• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
Hayatım ben yurt dışındayim sanırım burda değerler farklı birimlerle ölçülüyor. Bizim en yüksek 176 çıktı. Sonra 116 ya düştü ve sarılık geçti dediler. Sanırım Türkiye de 10 üzerinden bir değerlendirme var.

Kaka ve çiş sayısı da bebeğin haftasına göre değişiyor. Eğer bir haftaliktan az ise bebeğin en az 4 kaka 4 cisli bez diyorlar. Ama sanırım çiş bile değil önemli olan kakasi. Bebek büyüdükçe cisli bezi daha çok oluyor. Biz bugün 19 günlüğüz ve günde en az 3 kaka 7 cisli bez yapmamız lazım.
Ben bebisi bol bol emzirdim. Misal iki saatte bir emzirin diyorlar ama ben üç saatte bir emzirdim. Çünkü benim bebiş çok emiyor. On-on beşer dk iki meme emdi hep ve ben memede uyumasına izin vermedim. Çok süt almış oldu böylece.
Bizde 20 günlüğüz 4 kakalı bezi oluyor sarılık için endişeliyim düşmüştü sanki yıne arttı uyması fazlalaştı o yüzden kaka sayısına bıle takar oldum

Arkadaşlar benim kızım neden çok memede durmuyo acaba topu topu5 dk bile emmiyo hemen bırakıyo benim gibi bu durumu yaşayan varmı acaba 34 günlüğüz

Çok iyi kilo almış maşallah ,,, emzirme suren ve emzirme aralığın nasıl,,,ben bir rutin tutturamadım. Gece benimkini uyanduramiyom.4 saat emmedigi oluyor. Sonra kalkınca da tek gogsum yetiyo diğerini almiyo ve sızıyo. Yağlı sütü alsın diye uzun emziriyom. Bu sefer de Yorgun dusuyo paşam...

Bizim de bir düzenimiz yok. Kızımın 5 saat emmediği oluyor. Eğer ilk memeyi 15 dakika emdiğinde uyumamış olursa diğer memeyi veriyorum ve ü yuyana kadar yada kızım bırakana kadar emiyor. Ama ilk 15 dakikadan sonra gözlerini kapatmış uyku moduna geçmişse aynı memede kalıyırum. Çünkü çekersem memeyi bir daha almıyor. Yağlı süt muhabbetine aynı memeyi ne kadar emerse o kadar iyi diyorum.

Merhaba anneler, hepinizin gözü aydın bebelerinizi sağlıkla kucağınıza aldınız çok şükür. Ben 31 haftalık hamileyim, ilk hamileliğim sezeryan oldu ne yazıkki, ama bu kez normal doğum deniycez bi aksilik olmazsa. Aranızda sezeryan sonrası normal doğum yapan varmı sormak istedim.. Bol emzirmeli az gazlı günler diliyorum hepinize

Allah saglikla kavustursun. Nisan annelerinde birisi yazmisti ssvd yaptim diye. Ama cok yazan birisi degil nickini bilmiyorum. face de ssvd grubu var oraya bakabilirsin. Allah yardimcin olsun gonlunce guzel kolay bir dogum olsun insallah

maviteoe ben kullaniyorum yemek yapmak ya da gaz cikartmak icin c9k faydali bence. Huysuzgazli bir bebisse kucak istiyorsa sakinliyor.
@seldayavuzguray geçmiş olsun canım.
@neff1316 defnemiz ne kadar oldu, merak içindeyim. İyice toparlanmıştır diye düşünüyorum.
bu wrap sling işe yarayan bişey mi gerçekten? Emzirme olayında bileklerim acımaya başladı, ki daha 4 kilo bile değiliz. Az daha kilo alınca tutamam heralde @Sherrysherrylady veya deneyimleyen var mı paylaşsa biz de ona göre alsak :KK53:

Kızlar bebeğim emmeden sonra kusuyor ya sizde de var mı durum 20 günlük olduk bugün
Ara ara benim kızımda da oluyor. Emmeden hemen sonra. Özellikle sırt üstü yatırdığım zaman. Gaz çıkarmaya çalışılırken. Doktorumuz kontrolde kusarken gördü. "Bu kusma değil taşırma çok emmiş" dedi. Sıkıntı olacak bir şey değil dedi.

Kızlar benim oglum yatarken devamli boynunu sola çeviriyor, sağa yatiriyorum ama rahat edemiyor sola çevirmeye çalışıyor, bu durum düzelir mi acaba, sizin bebeklerde böyle bişey varmi

Kızlar benim oglum yatarken devamli boynunu sola çeviriyor, sağa yatiriyorum ama rahat edemiyor sola çevirmeye çalışıyor, bu durum düzelir mi acaba, sizin bebeklerde böyle bişey varmi
cnm benmkide sürekli sağa çeviriyor kafasını boynu öyle kalacak diye korkuyorum sola yatırdığımdada sağa çevirmek istiyor kafasını

cnm benmkide sürekli sağa çeviriyor kafasını boynu öyle kalacak diye korkuyorum sola yatırdığımdada sağa çevirmek istiyor kafasını

Aynen çok korkuyorum, cok huzursuz oluyor, suan bile uykusu var ama sağa yatırdım diye 2 dk da bir uyanip sola dönmeye çalışıyor, memeyi emerken bile sağa dönmesi gerektiğinde zor dönüyor, inşallah böyle kalmaz

Deli etcek beni bu pisik yaa:kızgın: islak mendil uni baby yeni dogan kullaniyorum bez premium care kullaniyorum .ekstra koruma desitin pisik kremi kullaniyorum ama tamamen gecmyoo:KK61:

@seldayavuzguray geçmiş olsun canım.
@neff1316 defnemiz ne kadar oldu, merak içindeyim. İyice toparlanmıştır diye düşünüyorum.
bu wrap sling işe yarayan bişey mi gerçekten? Emzirme olayında bileklerim acımaya başladı, ki daha 4 kilo bile değiliz. Az daha kilo alınca tutamam heralde @Sherrysherrylady veya deneyimleyen var mı paylaşsa biz de ona göre alsak :KK53:
Wrap sling i bizde kullaniyoruz cok memnunuz :)

Deli etcek beni bu pisik yaa:kızgın: islak mendil uni baby yeni dogan kullaniyorum bez premium care kullaniyorum .ekstra koruma desitin pisik kremi kullaniyorum ama tamamen gecmyoo:KK61:
Gecmis olsun. Islak mendil ne kadarda dogal diye geçsede siz pamukla silin en azindan iyilesene kadar. Hatta kaka yaptiginda ilik suyla yıkayıp kuralayin. Havalarda isindi artik bez degisimlerinde totosunu biraz havalandirdiktan sonra bağlayın. Gecer insalah hemen

Erkek bebek anneleri bişi sorcam bebeğin sünnet derisini yani pipisinin ucunu geriye çekiyomusunuz.yada çekmemiz gerekirmi acaba.ben tam bilemiyorum doktora götürsekmi dedik eşimlede bide size soruyum dedim.

Kızlar süt eksilir mi. Ya benim sütüm azaldı ya da bebeğim artık daha fazla içiyor doymuyor. Ne yapmam lazım ya. Acayip stres yaptım. Duşa girdim falan yemek yedim su içtim ama. Hani göğsümde bi kaynama bi sızı hissetmiyirm. Çok mutsuzum :( :( :(

Arkadaşlar benim kızım neden çok memede durmuyo acaba topu topu5 dk bile emmiyo hemen bırakıyo benim gibi bu durumu yaşayan varmı acaba 34 günlüğüz
Her zamsn mi beş dk canım benimkide genelde 10 dk emiyor memeyi kendi bırakıyor tekrar ağzına degdirdigimde kafasını çeviriyor birde tatlı oluyor ki sorma :) ama bazende yarim saatten çok emiyor bir ayarimiz yok yani 45 gunluguz bu arada

Kızlar süt eksilir mi. Ya benim sütüm azaldı ya da bebeğim artık daha fazla içiyor doymuyor. Ne yapmam lazım ya. Acayip stres yaptım. Duşa girdim falan yemek yedim su içtim ama. Hani göğsümde bi kaynama bi sızı hissetmiyirm. Çok mutsuzum :KK43: :KK43: :KK43:
Canım ben galactago aldırdım eşime bugün kullanmaya başladım kullananlar memnun.sende dene istersen

Back