2016 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    391
maşllah sevda kuşuna nasıda bakmış kuzum

Çok sevindim canım,çok şükür atlattınız,elif te büyümüştür,bende sizi çok öpüyorum. Yavaş yavaş herşey düzene giriyor. Çok şükür sağlığımız daim olsunda, dediğin gibi ben en iyisi bu hafta diyetisyene gitmeye çalışayım.

Gece emme isine karismadi henuz bizim doktor canm. Aslnda bizim kiz da dalamadigi icn kalkiyor gece daha cok cunku bi donem gece sadece bi kere kalkiyordu demekki acikmiyor ama bu ara cok kalkar oldu. Bazen saat basi bile oluyor abartip. Ben de dise bagliyorum. Liste guzel evet canm birer ikise lr kasikla basladik bugun. Ekmekle pekmez yedik, armut puresi, beb biskuvisinin yarisi :)

Evet emzirirken disler daha sorun olcak ama olsunduuu... napalimm :) benm arkadasimin oglu bir ysina geldi hala geceleri kalkiyo valla nasil olcak bizimkiler bakalimm...

Ne gunler yasadik bu baslikta bile cidden ya simdi dis cikarma zamani bile geldi masallah bebeklerimizin. Allah sagliklikla buyutmemizi nasip etsin insallah.

hemde nasıl yaa geriye bakıca 9 ay hamilelik nası olacaktı aa kilosu normalmi sezeryanmı peşine doğumlarıımz bir baktık 6 7 aylık oldu kuzularda ek gıda yiyip kahkaha atıp dönüyorlar birde gece uykuları bazıalrımızda hala düzenli değil ama dişler ah o dişler inşallah bütün kuzular agrısız ateşsiz cıkaır canım

Bende temmuz annesiyim listeni okudum biraz fazla değil mi canım 3 Öğün artı ara öğünler var ne ara emecek çocuk bu kadar yemeleri imkansız değil mi eğer Öğün olarak verilecekse bilemedim benim oğlum sadece 2 Öğün yiyebiliyo ben şaşırıyorum ne ara yoğurt veriyim meyve veriyim emse mi emmesede ogununu mü yese kafam çok karışık

tugbayhan canımm basılsın. Mehmet Ali çirkini yoruyor mu seni girmiyorsun ne zamandır. Nohutla da maya yapılıyo Luneciğim anlatmıştı. Dığal olsun istiyorsan onu bir denesene
Canim bu aralar iyice fenalasti ataktanmidir nedir zaptedemiyorum. Masallah cok hareketli hiperaktiflik mi var onuda anlamiyorum durmuyor cocuk cosuyor
Sevda kuzusu nasil iyi mi ek gidalarla arasi nasil
Yogurdu ben normal bakkal yogurduyla mayaladim. Yaptikca eksidigi icin dogallasiyormus sorun yok yani. 180.gunumuzu bkliyoruz. Mart 1 de insallah baslayacagim bende tam 6 aylikken. Bizde durumlar bu. Buyudukce sevimlilikleride artiyor dertleride

Anladim canim. Ben doktora hic goturmuyorum hastaneler mikrop yuvasi suan diye asidan asiya saglik ocagina gidiyoruz sukur rabbim dusurmesin. Bi konrtol ettirmem ve ek gidayla ilgili guvenilir doktorsan tavsiye almam lazim. Biraz gozumde buyutuyorum ben cok kucukler cunku :))

İyi akşamlar affınıza sığınarak bir şey sormak istiyorum sizin bebeklerin gazi kokuyor mu acaba ben bir iki haftadır koktuğunu fark ediyorum da kimisi bebeğin gazı kokmaz deyip içime kurt düşürdü usutmus falan diyorlar da öyle olsa kakada sorun olmaz mı o normal fakat her gün yaparken iki uç günde bir yapmaya başladı

Canım kaka süresi uzadıkça koku oluyor normal bir durum. Benim kızım da 3-4 günde bir yapıyor onunda kokuyor

Canm ogun sayisi olarak bana da fazla geldi ama bizim doktor bu tarz. Ama soyle bi sey var zaten ogunlerimizin hic biri henuz tam ogun olmadi, yani benm bebis gunde en az 5-6 emiyor ve gece de devam ediyor gene de ki emsin zaten ben de istiyorm emmesini. Ama 2 ay sonra isime donecegim ek gidaya alismasi da iyi oluyor ve onlr da lazm tabi ki. Ben sadece sebze corbasini iki ogune cikaramadim henuz. Ve ogun aralarini kisa tutuyorum zaten, mesela sabah kahvaltimiz gec kalinca ogunleri birlestirdim ben kahvalti yaparken benimle bi biskuvi kemirdi, ufacik taneli ekmeklerle pekmez yedi, iki uc kasik ihlamur icti ve iki uc kasik meyve puresi verdim. 1 saat gecti uykusu geldi emmek istedi uyudu. Uyandi oyun oynadi falan sonra yogurt yedirdim. Sonra yine emdi. Bikac saat sonra sebze corbasi icirdim oyun falan yine emdi. Aksam yemeginde bizle otururken biskuvi kemirdi uyurken yine emdi :) yani sayi arak fazlaligina bakma ben de kendi bebegimin istahina gore ayarliyorm kendimi.

Oyle canm kucukler ama ben de doktora ne yedirmem gerekirden cok ne yedirmemeliyim diye soruyorm. Sebzelerden patlican meyvelerden turuncgil dedi sadece. Henuz tahillara baklagile baliga baslamadik zaten. 8 ay dolana kadr bu sekilde beslenme dedi. Liste de yazdm bakarsn

Bizim kizinki de gayet kokuyor canm artk ek gida da aliyolar ki koku cok cok normal hic takilma boyle sylere.

Ben de öyle düşündüm ama işte hemen herkes usuttu bu çocuk hasta falan deyince... Herkes doktorluk peşinde

Ek gidaya gecenler corbalari nasil eziyorsunuz blenderdan geçirsem olmaz mi zaten 2 cay kasigi kadar ancak veriyorum. Dun havucu cam rendede rendeleyip pisirdim sonrada ezmeye calistim ezemedim. Puturlu olunca da elif suyunu emip puturluleri diliyle itti :) bir de verdigimiz pure sicakligi nasil olmali baslayanlar bir el atarsa sevinirim :)

Merhaba Kızlar burda arkadaslar bebekler için kitap almışlardı link atabilirmisiniz rica etsem

Slm kizlar nasiliz bebislerle. Biz yine hasta olduk cok kotu oksurugumuz ve hiriltimiz var nerdeyse hic kilo almamisiz yine iki aydir toplasan 300 gr almamistir kusuyor cunku yedigi cikiyor hemn reflusunden dolayi. Ek gidaya gectigimizi soyledim meyve iyi yiyor ama corba iciremedim sevmedi dedim nasil yapiorsun dedi aynen sizlerinde yaptigi gibi yapiyorum zaten oyle anlattim doktora o corbayi kimse yemez dedi git annenden ogren corba yapmayi hatta annen yapsin bak nasil yiyor dedi ama tuzlu salcali yapio annem dedim hic bisey olmaz tuz iyidir sadece sekerden uzak tut dedi hakkaten cocuk annemin yaptigi corbayi deli gibi icti 1 kaseye yakindi bitirdi zaten annem cok kiziyodu internetle cocuk buyutuyosunuz biz size her seyi yedirdik noldunuz sanki diye . iste boyle kizlar doktorla annem ikisi bir oldu oturttu beni bi tarafimin ustune :) sizinle de paylasmak istedim

ben diyetisyenim 8. aya kadar bebeklere peynir önermiyoruz özellikle tuzlu peynir böbrek yükünü arttırmasın diye

tuz böbrek yükünü arttırıyor. ayrıca bebekler bizim gibi tuz tadını seker tadını bilmiyorlarki onu arasınlar zamanla alısacaktır.

Ben blenderdan geciriyorm canm, kati olarak biskuvi ekmek basladik ya puturlu de onlara alisiyor iste. Hafif ilik daha guzel iciyor bizim kiz sicak olmamali tabi zaten de soguk da pek cekici olmuyor :)

Sen doktoru mu degissen acaba canm?? Corba yapmayi bilmedigimizden boyle yapmiyoruz sonucta bebeklerimizin sagligi icin boyle pisiriyoruz. Yani seviyolar diye kasik kasik nutella yedirelim o zman olur mu mesela? Tuz onlar icin su an gerekli bi sey degil ki, gereksiz yere bobreklerini yorar. Tuzun tadini bilmediklerinden de tuzsuz da icebiliyorlar corbayi. Bence alistirma canm her lezzetli sey saglikli degil ki hele de bebeklerimiz icin.
Bunun internetle alakasi yok ki tipla alakasi var. Eskiden kadinlar evde tarlada doguruyormus ayrica sen oyle mi dogurdun biz oyle mi dogurduk butun degiseb dunyada heralde ki beslenme duzenleri de degisecek yani... bi seylerin daha iyisini, daha faydalisini kabul etmek gerekir.

Bunlar da benm fikirlerim canm, insanlar gaz vermeyi sever aha bak tuz koydun nasil yedi diye ama sen bebegin icn sagliklisini yap.

ben diyetisyenim 8. aya kadar bebeklere peynir önermiyoruz özellikle tuzlu peynir böbrek yükünü arttırmasın diye

Bizim doktor 6,5 aylikken peynir basla dedi ama ben de 7. Aya mi otelesem diyordum? Bizim doktor da pek comert yahu. Gerci tuzsuz vericem zaten ama bilemedmm...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…