2016 Kasım anneleri

bebegimizin cinsiyetleri

  • kizimiz geliyor

    OY: 150 46,0%
  • oglumuz geliyor

    OY: 164 50,3%
  • ikiz kizimiz geliyor

    OY: 6 1,8%
  • ikiz oglumuz geliyor

    OY: 1 0,3%
  • ikiz kiz erkek geliyor

    OY: 5 1,5%
  • ucuz geliyor

    OY: 0 0,0%

  • Ankete Katılan
    326
Ah kuzum ben krese versem de servisle yollayamam ki. Daha çocuğu arabada kucağıma almadım servisle nasıl yollarım. Sayko anneeee ben bu evdeyken onun gitmesi içime sinmiyor kuzum ya bilmiyorum. Ay sonuna doğru randevumuz var bakalım çocuk gelişimci ne diyecek...
 
Çok üzüldüm, Allah sabırlar versin.. en zoru işte kayıp maalesef, gerisi tırı vırı ..
çok sağ olasın. İşte böyle bir şey yaşayınca insan "Aman herkesin kardeşi oluyor doğunca alisir" diyemiyor. Hep yaralardan....
Ah yavrum çok duygusalmış Edi
Muhtemelen daha kolay olur, Deniz pipinin varlığını hala sorguluyor, bazen kız olsaydı, bunu verelim kız gelsin demiyor da değil :)
Hahahah kesinlikle. Bizimkinin haberi yokken su konuşma geçti aramızda
oğlum kardeşin olsaydı adininne koyardin
Mete
Aaa Mete mi? Peki ya kız olsaydı?
Anneeee kızdan kardeş olmaz. Kardeş erkek olur.


Ahh bizimkinin duygusallığı çok yoruyor beni bazen. Hata mı yaptım diyorum. Biraz salsaydim çocuğu hep saran seven ilgilenen anne olunca mi böyle oldu ki... Salsaydim çayıra... Bir iki şaplak bağırma vs daha mı iyi olurdu ki
 
Aslında ben de 2 ya da 3 yarım gün düşünüyorum ama yok yani garip durumlar giriyor işin içine. Bazı oyun evleri var. Kreş gibi ama değil. Günde 4 saat alıyorlar ve belirli grup yapıyorlar haftada 2 ya da 3 gün geliyor o gruptaki tüm çocuklar. Yani onlar muhabbeti kurdu bizimki az gittiği için bocaladi derdi olmuyor.
Biz de oyun grubuna gittik ama bizimki de sevmedi. Gelenler ya 20 ay ya 3 buçuk yaş arada fark çok. Masa başı etkinlik çok yapıyorlar. Bizimki sıkıldı. İ karın sunduğu etkinlikleri biz zaten yapıyoruz çocuk değişik bir şey istiyor.

Aslında çocuk eğer krese baslayacaksa bebek dogmadan en az 1 ay önce ya da en az 6 ay sonra başlamadı gerekiyor. Yoksa o gelince beni attılar düşüncesi oluyor. Doğumdan ne kadar önce başlarsa o kadar iyi. Ama işte hastalik getirme meselesi. Benimkinin alerjik bünyesi. Kreşlerin bu durumu idrak edememesi çikolatalı pastalı olaylar...
Offfffffffff ki ne offff
 
Ahhhh çocuklar o kadar alıştı ki bize... Evet erken belki ama geçecek bu günler. Ben de yaşatacağım aynilarini. Annem de yaşadı zamanında. Arada 8 10 yaş olmayınca bir şey değişmiyor ha 3 ha 5 o yüzden düşünme çok takılma ben artık kendimi suclamiyioum. Arada beş yaş olmasını da benim bünyem kaldirmazdi eminim.
Çok zor bir gün olmuş evet ama bunlar da geçecek. Yaşamamız gerekiyor bunları. Sen de nefes almalısın biraz. Denizle baş başa vakit geçir. Eşinin olduğu bir gün iki kuzuyu da bırak çık bir kahve iç. Sen önce kendine iyi bak.
Oksijen tüpünü önce kendine tak hele.
En azından bir süre sonra oyun arkadaşı olabilecekler. Birinin ötekini yakalaması icin 15 yıl gerekmeyecek. Bir çocukluk yaşayacaklar. Birlikte yaramazlık yapacaklar
Benim çocukluğum küçük abimle. Tamam çok iyi değildik oynamadı beninle falan ama en azından yoldan geçenlere birlikte borudan külah atma, üst geçitten arabalarin üstüne tükürme, havai fişekleri farklı hayal etme, kapıları kale yapıp maç yapma gibi bir iki anım var. İkimiz de çocuktuk. Arkadaşımın arada 10yas var. Tek ortak çocukluk animiz onun altını degistirmem oldu diyor.
Cildirdigimiz alın ülen bu bebeleri benden istemiyorum tamam bu kadar stop kestik evet ayrılın... Dediğimiz anlar oluyor ve olacak. Ama geçecek...
 
Bir patlama da ben yaşadım bugün. Bagirmadim ama kızdım. Eşim geldi aldı. Ona da kızdım. Gittiler oyun oynadılar. Sonra Edi geldi. Annem canım annem neden üzgünsün dedi.
Uyku ve yemek konusu beni çok zorluyor artık. Uykuya bir şekilde tahammül etsem de yemek yordu beni. Sözde büyük oranda kendi yiyen bir çocuktu. Her şey verdiğim tüm emek yerle bir oldu. Kendi çocuğumu taniyamiyorum bazen. İki gün önce annemdeydim tuvalete girdim anneme vurmuş. İnanamıyorum asla yapmayacağı şeydi... annem uyarınca da ağlama krizi.
Kendimi o kadar yorgun hissediyorum ki... Bu yorgunlukla doguma hazır miyim acaba???
 
Özellikle yemek konusunda aynı durumdayız
Hamileliğimin 32. Haftasında tuvalet eğitimi vermeye başladım. Öyle zor bir süreçti ki defalarca ağlama krizine girdim ama öyle böyle değil. Bebek doğmadan halledelim demiştim ama çok yanlış bir zaman seçmişim. Çok pişman oldum. Hamilelikte daha hassas oluyor insan.
 

Herşey kararında güzel..
2 yaştan sonra arada tatlı acı karışık hötler de lazım, kantarın topuzunu kaçırıyorlar arada..
 
Ufaklığı bırakamıyorum, heryere hep beraber.. süt sağma işine hiç başlamadım, mama da vermedim süt yetince ve haliyle o da Deniz gibi tam bir memekolik..
havuza giriyoruz onlar kenarda bekliyor, bahçeye çıkıyoruz yine öyle.. acil durumda meme hep yanıbaşında çünkü avunmuyor. Denizle vakit geçiriyorum ama yetmiyor.. ha gayret ha sabır, birlikte oynamalarına az kaldı :)
 

rint
 
Kızlar ben mi çok genişledim ya da gerçekte öyle mi olunmalı bilmiyorum ama yemek yesin de şekline takılmıyorum, Deniz de fevkalede kaşık çatal kullanır ama kıskançlık başa gelince hep anne sen yedir diyor, yediriyorum. Kaşık elimde gezmiyorum ama yemek yemediyse ıvır zıvır da yemiyor, bir sonraki öğün yiyor illa ki... ya da sütlaç cankurtaran oluyor.
 
Ooo kesinlikle çok yanlış. Ben 8. haftamda falan başladım. Çünkü süreç oturunca oda ayırdık. Ve 20 hafta sürdü. Tuvalet alışkanlığı kazanma ve oda ayırma toplamda. Çok yoruldum çok zor oldu ama zamanlama olarak doğru oldu. Çünkü başladıktan yaklaşık 11 12 hafta sonra kardeşi olacağını öğrendi. Yıpranmadi. Ha tabii bunu öğrenmek bile geri dönüşlere sebep oldu ama çok şükür.
Ben şu an bile tuvalete tutmam gerektiğinde çok zorlanıyorum. 32. Ahaftada başlamak offff ki ne offff
 
Herşey kararında güzel..
2 yaştan sonra arada tatlı acı karışık hötler de lazım, kantarın topuzunu kaçırıyorlar arada..
Ben sert ama sefkatliyim :)) sınırlarım kesindir. Esnemez. O yüzden hötler oluyor. Ama önce epey konuşarak halletmeye çalışıyorum :) e buyuyorlar. Hayat onlara hep güler yüz çıkarmayacak ki...
 
Ya sen yolu yariladin ben ne yapacağım bugün doğum doktorumla konuştum biraz. Ediz'i de dogurtan doktor. Aferin sana çok güzel yetişmiş dedi. Kardeşi olunca ihmal etmekten korkuyorum dedim. Tabii ki her şey bugünkü gibi olmayacak ama bu bir süreç ve geçecek. Hepimizin kardeşi var hangimizin ailesi bu kadar hassasti ki, eminim güzel olacak ilk başları atlatinca, dedi.
 
Yok yok ben de öyleyim yeisn de ben yediririm modundayim. Ama yemek masada yenir. Peşinden koşma yok. Ama talepler bitmiyor ve yemiyor. Ben de yedirsem kendin ye de desem yok yemiyir. Bir iki denedim. Bir sonraki öğün yer diye ama eğer inatlastiysa bir sonraki öğün de hiç yemiyor. Hatta gün boyu... Bizi.kinin paketli gıda ile tanışıklığı yok bir iki katkısız koruyucusuz güvenli gıda buldum onlar sadece. Hiçbir şey yemezse onları da vermiyorum ki aaa yemedim bunlar geldi demesin. Gerçi o inatlastigi gün onu da istemiyor. Hurmalı kakaolu fıstıklı barlar var. Onlardan aldım. Çikolata bizim için o.
Mesela gün boyu inatlasti yemedi ya yemek. Onu gelip istemiyor. Halası bizde bu ara. Galasına gidiyor. " Hala kahve içtim mi? Hala cikolata yerin m?" Sorular gidiyor böyle. Sonra "Cikolata yer misin? Benim cikolatalarimdan yer misin?
Ama asla gelip benden ya da başkasından istemiyor. Belki halası yerse kendisine de sorar ve bir tane verir diye...
Tatlı abur cubur da yok.
Ama yemiyor.
Mesela karadut içiyor bizimki onu istiyor tam oturuyorum ben ayran da iccemmm bu bardağa ayran kıyar mısın? Onu da koydum diyelim bir ondab bir obdan iciyor. Annnee sütüm var mı?
 

Tebrik ettim seni, günde bir taneyi geçmeden tanıştı Deniz çikolata vs ile.. şeker almamaya çalışıyorum ama markete hergün gidiyoruz neredeyse ve bu ara dondurmaya sardık, haftada 5 gün kesin :/
Ben vermesem ne olacak, parkta bahçede birbirlerinden alıyorlar, elinden de alamıyorum artık.
Bizim bir öğün iyi yiyor, gerisi ehh.. bir de çerez ve meyve ile arası iyi.
 
Ben bu konuda çok katiydim. Büyükler de esnetemiyor. Çünkü sıpa alerjik. Süreç iyice hassaslastirdi beni. Benden habersiz hiçbir şey veremezler çünkü ne zaman neyin dokunacagi belli değil. Bir iki verdiler çocuk kabardi. E tabii bizim sinirler de... Epey atlattık ama temkinliyiz. Katkı koruyucu gibi şeyler dokunabiliyor. Alerjik bebekler çocuklar da gerçekten daha bilinçli oluyor. Çok istese de dışarıda ikram edilen şeyi alamiyor. Çünkü ceremesini kendi çekiyor. E bu da koruma sürecini kolaylaştırdı. Dondurma sadece Mado'dan yiyor. Bir de ben evde yapıyorum. Çikolata için Zuber'in fındık kakao ve fıstık kakaolari çok iyi. Artık ben de normal çikolata yemiyorum.
 
Valla o halde eğil kalk yapmaktan tuvalette doğuracağım sandım. Aynı dönem oda da ayırdık. Onda hiç sıkıntı yaşamadık ama tuvalet eğitiminde beze geri döndük bir dönem. Doğumdan önce öğrendi ama kardeşinin eve geldiği gün defalarca altına yaptı. Doğum iznine ayrıldığım dönem 32. Hafta olunca öncesinde deneyemedim. Sonrasına bıraksam da bebekle zor olacaktı. İnşallah geri dönüşü olmayan bir kişilik bozukluğuna sebebiyet vermemişimdir
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…