2016 Aralık Anneleri

Maas
Amin sağol. Darısı kolaylıkla başınıza. Benım 2. Bebeğim.
Kusura bakmayın ancak fırsat bulabildim yazmak için..
NOrmal doğumdan ziyade çok güzel bir doğal doğum yaşadım müdahalesiz. Herşey doğal akışında gerçekleşti.

Salı sabah hafif sancılar başladı. Gün içinde Arada biraz arttı azaldı. Düzenli değildi. Günlük rutinimi bozmadım. Akşam yoğunlaştı gibiydi ama gazla adet arası bişeydi. Yoga pozisyonunda oturup burundan karnı şişiren nefes alıp ağızdan verince %80 azalıyordu. Arada çok uykum geliyordu. Bebek geliyor diye çok mutluydum. Hastane kıyafetlerimi ütüledim. Gece 12de duşumu aldım banyoda çok rahatladım tamamen geçti. Üzüldüm gaz veya hazırlıkmiş demek diye. Yattım uyumuşum.
Sabah 4.00de suyumun gelmesi ile uyandım. Eşimi çağırdım bi panik oldu, Sakin ol bişey yok gidelim dedim. Sarı-yeşildi. Bebek kaka yapmıştı belli ki. Ama canımı sıkmadım en baştan. Kaka yapması hatta yemesi illa enfeksiyon demek değildi. 4.20 evden çıktık sancım başladı o ara 5 dakikada bir pek şiddetli değildi. Oğlumu teyzesine bırakıp annemi alıp 4.40 gibi hastaneye vardık. 29mayıs devlet hastanesine geldim. Son 4 ay orada devam etmiştim.
Kayıt ve muayene oldum 4 cm açıklık vardı. Tamam yolun çoğu bitti dedim :) çok yoğun olan o hastanede bir kişi bile gebe-hasta yok.Doğumhane ekibi istirahatteydi vardığımda. Çıt çıkmıyor sakin huzurlu. Nstde sadece bebeğimin kalp atışları ile başbaşayım. Çok mutluydum. 20 dakika sonra sancılar sanırım 2- 3 dakikaya düştü, şiddeti biraz daha arttı, derin nefes alarak karşılıyorum, iyiyim zorlanmadım. Aradaki boşluklarda gücümü topluyorum. Asistan Doktor muayene etti açıklık 8 cm oluvermiş. E Tamam dedi :) Hemen ekibi çağırdı. Bir uzman iki asistan bir doğum hemşiresi bir bebek hemşiresi geldi. Hepsi çok güler yüzlü ve pozitifdi. Doktor Sancıyla It bakalım bebeğini bi deneyelim dedi. epey güçlü ikınmısım nasıl oldu anlamadım :) Ooo çok iyisin süper kolay olacak hadi o halde doğuma dedi ve masaya geçtik. 1. Ikınma bebek yaklaştı sancıyla haber ver bi daha ıkın doğum potansiyelin çok iyi bak hemen gelecek dedi uzman. Eli sırtımda destek, asistan bebeği karşılıyor. hemşire elimi tutup, ıkınırken boynumu destekliyor. olumlu motivasyonları hem güç hem güven verdi bana. 2. Ikınma çok başarılı olmadı. Hadi şimdi ilki gibi yap hemen gelecek sonra, çok iyi gidiyorsun dedi yine uzman Dr ve üçüncü ıkınma bravo bitiyor başardınlar eşliğinde yani masaya geldikten 10-15 dakika sonra güzel kuzum, Ayşe kızımı gördüm :) Hepsi bu kadar zamanda oldu bitti çok şükür... çok güzeldi... Ah güzel kuzum hoşgeldin dedim. Bebek hemşiresi geldi...

sadece küçük bir kesik atıldı. Normal sancı, doğal süreç ile doğum yapmak çok konforluydu. Şiddetli sancı yaşamadım hissettigim adet ağrısı ile gelen baskıydı. Aradaki boşluklarda gücümü topladım. Vakti geldiğinde ıkınma hissi geliyor çok güçlü bir şekilde. Doğumdan sonra hemen kızımın sütü de geldi.

Bebeğim kakadan dolayı sıkıntı yaşamadı, Dün öğleden sonra beraber çıktık. Çok tatlı tosbağam...

Benım tek sıkıntım doğumdan hemen sonra yemek geldi. Kızım uzun süre emmek istedi. Bende ondan ayrılmak istemedim. Biraz seyredeyim derken filan açlığımı ihmal ettim farketmeden hemen yemem gerekiyormuş halbuki. tansiyonum düştü, Serum destek Vs toparlandım yemek yedim iyileştim. Siz aynı gaflete düşmeyin anın heyecanıyla.

Ben çok istedim bu bebeğimi de normal doğumla, Hatta doğal doğumla dünyaya getirmeyi. Sürekli okudum motive ettim kendimi. Çok mutluyum şu an :)

su gibi doğumlarınız olsun.
Maasalh subhanalllah darisi bize ya hayal.ettigim.givi.bir dogum yapmissin ne guzel allah bağışlasın darisi bize insallah

KIZLAR BUGÜN KONTROLÜMÜZ VARDI NTS SANCI ÇIKMADI PAŞAM 3150 gr olmuş 38+1 iz bakalım bekliyoruz normal bi şekilde birde doktora sordum aşağıya bıçak saplanır gibi ağrı oluyo dedim normal dedi ama bugün akşama kadar gezdim belime çok fena ağrı girdi yaa dinlenince geçti ŞÜKÜR

Banada sezeryan onerdi ama 37. Haftanda igneyi birak diyo 39 a sezeryan verdi. Aniden suyun gelirse sezeryana alamayiz dedi. Tup bebek merkezide birakabilirsin diyo ama ben ben cok endiseliyim 2 hafta onceden birakmak riskli geliyor. Sizin kacinci haftada alindi bebek
Cnm 37. Haftada iki günde bire düşürdük. Tam 38. Haftada bebeği aldı doktor . Doktorun öyle dediyse vardır bir bildiği

Canım kontrolden geldik ama benim biraz moralim bozuldu. Bebek 2.700 ya da 2.800 dedi. Doğuma kadar 3 olur belki dedi
Ben çok takılmadm ama eşim sen kendine de bebeğe de bakmıyorsun diye suçladı beni. İştahlı yemiyormusm günde en az 3 litre su içmelymsm.
Zaten çatı muayenesinde canım acıdı parmağını aşağı yukarı yapınca popo mu kaldırdım doktor da böyle olmaz ama dedi. Sonra dayandım tabi. Eşim bunu duyunca da üzüldü. Niye katlanmıyormusm bebeğimz için küçücük birşeye falan filan. Ay gıcık etti beni yaa :mad:
Takma esini cnm ya olabilir.ilkkez muayene oluyorsundur bende p.tesi.olcam.dogum.yapmama ragmen cekiniyorum.ben bilenyani

B Beyaz Kamelya
Canim gecmis olsun.
Seni cok iyi anliyorum
Evde cocuk varken dinlenmek imkansiz yokmu annen yada kayinvaliden kizinla ilgilene bilcek bi yakinin gun icinde seni dinlendirecek birileri.

Tesekkur ederim canim. Cok sukur ikisi de yakinimda. Simdiden onlara da yuk olmak istemiyorum. Durumdan bahsetmedim bile. Tabi kendimi iyi hissetmezsem mecburen soylerim :(

Hiç belirtim yok canım ya, sadece ağrısız kasılmalar oluyor arada, çok yorulunca filan. Bir de yürüyünce sürekli çişim geliyor gibi oluyor baskıdan, belki 20 yi geçiyordur wc ye gidişim. Bugün hava soğuk diye yürüyüşe çıkamadım zaten içim hiç rahat değil :KK43:
Ayy ayni ben hic ne agri var ne sizi . Dedigin gibi is flan yaparken bide yururken agrisiz kasilmalarim var. Belirti sadace bu :D benim kesin suyum gelecek yine ilk oglumdada boyle oldu son gune kadar hic bisey yoktu ;)

Canim benim esim ilk hamileligimde
Resmen benle dogurdu :)
15 kilo aldim
15 kilo aldi benle
Kasik agrisi bel agrisi sac dokulmesi kasintilar.
ayak sismesi
Ayni evde 2 hamile gibiydik :KK70:
Artik bi yerim agriyo demeye korkuyodum.
Her kontrolume geliyodu doktora benden daha cok sey soruyodu.
Bunda izin vermedim
Toplm 2 kez benle dr a geldi.
Bide isi o zamankine gore daha tempolu neyseki normal kari koca olduk bu hamileligimde.

Ayni benimki :) 1 kez onsuz doktora gittim cok uzuldu. 9 aydir her kontrolde beraberiz :) utanmasa ultrasondan bakin benimm karnimada diyecek :)

Ayni benimki :) 1 kez onsuz doktora gittim cok uzuldu. 9 aydir her kontrolde beraberiz :) utanmasa ultrasondan bakin benimm karnimada diyecek :)

Canim ilkinde yasadigim icin bunda hep uzak tutmaya calistim.
Hic unutmuuorum kizima hamileyken
Survivorsa etci nusret usta dan et odulu kazandilar.
Ertesi gunu zor etti esim.
Nusrete gidip bi ay evime alacagim et parasini 2 tabaga verdik geldik.

Bak bi gun arayla yapicaz dogumu :)
Lutfen takilma kilo olayina buarada
Sen onu sutunle oyle guzel buyutursunki.
Kizimda tahminen 3600 3700 dogar diyen doktor
Elime 4.200 grm bebegimi verdi dusun.
O aletler tahmini olcum yapiyor.
Kuzenimde benden 10 gun sonra dogum yapti hemde prof du doktoru hamileligi boyunca o omega sdnin bu balik yagi benim multivitaminler elinde geziyodu.
Ben sadece kan ilaci kullandim
2600 dogdu bebegi.
Ama masallah suan kizimla ayni kilosu boyu.
Dahada guzel toparlandi kendini yiprayma o senden alacagini alir annenin yemesiyle alakali oldugunu pek sanmiyorum.
sağol canım benim
Aslında ilk kızım da 3200 doğdu,sonrasında 10 aya kadar ayda 800gr civarı aldı hep:nazar: hani öyle tosun gibi doğurabilen biri değilim de bugüne kadar güzel güzel almıştı ondan da bozuldum biraz
Hayırlısı sağlıklı çok şükür, sağ salim de kucağıma alayım yeter :KK51:

sağol canım benim
Aslında ilk kızım da 3200 doğdu,sonrasında 10 aya kadar ayda 800gr civarı aldı hep:nazar: hani öyle tosun gibi doğurabilen biri değilim de bugüne kadar güzel güzel almıştı ondan da bozuldum biraz
Hayırlısı sağlıklı çok şükür, sağ salim de kucağıma alayım yeter :KK51:

Allahin izniyle saglikla alirsin kucagina yavrunu
Guzel haberlerini bekliyorum

Ayy ayni ben hic ne agri var ne sizi . Dedigin gibi is flan yaparken bide yururken agrisiz kasilmalarim var. Belirti sadace bu :KK70: benim kesin suyum gelecek yine ilk oglumdada boyle oldu son gune kadar hic bisey yoktu :KK66:
Önce sancım gelsin istiyorum, suyum önce gelirse sezaryen olurum gibi bir korkum var niyeyse :( aman zaten bu hamilelik ne endişe yüklü bir dönemmiş ya

Birak birak o simdi inanmio dogurcam bak yakin diorum. Bu kdr kasilmiodum sirtima da agri vuruo diorum inanmio. Ard ard agrili sancilar girio dkka tutmaya basladim gene. Saka maka derken dedigin olck annem gelirken doguma gtcem haha :)

Selam kizlar simdi doktordan geldim. 3cm acilmam olmus cok sukur, %80'de yumusama varmis. Moralim duzeldi biraz, kizimla kavusmamiz yakin sanki :) Doktor biraz elle masajda yapti rahime dogumu hizlandirsin diye. Bakalim ise yarayacak mi :)
Ay haydi hayirli.haberlele insallah

Back