2016 Aralık Anneleri

Bi ara birisi de ek gıda ile ilgili kızmıştı ben Aralık annelerinde değilmiyim ek gıda salça vb verilir mi diye
Farklılıklar iyidir bence herkes istediği gibi istediği konuda konuşsun zaten çoğunluk bebek ve gelişimleri konulusulyıe kuzuma öncelikle farklı düşüncelere saygılı olmasını öğreticim aklı erin
Evet canım sanki biz cahiliz bebeklerimizi düşünmüyoruz onlar bizim yerimize bebeklerimizi de kvleri de düşünüveriyorlar:KK70: ahh ahh elalemin ağzı torba değil ki büzesin keşke büzebilsek:KK66:

Çok Haklısın canım ama anlam veremiyorum bu tarz insanlara. Yani sanal ortamda bile nedir bu burun sokma ve laf söyleme sevdası. İşine gelmezse okumazsın bakmazsın zorla okuyacaksın mı deniyor acaba kimi üyelere..
geçmiş olsun canım kuzucuğa. Çok daha zor senin işin. Geçer miymiş yaşında ya da ileride acaba?
alerjik bünyelerde ek gıdaya başlamak sıkıntıymış baya onu fark ettim ben de. Normalde az az veririm geçen gün ceviz ve tarçın da yaptı ama az verdiğim için bu kadar etkili olmadı iğneye gerek kalmadı. Tarhanayı evde hep veririm diye aklıma hiç gelmedi deneme kısmı, çok dikkat etmek lazım.
Canım benim doktorum corbalara basla ama tarhana verme dedi.Komplike bi gıda olduğu için alerji ihtimali yuksek ve neye alerji olduğunu da anlayamazsin o yüzden biraz daha bekle dedi.

Ben sebzeli mercimek yapiyorum havuc patates kabak fasulye kapya biber.Oglum cok seviyor.Biraz yoğun pure kıvamında yapiyorum.Onceden hem blender ustune bi de suzgecten geciriyordum.buvaralar sadece blender yapıyorum. Bugün sadece kaşıkla ezip süzgeçten gecirmeyi deneyecegim bakalım biraz puturlu olunca yiyebilecek mi.

Canım benim doktorum corbalara basla ama tarhana verme dedi.Komplike bi gıda olduğu için alerji ihtimali yuksek ve neye alerji olduğunu da anlayamazsin o yüzden biraz daha bekle dedi.
Bizim sağlık ocagindaki ebeler arkadasa blender dan gecirmeyin puturluye alistirin puturluden yesin sonra zor oluyo diye uyarmisti.

Sizinde bebisler gogsunuzu taniyo mu benimki cok fena onu görünce degisik sesler cikartiyo eliyle kendi agzina goturmek istiyo. Birde bebisler yüzlerinizle oynuyomu acaba

Evet kesinlikle işine gelmezse okumazsın da cevap da yazmazsın bunu büyütüp de laf sokmanın gerginlik yaratmanın anlamı yok...2 yaşına kadar geçer dedi doktorumuz bebeklerin moda hastalığı buymuş bu ara...genelinde rastlıyoruz dedi..organik deterjan kullanıyorum üstüne 2 kere duruluyorum nevresimlerini çamaşırlarını...bas bas bağırıyorum parfümlüler kızıma mesafeli dursun diye ama Cumartesi günü iftara davetliydik oradaki bir grup kızımı kucaklarken farkettim parfüm kokuyorlardı :kızgın:2 yaşına kadar bilumum laftan sözden anlamadık bu insanlardan uzak tutasım var...şimdi bana da saldırıya geçerler bu cümleden sonra...çilek yumurta vs.yememeye çalışıyorum çünkü daha da kötüleştirebiliyor..:işsiz:doktorumuz geçmezse birkaç güne kortizonlu krem başlayalım dedi ama onu da açıkcası istemiyorum..ek gıda bize biraz problem olacak gibi...
Geçecek olması iç rahatlatıyor canım. İki yıl göz açıp kapatıncaya kadar geçer rahatlar kuzucuk. Baksana 6 ay oldu bile neler neler atlattık bu zamana kadar. Vermemeye çalışıyorsundur kimsenin kucağına ama pek anlamıyor insanlar ne yazıkki. Laftan anlamayanla görüşme canım boşver ben 5 ay görümcemle görüşmedim kızı kelebeğime zarar vermesin diye. Bir süre daha dikkat et canım o kremler iyi ama ne yazıkki uzun vadede hoş olmayan yan etkileri oluyor. Eğer çok zararı olmuyorsa tavsiyem çok az tattır ki tadını bilsin 2 yaşından sonra yemek istememe gibi bir durumu olmasın canım.
Huzur kaçıracak ya insanlar bir yerden saldırmaya bakıyorlar. Cevap bile vermemek lazım bunlara da tutamıyorum ben kendimi:)

Ben aralik annelerini cok seviyorum zaten. Kadınlar kulubunr bir burasi birde bdv icin giriyorum. Bdv de bazen girgir samata oluyo o yüzden seviyorum orayi ne kadar dert topici olsada. Evimde tv olmadigi icin bende vaktimi burda geçiriyorum.

Bakin yanlış anladiniz hala da devam ediyosunuz. Benim demek istedigim zaten ortada yanlis bişe demedim. Herkesin yasantisi farkli ve herkes bir yerden cekiyo. Ben kv seviyorum diye herkes sevcek degil. Seninki cektirir ama benimki bal dok yaladir. Ama kisilik nasil farkliysa hayat da oyle.
Benim demek istedigim eskiden kimse kalmadi niye kalmadı o zaman herkes hamileyken yok ikili tarama yok seker yuklemesi cart curt bunlarda ne kadar sıkıntısı olan varsa hamilelik boyunca yaziyodu demekki dert için o zaman ki boslukla giriyolardi.
Bizim aralik ya acin ocak annelerini belki daha fazladır bizim mesaj sayimizdan cunku hem baska yerde acilmisti konular hemde cok yazilmiyodu. Hos onlarin topicde birisinin onlari kandirmasiyla sahtr uyelikle karismisti.
Gecen hatta bi arkadasi topa tuttunuz :) yedirdiginiz seyleri gorup biseler yazinca. Sizi elestirmek veya anneliginize laf etmek istemedi. Cunku o arkadasi biliyorum sadece su verenlere bile kiziyodu sonraki mesajda zaten yazmisti sut yetmiyosa olabilir gibisinden diye uslup biraz yanlis olabilir konusmasinda ama onunda kisiligi o. Oda eskilerden tanıyorum.
Simdi ise @Ebruzerim75 arkadas oda eskilerden bebekle ilgili seyler okumak istedi olabilir. Yanlis boyutta yazdigini sanmıyorum ama ifade edis seklini degistirseydi belki bunlari yazmazdiniz cunku geçen seferlerde ek gidayla ilgili bircok seyi sorup merak ettiniz sayfaca konustunuz onla. Yurt disinda yasayip 4. Ayda ek gidaya gecildigi icin ilgi odagi olmustu simdi ise birsey soyledi diye kotu oldu.
Biraz herkes tarafindan anlayis olsa cok iyi olur. Eskiler dedigimde herkes ucup gitti onlar guzeldi demek istemedim. Ben hep takip ediyorum Seviyorum aralik annelerini.
Benimde esimle sıkıntım vardi yazdim kapandi konu ama karsi degilim yazmadım. Yasantidan olabilir bosverin dedim. Neyse ablalarim cok uzamasin konu uzulmeye degmeyecek kadar hayat az...:KK200::KK200::KK200:
Benim laflarım size değil. Okudum yazdıklarınızı ılımlıydınız gayet. Arkadaşın üslubu suçlarcasına ve yerercesineydi. Buraya bir şey yazılır isteyen yorum yapar isteyen yapmaz. Fark ettiyseniz buradaki yazışmalar her daim saygı çerçevesinde oluyor. Yeri geliyor aynı fikirde olmadığımız zamanlar da oluyor, o zaman bile kimse kimseyi suçlamadan, yaftalamadan düzgün bir dille düşüncesini ifade ediyor. Topa tutulan arkadaşın düşüncesi değil üslubu ve tavrı oldu.
Burada bir avuç anneyiz her türlü derdimizi birbirimizle paylaşabiliyor olmamız ve bu kadar samimi bir sohbet ortamı olması gerçekten çok güzel. Keşke yakın olsak da çayımızı yudumlarken muhabbet edebilsek diye düşündüğüm bile oluyor.

Oyy kuzum benim ya cok mu yandı yoksa kizarik falanmi oldu nasıl cani yanmistir kiyamam. Bepanthol iyi mi acaba. Hametan kullanıyorum iyi gibi ama sizinki daha iyi diyosaniz bi deniyim
Baya su toplamıştı ama atlattık çok şükür:) ev kazaları oluyor o yüzden tedbirli olmak gerekiyor:KK66: hametan kullanan çok arkadaşım var ben denemedim ama bepanthol kızıma çok iyi geliyor. Tavsiye ederim:KK66:

Ben sebzeli mercimek yapiyorum havuc patates kabak fasulye kapya biber.Oglum cok seviyor.Biraz yoğun pure kıvamında yapiyorum.Onceden hem blender ustune bi de suzgecten geciriyordum.buvaralar sadece blender yapıyorum. Bugün sadece kaşıkla ezip süzgeçten gecirmeyi deneyecegim bakalım biraz puturlu olunca yiyebilecek mi.
Evde kullandığım tarhanada bir sıkıntı olmadı canım ama başka tarhana kullanırken dikkat etmek gerekiyormuş. Çok haklısın ilk tarhana vermemek lazımmış. Mercimek çok iyi fikir canımhem bir sürü sebze de var:KK66: bundan sonra mercimek deneyeyim ben de:KK66:
Afiyet şeker olsun oğluşa

Ben de hametan kullanıyorum hemen geçiyor.
Alerji sorunu bizde de var ne versem ağzının kenarı kızarıyor ben de yavaş yavaş veriyorum geçici bi süreç sabırlı olmak lazım.
Ya benim kızın eli çok hızlı sakin duruyorken bi anda kapkaççı gibi alıp ağzına götürüyor ne bulduysa ama acayip atik yapıyor bunu şaşırıyorum

İngilizce öğretmeni arkadaşlar hangi şarkıları dinletiyorsunuz? YouTube da playlist tavsiyeniz var mı? Bazıları çok hızlı hareketli oluyor çok yorucu geliyor bana. Lullabies diye aratıyorum head-shoulders-knees bile çıkıyor

Yok lütfen kimse size saldiriya gecmez. Sen annesisin en iyisini bilirsin. Ama konu daha uzamasin lutfen. Arkadas tartismak icin yazmadigini soyledi.Parfumdeki dikkat ettigin sey ne acaba. Kimyasal olmasimi.

Ben şahsınızla alakalı herhangi bir yorum yapmamıştım gereksiz alınganlık olmuş biraz herneyse bence de konu uzamasın madem bebeklerle ilgili bir forum polemiğe gerek yok anlamsız yere...her anne evladıyla ilgili en iyisini bilir daha doğrusu HİSSEDER...alerjik astımım var bu da ne yazık ki genetik haliyle kızım da engellemek için elimden gelen çabayı gösteriyorum...parfüm de petrokimyasallar, paraben, Bha ve bht ve ileride oluşabilecek bir çok kanser çeşidine zemin hazırlayabilecek kimyasallar...elbette tanışacak inorganik herşeyle ama elimden geldiğince korumak görevim..özellikle 0-2 yaş olan kritik dönemde...

Geçecek olması iç rahatlatıyor canım. İki yıl göz açıp kapatıncaya kadar geçer rahatlar kuzucuk. Baksana 6 ay oldu bile neler neler atlattık bu zamana kadar. Vermemeye çalışıyorsundur kimsenin kucağına ama pek anlamıyor insanlar ne yazıkki. Laftan anlamayanla görüşme canım boşver ben 5 ay görümcemle görüşmedim kızı kelebeğime zarar vermesin diye. Bir süre daha dikkat et canım o kremler iyi ama ne yazıkki uzun vadede hoş olmayan yan etkileri oluyor. Eğer çok zararı olmuyorsa tavsiyem çok az tattır ki tadını bilsin 2 yaşından sonra yemek istememe gibi bir durumu olmasın canım.
Huzur kaçıracak ya insanlar bir yerden saldırmaya bakıyorlar. Cevap bile vermemek lazım bunlara da tutamıyorum ben kendimi:)

Yani İnan bende tutamıyorum kendimi belki şurada 1 kere kv konusu açılınca yorum yapmışımdır ama genel olarak düşünüyorum...her gün en az 1 kere baktığımız yer isteyen istediğini de paylaşmakta özgür...evet canım bir süre dikkat edeceğim :KK43: doktorumuz da ek gıda konusunda üstünkörü davrandı bu ay 200 gram almıştı benim miniğim yoğurtla başla sonra sebzeye geç en son meyve dedi ve ek gıda konusunu kapattı..kendim araştırarak etrafımdaki diğer annelere sorarak ve tabii ki buradan destek alarak ilerledim..yanlış yaptığım birşey mi oldu acaba diye düşünüyorum..evet canım bu dönemde dikkat edeceğiz biraz..gerçekten zaman ne hızlı geçti kuzularla her anın keyfini çıkarmak lazım yavrularımızda asla bir daha bugün olmayacak çünkü..iyi yapmışsın canım görüşmemekle herkesin evladı kendine kıymetli...

Kızlar sizden bi sebzeli çorba tarifi alabilir miyim. 5,5 aylığız biz püre yapıorm yemiyor naptıysam olmadı, ama bizim yemekleri görünce çıldırıyor bana yedirtmiyor bende yicem die tattırıyorum daha fazla istiyor bende vermek istemiyorum ne yapacağmı şaşırdım sizinkilere maşallah. Acaba neyi yanlış yapıyorum. Çevremdekiler çocuk tatsız tuzsuz şeyi yemz tabi diolar ama tuz salça zararlı vermek istemiyorum. Geçen çok çok az yaptım biraz yedi gene onu da istemedi, arkasına ben mercimek çorbası içiyordm ondan istedi tattırdım devamını istiyo ya delirdim :-)

Kızlar sizden bi sebzeli çorba tarifi alabilir miyim. 5,5 aylığız biz püre yapıorm yemiyor naptıysam olmadı, ama bizim yemekleri görünce çıldırıyor bana yedirtmiyor bende yicem die tattırıyorum daha fazla istiyor bende vermek istemiyorum ne yapacağmı şaşırdım sizinkilere maşallah. Acaba neyi yanlış yapıyorum. Çevremdekiler çocuk tatsız tuzsuz şeyi yemz tabi diolar ama tuz salça zararlı vermek istemiyorum. Geçen çok çok az yaptım biraz yedi gene onu da istemedi, arkasına ben mercimek çorbası içiyordm ondan istedi tattırdım devamını istiyo ya delirdim :-)
Canım ben 2 tatlı kaşığı kadar mercimek küçük bi patatesin yarisindan az 1/3 havuc iki tane fasulye 1/5 kadar kapya biber ve kabak birlikte pisiriyorum.tadina baktim valla guzel oluyo tuz ihtiyaci fln yok :) zaten cocuk tuzun tadini bilmiyo ozellikle onu istemez.sebzeler ezilecek kadar pisince de blenderdan geciriyorum.1 kaseye yakin yiyor oglum.Benim oglum 6 ayi 4 gun gecti.Seninki kadarken daha az sebzeyle yapiyordum.Irmik patates ve havucla baslamistim.İlk günden beri severek yiyor oglum.

Kızlar bu arada soranlar olmuştu kehribar kolye işe yaradı bi değişiklik yok dişe dokununca hissediliyor çıkınca tekrar yazarım

Yani İnan bende tutamıyorum kendimi belki şurada 1 kere kv konusu açılınca yorum yapmışımdır ama genel olarak düşünüyorum...her gün en az 1 kere baktığımız yer isteyen istediğini de paylaşmakta özgür...evet canım bir süre dikkat edeceğim :KK43: doktorumuz da ek gıda konusunda üstünkörü davrandı bu ay 200 gram almıştı benim miniğim yoğurtla başla sonra sebzeye geç en son meyve dedi ve ek gıda konusunu kapattı..kendim araştırarak etrafımdaki diğer annelere sorarak ve tabii ki buradan destek alarak ilerledim..yanlış yaptığım birşey mi oldu acaba diye düşünüyorum..evet canım bu dönemde dikkat edeceğiz biraz..gerçekten zaman ne hızlı geçti kuzularla her anın keyfini çıkarmak lazım yavrularımızda asla bir daha bugün olmayacak çünkü..iyi yapmışsın canım görüşmemekle herkesin evladı kendine kıymetli...
Ne yazıkki doktorlar pek yardımcı olmuyor ek gıda konusunda. Bize de bir kağıt vermişti ne verilmemeli ne yapılmalı kısaca yazılmış. Detayına sorarak ve araştırarak ulaştım ben de. Sabır ve titizlik isteyen bir dönemdeyiz. İllaki yanlışlarımız olacak üzme kendini:KK66:
Hiçbir şey kızımdan daha önemli değil canım yapılması gereken buydu yoksa o da çocuk ilgiyi kıskanıyordu ve kızıma zarar veriyordu.
Sanki dün doğmuş gibi kelebeğim her şey çokgüzeldi daha da güzel olacak inşallah:KK66: Kızımın Karnımdaki hareketlerini bile çok özlüyorum:)
En önemlisi birbirimize olan saygımız zaten o yüzden birbirimizi fiziken tanımasak da anlayabiliyoruz.
Miniğin çok mu hareketli canım?

Ne yazıkki doktorlar pek yardımcı olmuyor ek gıda konusunda. Bize de bir kağıt vermişti ne verilmemeli ne yapılmalı kısaca yazılmış. Detayına sorarak ve araştırarak ulaştım ben de. Sabır ve titizlik isteyen bir dönemdeyiz. İllaki yanlışlarımız olacak üzme kendini:KK66:
Hiçbir şey kızımdan daha önemli değil canım yapılması gereken buydu yoksa o da çocuk ilgiyi kıskanıyordu ve kızıma zarar veriyordu.
Sanki dün doğmuş gibi kelebeğim her şey çokgüzeldi daha da güzel olacak inşallah:KK66: Kızımın Karnımdaki hareketlerini bile çok özlüyorum:)
En önemlisi birbirimize olan saygımız zaten o yüzden birbirimizi fiziken tanımasak da anlayabiliyoruz.
Miniğin çok mu hareketli canım?

Haft sonu oyun grubuna götürdüm 3 bebek daha vardı ay olarak aynıydı kızımla hatta aralarında gün farkı vardı ama benim kızım onların yanında inanılmaz hareketliydi..24 Aralık Doğum tarihimiz 15 gündür anakucağında kendini öne atıp yerdeki oyuncağına atılıyor...kilo alımı harekete bağlı olabilir mi dedim evet dedi ama boyu da 1 cm uzamıştı :KK43: evet canım o da çocuk ama etrafındaki sorumlu kişinin "doğru-yanlış"ı anlatıp hareketlerini ona göre yönlendirmesi gerekiyor seni çok iyi anlıyorum..kuzenimin oğlu var her defasında parmaklarını kızımın ağzına sokmaya çalışıyor..annesi gayet tepkisiz..ben müdahele ediyorum ama çok yoruluyorum..sonunda bir süre görüşmeme kararı aldım..o da çocuk evet ama biraz engellenebilmeli diye düşünüyorum..bende çok özlüyorum :) doğuma yakın zamanlarda resmen karşılıklı seviyorduk birbirimizi o tekme atıyordu ben seviyordum ayaklarını tekrar tekme atıyordu...canım hametan bebeklerde kullanılabiliyor demek bunu öğrendiğim çok iyi oldu ola ki bir kaza olur Allah esirgesin aklımda bulunsun..

Canım ben 2 tatlı kaşığı kadar mercimek küçük bi patatesin yarisindan az 1/3 havuc iki tane fasulye 1/5 kadar kapya biber ve kabak birlikte pisiriyorum.tadina baktim valla guzel oluyo tuz ihtiyaci fln yok :) zaten cocuk tuzun tadini bilmiyo ozellikle onu istemez.sebzeler ezilecek kadar pisince de blenderdan geciriyorum.1 kaseye yakin yiyor oglum.Benim oglum 6 ayi 4 gun gecti.Seninki kadarken daha az sebzeyle yapiyordum.Irmik patates ve havucla baslamistim.İlk günden beri severek yiyor oglum.
Sadece haşlıosn başka bişi koymuyor musn canım. İlk brokoli vermiştim bende 1 parçayı bitirmişti, yoğurdu çok güzel yiyor maşallah. Nazar ettik sanırım bugün kemikli ilikli et haşlıcam içine patates havıç atim diorm bakalm yicek mi

X