• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Aralık Anneleri

Benimkide arada direniyor ayağa kalkıp gezdirerek emziriyorum. Biberon ucuna alışınca memeyi almıyor diyorlar. Benmkide hiç mama yemiyor:KK43:

Evet benimkine de hiç mama vermedim bu zamana kadar 1 ay göğüs ucu yarasıyla uğraştım ama yine de emzirdim ağlaya ağlaya...şimdi anlamıyorum çok üzülüyorum sadece :(

Kızlar bende heyet raporu almak istiyorum eşim işsiz tek benim maaşım var ama eşim izin vermiyor hasta değilsin hakkın yok harama girer diyor bu zamana kadar çok hasta olduğum durumlarda bile gittim çalıştım ondan o zamanki hakkımı şimdi kullanayım diyorum ikna edemiyorum direkt ücretsiz izin al Yada yıllık iznini başlat diye diretiyor bu kira fatura nasıl ödenecek diyorum ben halledıcem diyor kafayı yicem
Sonuçta haklı sebebimiz var canım. Keyfi bir durum değil ki geçim derdimiz var minicik bebeklerimiz var hangisinden nasıl geçelim. Önce sana halledip göstersin ayrılırım de o zaman canım.

Bugün emzirme danışmanına götüreceğim kucağıma yatar yatmaz feryat figan bağırmaya başlıyor :KK43: çok üzülüyorum daha çok küçük...5-6 saat aç kalıyor bana mısın demiyor bende kıyamayıp sağıyorum...
Canım 5 6 saat yetmez daha uzun olması lazım sen de onun gibi direnmelisin. Kolayına geliyor biberonla içmek. Benim oğlum 3 gün emmedi. Ben de süt var emeceksin dedim dayadım memeyi her defasında. En son yüreğine vurmuş öyle bir emdi ki anlatamam. Bir git bakalım ama sonuç alamazsan biraz daha uzun süreli dayanman lazım canım.

Aynen biz de kiradayız hem araba kredisi var hem de doğumda gerekecek diye kredi çekmiştik. Durumlar sıkışık napalım raporla çare bulmaya çalışıyoruz:) dediğin gibi tek maaşla geçinmesi zor artık; yalnız bir de maaş arttıkça masraf artıyor ben onu anlamıyorum:işsiz:
Evet az kaldı canım 7ye de dün biraz ishali var gibiydi bugün yine takip edicem olmazsa doktora gideriz. 4 sefer kaka yaptı, her mama verişimde çıkardı bir de bağırsaklarından ses geliyordu pek emin olamadım.
Allah yardımcımız olsun hepimizin canım :) biz kredi çekmedik eşim güne girdi arkadaşlarıyla onun parasını Doğum parası yaptık canım ;) çok fazla bebeğe alışveriş yapmadım ben o yüzden gerek duymadık ama başka masraflar için kredi çekmiştik bir de kredi kartı kullanıyoruz hiç bitmiyor ödemesi. Aynen canım onu biz de konuşuyoruz hep. Tek maaşla geçiniyorduk ben atanana kadar. Yine aynıydık yine aynıyız anlamıyoruz nasıl oluyor. Var diye harcıyoruz demek ;)
Aşı yaptırdın mı canım rota aşısı. Bizim de ondan Sonra biraz arttı kaka yapmamız. Ama ishal normalmiş uzun sürmediği sürece.

Benimkide arada direniyor ayağa kalkıp gezdirerek emziriyorum. Biberon ucuna alışınca memeyi almıyor diyorlar. Benmkide hiç mama yemiyor:KK43:
Benimki de mama yemiyor canım. Bazen süt yetmiyor ama yine de içmiyor mamayı. Ben de vermek istemiyordum aslında o da almadı sağolsun :) ben muhallebi vereceğim artık aç kaldığında canım. Kendi sütümle yapacam. Geçen gece 30ml yaptım verdim bayılarak içti.

Evet benimkine de hiç mama vermedim bu zamana kadar 1 ay göğüs ucu yarasıyla uğraştım ama yine de emzirdim ağlaya ağlaya...şimdi anlamıyorum çok üzülüyorum sadece :KK43:
Canımm senin Bebiş biberona alışmıştır. Biberon kolayına gidiyor bebeklerin. Annem bana sürekli tembihliyor sakın biberon kullanma diye canım. Şu an biberonla içmeyi bilmiyor benimki. Kaşıkla verdim bir şey vereceğim zaman.
Oğlum yalancı emziğe alışınca emmemişti 3 gün. Emip sütü yutmuyordu yalancı emzik niyetine kullanıyordu. Yutacak diye 3 gün bekledim. Çok fena bu bebekler.

Benimki de mama yemiyor canım. Bazen süt yetmiyor ama yine de içmiyor mamayı. Ben de vermek istemiyordum aslında o da almadı sağolsun :) ben muhallebi vereceğim artık aç kaldığında canım. Kendi sütümle yapacam. Geçen gece 30ml yaptım verdim bayılarak içti.
Muhallebiyi nasıl yapıyorsun peki? Biz pirinç unuyla yaptık yemedi gene

Allah yardımcımız olsun hepimizin canım :) biz kredi çekmedik eşim güne girdi arkadaşlarıyla onun parasını Doğum parası yaptık canım :KK66: çok fazla bebeğe alışveriş yapmadım ben o yüzden gerek duymadık ama başka masraflar için kredi çekmiştik bir de kredi kartı kullanıyoruz hiç bitmiyor ödemesi. Aynen canım onu biz de konuşuyoruz hep. Tek maaşla geçiniyorduk ben atanana kadar. Yine aynıydık yine aynıyız anlamıyoruz nasıl oluyor. Var diye harcıyoruz demek :KK66:
Aşı yaptırdın mı canım rota aşısı. Bizim de ondan Sonra biraz arttı kaka yapmamız. Ama ishal normalmiş uzun sürmediği sürece.
Günler iyi oluyor toplu para almak sanki havadan gelmiş gibi hissettiriyor:)) biz de pek masraf yapmadık annem sağolsun masraf yaptırmadı;). bir tek bebek arabalarını biz aldık desem yeridir.
Haklısın canım olunca daha da harcıyor insan herhalde. Biz ilk evlendiğimizde ikimiz de çalışıyor olmamıza rağmen kredi kartlarının minimumunu ancak ödeyebiliyorduk. Şükür şimdi toparlandık biraz daha:)
Haftasonu yapılacak canım aşımız doktorumuz çalışıyor olursa tabiki. Bizim doktorumuz hafta içi akşamları çalışıyor. Akşam da acillik bir sürü hasta geliyor o yüzden çok rahat olmuyoruz biz de hafta sonu gidelim dedik. Bugün yapmadı daha sanırım yok ishali.
Kangurumuz geldi ama kuzucuk mamasından sonra uyuduğu için henüz deniyemedim. Kullanımı rahat görünüyor. Slingi bağlaması sıkıntılıydı bu daha pratik görünüyor. Uyanınca denicem bakalım:))

Buğday nişastasıyla yaptım canım. Yarım fincan süt yarım fincan su koydum yarım çay kaşığı da nişasta koydum. Kaynattım içine biraz tat versin diye pekmez döktüm canım bu şekilde içirdim :)
Gayette kolaymış ellerine sağlık bebeğine yarasın inşallahh :) bende deniyim bakalım sever belki. Sütüm az geliyor gibi dün ebebekten promalt aldım inşallah işe yarar

Günler iyi oluyor toplu para almak sanki havadan gelmiş gibi hissettiriyor:)) biz de pek masraf yapmadık annem sağolsun masraf yaptırmadı:KK66:. bir tek bebek arabalarını biz aldık desem yeridir.
Haklısın canım olunca daha da harcıyor insan herhalde. Biz ilk evlendiğimizde ikimiz de çalışıyor olmamıza rağmen kredi kartlarının minimumunu ancak ödeyebiliyorduk. Şükür şimdi toparlandık biraz daha:)
Haftasonu yapılacak canım aşımız doktorumuz çalışıyor olursa tabiki. Bizim doktorumuz hafta içi akşamları çalışıyor. Akşam da acillik bir sürü hasta geliyor o yüzden çok rahat olmuyoruz biz de hafta sonu gidelim dedik. Bugün yapmadı daha sanırım yok ishali.
Kangurumuz geldi ama kuzucuk mamasından sonra uyuduğu için henüz deniyemedim. Kullanımı rahat görünüyor. Slingi bağlaması sıkıntılıydı bu daha pratik görünüyor. Uyanınca denicem bakalım:))
Evet canımm gün yapmak çok mantıklı bu açıdan erkekler arasında yapıyor toplanma da Yok ;) ne güzel canımm :) her şeyini kendimiz aldık biraz şanssız döneme denk geldi oğluşum iki tarafta sıkışıktı ;)
Kredi kartı olunca al diyor eşim istediğini al :D ödenmeyecek gibi alıyorum ben de :)
Kakaları hep sulu olunca ishali anlamak da zor oluyor canım. :) bazen bizimki de az yapıyor kakasını bazen daha çok yapıyor değişiyor canım düzeni oturacak inşallah yavaş yavaş :)
Ay hadi gözünüzaydın canım güle güle kullanın :) çok rahat dün yine doktora gittim rapor için ama sıra çoktu hamileleri görünce beni öne alın da diyemedim :D 2 buçuk saat kanguruyla durdum canım ;)

Gayette kolaymış ellerine sağlık bebeğine yarasın inşallahh :) bende deniyim bakalım sever belki. Sütüm az geliyor gibi dün ebebekten promalt aldım inşallah işe yarar
Dene canımm inşallah sever bu şekilde biraz sulu oluyor tarif daha koyu olsun dersen nişastayı fazla koy canım. Kaşıkla yedirirsin. bana da beni büyüten komşumuz söyledi bu tarifi :) bal ya da pekmezle tatlandır demişti baldan korkuyorum daha çok erken diye :) işe yararsa bilgi verir misin canımm benim de az geliyor bazen. sürekli yemem gerekiyor bu kez ben rahatsız oluyorum zaten o kadar da iştahım Yok yiyemiyorum. Emzir ye döngüsü gerekiyor süt olması için ama bebişler 2 saate bir emiyor

Dene canımm inşallah sever bu şekilde biraz sulu oluyor tarif daha koyu olsun dersen nişastayı fazla koy canım. Kaşıkla yedirirsin. bana da beni büyüten komşumuz söyledi bu tarifi :) bal ya da pekmezle tatlandır demişti baldan korkuyorum daha çok erken diye :) işe yararsa bilgi verir misin canımm benim de az geliyor bazen. sürekli yemem gerekiyor bu kez ben rahatsız oluyorum zaten o kadar da iştahım Yok yiyemiyorum. Emzir ye döngüsü gerekiyor süt olması için ama bebişler 2 saate bir emiyor
Ya bende 10 kilo fazlam kaldı bide süt az gelince yemeye yükleniyorum bu sefer zor işimiz:( tmm muhakkak yazarım forumlarda herkes 3 günden sonra faydasını görürsünüz yazmış ona güvenerek aldım

Ya bende 10 kilo fazlam kaldı bide süt az gelince yemeye yükleniyorum bu sefer zor işimiz:KK43: tmm muhakkak yazarım forumlarda herkes 3 günden sonra faydasını görürsünüz yazmış ona güvenerek aldım
Öyle canım ya yemeyince olmuyor ki süt :( hadi inşallah fayda eder canım ben rezenenin faydasını gördüm o da işe yarıyor arada içiyorum

Evet canımm gün yapmak çok mantıklı bu açıdan erkekler arasında yapıyor toplanma da Yok :KK66: ne güzel canımm :) her şeyini kendimiz aldık biraz şanssız döneme denk geldi oğluşum iki tarafta sıkışıktı :KK66:
Kredi kartı olunca al diyor eşim istediğini al :KK70: ödenmeyecek gibi alıyorum ben de :)
Kakaları hep sulu olunca ishali anlamak da zor oluyor canım. :) bazen bizimki de az yapıyor kakasını bazen daha çok yapıyor değişiyor canım düzeni oturacak inşallah yavaş yavaş :)
Ay hadi gözünüzaydın canım güle güle kullanın :) çok rahat dün yine doktora gittim rapor için ama sıra çoktu hamileleri görünce beni öne alın da diyemedim :KK70: 2 buçuk saat kanguruyla durdum canım :KK66:
biz de hesap açtıralım kızım adına dedik canım ailelerimize de verelim bayram harçlığı falan verecek olan oraya yatırsın parayı biz de 50-100 yatıralım elimiz gördükçe ileride tahsil parası olsun kuzumuzun. Gerçi eşimin ailesi öyle olunca yatıracaz der der geçiştirir :KK70: napalım öyle olmazsa da para birikmiyor.
Biz de eşimle cart cart geçiyorduk kredi kartlarından ama artık çok büyük şeyleri geçiyoruz taksit için yoksa nakit ödüyoruz yoksa paranın hesabı tutulmuyor.
Haklısın canım sulu olunca anlamıyor insan da normalde günde en fazla 2 sefer yapardı 4 olunca şüphelendim.
Ağrı yaptı mı canım kangurunun o kadar uzun süre kalması?

Canım 5 6 saat yetmez daha uzun olması lazım sen de onun gibi direnmelisin. Kolayına geliyor biberonla içmek. Benim oğlum 3 gün emmedi. Ben de süt var emeceksin dedim dayadım memeyi her defasında. En son yüreğine vurmuş öyle bir emdi ki anlatamam. Bir git bakalım ama sonuç alamazsan biraz daha uzun süreli dayanman lazım canım.

Eve geldik tamamen psikolojik dedi danışman ortam değiştirmekten olmuş anneme gitmiştim kalmaya :( eve geldik şimdi...çok aşırı aç kalırsa sağ sütünü kaşıkla ver dedi...ama direneceksin 2 gün deneyeceğiz dedi...

Öyle canım ya yemeyince olmuyor ki süt :KK43: hadi inşallah fayda eder canım ben rezenenin faydasını gördüm o da işe yarıyor arada içiyorum
Rezene kimyon kaynatıp içiyorum bende ama bilmiyorum süt sağma makinesi alcam bu gidişle arada sağarım. Rapor işimiz olmazsa mamada yemiyorlar işimiz zor

biz de hesap açtıralım kızım adına dedik canım ailelerimize de verelim bayram harçlığı falan verecek olan oraya yatırsın parayı biz de 50-100 yatıralım elimiz gördükçe ileride tahsil parası olsun kuzumuzun. Gerçi eşimin ailesi öyle olunca yatıracaz der der geçiştirir :KK70: napalım öyle olmazsa da para birikmiyor.
Biz de eşimle cart cart geçiyorduk kredi kartlarından ama artık çok büyük şeyleri geçiyoruz taksit için yoksa nakit ödüyoruz yoksa paranın hesabı tutulmuyor.
Haklısın canım sulu olunca anlamıyor insan da normalde günde en fazla 2 sefer yapardı 4 olunca şüphelendim.
Ağrı yaptı mı canım kangurunun o kadar uzun süre kalması?
Mantıklı canımm amaaan kimsenin kimseye faydası Yok canım siz iyi olun da boşver kaynanayı falan :) bireysel emeklilik de bebeğe de hesap açarız dediler bana da :) kardeşlerine haksızlık olur kalsın dedim. Hepsine de yaptırayım desen maaştan bişi kalmaz elimize.
Bizim de kumbaralarımız var canım doldurup yenisini alıyoruz tatil parası biriktiriyoruz :KK70: amacımız yine yemek yani :KK66: artık oğluşa da yaparız bir kumbara biraz daha büyüsün de :)
Evet canım karta gıcık oluyorum bazen hep ona gidiyor. Arada ben de kaldırıyorum ortadan bişi almayacağız diyorum ama acil bir durum oluyor mecbur kullanıyorsun.
Benim bebiş de günde 3 kez yapıyor normalde canım.
Sırtım ağrıyor ama dün terledim üzerine rüzgar yedim canım ondan da olabilir o ağrı. Doğru takmayı bilirsek ağrımaz canım bence. :)

Eve geldik tamamen psikolojik dedi danışman ortam değiştirmekten olmuş anneme gitmiştim kalmaya :KK43: eve geldik şimdi...çok aşırı aç kalırsa sağ sütünü kaşıkla ver dedi...ama direneceksin 2 gün deneyeceğiz dedi...
Evet canım uzun süreli sabretmem lazım onun dayandığından daha fazla dayanmalısın ki bebeğin dayanma gücünü kırabilesin. Kıyamam demek evini arıyor yavrum. Bir iki gün dene canım acıkınca Senden de ümidi kesince eminim ki cop cop emecek ;)

Evet canım uzun süreli sabretmem lazım onun dayandığından daha fazla dayanmalısın ki bebeğin dayanma gücünü kırabilesin. Kıyamam demek evini arıyor yavrum. Bir iki gün dene canım acıkınca Senden de ümidi kesince eminim ki cop cop emecek :KK66:

Benim güçlü olmam gerek ama onu o halde görünce bende akıtıveriyorum gözyaşlarımı :( Rabb'im büyük inşallah emer...yoksa zaten işe başladığımda rapor alamazsam mama vermek durumunda kalacağız...

Back