2016 Kasım anneleri

bebegimizin cinsiyetleri

  • kizimiz geliyor

    OY: 150 46,0%
  • oglumuz geliyor

    OY: 164 50,3%
  • ikiz kizimiz geliyor

    OY: 6 1,8%
  • ikiz oglumuz geliyor

    OY: 1 0,3%
  • ikiz kiz erkek geliyor

    OY: 5 1,5%
  • ucuz geliyor

    OY: 0 0,0%

  • Ankete Katılan
    326
büyük ihtimalle hamilelikten..cünkü annelik hormonu denen progesteron ve diğer fiziksel değişimler (hormanlardaki,iç organlardaki) sebep olurmuş...şanslısın ki senin gec başlamış...umarım kısa zamnda gecer
Çok teşekkür ederim bilgi için bende çok şükür gebeliğe dair hiç bir bulgu yok ne bulantı ne ağrı bazen hamile olduğumu unutyorum o yüzden mide ekşimesi başaladğına göre bizde artık büyümeye başladık demektir. :) sizin başlamış sanırımm
 
Bende öyle yapıyım bari ayy çok kötü bişey buu..
bildiğim kadarıyla şekerli tuzlu ve bunun gibi tadlandırıcılar gebelikte bebeğin gelişimi için pek sağlıklı değil internette bir araştırın isterseniz... Bilmeden yanlış bişey yapmayın çünkü içinde çok fazla bilmediğimiz zararlı madde var ceviz fındık badem kuru incir kayısı ve mevsim meyveleri yenirse daha sağlıklı olur en azından bebeğin beyin gelişimi bedensel gelişimine katkıda bulunursunuz... Yumurta ve balık doktorum çok önemli demişti... nacizane fikrimi paylaştım... FİKİR OLSUN DİYE
 
Günaydin herkese ben de 2016 kasim annesiyim tabi erken gelmezse ikizler :KK66:
HOŞ GELDİN önemli olan erken yada geç değil tahmini doğum kasım demişler hoş geldin aramıza... kaç haftalık..
kızlar ben de aranıza yeni katıldım.5+4 günlük hamileyim 2.çocuğum olacak.
3 yaşında bir oğlum var.sezaryen olacağım için doğum tarihi 15-20 kasım arası olacak inşallah.
herkese mutlu ve sağlıklı bir hamilelik diliyorum.
aman maşallahAllah gönlünüze göre versin... Hayırlısıyla.. hoş geldiniz
 
Canım bir sürü troid hormonu varya refenans değerler laboratuvara göre değişiyo ama bu tsh genelde üst sınır 4.2 bazı hastanelerde 5.30 hatta

Biliorm cnm.Ama hamilelik te istenen değer Die arastrrsan 2 2.5 oldgnu görürsün.kadın doğum doktorum demişti 2 2.5 arası olması lazım Die.Hatta endokrinci de erkek olsan seni direk gonderirim ilaç bile vermem ama hamilelik dusunuosn diyip detaylı kan testi ve usg istedi.anti tpo değerim yüksek çıktı ve usg de de tiroidm bozuk çıkınca hasimato teşhisi kondu.hipotiroidi gibi.hamilelikte bütün hormonlar degistigndn özellikle kadinlrn dikkat etmesi gerekio.yüksek ihtimal benmde dusuktn önce yoktu o dönemde çıktı.Şuan dikkat etmek lazım.
 
Canım geçen gebeliğimde aynı anlattığın gibiydim ve doktorum hiçbirşey vermemişti. Ben kendim çiğneme tableti alıp kullanmıştım ama pekde faydası olmamıştı. Açıkçası tekrar aynı olmaktan da korkuyorum :KK43:

Cnm mide bulantısı için bana da doktor ağızda eritilen tarzda ilaç verdi ama tam olarak sorunum kusma bulantı olmadgndn onu hiç kullanmadm.doktora sikayetimi söyleyince gaviscon verdi.reflü su vs.olanlr kullanr ya.Bana çok iyi geldi.seninde miden deki yanma dedin.gaviscon iyi gelir mi bilmiorm ama o tabletler bulantı için Die biliorm.Ya da seninki farklı bi ilaçtır onu da bilemiicm.Ama doktoruna sormadan kendin alıp içme bence.Birde hamilelik öncesi hiçbir mide problemm yoktu bu dönemde çıktı.İlk defa gaviscon içtim
 
Maşallah çok tatlı kedin:nazar: yaklaşık 1ay önce bizde barınaktan bir yavru sahiplenmeye karar vermiştik ama erteledik yeni bebekten sebep. Kızım bayılıyor kedilere :KK68:

Çok teşekkür ederm cnm.bizde bayiliyrz.İkinci üçüncü kedi bile istiorm.hamilelik dönemnde yeni alınan kedi sıkıntı olablrms tavsiye etmiolar.çünkü kedi de hastalk vs.ihtimali var.Ama oncesindn sizinle olan kedinz sorun değil zaten bi sıkıntı varsa size de geçmiştir.Tek sıkıntı zaten toksoplazma.o da çiğ et ve iyi yikanmams sebzedn de geceblr.Allah korusun dikkat etmemz lazım
 
Can'ım Bebek de doğacak. Artık traş fikrine alışsanız iyi olur. Ben de ilk yaptırmaya götürdüğümde aynı hissetmiştim ama rahatlığını görünce ne kadar yanlış düşündüğümü anladım. Benimki Van kedisi ve inanılmaz uzuyor. Mevsim dönüşlerinde çok daha fazla dökülüyor havada uçuşuyor maalesef. Biraz çirkinleşiyor ama 1 aya eski güzelliği geliyor. Onlar da artık çocuklarımız gibi oldu. Evin kuralları için biraz fedakarlık şart. Eşleri her halükarda ikna etmek bizim işimiz. Kucağına çıkıp tüylü tüylü bebeğini aldığını düşünsene kucağına.

Evet ya çok kötü.Hani böyle kökünden değilde Bazı kedilrn çok çok dipten kesiolar.orta uzunlukta kesileblr mi Die dusunuyrm.bilemyrm.dediğin gibi şimdiden ikna etsem iyi olcak.baharda geldi hazır.havalar ısındı.Hem tüyleri daha güzelleşir mi öyle bi kanı var mı cnm bilio msn.insanlarda öyle derler ya :KK48:
 
Günaydın kızlar
Durumlar nasıl bakalim? Çok fazla takip edemiyorum topiği hayırlısıyla kritik dönemleri bi atlatsakta rahat rahat burda bebisleri beklesek.
Bir de benimle aynı haftalarda olan arkadaşlarım sizlere de kıyafetler dar geliyor mu? Çok rahat kullandığım pantolonlar şimdiden sıkmaya başladı :KK43: şu an için hamile pantolonu falanca almak istemiyorum acaba beli lastikli pantolon bulabilir miyim? Pantolonlarim bir süre idare eder diyordum ama dün çok sıktı resmen düğme açtım. Ne yapsam nasıl bi şeyler alsam ki?
Canım benim çok sorun yok şu ara ama elbet bir kaç haftaya olcak. Bence sende hamile pantolonu al belini ayarla giy. Birde lastikli pantolon alma ayrı ayrı bence. Bende alcam ama lcw da spor şeyler var. Bende klasik bir beyaz bir siyah birde açık bi renk 3 hamile pantolonu bir kaç tunik almak istiyorum. Önümüzdeki hafta hamile bi arkadaşımla alışverişe çıkıcaz bakalım.
 
kızlar ben de aranıza yeni katıldım.5+4 günlük hamileyim 2.çocuğum olacak.
3 yaşında bir oğlum var.sezaryen olacağım için doğum tarihi 15-20 kasım arası olacak inşallah.
herkese mutlu ve sağlıklı bir hamilelik diliyorum.
benim oğlan da 3,5 şu an...allah yardımcımız olsun..sağlıklı olsunlar
 
Canlar idrarinda lokosit cikan var mi? Benim 14 cikti da, sorun olmaz insallahh.

Benim 125+ çıktı ama sağlık ocağında eski bir teknikle baktılar. Zaten enfeksiyona dair sikayetlerim vardı. Sık idrara çıkma yanma vs. Daha da ileri halinde idrara hiç cikamama oluyor. Çekmesi zor bir hastalik. Doktoruna değerleri göster ama benim değerle kiyaslayinca ilaca ihtiyacının olmadığını düşünüyorum. Bana bile bir dozluk suya karıştırılan ilaç verdi geçti.
Bol bol miden kabul ettiği kadar su iç canım . Bu şekilde bol bol wcye çıkacaksın. Sıkıcı biraz ama pes etme. Sonra azalır mikrop.çünkü mikroplara çoğalma fırsatı vermeden idrar kesesini bosaltmis oluyorsun. Geçmiş olsun.
 
Biliorm cnm.Ama hamilelik te istenen değer Die arastrrsan 2 2.5 oldgnu görürsün.kadın doğum doktorum demişti 2 2.5 arası olması lazım Die.Hatta endokrinci de erkek olsan seni direk gonderirim ilaç bile vermem ama hamilelik dusunuosn diyip detaylı kan testi ve usg istedi.anti tpo değerim yüksek çıktı ve usg de de tiroidm bozuk çıkınca hasimato teşhisi kondu.hipotiroidi gibi.hamilelikte bütün hormonlar degistigndn özellikle kadinlrn dikkat etmesi gerekio.yüksek ihtimal benmde dusuktn önce yoktu o dönemde çıktı.Şuan dikkat etmek lazım.

2-2,25 arası demişsin.. ya 2 den aşağı ise o zman ne oluyor? benim 1,23 tü
 
CANIM bende öyle diyordum ama hatta bazı arkadaşlarım ne gerek var dediler ama ben genelde çok dar giyindiğim bende senin gibi fermuar açıyordum inan daha rahatsız edici bir ablam dedi tam gelişme döneminde gelişimini engellersin hamile pantalonu al bende gittim aldım inan dünya varmış çok rahatmış biraz insanın belinden düşüyor 36 beden aldığım halde tam bedenim ama büyük yapıyorlar sanırım hamile kıyafetlerini bence 1 kere al hamile pantalonu 50 kere pantalona para verme en geç 2 ay sonra zaten alacaksın göbeğin çıkınca bebişini rahatlat :)
Ben de en iyisi bugün bir tane hamile pantolonu alayım yoksa patliycam tüm gün bu Pantolonlarla. Lcw de mi en kolay bulabilirim peki?
 
X