2016 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    391
MinikPiranha keci sutunden yogurt yaptim, benimde biraz civik oldu, normalde inek sutuyle yapardim gayet kati olurdu, simdiki fark keci sutu ve daha az miktarda mayalamam, belko keci sutu olmasindandir, arastirayim, seninkiler ne alemde
Burada hala yavrulama mis keçiler hala inek sütünden yoğurt mayaliyorum. Arkadaşların dediği gibi cam kavanoza mayaladim bu sefer. Sulu olmadı bu seferkiler çok şükür :) ama kavanozu yan yatirinca aktı yoğurtla r kalıp gibi de olmadı yani :))

Arastirdigima göre kalıp gibi olmasını istiyorsak sütü bayağı kaynatmamiz lazımmış ben 3-5 dk kaynatıyorum. İçine nişasta katan bile varmis.

Keçi sütünden yapılan yoğurt ineginki gibi olmuyormuş zaten. Minigin yiyor mu peki.

Burada hala yavrulama mis keçiler hala inek sütünden yoğurt mayaliyorum. Arkadaşların dediği gibi cam kavanoza mayaladim bu sefer. Sulu olmadı bu seferkiler çok şükür :) ama kavanozu yan yatirinca aktı yoğurtla r kalıp gibi de olmadı yani :))

Arastirdigima göre kalıp gibi olmasını istiyorsak sütü bayağı kaynatmamiz lazımmış ben 3-5 dk kaynatıyorum. İçine nişasta katan bile varmis.

Keçi sütünden yapılan yoğurt ineginki gibi olmuyormuş zaten. Minigin yiyor mu peki.
Benimkiler nomalde kalip gibi olurdu
Zaten keci sutu kalip gibi olmuyor
Kizim pek sevmedi, biz yeni yani basladik
Ilk 3 gun kuraliyla havuc balkabagi ve pancar verdim pure olarak
Doktorunuz oyle olmaz, once midr ve bagirsaklarinin ek gidaya hazirlanmasi lazum dedi, 15 gun yogurt ver dedi
Yogurda gectik bizde, cok sevmedi, belkide suan ilac kullaniyoruz ondandir, soguk aldi da kizim:KK43:

Yaa biliyorum o adamı bir programda denk gelmiştim kitapları da varmış ama alıp okumadım, inşallah öyle oluyordur:)
Ben guvenli baglanma kitabini okumustum, ilk 2 yil anneyle olmasi gerekiyormus, 2 yildan sonra yavas yavas baba devreye giriyor, kitabin bazi bolumlerini mantikli bulurken bazi yerlerini bulmadim, ama ozetle bebegin anneyle bagini anlatiyor

Sagol canim
Internetten baktim bende, evet civik oluyor
Sulandirmam gerekiyor mu, onu bilmiyordum, neden sulandirmak gerektigini biliyor musun
Içerik olarak oldukça K uvvetliymis bebegi ishal yapmasın diye sulandiriliyor zaten corba yaparken sorun olmuyor biz yogurt olarak değilde corba olarak veriyoruz

Benim kızım şuan tamamen bana bağımlı gibi davranıyor. Aynı odada olmalıyız yemeğini ben yedirmeliyim babasıyla oynarken bile gözü hep bende. Çok mu üzerine düşüyorum acaba diye korkuyorum bazen. Çok hareketli değil acaba diyorum her düştüğünde kaldirdigim her agladiginda kucağıma aldığım için mı böyle oluyor.

2 yıl anneyle beraber olması gerekiyor ya benim yaptığım gibi mı yoksa daha mı profesyonel şekilde. Uçmayı ogrenemeyecek sevda kuşu anası her zaman ona kanat gererse sanki. Sen ne düşünüyorsun bu konuda.

Ben guvenli baglanma kitabini okumustum, ilk 2 yil anneyle olmasi gerekiyormus, 2 yildan sonra yavas yavas baba devreye giriyor, kitabin bazi bolumlerini mantikli bulurken bazi yerlerini bulmadim, ama ozetle bebegin anneyle bagini anlatiyor[/QUOTE

Benimkiler nomalde kalip gibi olurdu
Zaten keci sutu kalip gibi olmuyor
Kizim pek sevmedi, biz yeni yani basladik
Ilk 3 gun kuraliyla havuc balkabagi ve pancar verdim pure olarak
Doktorunuz oyle olmaz, once midr ve bagirsaklarinin ek gidaya hazirlanmasi lazum dedi, 15 gun yogurt ver dedi
Yogurda gectik bizde, cok sevmedi, belkide suan ilac kullaniyoruz ondandir, soguk aldi da kizim:KK43:
Geçmiş olsun kuzuma. Hastalıktan canı bişey yemek istemiyor olabilir yoğurdu da sevmemiş olabilir :) inşallah alışır bol bol yer yoğurdu. İçine elma, muz, pekmez koyarak tatlandirmayi denesene biraz. Elmayla pekmezi aynı seferde bile koyabilirsin ama muzla pekmez pek bı tatlı oluyor onu tavsiye etmem

Benim kızım şuan tamamen bana bağımlı gibi davranıyor. Aynı odada olmalıyız yemeğini ben yedirmeliyim babasıyla oynarken bile gözü hep bende. Çok mu üzerine düşüyorum acaba diye korkuyorum bazen. Çok hareketli değil acaba diyorum her düştüğünde kaldirdigim her agladiginda kucağıma aldığım için mı böyle oluyor.

2 yıl anneyle beraber olması gerekiyor ya benim yaptığım gibi mı yoksa daha mı profesyonel şekilde. Uçmayı ogrenemeyecek sevda kuşu anası her zaman ona kanat gererse sanki. Sen ne düşünüyorsun bu konuda.
Aha bizim kizi tarif etmisin

Cnm bana da hep o konuda eleştiri geliyor. Her agladiginda aliyormusum o yuzden alışmış vs vs. Boşver cnm sen iç güdünü dinle o sana söyler en doğrusunu

Sana ihtiyaci oldugunu hissettiginde yardim et tabikide, ama ona da firsat ver, bazi seyleri onun basarmasi lazim, bende bu konuda ozen gosteriyorum, bazen bilerek onu yanliz birakiyorum, bazen gidyorum gelecem diyorum birkac dakka sonra geliyorum ben geldim diyorum, yeni yeni.donmeye basladi, eli altinda kalinca hemen cikarmiyorum once o cabaliyor, cok zorlaninca mudahale ediyorum, oyincagina uzaniyor almaya calisiyor normalde hemen ben ona uzatirim ama onun almasi icinde firsat vermeye calisiyorum

MinikPiranha MinikPiranha bize alıştılar artık. Bizi tanıyorlar. Yanlarından ayrıldığımızda kaybolduğumuzu düşünüyorlarmış. Tamamen bağımlılar bize. Çok normal biraz uzaklaşınca ağlaması. Tam ayı şuan.
Bizde kırmızı balık ve ali babanın çiftliği ve benim uydurduğum birkaç şarkı :)

Geçmiş olsun kuzuma. Hastalıktan canı bişey yemek istemiyor olabilir yoğurdu da sevmemiş olabilir :) inşallah alışır bol bol yer yoğurdu. İçine elma, muz, pekmez koyarak tatlandirmayi denesene biraz. Elmayla pekmezi aynı seferde bile koyabilirsin ama muzla pekmez pek bı tatlı oluyor onu tavsiye etmem
Aslinda daha yolun basindayiz ya, tatliyi sevsin istemiyorum, yeni yeni damak tadi olusuyor, ben tatliyi cok seviyorum ve disim cok dayaniksiz, bir dise 3 farkli pozisyonda dolgu yapilir mi, kanalim kaplamam bile var ve biliyorumki bunlar hep tatliyi sevmemden, seker kanser hucrelerini bile besliyor, o yuzden sebze ve yogurt yumurta vs. ilerleyeyim diyorum, meyveye 20 gun falan sonra basliyim diyorum, bana benzemesin, tatliyida gizli gizli yemeyi dusunuyorum, esimide uyariyorum bu konuda

MinikPiranha MinikPiranha bize alıştılar artık. Bizi tanıyorlar. Yanlarından ayrıldığımızda kaybolduğumuzu düşünüyorlarmış. Tamamen bağımlılar bize. Çok normal biraz uzaklaşınca ağlaması. Tam ayı şuan.
Bizde kırmızı balık ve ali babanın çiftliği ve benim uydurduğum birkaç şarkı :)
Benim kızım da ali baba şarkısını duyunca başını sallıyor :)

Evdeki sebzeleri mesala kabak havuc pirinc nepatates hazir suyla hasliyorum icine bir miktar nane ve kimyon atıyorum sonra süzgeçten ezerek geçiriyorum iliyinca kızıma vereceğim zaman ne kadar verecek sem içine yogurt ekliyorum bir cay kaşığı zeytin yağ koyuyorum ama o gün hiç meyve vermiyorum yoksa yemiyor bi corba kasesi yiyor benim kiz sebzeleri yediklerinden cok sevmediginden az koyuyorum mesela bizim kiz patatesten nefret ediyor bugun doktorumuz bu tarifin etli veya tavuklusuna basla dedi 8. Aydan once eti veya tavugu corbada sadece suya tadi ve vitamini gecsin dedi

Evdeki sebzeleri mesala kabak havuc pirinc nepatates hazir suyla hasliyorum icine bir miktar nane ve kimyon atıyorum sonra süzgeçten ezerek geçiriyorum iliyinca kızıma vereceğim zaman ne kadar verecek sem içine yogurt ekliyorum bir cay kaşığı zeytin yağ koyuyorum ama o gün hiç meyve vermiyorum yoksa yemiyor bi corba kasesi yiyor benim kiz sebzeleri yediklerinden cok sevmediginden az koyuyorum mesela bizim kiz patatesten nefret ediyor bugun doktorumuz bu tarifin etli veya tavuklusuna basla dedi 8. Aydan once eti veya tavugu corbada sadece suya tadi ve vitamini gecsin dedi
Deniyim, sagol canim

X