2016 Aralık Anneleri

Ablam in da öyleydi ama çok şükür normal yapabildi.niye hayal olsun ki
Canim daha en kotu ihtimal sezeryan olsam 3 haftam var ve masallah cocuk bir haftada 300 gram almis ben dogum yapana kdar dorde yakin olcak kendi doktorumda vocuk olunca riske atamam demisti bugun baska doktora gtmek zorunda kaldim oda dediki hamur islerinden uzak durcan yemene dikkat etcen normal dusunuyorsan dedi ki ben daha kendim hic kilo almadm hep ayniyim ne yersem cocuga yariyor benlik hic bsy yok oyuzden ucbucugu gecerse normal biraz daha zorlar

Aminn canimm darisi bizlere insallah. Cok guzel anlatmissin harika bir dogumun olmus. Allah anali babali buyutmeyi nasip etsin, tekrardan hayirli olsun. Buarada sey sorcam dogum oncesi egitim aldinmi? Dalgalari nefeslerle karsilamayi videolarda mi ogrendin?
Eğitime fırsat bulamadım internetten okudum daha çok. Bı de bahçelievler devlet hastanesi kadın doğum başhekimi Semra Özerin yazıları çok motive edici. Doğum ağrı değil baskıdır, siz nasıl motive ederseniz kendinizi öyle işler, orada çok güzel çalışan doğal bir sistem var korkuyla bozmayın, ağrı ile salgılanan endorfin hormonunun uyuşturucu etki yaptığını hatta uyutacak kadar güçlü olduğunu ucurduğunu, kendinize vücudunuza doğuracağıniza inanın Vs söyler onu takip ediyordum sosyal medya aracılığıyla. Bir de kardeşim doğum eğitimine gitti onun bilgilerinden istifade ettim. Benım işime çok yarayan bi bilgi vermişti paylaşayım ıkınırken çeneni boynunun altına yapıştırıp bebeği itersek çok verimli olacağını söylemişti. :super:

Valla ilk hamileliği olan bacılar şu an prensessiniz haberiniz olsun. Benim gibi ikinci olanlar külkedisi :)))) sabah 7 de kalkış akşam 10-11 de yatış gün içimde süpür sil olmazsa bile çoçuğun peşinde koş koş eğil kalk isteklerini yap gece bi yatıyorum yatağa resmen ölmüşüm. Eşimde diyor çok üzülüyorum sana ne desen haklısın diye de ne deyim peşinden koştuğum da ilk göz ağrım canım ciğerim can parçam :) allahtan öğlene kadar kreşe gidiyor da :) inşallah oğlan doğunca sakin bi Bebek olur en azından su çektiklerimin hatrına :)

Vallahi tercuman oldun hissiyatlarima.
Oglen uykusuna yatirdim anca oturdum.
Bitmiyo
Kalk sil supur toparla utu
Saklambac
Ebelemece
Cocuk sarkilari reportuari guncelleme :)
Surekli yeni bebek sarkisi ezberlemece
Nasil aksam oluyo nasil gun bitiyo bide bana sorun :)
Benimde tek duam gelecek olan bobibonun sakin sessiz olmasi
Seneye ablasi krese baslar bende ayni tempoyu oglumla yasarim diyorum

Hayırlı cumalar guzel anneler. Gece kendimi cok kotu hissettim. Siddetli karin agrim vardi. Aradan 1 saat gecti, bel ve kasik agrisi da eslik etti. Agladim resmen. Sabaha kadar gecmedi. Mesai baslayinca randevusuz doktoruma gittim. Ultrasondu nst idi derken sancilarim cikti. Doktor dogumun heran olabilir istirahat veriyorum birde magnezyum, bol bol su ic ve birdaha agrin olursa gece gunduz beklemeden beni ariyosun dedi. Moralim bozuk. Daha erken degil mi dogum icin :(( Su anda bile kasilmam var hissedebiliyorum :((

Onlara kolay geliyor canim. Kolaymi vucuduna yabanci birsey giriyor, bazisi nazik bile davranmayabiliyor..yemek konusunda insan hep istahli olmuyor agrin oluyor halin olmuyor. Erkeklere kolay geliyor hersey, benimki bana ne olsa onada oluyor..basim agriyor diyorum benimde agriyor diyor, belim agriyor diyorum benimde diyor. Dedim sende hamilesin herhalde benimle beraber, ben bisey dogurcam bakalim.o zaman sen ne doguracaksin dedim
İştahsız olsam bile herşeyden yemem gerekiyorms. Eve geldiğinde resmen soRguya çekiyor sunu yedin mi bunu yedin mi ne kadar su içtin.
Dediğin gibi anlamak yerine normallestirmeye çalışıyor lar. Bilmedikleri için abarttgmızı düşünüyorlar

Hayırlı cumalar guzel anneler. Gece kendimi cok kotu hissettim. Siddetli karin agrim vardi. Aradan 1 saat gecti, bel ve kasik agrisi da eslik etti. Agladim resmen. Sabaha kadar gecmedi. Mesai baslayinca randevusuz doktoruma gittim. Ultrasondu nst idi derken sancilarim cikti. Doktor dogumun heran olabilir istirahat veriyorum birde magnezyum, bol bol su ic ve birdaha agrin olursa gece gunduz beklemeden beni ariyosun dedi. Moralim bozuk. Daha erken degil mi dogum icin :KK43:( Su anda bile kasilmam var hissedebiliyorum :KK43:(
Gecmis olsun cnm yat dinlen bakalim ins gecer 37 yi gormeye bak tatlim. Allah yardimcin olsun. Ins gelmez erkenden.

Eğitime fırsat bulamadım internetten okudum daha çok. Bı de bahçelievler devlet hastanesi kadın doğum başhekimi Semra Özerin yazıları çok motive edici. Doğum ağrı değil baskıdır, siz nasıl motive ederseniz kendinizi öyle işler, orada çok güzel çalışan doğal bir sistem var korkuyla bozmayın, ağrı ile salgılanan endorfin hormonunun uyuşturucu etki yaptığını hatta uyutacak kadar güçlü olduğunu ucurduğunu, kendinize vücudunuza doğuracağıniza inanın Vs söyler onu takip ediyordum sosyal medya aracılığıyla. Bir de kardeşim doğum eğitimine gitti onun bilgilerinden istifade ettim. Benım işime çok yarayan bi bilgi vermişti paylaşayım ıkınırken çeneni boynunun altına yapıştırıp bebeği itersek çok verimli olacağını söylemişti. :super:

Canim bende hypnobhirting kitabini okuyorum. Yazar demiski dogumda illa canim yanacak diye dusunurseniz caniniz yanar. Beyni dogum=korku aci olarak kodlamiyacagiz. eski dunya ulkelerinde kendi kendine dogum yapan kadinlar gormus bu doktor ve onlara neden benden yardim istemedinn diye sordugunda acimasimi gerekiyordu demis kadinlar. Yani bu tamemen bizim psikolojimizle alakali, herkes dogumu korkunc anlatmis bizimde bilincaltimiza oyle kodlanmis.bunu kirarsak sorun kalmicak.

Hic skma canini canm. Bu haftalarda artik yanilio aletler. Dusun benm 15 gun once 2800 cikan ve smdiye kdr hep duzenli kg su ilerleyen boyu ilerleyen bebis bu sefer 2500 lerde gordu sonra kendide sasirdi. Kanalda oldugu icin bu aylarda artik tam olcum zor dedi. Ustelik boyuda kisa cikti 3 cm. Hatta guldum kg neysede boyu kisalmis olamaz zaten dedim :) carsamba tekrar gtcem mesela seni bu sefer ultrasona almicm son haftalar gerek yok kafa kurcalamaya dedi. Sadece suyu icin baktirabilirim bide kordon vs icin rica ederim bakarsa ama kg falan olcmicm artik dedi. Bi dahakine bakariz dedi. Eger bi daha kontrol olmak nasip olursa son olur zaten thmin ediorum o zaman bakarm dedi. Carsamba gittigimde acikliga ve nstye bakck sadece. Hic dusunme yani. Alttan bakarkende cok iri bi bebek degil guzelce dogar 3300 olur gbi dedi . Sonra ultrasonda ole ckinca sasirdik. Bakma yani ona sen. 2500 diolar cocuk bi doguyo 3000 kg .
İşin tuhaf tarafı bu son iki hafta o kadar yedim ki meyveler kuru yemisler kesin 3 ü geçmiştir falan diyordum. Ama yok abartmaya gerek yok. Bebek alacağı kadar alıyor. Hem dediğin gibi inşallah kolay doğum olur.Zaten bu haftadan sonra bende önemsemicem baksana senin ki gibi yanlış sonuçta çıkabilir. Bunları sorun etmemek lazım Allahm başka dert vermesin.
Doktor yüzde seksen normal yaparsın dedi.
Bakalım artık ne zaman gelirse

Merhabalar, doktordan geldim şimdi
14 aralık sabah 8e bekliyorum dedi:rolleyes:

Bebeğim 15 günde 250 gr kadar almış, 2800 olmuş,geçen sefer bir haftada almıştı bu kadar, biraz az almış dedi, ben de 1 ayda 1 kg almışım
Napsam 12 günde ne yiyip içesem de kilo alsa minnoşum:cry:

Canım hiç moralini bozma benim yengem 3 çocuk doğurdu 3 üde 2800-2500 arası oldu hepsi de taş gibi sağlıklı kızlar maşallah.bu bir.
İkincisi eşin çok biliyor valla maşallah karnına bi damacana bağlasın da onunla yatsın kalksın gezsin iş yapsın yemek yesin tuvalete gitsin ... becerebilecek mi acabA
Üçüncüsü senin de benim gibi bi miniğin daha var. Gün içinde hiç bi iş yapmasak bişe çoçuğun peşinde gez döküleni topla eğil kalk vesaire kendimize bakacak hal mı kalıyor Allah aşkına
Dördüncüsü de eşine de ki senin bi yerine parmak soksalar sen çok rahat duracaksın herhalde.
Kızdım eşine valla. Sende kendini sakın ezdirme çat çat söyle lafını. Hamile olmak 9 ay su sıkıntıları çekmek kolay mı. Bak Nasıl sinirlendim :lülülü:
Ay hiç sorma canım ya düzenli yürüyüş yemek yeme kitap okuma(3 ,4tane bebek gelişimi bakımı kitapları falan aldı) uyku
Bir sürü şey sıralıyor. İş ya da yemek yapmamı beklemiyor. Ama bu bebekle ilgili şeylerde bu kadar sorgu ya'çekmesi kötü hissetmeme sebep oluyor.
İlk bebeğimiz bu bizim canım. geçen sene bir düşügüm oldu sanırım eşim o yüzden bu kadar pimpirikli.
Ay zaten Doktor dan çıkınca o böyle bilmiş bilmiş konuşunca bende dayanamadm Hem ağladım hem bağırdım. Sen yarın öbür gün anneligimede laf edersin. ordan bakmak kolay , hamileliği yaşayan benim dedim.
Ben çok üzülünce tavrını değiştirdi. Sanki ben hiç hamile gibi davranmıyorm da o kadar şey söylüyor. Aman akıllarınca önlem alıyorlar. Allah ne yazdıysa o olur. Sağlıkla doğururz inşallah

İştahsız olsam bile herşeyden yemem gerekiyorms. Eve geldiğinde resmen soRguya çekiyor sunu yedin mi bunu yedin mi ne kadar su içtin.
Dediğin gibi anlamak yerine normallestirmeye çalışıyor lar. Bilmedikleri için abarttgmızı düşünüyorlar

Benimki seninki kadar degil canim ama cidden sinir bozucu..benimkinin benle beraber hamilelik gecirme gibi bir hali var bana ne olsa onada ooluyormus. Psikolojik belkide ama biyerim agrisa hemen sarilir gecicek bu zamanlar bak azcik kaldi der. Birde cocuk kilosu vs icin hicbisey demedi bastan beri bana. Sende annesin yani istermisin cocugun zayif olsun, her cocugun kilo boy bir olmaz yani. Bak benim bebek 12 gunde 200gr almisa sadece ama doktorum normal dedi ki esim bisey deseydi ciddrn kavga ederdim yani. Alttan muayeneye pes dedim zaten, benimki o konuda cok hassas, kendi bile geriliyor bana alttan baktiklari zaman. Seninkide insallah zamanla duzelir canim

Ay hiç sorma canım ya düzenli yürüyüş yemek yeme kitap okuma(3 ,4tane bebek gelişimi bakımı kitapları falan aldı) uyku
Bir sürü şey sıralıyor. İş ya da yemek yapmamı beklemiyor. Ama bu bebekle ilgili şeylerde bu kadar sorgu ya'çekmesi kötü hissetmeme sebep oluyor.
İlk bebeğimiz bu bizim canım. geçen sene bir düşügüm oldu sanırım eşim o yüzden bu kadar pimpirikli.
Ay zaten Doktor dan çıkınca o böyle bilmiş bilmiş konuşunca bende dayanamadm Hem ağladım hem bağırdım. Sen yarın öbür gün anneligimede laf edersin. ordan bakmak kolay , hamileliği yaşayan benim dedim.
Ben çok üzülünce tavrını değiştirdi. Sanki ben hiç hamile gibi davranmıyorm da o kadar şey söylüyor. Aman akıllarınca önlem alıyorlar. Allah ne yazdıysa o olur. Sağlıkla doğururz inşallah
Karıştırdım canım o zaman. Yine de olsun sonuçta senin su an vücudunda ciddi değişiklikler var. Mide yanması,bulantısı,kas ağrısı,sırt ağrısı,kaburga ağrısı,bacak ağrısı daha neler neler oluyor. İlaç da alamıyoruz sen ister misin yavruna zarar gelsin. Diyorum ya atıyorum 12 kilo aldıysan bugüne kadar 12 litre su doldursun damacanaya bağlasın kendine bakalım yiyebiliyor mu uyuyabiliyor mu. Bazen yataktan kalkıp tuvalete gitmeye üşeniyorum kalkamam die :)) sen hiç canını sıkma herşey olacağına varır. Hem söyle düşün herşey yemekle içmekle olsa o kadar fakirlik olan ülkede hiç sağlıklı çocuk doğmamalı Lazım.

Benimki seninki kadar degil canim ama cidden sinir bozucu..benimkinin benle beraber hamilelik gecirme gibi bir hali var bana ne olsa onada ooluyormus. Psikolojik belkide ama biyerim agrisa hemen sarilir gecicek bu zamanlar bak azcik kaldi der. Birde cocuk kilosu vs icin hicbisey demedi bastan beri bana. Sende annesin yani istermisin cocugun zayif olsun, her cocugun kilo boy bir olmaz yani. Bak benim bebek 12 gunde 200gr almisa sadece ama doktorum normal dedi ki esim bisey deseydi ciddrn kavga ederdim yani. Alttan muayeneye pes dedim zaten, benimki o konuda cok hassas, kendi bile geriliyor bana alttan baktiklari zaman. Seninkide insallah zamanla duzelir canim
Ben ilk defa salı günü alttan muayene oldum eşim odayı terketti dayanamam diye :))))
Yalnız gerçekten böyle bi psikolojik durum var biliyor Musun babanın da hamilelik geçirmesi. Bazısının karnı bile şişiyormuş komedi gibi :)

Merhabalar, doktordan geldim şimdi
14 aralık sabah 8e bekliyorum dedi:rolleyes:

Bebeğim 15 günde 250 gr kadar almış, 2800 olmuş,geçen sefer bir haftada almıştı bu kadar, biraz az almış dedi, ben de 1 ayda 1 kg almışım
Napsam 12 günde ne yiyip içesem de kilo alsa minnoşum:cry:
Muz,et,pekmez,kaşar peyniri güzel kilo aldırıyor diye biliyorum canım.

Back