2016 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 135 43,5%
  • oğlumuz geliyor

OY: 155 50,0%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 6 1,9%
  • ikiz oğullarımız olacak

OY: 3 1,0%
  • ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

OY: 4 1,3%
  • üçüzlerimiz olacak

OY: 7 2,3%

• Ankete Katılan
    310
Kızlar dün bebegim pek uykuya dalamamis,annem.bakıyo gündüzleri sagolsun.gece bir uyku uyudu,4 saatte uyanmadi zor uyandirdi eşim.topugunu cimdikleyerek filan zar zor emdi azicik ama gene baygın gibi uyudu sabaha kadar. Ebe 2 saatte bir emzir 40 gun dedi.kan sekeri cabuk dusuyo bebeklerin dedi.mecbur uyandirdik ama cok korktuk.bir bebek 1bucuk saat cimdiklene cimdiklene uyanmaz mi ya.

Kızlar ekim anneleri olarak whatsapp grubumuz var. Gerçekten inanılmaz rahatlıyoruz psikolojik olarak. Ve de eğleniyoruz sorunları unutuyoruz biraz. Kesinlikle tavsiye ediyorum. bayan diyet bayan diyet ya da ruza ruza ya numara atabilirsiniz

cnm simdi basvurabilirmiyiz ve nasil nereye basvurucaz
Ne zaman dogum yaptin bilmiorum ama dogum yapan herkes basvurabilior. Dogum belgeni ve kimligini aile ve sosyal politikalara gidiosun okadar. Bi bucuk ay sonra ptt den cekebilirsin diyo gonderio seni

pecan pecan canım benim de çok fena yara oldu ağlayarak emziriyordum. garmastan diye bi krem kullandım çok hızlı iyileştiriyor ama dikkatli kullanmak gerekiyor bi kaç kereve şne tabaka halinde sür. yoksa çok yumulatıyor ve memenşn ucu çıkmıyor ben de öyle oldu bi de onla uğraştım. ama çok ince sür ve biraz rahatlayınca bırak. ben sürekli sürerek hata yaptım. bi de avent in göğüs kalkanını aldık süepr bi şey bence. göğüs ucunu araya alıyor ve iç çamaiırına falan da değmiyor çok rahatlatıyor. tahin yağı çok iyi geliyor. garmastan ı bi kaç kereçok ince sür göğüs kalkanı tak. sonra tahin yağına geç bi kaç gün göğüs kalkanı tak. sonra da göğüs kalkanı kullanmaya devam et ve kendi sütünü sür takmadan önce. bu kalkan sürdüğün şeyi iç çamaşırnın emmesini de engelliyor ve göğüs ucun nemli kalıyor. umarım açıklayıcı yazmışımdır. çok çekmiş biri olarak hemen yazmak istdim. kızım 40 günlük oldu ama hala hafa bi kaç kere tahin yağı onu sürmediğim zamanda da kendi sütümü sürüyorum. ve hala haftada bi kaç gün göğüs kalkanı kullanıyprum. çok geçmiş olsun
Çok teşekkür ederim, gerçekten ama gerçekten :KK200:

Z zeynep_xx , musadenle bir sey daha danismak istiyorum.
dogumun hemen arkasindan ilk emzirme icin kucagima verdiklerinde , meme ucum olmadigi icin bebegim ememedi , ebe silikon meme ucu aldirdi , evet bir iki firt yapti zaten koyu bolge kocaman , o kucucuk silikona sokmaya calisinca , kanadi da kanadi , sanki kapiya kistimisim gibi bir aci... Neyse zaten emziremedim , pompayla cekmeye calistim. Iki gundur solu emzirmeye calisiyorum. Tepine tepine... cok acitiyor. Lansinoh suruyorum , yikanmasina gerek yok diye , m ekadar ise yarayacak bilmiyorum. Sen hic silikon uc kullandin mi ? Ebe onsuz daha beter olur dedi bana. Tek memeyi verebiliyorum digeri iyilesinceye dek . Ona da yuklenince acil durum sinyali vermeye basladi. Acaba silikon uc mu bunu azitan yoksa , yardimci mi oluyor , bilmiyorum :KK43:

öncelikle bebeğin hayrlı olsun rabbim sağlıklı sıhhatli uzun ömür versin acıması gayet normal zamanla geçiyor eğer yara yoksa yapacağın birşey yok göğüs emilmeye alıştıkça acıda hafifliyor
malesef kanatiyor , aci degil sadece bas ettigim. Cok tesekkurler iyi dileklerin icin.

Ne zaman dogum yaptin bilmiorum ama dogum yapan herkes basvurabilior. Dogum belgeni ve kimligini aile ve sosyal politikalara gidiosun okadar. Bi bucuk ay sonra ptt den cekebilirsin diyo gonderio seni
1 ay oldu cnm internette forum vardi doldurdum erkek kardesiminde yeni bebegi oldu ikimizin formunu götürücek insallah kabul ederler

malesef kanatiyor , aci degil sadece bas ettigim. Cok tesekkurler iyi dileklerin icin.
kanadimi verme zaten cnm benimde oyle oldu lansinoh gecirmedi ayva cekirdeginin ustune biraz su dokun jel gibi oluyo gogsune sür gece sabaha birsey kalmiyo yumuşattı ayrıca

Z zeynep_xx , musadenle bir sey daha danismak istiyorum.
dogumun hemen arkasindan ilk emzirme icin kucagima verdiklerinde , meme ucum olmadigi icin bebegim ememedi , ebe silikon meme ucu aldirdi , evet bir iki firt yapti zaten koyu bolge kocaman , o kucucuk silikona sokmaya calisinca , kanadi da kanadi , sanki kapiya kistimisim gibi bir aci... Neyse zaten emziremedim , pompayla cekmeye calistim. Iki gundur solu emzirmeye calisiyorum. Tepine tepine... cok acitiyor. Lansinoh suruyorum , yikanmasina gerek yok diye , m ekadar ise yarayacak bilmiyorum. Sen hic silikon uc kullandin mi ? Ebe onsuz daha beter olur dedi bana. Tek memeyi verebiliyorum digeri iyilesinceye dek . Ona da yuklenince acil durum sinyali vermeye basladi. Acaba silikon uc mu bunu azitan yoksa , yardimci mi oluyor , bilmiyorum :KK43:

Ben de silikon uc kullaniyorum. Ilk 5-6 gun direk emzirmeye ugrasmistim. Bebegim alamadi meme ucumu ayrica epey agritmisti. Yavas yavas yara oluyordu. Sonra silikon uca basladik. Simdi agri sizim ve yaram yok sukur. Ama o aralar sutu sagip biberonla verip takviyeye basladigimiz icin simdilerde emme performansi dustu. Dun sadece emzireyim biberon vermeyim dedim, saatlerce uyuyamadi acligindan. Dayanamadim yine verdim biberonu.

Ben de silikon uc kullaniyorum. Ilk 5-6 gun direk emzirmeye ugrasmistim. Bebegim alamadi meme ucumu ayrica epey agritmisti. Yavas yavas yara oluyordu. Sonra silikon uca basladik. Simdi agri sizim ve yaram yok sukur. Ama o aralar sutu sagip biberonla verip takviyeye basladigimiz icin simdilerde emme performansi dustu. Dun sadece emzireyim biberon vermeyim dedim, saatlerce uyuyamadi acligindan. Dayanamadim yine verdim biberonu.
Teşekkür ediyorum paylaşımın için, benim de korkum biberon daha kolay gelir, bi daha emmek istemez diye. Ne kadar süre sonrasını kapsıyor bebeğin emme performansının düşmesi?

Arkadaslar dünden beri kaşık ağrım çok vardı birde vajinam dün bole bir kaç kez bebegim hareket ettikçe açıyordu itiyordu sanki ondan sonra sürekli bir acı kaldı. Ayağa kalksmiyorum resmen baya acıyor. Birde Karnım taş gibi. İlginç bişi daha bebegim neredeyse göğsümun altına kdr çıktı. Acaba diyorum iki buklum duruyordu hep dik mi duruyor artık. Vajina acısı açılmaya mi işaret acaba.

X