• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Aralık Anneleri

Benim güçlü olmam gerek ama onu o halde görünce bende akıtıveriyorum gözyaşlarımı :KK43: Rabb'im büyük inşallah emer...yoksa zaten işe başladığımda rapor alamazsam mama vermek durumunda kalacağız...

Canim uzme kendini. Insallah emecek. Oyle olmasa bile dunyanin sonu değil ya. Rabbim evladina ve sana saglik versin. Birbirinizden ayirmasin. Insanlar ne zor sartlarda bebek buyutuyor. Sen moralini yuksek tut. Her seyde bir hayir vardir.

Aminnnn canım benim Allah razı olsun ne güzel dua etmişsin...hastanede bugün ikiz bebekler gördüm Allah'ım esirgesin boğazlarından besleniyorlardı dedim ki ben neyi kafama takıyorum ayıppp deyip utandım kendimden...Rabb'im en iyisini bilir zaten hakkımızda hayırlısını nasip etsin...rızkı ne kadarsa o kadar emecek zaten...
Canim uzme kendini. Insallah emecek. Oyle olmasa bile dunyanin sonu değil ya. Rabbim evladina ve sana saglik versin. Birbirinizden ayirmasin. Insanlar ne zor sartlarda bebek buyutuyor. Sen moralini yuksek tut. Her seyde bir hayir vardir.

Mantıklı canımm amaaan kimsenin kimseye faydası Yok canım siz iyi olun da boşver kaynanayı falan :) bireysel emeklilik de bebeğe de hesap açarız dediler bana da :) kardeşlerine haksızlık olur kalsın dedim. Hepsine de yaptırayım desen maaştan bişi kalmaz elimize.
Bizim de kumbaralarımız var canım doldurup yenisini alıyoruz tatil parası biriktiriyoruz :KK70: amacımız yine yemek yani :KK66: artık oğluşa da yaparız bir kumbara biraz daha büyüsün de :)
Evet canım karta gıcık oluyorum bazen hep ona gidiyor. Arada ben de kaldırıyorum ortadan bişi almayacağız diyorum ama acil bir durum oluyor mecbur kullanıyorsun.
Benim bebiş de günde 3 kez yapıyor normalde canım.
Sırtım ağrıyor ama dün terledim üzerine rüzgar yedim canım ondan da olabilir o ağrı. Doğru takmayı bilirsek ağrımaz canım bence. :)
Her tartışma kaynana yüzünden onun yüzünden iyi de olamıyoruz ne yazıkki. Duygularımı saklayamam eşim de artık biliyor annesinden nefret ettiğimi:KK47:
Benim bireysel emekliliğimi annem yıllar önce yaptırmıştı zaten nisanda başlar başlamaz iptal edicem devletin yapacağını. Şimdiki besler eskisi gibi değil biraz hatta baya bir saçma o yüzden eşim de iptal ettirdi.
Bizim de kumbaramız var ama dolmuyor:)) bu yüzden tatili kredi kartından geçiyoruz yine:KK70: geçen sene bulantıdan hiçbir yere gidememiştim bu sene tatil istiyorum artık. e bebiş de olunca her şey dahil oteller daha mantıklı olacak.
Aman dikkat et canım kendine bizim hasta olmak gibi bir lüksümüz yok. İlaç kullanmak yasak bebişler de dinlenmeye olanak sağlamıyor süründürür bu vakitte hastalık:KK17:
Az önce kanguruyu taktım kızımla birlikte ilk önce ağladı beceremedim yerleştirmeyi sanırım sonra tekrar denedim bu sefer sesini çıkarmadı:) darısı dışarı çıkışlarımıza bakalım:)) desteği baya iyi gibi geldi bana hem belden hem sırttan destekliyor. Dengeyi iyi kurmak lazım canım zamanla öğrenicez ;)

Benim güçlü olmam gerek ama onu o halde görünce bende akıtıveriyorum gözyaşlarımı :KK43: Rabb'im büyük inşallah emer...yoksa zaten işe başladığımda rapor alamazsam mama vermek durumunda kalacağız...
Öncelikle biraz rahatla canım. Hiç anne sütü alamayan bebekler de var bak onlar da gayet sağlıklı. mama vermek zorunda kaldığım zaman dünya başıma yıkılmıştı benim de ama şimdi görüyorum ki çok rahat gerçekten. Hem annemin sütü de yetersizmiş kardeşlerim ve beni mamayla büyütmüş ki hepimiz de gayet sağlıklıyız.
Bebişler inat oluyor sen de inat et gittiği yere kadar dayan. özellikle uykulu olduğunda tuttur memeyi ağzına aşarsınız birkaç güne;)

Aminnnn canım benim Allah razı olsun ne güzel dua etmişsin...hastanede bugün ikiz bebekler gördüm Allah'ım esirgesin boğazlarından besleniyorlardı dedim ki ben neyi kafama takıyorum ayıppp deyip utandım kendimden...Rabb'im en iyisini bilir zaten hakkımızda hayırlısını nasip etsin...rızkı ne kadarsa o kadar emecek zaten...

Aynen oyle canim. Rizkimizi rabbim veriyor. Biz elimizden geleni yapalim. Ama kendini de bebegini de uzme canim. Biliyorsun sen uzulunce o da uzuluyor.

Öncelikle biraz rahatla canım. Hiç anne sütü alamayan bebekler de var bak onlar da gayet sağlıklı. mama vermek zorunda kaldığım zaman dünya başıma yıkılmıştı benim de ama şimdi görüyorum ki çok rahat gerçekten. Hem annemin sütü de yetersizmiş kardeşlerim ve beni mamayla büyütmüş ki hepimiz de gayet sağlıklıyız.
Bebişler inat oluyor sen de inat et gittiği yere kadar dayan. özellikle uykulu olduğunda tuttur memeyi ağzına aşarsınız birkaç güne:KK66:
Evet bende 3 ay emmişim yalnızca :( annem de inatlaşmamış çok fazla vermiş mamayı genetik sanıyorum...sağlıkla büyüsünler de stres tek sebebi danışman da sordu direk zaten ne stres yaşadın diye...basit insanlara kafaya takmamayı öğrenmem lazım işte...
Aynen oyle canim. Rizkimizi rabbim veriyor. Biz elimizden geleni yapalim. Ama kendini de bebegini de uzme canim. Biliyorsun sen uzulunce o da uzuluyor.
Hemde nasıl etkileniyor benden :( elimden geleni yapayım da 5-10 yıl sonra keşke demeyeyim diye uğraşıyorum Canım...

Buğday nişastasıyla yaptım canım. Yarım fincan süt yarım fincan su koydum yarım çay kaşığı da nişasta koydum. Kaynattım içine biraz tat versin diye pekmez döktüm canım bu şekilde içirdim :)
Nasıl teşekkür etsem az kızım yedi:) denemek için az yaptık ama akşam yatarken daha çok yapacam :) Allah gönlünden geçen herşeyi hayırlıysa nasip etsin sanada yavrucuğuna da :) :)

Evet bende 3 ay emmişim yalnızca :KK43: annem de inatlaşmamış çok fazla vermiş mamayı genetik sanıyorum...sağlıkla büyüsünler de stres tek sebebi danışman da sordu direk zaten ne stres yaşadın diye...basit insanlara kafaya takmamayı öğrenmem lazım işte...

Hemde nasıl etkileniyor benden :KK43: elimden geleni yapayım da 5-10 yıl sonra keşke demeyeyim diye uğraşıyorum Canım...
Takmamaya çalış gereksiz insanları duyma dinleme bile;)

:skandal::skandal::skandal:
Kızım diş çıkarıyor az önce mızıldanması yüzünden eşim şüphelendi. Alt çenesine bir baktık 2 adet minik beyazlık. Parmağımla dokundum elle hissedilebiliyor. Veee kızımın huysuz seviyesi zirve yaptı:( rahatlatıcı jel bakmaya gidecek eşim bulamazsa napıcağımı bilmiyorum. Susmuyor sürekli mızır mızır:(

Ayy çok erken başlamış çıkmaya jel bize pek fayda etmemişti yeşil soğan pırasa kaşıntısını alır rahatlatır diye vermiştik ama bu çık küçük oda verilmez kolaylıkla atlatırsınız inşallah
Kızım diş çıkarıyor az önce mızıldanması yüzünden eşim şüphelendi. Alt çenesine bir baktık 2 adet minik beyazlık. Parmağımla dokundum elle hissedilebiliyor. Veee kızımın huysuz seviyesi zirve yaptı:( rahatlatıcı jel bakmaya gidecek eşim bulamazsa napıcağımı bilmiyorum. Susmuyor sürekli mızır mızır:(

Canım Rabbim çok şükür rızkını veriyor. Sen de elinden geleni yapıyorsun. Yine onun iyiliği için dayanacaksın. Emmesi lazım ki sütün devamlılığı sağlansın. Hayırlısı canımm yine emzirirsin. Zaten artık doymamaya başlıyor bebişler. Kimi görsem doymaz artık ek gıdaya başla en azından günde bir kez ver diyor. Sen de hem mama hem meme verirsin ;) inşallah çok yıpranmadan atlatırsınız bu süreci canım

Ayy çok erken başlamış çıkmaya jel bize pek fayda etmemişti yeşil soğan pırasa kaşıntısını alır rahatlatır diye vermiştik ama bu çık küçük oda verilmez kolaylıkla atlatırsınız inşallah
Çok sağol canım umarım atlatırız kısa zamanda.Jeller çok sağlıklı değil dedi diş hekimi tanıdığımız, almadık ama emerken mememi ısırıyor biraz rahatladı şimdilik. Ağrısı artarsa muhtemelen şurup veririm gece. Dayısı da 3 aylık çıkarmış:( annem bebe aspiriniyle ovarmış olmazsa onu denerim :KK14:

Her tartışma kaynana yüzünden onun yüzünden iyi de olamıyoruz ne yazıkki. Duygularımı saklayamam eşim de artık biliyor annesinden nefret ettiğimi:KK47:
Benim bireysel emekliliğimi annem yıllar önce yaptırmıştı zaten nisanda başlar başlamaz iptal edicem devletin yapacağını. Şimdiki besler eskisi gibi değil biraz hatta baya bir saçma o yüzden eşim de iptal ettirdi.
Bizim de kumbaramız var ama dolmuyor:)) bu yüzden tatili kredi kartından geçiyoruz yine:KK70: geçen sene bulantıdan hiçbir yere gidememiştim bu sene tatil istiyorum artık. e bebiş de olunca her şey dahil oteller daha mantıklı olacak.
Aman dikkat et canım kendine bizim hasta olmak gibi bir lüksümüz yok. İlaç kullanmak yasak bebişler de dinlenmeye olanak sağlamıyor süründürür bu vakitte hastalık:KK17:
Az önce kanguruyu taktım kızımla birlikte ilk önce ağladı beceremedim yerleştirmeyi sanırım sonra tekrar denedim bu sefer sesini çıkarmadı:) darısı dışarı çıkışlarımıza bakalım:)) desteği baya iyi gibi geldi bana hem belden hem sırttan destekliyor. Dengeyi iyi kurmak lazım canım zamanla öğrenicez :KK66:
Hayır bu erkekler neden haklıyı haksızı ayırt edemiyor söz konusu kendi ailesiyse. Bunu bir türlü anlamıyorum. Eşin rahatsız oluyorsa açma konuyu eline alacan bu erkekleri bir güzel :sinirli:
Oh ne güzel canımm birikim olmuştur bayağı senin ;) saçma olsa da kenarda birikiyor ya canım yoksa biz her bulduğumuzu harcıyoruz harcamayı seviyoruz ;) tek düşüncem oydu benim :)
Bu sene ben de tatil istiyorum bakalım Nisan ayında ayarlayabilirsek düşünüyoruz ama hiç bir araştırma yapmadık henüz canım borca da olsa o tatile gidilecek :KK5:
Aynen canımm hasta olmamalıyız. Dün hava çok sıcaktı hastanede sıcaktı iyice terlemişim canım. Çıktığımda güneş yoktu rüzgar çıkmıştı terli terli yedim rüzgarı neyse ki iyiyim canım ballı limon şifam benim çok şükür ;) hasta olacak gibiysm hemen içiyorum toparlıyorum canım :)
İlk başta bizde de oldu onlar canım düzgün oturtamadım ağladı çıkardım 15 er dakika arayla sürekli denedim. 3. De tutturdum. Şimdi alıştık kanguruyu görünce gülüyor Yürümeye başlayınca direk mayışıp uyuma moduna geçiyor oğluş canım anne karnında mı hissediyor artık kendini bilmiyorum :) siz de alışırsınız hemen :) ısrarla evde tak çıkar canım. Destekleri iyi kangurunun canım hiç rahatsız etmiyor. Haftasonu 4 5 saat dışarıda kaldım kanguruyla. Çok rahattık oğluşla :) ilk gezmenizi yarın yaparsınız artık ;)

Nasıl teşekkür etsem az kızım yedi:) denemek için az yaptık ama akşam yatarken daha çok yapacam :) Allah gönlünden geçen herşeyi hayırlıysa nasip etsin sanada yavrucuğuna da :) :)
Canım ay nasıl duygulandım :) ne yaptım ki sanki basit bir tarif verdim. Ne güzel dualar etmişsin amin canım Allah razı olsun.İnşallah hepimiz evlatlarımızla hayırlı güzel günler yaşarız. Bu tarifi veren büyüğümden de Allah razı olsun. Çok sıkıntıları var inşallah bütün sıkıntılarından kurtulur o da.

Kızım diş çıkarıyor az önce mızıldanması yüzünden eşim şüphelendi. Alt çenesine bir baktık 2 adet minik beyazlık. Parmağımla dokundum elle hissedilebiliyor. Veee kızımın huysuz seviyesi zirve yaptı:KK43: rahatlatıcı jel bakmaya gidecek eşim bulamazsa napıcağımı bilmiyorum. Susmuyor sürekli mızır mızır:KK43:
Aman Allahım şoka girdim ben de,çok hızlı çıktı senin kızçen canımm ;) ay çok zor bir dönem. Ben havuç soyup dişleriyle ısırmasını sağlıyorum arada bir canım. Soğuk şeyler rahatlatırmış soğuk havucu ver ağzına ısırmaya çalışsın. Ay eline değen diş mi şimdi inanamıyorum :)

Öyle canımda Anlat anlatabilirsen küsüz zaten
ben de bugün eşime küstüm ama oğlum olunca hiç de umursamadım onunla ilgilendim vakit geçirdim. Eskiden olsa ağlardım bile ;) ne kadar olgunlaştırıyor annelik insanı. Hem Boşver canım sen bildiğin gibi davran bence. Artık tek kendi canın değil bebeğin de var işin içinde.

Hayır bu erkekler neden haklıyı haksızı ayırt edemiyor söz konusu kendi ailesiyse. Bunu bir türlü anlamıyorum. Eşin rahatsız oluyorsa açma konuyu eline alacan bu erkekleri bir güzel :sinirli:
Oh ne güzel canımm birikim olmuştur bayağı senin :KK66: saçma olsa da kenarda birikiyor ya canım yoksa biz her bulduğumuzu harcıyoruz harcamayı seviyoruz :KK66: tek düşüncem oydu benim :)
Bu sene ben de tatil istiyorum bakalım Nisan ayında ayarlayabilirsek düşünüyoruz ama hiç bir araştırma yapmadık henüz canım borca da olsa o tatile gidilecek :KK5:
Aynen canımm hasta olmamalıyız. Dün hava çok sıcaktı hastanede sıcaktı iyice terlemişim canım. Çıktığımda güneş yoktu rüzgar çıkmıştı terli terli yedim rüzgarı neyse ki iyiyim canım ballı limon şifam benim çok şükür :KK66: hasta olacak gibiysm hemen içiyorum toparlıyorum canım :)
İlk başta bizde de oldu onlar canım düzgün oturtamadım ağladı çıkardım 15 er dakika arayla sürekli denedim. 3. De tutturdum. Şimdi alıştık kanguruyu görünce gülüyor Yürümeye başlayınca direk mayışıp uyuma moduna geçiyor oğluş canım anne karnında mı hissediyor artık kendini bilmiyorum :) siz de alışırsınız hemen :) ısrarla evde tak çıkar canım. Destekleri iyi kangurunun canım hiç rahatsız etmiyor. Haftasonu 4 5 saat dışarıda kaldım kanguruyla. Çok rahattık oğluşla :) ilk gezmenizi yarın yaparsınız artık :KK66:
Haklısın canım görecekler haklıyı haksızı da geç olacak. Onca yıprandıktan sonra neyleyim adaleti..
Eşim doğum günü hediyesi olarak tatil ayarlamış nisan başında 2 gün de olsa iyi gelecek;) kızımla tatil nasıl olacak meraktayım:)
Aman dikkat et canım terlesen de çıkarma üstündekini ben öyle yapıyorum artık.
Akşam kanguruyu babamız taktı ona cuk oturdu daha iyi ayarlamam lazım kendime göre :) ne güzel baya bir zaman geçirmişsiniz. Benim kuzucuk yüksek ihtimal diş çıkartıyor rahatlayınca çıkar gezeriz inşallah;) sürekli Huysuzlanıyor gaz bile bu kadar huzursuz etmemişti kelebeğimi. Sulu dişlikleri dolapta soğutup vermek iyiymiş. Soğuk acısını alıyormuş biraz yarın eşim alacak bakalım inşallah işe yarar:dua:

Aman Allahım şoka girdim ben de,çok hızlı çıktı senin kızçen canımm :KK66: ay çok zor bir dönem. Ben havuç soyup dişleriyle ısırmasını sağlıyorum arada bir canım. Soğuk şeyler rahatlatırmış soğuk havucu ver ağzına ısırmaya çalışsın. Ay eline değen diş mi şimdi inanamıyorum :)
Dayısına çekmiş benim kelebek. Diş gibi geldi çünkü küçük beyaz noktacık var 2 tane.. deniyeyim tatlım havucu. mememi ısıra ısıra uyudu yavrum.

Canım Rabbim çok şükür rızkını veriyor. Sen de elinden geleni yapıyorsun. Yine onun iyiliği için dayanacaksın. Emmesi lazım ki sütün devamlılığı sağlansın. Hayırlısı canımm yine emzirirsin. Zaten artık doymamaya başlıyor bebişler. Kimi görsem doymaz artık ek gıdaya başla en azından günde bir kez ver diyor. Sen de hem mama hem meme verirsin :KK66: inşallah çok yıpranmadan atlatırsınız bu süreci canım

Çok teşekkürler canım iyi ki burası var sizler varsınız :( emmesi gerekiyor yoksa süt çekilecek aynen öyle...Rabb'im hepimizin evladını korusun...elimden geleni yapayım da kısmeti bu kadarmış deriz...

Back