2016 Kasım anneleri

bebegimizin cinsiyetleri

  • kizimiz geliyor

    OY: 150 46,0%
  • oglumuz geliyor

    OY: 164 50,3%
  • ikiz kizimiz geliyor

    OY: 6 1,8%
  • ikiz oglumuz geliyor

    OY: 1 0,3%
  • ikiz kiz erkek geliyor

    OY: 5 1,5%
  • ucuz geliyor

    OY: 0 0,0%

  • Ankete Katılan
    326
Maşallah canım çok seviniyorum ediz düzeldikçe hem senin için hemde bize bir umut oluyor :) bizim gündüz uykularımız iyi aslında ama 2 3 arası uyuyor oyuzden akşam uykusu da geç oluyor onu bir türlü çekemiyoruz iste :KK43:
Canım kesinlikle uyku rutini işe yarıyor bu konuda. 40ı çıktığından beri her gün yıkıyorum. Her gün 5 dk 5 dk akşam uykusunu 9buçuğa çekmiştim. 1 yaş civarı bir değişti. Şimdi yine 9 buçuk 10 civarı banyo 10buçuğa kadar uykuya geçmiş oluyor. Yine düzelteceğim ama sabitleyeceğim.
Bu arada Edi eğer tv işlerse o gece çok huzursuz oluyor çok hırçın oluyor.
 
@emnis bu arada Edizin doktoru tam bir anne sütü destekçisi. Çok korkarak hocam gece beslenmesini kestim dedim. Çok iyi yapmışsın, şu sıralar en uygun zamandı Zaten dedi. Gece 15 16 defa uyanıyordu dedim. Uyanmalar azaldıysa bile kar, gece karın doyuracak kadar emmek için değil güvende hissetmek için emiyor ilginin ihmal etme sakın dedi.
 
Bizim oglanin uykusuzlugunu.biliyorsunuz okadar terslik icinde tek dogrusu en gec 8bucukta uyumus oluyor suan uyuttum tv başına gectim:) erken uyudugu icin bize tv izlemek icin zaman kaliyo gunduz hic acmiyorum esim aslinda tvsiz duramz eskiden gelir gelmez muhakkak acardi simdi acamiyo telini alip oturuyo ordan ne izleyecekse izliyor..allahtan bizim oglanin tele meraki yok cok.ilgisini cekecek.bi ses duymazsa babasinin yanina tele bakmaya gitmiyor...
@emnis cnm Hurdunya Hurdunya ve rint rint e katiliyorum biseyler yapip erkene cekmem lazim uykusunu lafta kolay biliyorum cunku uyku saati olmasada ben de bi suru uyku problemiyle bogusuyorum bi baskasi icin yaa soyle yapta duzelsin denilen sey bizde ise yaramiyo cok ugrastiriyor..sende bendensin bizimkiler uyku konusunda gercekten yipratiyolar...ama okuduğum bi seyi paylasayim seninle cnm kismen bende tecrube ettim bunu uyku konusunda keskin gecisler ise yaramiyo cnm yani 11 de kalkan cocugu bugun 8de kaldirayimda aksam erken yatsin dersen olmuyo dedigin gibi ters tepiyo cunku duzeni iyice sasiyo... Hergun azar azar one cekmeye calis hergun 15-20 dk erken uyandirmaya calis zamanla erken kalkmaya alisirsa gece uykusu da yavas yavas erkene gelir insallah
 
Bu arada kizlar bende bi haftadir uyku konusunda basardigim bi seyi paylasayim sizinle :) benim oglum cok nadir emerek cogunlukla ayakta sallanarak uyuyordu artik beraber yataga uzaniyoruz sariliyo ustumde tepiniyo oynuyo kendi kendine uykuya geçiyor sonra :)) ve kendi kendine uykuya gectiginden beri bazi geceler 3-3bucuk saat uyudugu oluyo cunku artik bi sikintisi yoksa biraz mikirdanip tekrar kendi kendine uyuyor
 
Sen İngilizce öğretmeniydin değil mi?
Ben de önce açtım sonra hadi dedim önce Türkçesini öğrenelim :)
Evet bugünlerde Deniz de çok merak sardı , düğmelere hep ona bastırıyordum şimdi bulaşık makinesinden de tek tek bana veriyor , arada kazalar da yaşıyoruz ama olacak o kadar..
Evet canım başladık yavaş yavaş bakalım
 
3’te uyansa bile en geç 10’da gelmiyor mu uykusu?
Sabah kaçta kalkıyor? Öğlen ne kadar uyuyor?
Sabah 7-8 arası uyansa, öğlen 1’de bayılır bana kalırsa, sabah uyanık kalma süreleri daha kısa. Kalmaya kalır ama zıvanadan çıkıyor sonra. Bir de öZellikle uyku öncesi 30 ila 45 dk atlama hoplama koşturma yapmamaya çalışın, fazlaca yorgunluk da uykuya dalamama, sık uyanmalara sebep. Kitap bu noktada çok işe yarıyor. Müzikli, hareketli, 3 boyutlu biri mutlaka dikkatini çeker ve o çeken de sadece uyku öncesi çıksın ortaya.
Sabah 8de kalkıyoruz öğlen 2 ile 15:30 arası bir saatte uyuyor bugün mesela öyle oldu 15/30 da uyudu 17 de kalktı gece muhtemelen 1 de uyuruz.oglen tek uyku 1.5saat kesintisiz uyuyor .8 den önce uyandırayım desem ben ayilamiyorum gece çünkü çok uyAnıyor
 
gonulll gonulll çok şaşırdım. Hiç mi sevmezsin müzik dinlemeyi? Hep mi böyleydi ?
MüZik ruhun gıdasıdır oysa :KK66:
Evlenmeden önce dınlerdım. Cok zıt olcak ama Ebru gündelik ve ferıdun Düzağaç hayranıydım. Moduma göre dınlerdım onları.
Evlendıkten sonra dınlemez oldum. O zamandan berıdır dunlemıyorum. Zaten dınlemek ıstesemde kafam kaldırmıyor. Gıttıgım yerde bıle sesını kıstırırım. Çocukların sesı yetıyor bana guluslerı muzıkten daha çok ruhuma işliyor.
 
Kuzucum hiç pes etme. Bak Ediz malumunuz. Artık gündüz 12 1 arası muhakkak uyuyor. 45 dk ile 75 dk arasında. Bugün uyumadı şu an sızdı bugünü saymayalım.
Düzeni yokken evet erken kaldırırsam daha geç yatıyordu. Ama şu an bir düzene oturttuk. 7 8 arası uyanıyor . 12 1 arası öğlen uykusu. Akşam bir an bile olsa da uyuklasa 12 1e kadar oturuyor ama gece uykusuna genelde 10buçuk gibi geçiyor. Yavaş yavaş 9buçjğa çekeceğim. bizimkinin uyku saati düzenliydi sadece. 20 kere de uyansa gece banyo ve uykı saati belliydi. 13. ayda bozuldu gündüz tek uykuya düşünce. Ama öğlen uykusu oldu.. Önceden iki 15 dk idi tüm gün uyku. Şimdi çok şükür. Evet mükemmel değil gündüz uykusundan da uyanıyor. Gece yine çok uyanıyor ama eskiye oranla çok daha iyi. İnan bir adım bir adımdır.
Dahada iyi olacak inşallah.alerjisi nasıl oldu canım Ediz in
 
TV ne kadar geç o kadar iyi kaldı ki sesinden yaydığı dalgadan bile stres oluyorlarmış ben de Hurdunya Hurdunya gibi yapıyorum dans etmeyi çok seviyorlar İngilizce şarkı öğretiyorum hareketleriyle bulaşık makinası yerleştirme,boşaltma,çamaşırları makinaya koyma yani hayata dahil etme hepsi birer montessori aktivitesi oluyor birde 2 tane doğru yapıp 3.yere atsalar da dahil olmaları onlar için müthiş fırsat
aklıma gelmişken sorayım senin bebisler tüp bebekmi ????
 
aklıma gelmişken sorayım senin bebisler tüp bebekmi ????
Yok canım değil ben 4.haftada hamileliğimi öğrendim 6.haftada kanamam oldu düşük diye üzülerek gittik ikiz olduğunu öğrendik :emir_bebek::emir_bebek:
Kabullenmem bayağı zor olmuştu ben aslında hemen hamile kalmam diyordum hiç hazır değildim eşim çook istiyordu nasılsa olmaz dedim :bicak:
 
Ay cok güldüm kizz aynen valla gul cok kiymetli esim nerden estiyse.bi buket gul almıştı bana curuttum gulu resmen :))) esim gidip gelip at sunu at sunj deyip duruyodu icim kan aglayarak attik tek gulumu:)
Canım benim güldürduysem ne mutlu bana. Öpüyorum
 
@emnis cnm aslinda cok gec kalkmiyomus mehmet emre ama uyku araligi cok fazla ve 1de uyuyup 8de uyaniyosa 7saatlik gece uykusu epey az :KK43: o zaman sen oglen uykusuna daha erken yatırma ya calis dedigim gibi azar azar one cekerek insallah faydasi olur
 
Yok canım değil ben 4.haftada hamileliğimi öğrendim 6.haftada kanamam oldu düşük diye üzülerek gittik ikiz olduğunu öğrendik :emir_bebek::emir_bebek:
Kabullenmem bayağı zor olmuştu ben aslında hemen hamile kalmam diyordum hiç hazır değildim eşim çook istiyordu nasılsa olmaz dedim :bicak:
Rabbim nasip edince oluyor işte .iyikide olmuşlar bak 2 tane .maşallah senide çok taktir ediyorum
 
@emnis bu arada Edizin doktoru tam bir anne sütü destekçisi. Çok korkarak hocam gece beslenmesini kestim dedim. Çok iyi yapmışsın, şu sıralar en uygun zamandı Zaten dedi. Gece 15 16 defa uyanıyordu dedim. Uyanmalar azaldıysa bile kar, gece karın doyuracak kadar emmek için değil güvende hissetmek için emiyor ilginin ihmal etme sakın dedi.

Ben de işte buna cesaret edemiyorum. Çok kalktığında bi aman kesicem diyorum sonra kıyamıyorum emsin emsin bir yıl daha emsin sonra zaten bitecek diyorum.
Bir kere üzülür zorlanırız diye..
sanırım sizi de buna reflü zorlamıştı değiş mi ? Bir de biz gündüz bi öğlen uykusundan önce belki bir defa sonra memmem yapıyoruz. Asıl gündüz azaldı. :) gece de çok ayrılmak istemezse yatıyorum yanına. Al koy olmadığı için çok bunaltmıyor.
 
X