- 30 Kasım 2014
- 3.780
- 6.379
- 35
Merhaba tecrübeli anneler Ben de 2017 ağıstos annesi olucam inşaşşah size bazı sorularım olacaktı
1)Ateş ölçer hangi marka Nasıl kullanılan iyi olur?
2)pişik kremi ne tavsiye edersiniz?göğüs pedi mi Kalkan mı?
3)kangru ve ana kucağı gerekli mi, hangi marka tavsiye edersiniz neden?
4)şampuan ve çamaşır deterjanı olarak neleri tavsiye edersiniz?
5)Bebek arabası hangi marka, travel sistem mi?
6) Bebek bezi olarak hangisi neden iyidir?
7)çocuk bakımı ile ilgili takip ettiğiniz yazarlar veya bloglar var mı, tavsiyeler
1. Braun termoscan 7 kulaktan ölçer bizimki. Ben memnunum doğru ölçüyor.
2. Pisik kremi asiti alınmış zeytinyağı ve sudocrem çok etkili. Göğüs pedi + kalkan ikisini de kullandim. Kalkan göğüs ucu yaralarinda cok fayda sağlıyor. Göğüs ucunun hep nemli kalmasını ve kolay iyilesmesini sağlıyor. Avent tavsiyemdir.
3. Biz tiny love ana kucagi kullandik. Benim kızım çok sıkılgan ondan da çok çabuk sıkılıyordu ama sakin bir bebekse koy içine sen mutfakta yemek yaparken izlesin seni dursun içinde. Biz en çok titreşim özelliğini kullandik kolay gaz cikartsin diye. Kanguru kullanmadim ama buradaki arkadaslar baya memnundu slingte kullandılar.
4. Şampuan uni baby yenidogan kopuk şampuan kullanıyoruz. Deterjan olarakta hacisakir granul. Sampuanimizdan memnunuz deterjanimiz cok iyi cikartmiyor lekeleri ama kizimin cildi hassas olduğu icin değiştirmeye korkuyorum.
5. Bebek arabamiz joie marka travel sistemdi. Ufak zamanlari kışa denk geldiği için travel sistem işimize yaradi simdi de normal olarak kullaniyoruz. Arabamiz cok hafif 5kg o yuzden tercih ettik hem de az yer kaplıyor.
6. Bez olarak prima premium care kullanıyoruz memnunuz. Nedesi ise en başta düşük kilolu doğan kızıma 1 numara bez küçük geldi 0 numara da sadece prima da bulabildik ondan baslayinca oyle devam ettik. Bir ara prima aktif bebek kullandik ama memnun kalmadik. Buradaki bazı arkadaslarda tam tersi aktif bebekten memnunlar. Bebisin totosuna göre değişiyor bu bez işi :)
7. Ilk aylarda baya işine yarayacak bilgiler için 'Mahallenin mutlu bebeği' isimli kitabı öneririm. Baya faydasını gördüm. Onun dışında ek gıdaya kadar çok blog takip etmedim. Şimdi yemek tarifleri vs bakıyorum instagramdan. Onun dışında facebookta sanırım emziren anneler grubu var sanırım başlarda emzirme sıkıntılarında oradan faydalanabilirsin.
Ben kendimce cevap vermeye çalıştım :) sağlıkla kucağına alırsın insallah bebisini :)