herkes doğduğu andan itibaren kullanıyor, ayrıca arabada hatta dışarı çıkardığımızda bile elde taşımaktan daha güvenli değil mi? siz nasıl yapıyorsunuz? kullanıyor musunuz araba pusetini? Kafam karıştı biraz. Perşembe günü tek başıma hastaneye gitmem gerekecek, hem araba kullanıp hem de bebeğin güvenliğini nasıl sağlıcam?

seldayavuzguray seldayavuzguray geçmiş olsun canım.
neff1316 neff1316 defnemiz ne kadar oldu, merak içindeyim. İyice toparlanmıştır diye düşünüyorum.
bu wrap sling işe yarayan bişey mi gerçekten? Emzirme olayında bileklerim acımaya başladı, ki daha 4 kilo bile değiliz. Az daha kilo alınca tutamam heralde @Sherrysherrylady veya deneyimleyen var mı paylaşsa biz de ona göre alsak :KK53:

BZde 52 günlük olduk bebegim uyanıkken çok mutsuz altı temiz karnı tok ama mutsuz en fazla 5 dakika aglamadan duruyor eşime doktora goturelim diyorum ağladı diye bebek doktorları goturul diyor

Ense için 2 altında olmalı yine de şüphelendirdi beni dedi ve burun kemiği göremediği için korktum asıl olarak. İkili mutlaka yaptır dedi onu da haftaya yaptırıcam
Merhaba arşivden buldum sizi bende 12 haftalık gebeyim ende kalınlığı 2.5 çıktı ve Dr burun kemiğini göremedi ikili test yaptırdık sonuçlar haftaya çıkacak sizde bir düzelme oldu mı?

Doğru canım. Biz bugün 14 günlük olduk. 2. Hafta Dr kontrolumuze gittik. Bana da artık zorla kaldirmana gerek yok dedi Dr. Biz sarılık geçirdik hafif. Sariligimiz geçti 11. Günde. Bebeğin kaka ve çiş sayısı da normal. Ayrıca kilo da almış. Dr dedi ki bebek bariz şekilde besleniyor. O artık sana söyleyecektir ne zaman acıktığini.
Benimki normalde 3 saatte bir uyanıyor. Ama geceleri bir kere 3.5-4 saat kadar uyuyor. Onların büyümek için de uykuya ihtiyacı var. O yüzden bebeğin kilo alımı normalse kaldırmaya gerek yok.
Can'ım kaka çiş sayısı kaç olmalı bızde de sarılık var ara ara artıyor sonra düşüyor delicem sarılık değeriniz kaç cıkmıstı

Can'ım kaka çiş sayısı kaç olmalı bızde de sarılık var ara ara artıyor sonra düşüyor delicem sarılık değeriniz kaç cıkmıstı
Hayatım ben yurt dışındayim sanırım burda değerler farklı birimlerle ölçülüyor. Bizim en yüksek 176 çıktı. Sonra 116 ya düştü ve sarılık geçti dediler. Sanırım Türkiye de 10 üzerinden bir değerlendirme var.

Kaka ve çiş sayısı da bebeğin haftasına göre değişiyor. Eğer bir haftaliktan az ise bebeğin en az 4 kaka 4 cisli bez diyorlar. Ama sanırım çiş bile değil önemli olan kakasi. Bebek büyüdükçe cisli bezi daha çok oluyor. Biz bugün 19 günlüğüz ve günde en az 3 kaka 7 cisli bez yapmamız lazım.
Ben bebisi bol bol emzirdim. Misal iki saatte bir emzirin diyorlar ama ben üç saatte bir emzirdim. Çünkü benim bebiş çok emiyor. On-on beşer dk iki meme emdi hep ve ben memede uyumasına izin vermedim. Çok süt almış oldu böylece.

Kizlar 45 gun oldu dogum yapali ama onbes gun once falan kanama bitmisti sadece akinti geliyodu. Gece kanama gelmis neden olabilir sizce ya da boyle olan var mı
Bende öyle oldum canım benimde tam kanamam kesildi derken yine oldu birkacgun sürdü tekrar kesildi ama hala hafiften bir akıntı var

Back