2016 Aralık Anneleri

Hamile olduğunu yeni öğrenen arkadaşlara hayırlı olsun :)
Kızlar. Ben sizlere beslenme ile ilgili birşey soracağım beslenmenizde bir değişiklik yaptınız mi daha duzenlimi yiyorsunuz nasıl yapıyorsunuz veya ekstra birşey yiyormusunuz
Mesela ben ceviz tüketmeye çalışıyorum

BEnde daha düzenli besleniyorum artık. Günlük ceviz muz ve süt ekledim beslenmeme

Ben hamilelik planlamaya başladığımdan beri sabahları aç karnına limonlu su içiyorum. 1 kaşık keçiboynuzu pekmezi yiyorum. Üstüne mutlaka haşlama yumurta yiyorum. Öğlen işte olduğum için yiyebileceğim en faydalı neyse onu yiyorum ya da evden götürüyorum. Meyve ve ceviz-badem- fındık karışımı oluyor yanımda, ara öğün olarak abartmadan onlardan yiyorum. Akşam normal yemeğimiz ve yatmadan 1-2 saat önce yoğurt/süt içiyorum.
En çok dikkat ettiğim ise su içmeyi arttırmaya çalışıyorum. Fakat işte çok sıkıntı oluyor. Sürekli wc ihtiyacı doğuyor.

Aynen bende wc den çıkamıyorum. hahaaa

Evet kesinlikle! Ben zaten beslenmemi düzenledigim icin hamile kalabildigimi düsünüyorum.

Subat basindan beri ekmek ve seker cok cok cok kisitli tüketiyoruz. Kola, meyve suyu, sekerli icecekler, soslar, abur cubur tüketmiyoruz. Ev yogurdu yapiyorum. Mümkün oldugunca paketli gidalardan almiyoruz.
Simdi de her gün 2 yumurta yiyorum. Kendi yaptigim yogurdu yiyorum. Cig badem, ceviz, fistik... Meyve, sebze, balik, et, tereyagi, zeytinyagi tüketiyorum.
Kesinlikle cikolata, tatli, hamurisi, makarna yemiyorum. Bunlar ileride gebelik sekeri olusmasin diye. Ayrica kanda ani seker artisina neden oluyor ve bebegi olumsuz etkiliyormus.
Kahveyi de biraktim.

Bilmiyorum ama doktora "son adet tarihim 2 mart" dedim, "o zaman 13 nisana kalp atisina bakalim" dedi. Hesabima göre tam 6. hafta dolmus oluyor.
Benimde son adet tarihi 1 mart cuma günü çağırdı kalp atışları için ama vajinal bakcakmis

Ve hamileliğim kan testi ile kesinleşti kızlar transferimin 13. Günü 225.06 çıktı bende aralık annesiyim :)
sat 12 Mart
doğacağı tarih 16 Aralık
Yaş 29
Şehir Ankara
İlk çocuk olucak inşallah
Hayırlı olsun Canım sagsalim kucağına almak da nasip olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…