• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Temmuz Anneleri

Kızlar aranızda son adet tarihi 8 ekim olup kesenin içinde bebeği gören var mı? benim kesem gözüküyor ama bebek hala gözükmedi çok endişeleniyorum :KK43:((

canım benim de bat 8 ekim..daha dr a gitmedim haftaya görünür diye düşünüyorum..telaş etme

Öncelikle hayırlı olsun canım allah tamamına erdirsin... Daha cok minik bebegin ve yerlesmeyw calisiyoe bol bol kazı çalışması yapacak normal bunlar kanama ve asiri agri olmadığı sürece... Bende yasadim bi sure kasik agrisi aklinda soru isarwtleri varsa dr git canim en iyi o bilgilendirir
Son adet tarihinize göre 5 hafta 1 günlük hamilesiniz.
Gebelik haftası ve doğum tarihinin hesaplanmasında esas olan ilk haftalarda yapılan ultrason ölçümüdür. Son adet ve birlikte olunan tarih herzaman kesin bilgi vermeyebilir. Bu sekilde cevap verdi nasil hesaplaniyo bilgi verir misin rica etsem..

Canim ya ben bisey daha sorcam bunu yeni ögrendim saglik merkezndeki doktora kac haftalik oldugunu sordugumda son adet tarihinden hesaplanir veya son birlikte oldgnz tarih ama ikiside dogru olmaya bilir ultrasonda bakildiginda daha dogru bilgi yi alirsinz dedi. Ben hesapladigm zaman 5+1 gunluk cikiyo sizinki de mi oyle son adet tarihinden mi hesaplaniyo her zaman...???
Benim bildiğim de son adet tarihinden hesaplanması bugün benim tam 5. hafta oldu. son adet tarihim 17 ekimdi yani cuma günü. Ultrasonda bakıldığında 1 hafta büyük görünüyordu ama o kadar yanılma makinasına göre oluyor sanırım :110:

Benim bildiğim de son adet tarihinden hesaplanması bugün benim tam 5. hafta oldu. son adet tarihim 17 ekimdi yani cuma günü. Ultrasonda bakıldığında 1 hafta büyük görünüyordu ama o kadar yanılma makinasına göre oluyor sanırım :110:
Carşamba gunune kadar baya bi sorum olacak sanirim doktora sormak icin :) peki kese görundu mu gittinde

Kızlar Merhaba , size bişey sorucam şimdi benm son adet tarihimin başlangıcı 5 ekim . geçen hafta doktora gittim 4 haftalık dedi. keseyi de bebeği de gördük hamdlsun ama anlamadığım adet tarihine göre hesapladığımda 6 hafta bitio ama doktorun demesine göre öyle. gerçi şöyle bir durum var biz ayın 15inden sonra korunmayı bırakmıştık ona göre hesapladığımda doktorun dediği doğru çıkıo ben bişey anlamadım bi aydınlatsanız beni

Son adet tarihinize göre 5 hafta 1 günlük hamilesiniz.
Gebelik haftası ve doğum tarihinin hesaplanmasında esas olan ilk haftalarda yapılan ultrason ölçümüdür. Son adet ve birlikte olunan tarih herzaman kesin bilgi vermeyebilir. Bu sekilde cevap verdi nasil hesaplaniyo bilgi verir misin rica etsem..
Canim genel olarak son adetinin ilk gununden itibaren hesaplaniyo... Misal hamileligini adet olacagin gun ogrendin adetler duzenli ise 4haftalij hamile kabul ediliyor ama gercekte olan yumurtlama ne zaman olduysa ona gore hesaplanmasi oda usg de belli oluyor kimi geç yumurtluyor gec döllenme oluyor ultrasonda 4haftalik cikyor ama son adet.tarihine gore 6haftaluk çıkıyor böyle olması normal... Tum.dr lar sata gore hesap yapiyor mantiken dusununce adetin ilk gunu hamile kalmiyoruz ama gebeluk 40hafta olarak hesaplaninca böyle oluyor .. Oyy coj karisik oldu yaw ins anlatabilmisimdir hee gec döllenme olup hep geriden gelen bebek ileriki haftalarda arayi kapatiyor

benimde son adet 10 ekimdi bu tarihe göre 6 +3 haftalık olması lazım ma iki gün önce doktora gittik ultrasonda 5+2 cıktı ve sadece keseyi gördük bebeşi görmedik 7 haftalık olunca gel kalp atısına bakalım dedi endişelenmeyin yani...rabbim sağlıkla versin inş kucaklarımızza

Ayy demek satin 17 ekimmm :46: masallahhh benimde gecen yil satim 17 ekimdi 20temmuzda dogum yaptim cok şükür darısı sana

Canim genel olarak son adetinin ilk gununden itibaren hesaplaniyo... Misal hamileligini adet olacagin gun ogrendin adetler duzenli ise 4haftalij hamile kabul ediliyor ama gercekte olan yumurtlama ne zaman olduysa ona gore hesaplanmasi oda usg de belli oluyor kimi geç yumurtluyor gec döllenme oluyor ultrasonda 4haftalik cikyor ama son adet.tarihine gore 6haftaluk çıkıyor böyle olması normal... Tum.dr lar sata gore hesap yapiyor mantiken dusununce adetin ilk gunu hamile kalmiyoruz ama gebeluk 40hafta olarak hesaplaninca böyle oluyor .. Oyy coj karisik oldu yaw ins anlatabilmisimdir hee gec döllenme olup hep geriden gelen bebek ileriki haftalarda arayi kapatiyor
Insallah öyledir ya kan degerim 1679 cikmisti 16 ekimde adet gunum du

anladım benm adetim zaten düzensizdi tam 28 günde bi olduğumu bilmem 3 5 gün sonrası olur hep işte bende adet tarihine göre hesaplayıp doktorda öyle deyince kafam karıştı anlayamadım. :KK17: bi de bende mide bulantısı başdönmesi falan yok sizler ne alemdesiniz kimisi daha erken diyor ama bilmiyorum:110:

Canim ya ben bisey daha sorcam bunu yeni ögrendim saglik merkezndeki doktora kac haftalik oldugunu sordugumda son adet tarihinden hesaplanir veya son birlikte oldgnz tarih ama ikiside dogru olmaya bilir ultrasonda bakildiginda daha dogru bilgi yi alirsinz dedi. Ben hesapladigm zaman 5+1 gunluk cikiyo sizinki de mi oyle son adet tarihinden mi hesaplaniyo her zaman...???
Normalde yumurtladığın gün ilişkiye girdiysen odur tarihi biliyorsan ama 40 hafta üzerinden hesaplandığı için son adet tarihine göre hesaplanır.Aslı ise döllenmeden sonra 38 haftadır ama yuvarlak hesap olsun diye hesaplamalarda 40 hafta kullanılıyor yani 5. Haftada kese görünür 7. Haftada kalp atışı derken son adet başlangıç tarihine göre hesaplama yapılıyor

Çoktan farklı değilmişiz ama salma kendini
Yok canım inan kendimi bildim bileli beyaz ekmek yemem,eve hep tam buğday alırız ve ekmeği çok yemem.Hamur işi,tatlı,çikolata gibi şeyler yemiyorum.Ama kilo alıyorum.Sabaha iniyor göbeğim ama akşama kadar yine şişiyor :)
Allah Senin iyiligini versin sen bizi guldurdun ya Rabbimde seni güldürsün Inşallah
Amin canım Rabbim hepimizi güldürsün inşaAllah bu mübarek gün hürmetine.
:KK9:çok güzel fikir nede olsa iştahlar okadar açık ki sen ek biz bile gelip yeriz yani o derece :rolleyes:
Tabii hepimiz için ekerim canım zaten tarla kocamandı :KK48:
teşekkür ederim cnım evet hiç düşme yok düzenli artış var ama hala bir ihtimal deyince endişelendim
Her şey güzel olacak bu mübarek gün hürmetine inşaAllah,Rabbim tüm dualarımızı kabul eylesin.
sende ye canim kiloluyum diye sorun yapma karbonhidratlardan uzak dur kizartma yeme bide ekmegi az ye tam bugday ekmegi ye mesela hem faydali hemde az yiyor insan
Canım evimize tam buğdaydan başka ekmek girmez,hamur işi asla yapmam,makarna pilav çok nadir pişer,şekerim sınırda çıktığı için tatlıda yemem ama şişiyorum :KK48:
Hayırlı cumalara güzel anne adaylarıı ,, Rabbim hayırlı sağlıklı doğumlar nasip etsin inşallahh hepimizee ,, Rabbim kimseyi evladıylaa imtihan etmesinn inşallahh ... sağlıklaa kucağımıza aldığımız günleride görelim inşallahh :) :)
Amin canım cümlemiz inşaAllah,hayırlı cumalar olsun hepimize :)
Günaydın güzel anneler :)
Günaydın canım :)
Günaydın güzel annecikler hayırlı cumalarimiz olsun
Günaydın canım,hayırlı cumalar :)

Canim.ben gecen yilin temmuz annesiyim gizem arkadasimiz bana soru sorduğu için burdayım:):):):) bende bulantı kusma bas donmesi olmadı 3 hafta falan kasik agrisi oldu geçti her hamilelikte belirti olacak diye bisey yok ne olur stres yapnayin
anladım benm adetim zaten düzensizdi tam 28 günde bi olduğumu bilmem 3 5 gün sonrası olur hep işte bende adet tarihine göre hesaplayıp doktorda öyle deyince kafam karıştı anlayamadım. :KK17: bi de bende mide bulantısı başdönmesi falan yok sizler ne alemdesiniz kimisi daha erken diyor ama bilmiyorum:110:

Yok canım inan kendimi bildim bileli beyaz ekmek yemem,eve hep tam buğday alırız ve ekmeği çok yemem.Hamur işi,tatlı,çikolata gibi şeyler yemiyorum.Ama kilo alıyorum.Sabaha iniyor göbeğim ama akşama kadar yine şişiyor :)

o şiş bende de var, hatta geçen akşam fotoğraf çektim anneme yolladım 5 aylık var bence dedi :P sabah karnım düz uyanıyorum, öğleden sonra şişmeye başlıyor, akşam gerçekten 5 aylık hamile tadında inanılmaz şiş ve gergin bir göbekle dolanıyorum. Kot pantolon fln giymiyorum, çünkü akşam düğme ilikli kalamıo :/ İşe elbise haftasonu eşofman... Bu arada başlangıç kilolarımızda yakın baya... Sağlıkla doğsunlar verilir kilo bir şekilde...

aynen canım benim de öyle. ne mide bulantısı ne koku hassasiyeti hiçbişey yok sadece karnım kasıklarım ağrıyo

Back