2016 Kasım anneleri

bebegimizin cinsiyetleri

  • kizimiz geliyor

    OY: 150 46,0%
  • oglumuz geliyor

    OY: 164 50,3%
  • ikiz kizimiz geliyor

    OY: 6 1,8%
  • ikiz oglumuz geliyor

    OY: 1 0,3%
  • ikiz kiz erkek geliyor

    OY: 5 1,5%
  • ucuz geliyor

    OY: 0 0,0%

  • Ankete Katılan
    326
birde bendeki testlerden biri hayvanlarda olan hastalık bulasmış mı gibi bi test miş ebe öyle sölemişti.
biride kızamıkla alakalıymış.
17 tane test yapıldı. sizede böle bi test yapıldı mı ?
 
birde bendeki testlerden biri hayvanlarda olan hastalık bulasmış mı gibi bi test miş ebe öyle sölemişti.
biride kızamıkla alakalıymış.
17 tane test yapıldı. sizede böle bi test yapıldı mı ?

bana kızamık ve bir çok test yaptılar normal çıktı benm ki
 
Günaydın kızlar ben c0k hastayım gece ateşim falan çıktı gecen göyüse gtmiş alerjin yogunlaşmıs dedimişti sanırım girpe ceviryor bu gün gene gidecem ateş ürkütü beni bebiş zararı olmasında
Günaydın canım.. bişeyin yoktur inşallah. Bebişine de zararı olmaz endişelenme olur mu.:emir_bebek:
 
Günaydın canım.. bişeyin yoktur inşallah. Bebişine de zararı olmaz endişelenme olur mu.:emir_bebek:

ay walla çok endişelendim ilk çocuk deneyimsiz oluyor ister istmez parol aldım öyle uyumuş ateşim düşmüşte nerdeyse gece gidecektim doktora eşim basımda bekledi sabah kadar :) sağolsun
 
birde bendeki testlerden biri hayvanlarda olan hastalık bulasmış mı gibi bi test miş ebe öyle sölemişti.
biride kızamıkla alakalıymış.
17 tane test yapıldı. sizede böle bi test yapıldı mı ?
Toxoplasma testi benden de istendi. Çiğ et yendiği zaman bulaşan bir hastalık. O yüzden hamilelik boyunca sakatat, etli çiğköfte, çiğ yumurta, çiğ et yenilmesi uygun değil. Ilk istenilen testler anne sağlığı için istenilen testler canım.
 
ay walla çok endişelendim ilk çocuk deneyimsiz oluyor ister istmez parol aldım öyle uyumuş ateşim düşmüşte nerdeyse gece gidecektim doktora eşim basımda bekledi sabah kadar :) sağolsun
Benimde 3.gebeliğimden sonra ilk olacak inşallah. Dış gebelik geçirdiğimden, en kötüsünü gördüğümden mi ne içim rahat çok şükür. Stres yapmalım bebişlerimiz karnımızda rahat dursunlar..:anneadayı:
 
birde bendeki testlerden biri hayvanlarda olan hastalık bulasmış mı gibi bi test miş ebe öyle sölemişti.
biride kızamıkla alakalıymış.
17 tane test yapıldı. sizede böle bi test yapıldı mı ?

Günaydın cnm.hayvanlardan geçen hastalık dediğin malum kedi tuyunden de geçme ihtimali olan.çiğ et veya iyi yikanmams sebzeden de gecebilen toksoplazma.Eğer gebelik öncesi sende pozitifse hamilelk sirasnda Allah korusun tekrarlarsa bebeğe etkisi yok Die biliorm.hamilelik öncesi negatif olup hamilelik sırasında gecirilrse Allah korusun çok kötü sonuçlar olabilio.doktorunla da detaylı konusablrsn.
Guatr meselesine gelince.Bizde tsh değerine bakılıo.sadece bu değere bakılarak guatr var denilemez.Ben daha önce kimyasal yaşamıştım.o dönem tsh n yüksek oldgu o da 3.69 farkedildi.doktor ilaca baslamamz lazım Dedi biz 2 2.5 arası olmasini istiyrz dedi.endokrine gönderdi düşük yaptım de hemen sıra verirler dedi öyle de oldu.Sonra hasimato teshisi kondu.o dönem arastrmstm nedir Die.tiroit hastalklri genelde kadınlarda goruluoms.hormonlarla ilgili bi değer oldgndn ve kadınlarda genelde ya ergenlige girişte ya hamilelik ya da menopoz dönemlerinde cikabilioms.Ayrıca endokrine gider gitmez doktor ailemde tiroit rahatszlgi olup olmadgni sormuştu.genetik de çok onemliyms.benmde annem tiroit hastası ilaç kullanio.menopoz dönemndn sonra çıktı muhtemelen.Birde hamileliğin ilk 3 ayında bebek de annenin tiroidini kullandgndn tiroit hastası olmasnda tiroidn yukselioms ondan doktorlar takip diolar.o şekilde de olablr.velhasıl böyle arkadsm.ailende de oldgu için sana tavsiyem endokrine de gitmeye çalış.Tabi öncelikli dahiliyeye git ilaca baslaman gerekiosa başla geç kalma ama endokrin randevunu da al derim :KK66:
 
Kızlar lütfen bakar misiniz :KK43:
ths sonucum 3.30 çıktı. Devlette ki doktor guatr in normal demişti bugün özel de kendi doktoruma gittim sonuçlara baktığında guatr var sende bebeğin zekasını etkiler dedi dahiliye ye yolladı beni kızlar sizce neden devlet de ki doktor normal dedi :KK43:(
0.63-4.82 arası referans aralığı diyor yani normal demek değil mi bu aralık da sonuç çıkınca benim ki 3.30 neden guatr var dedi. Ben anlamıyorum :KK43:( dahiliye doktoru bana ilaç yazacakmis guatr in etkisinin bebeğe zarar vermemesi için ama 8 haftalik oldum dahiliye ye pazartesi gideceğim geç kalır miyim :KK43:( bebeğin zekasını etkilemeye başlamış midir :KK43:

Cnm geçmiş olsun.öncelikle tsh değerine bakılıp sende guatr var demek ne derece doğru bilemiyrm.Çünkü etkileyen bikaç sebep olabilio.%100 guatr denilmez bence.detaylı incelemedn sonra teşhis konulur.4.82 ye kadar değer aralığı verilio ama kadın dogumcu biz 2 2.5 arası istiyrz demişti bana hamilelik öncesi.hamilelik sırasında da bu değer arasında olmasını mı istiyor Kesin olarak bilmiyrm ama ilk 3 ay bebek annenin tiroidini kullandgndn daha da yükselmesi muhtemel olacgndn ilaca baslatabiliolar.Ben tsh değeri yüzünden düşük yaşadım.tsh değerim düştü 15 gün sonra hamile oldgmu öğrendim.dediğin gibi bebeğin gelişimi açısından da çok önemli.Bence ikinci doktorun dediğini dikkate al.özellikle ailende tiroit geçmişi olan biri varsa ileriki zaman için endokrine de randevu almanı tavsiye ederm :KK66:
 
2 gin gecti kanda deger 1000.0 degerim 2 gun sonra 3544.5 yukseldi o gun cuma gunuydu kese gorulmedi 4 gun sonra tekrar gittim sali gunuydu tek kese goruldu 5.mm idi 5+2 gunluktu o gun haftaya sali gel dedi 6+2 di o gun iki kese goruldu kalp atisi yoktu bir hafta sonra gel dedi 7+3 kalp atisini acilde duyduk o gun sabaha karsi 04:00 kahve leke ile acile gittik oyle duyduk ikizlerim iyidi sukur rabbime sukur

Benim de BAT'dan bir gün önce 230,22 çıktı, BAT'tan 3 gün sonra da 2607,36 çıktı. Cumartesi günü doktora gittik, bol bol su içirtti bana ve sadece bir kese göründü 7mm. 14 Nisan'da kalp atışlarını duymaya gideceğiz kısmetse. İkiz ise o zaman belli olur sanırım diye düşünüyorum. HCG'nin bu kadar çok yükselmesi ikiz mi acaba diye düşündürdü ama tek kese göründü. Gerçi doktorum ikiz olmasını tercih etmiyor riskli gebe olduğum için... Rabbim hayırlısını nasip etsin hepimize...
 
Canım teşekkür ederim, tavsiyelerine uyacagim. İnsan dikkat ediyor ama yine de olacaksa, oluyor mu diyelim, ne diyelim. Sağol tatlım :)

Biz kadınların idrar yolu kısa olduğu için azıcık bi mikropta olsa hemen hastalaniyoruz. Gerçekten çok çok titizlenmek gerekiyor ona ragmen üşütünce bile tekrarlıyor. Allah sifamizi versin emi :KK66:
 
herkese günaydınn ve hayırlı kandiller!!
geçen hafta lekelenmelerim olmuştu bitti gibi çok şükür!! ama hala çok endişeliyim her tuvalete gidişimde bir heyecan korku.. kızımda 4 yıl önce yani hiç böyle şeyler olmamıştı. şimdi bel, kasık ağrısı da çok.. demekki her hamilelik farklı gelişebiliyor belirtiler farklı olabiliyor.. ee biraz da yaş ilerledi tabi onun da etkisi olabilir.. benim de daha ikinci kontrolüm haftaya çarşamda ayın 13 üne..zaman zor geçiyor gerçekten..
İnşallah hepimiz hayırlı haberlerlerle döneriz..
 
Bu arada kimlerin cinsiyet açıklandı? Listede 5 kız 2 oğlan 1 ikiz kız yazıyor. Hadi ikiz kız Ikra meyra Ikra meyra nındırda diğerleri kimin?:KK70:

Erkeğin birini ben isaretledim totem yaptım diyelim :) Bu ilk gebeligim çok çok kız istememe rağmen gebeligin başindan beri erkek gibi hissediyorum , hisler tutacak mi göreceğiz :). İşaretledim ama oyumu kaydetmemistim bilmiyorum :)
 
Çok sağl cnm inşlh güZl haberler veririm,, inşlh senin de doktr kontrölün de güZl haber vermek nasip olur.. Sen ben ve bekleyen herkes kalp atışlarını duyarz...Dua eden herkesten Allh razı olsn... :KK15:

Günaydın canım. Bu mübarek günde hayırlı haberlerini bekliyoruz. Rabbim bu mübarek günde yüzünü güldürür inşallah canım... :)
 
Canm kalp atışını daha duymadk sata göre bugn 9 haftalık olduk ama USG göre geçn çarşmba 6 haftalık Dedi..
İlk gittiğm doktr kalp atışı başlamış ama dinmedik ( 21 mart gitmiştim) aradan 10 gün geçti ben başla doktra gittim ( 30 mart gitmiştim) o bana kalp atışı bu Zaman'larda başlar demişti.. bu yüZdn çelişkideyim doktr bey açık açık söledi kalbi atıyrdu durdu ya da hiç atmamıştı atmasını bekliycz Dedi.. , inşlh attığını duyarz yarın... Allh razı olsn kızlar.. :KK15:

Canım benim doktor da 6-7 haftada duyarız ama bazen daha da geç duyabiluyoruz dedi. Dediği gibi 6 da duyamadik. 7 de duyduk ama bu kez de 6+3 görünüyor dedi. Bu bebekler çok minik ne oldukları ne yaptıkları belli değil. Allahın izniyle duyarsın kalp atışını inşallah. Ben duymadigiim zaman hiç dert etmedim. kendiliğinden düşerse eğer , bu düşen bebeklerin çoğu bi açıdan engeli olduğu için rabbim can vermiyor. Bu araştırmayla sabitlenmis. Yasamazsaa kalbi atmazsa allah benim.için hayirlisini vermiş diyecektim. Su anda da kalbini duymakla herşey bitmiyor atan kalp de durabiliyor. En iyisi allaha sığınıp öncelikle sağlıklı bir evlat istemek. Hala duam bu yönde. Bnim için hayırlısı allahtan.
 
Günaydın

Dün nasıl başım ağrıdı anlatamam meğer hasta olacakmışım. Burnum akıyo hapşırıyorum. Polenler uçuşmaya başlamış belki de alerjiktir. Şu koku hassasiyeti de öldirecek beni. Sbah parfüm sıkmıştım bin pişman oldum burum buram kokuyor burnuma
 
günaydın kızlar 2'li teste az kalan arkdaşlarımız doktorlarınız sordu mu yada önerdi mi 11. hafta ile 14. hafta arasında yapılıyormuş. Biz şuan 10+2'deyiz...

Biz eşimle henüz karar veremedik bi tarafımız yaptırmak istemiyor bir tarafımız yaptıralım çıksın aradan diyor... Doktorum zeka testini yaptırmayabilirsiniz ama detaylı ultrason öneriyorum yine siz bilirsiniz demişti... zorlamadı bizi o konuda doktorumu seviyorum.... Yaptıranlarda genelde bir sıkıntı çıkıyormuş çıkarıyorlarmış.. Ve genelde de bebekte bir sıkıntı çıkmıyormuş. Siz ne düşünüyorsunuz kaç gündür eşimle kararsız kaldık... :KK43:
 
X