• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Temmuz Anneleri

Arkadaşlar formdaki yazıları okurken dikkatimi çektiği için özellikle bazı arkadaşların içini rahatlatmak adına yazmak istedim beta hcg değeri 1800'ün üstüne çıkmadığı takdirde kese gözükmüyor eğer kesenizin büyüklüğüde 15 mm'nin üstünde ise embriyo görünüyor ve dış gebelikte çok şiddetli karın ağrıları olduğunu duymuştum eğer kan değerleriniz iki günde bir iki katına çıkıyorsa içinizi ferah tutun ve bekleyin kalp atışı da genellikle 8. haftada duyuluyor Allah hepimize sağlıklı ve hayırlı evlatlar versin, güzel bir hamilelik dönemi geçirmeyi nasip etsin (AMİN)

Selam kizlar. Topik kalabaliklastikca okunacak sayfa sayisida artıyor :)

Heralde temmuz annelerinde sona yaklasiyoruzdur artik. Bundan sonra ağustos anneleri baslar :)

Gerçi benimde ne olacağı belli degil doğum 7 temmuz gorunsede 1 hafta erken doğarsa haziran annesi oluveririm :)

o şiş bende de var, hatta geçen akşam fotoğraf çektim anneme yolladım 5 aylık var bence dedi :p sabah karnım düz uyanıyorum, öğleden sonra şişmeye başlıyor, akşam gerçekten 5 aylık hamile tadında inanılmaz şiş ve gergin bir göbekle dolanıyorum. Kot pantolon fln giymiyorum, çünkü akşam düğme ilikli kalamıo :/ İşe elbise haftasonu eşofman... Bu arada başlangıç kilolarımızda yakın baya... Sağlıkla doğsunlar verilir kilo bir şekilde...
Senin yine 5 aylık gözüküyormuş benim 9 aylık gibi oluyor,doğuracağım diyorum :KK53:Aynen canım hayırlısıyla sağlıklı olsunlarda kiloyu hiç kafama takmıyorum inan.

aynen canım benim de öyle. ne mide bulantısı ne koku hassasiyeti hiçbişey yok sadece karnım kasıklarım ağrıyo

Canım herkeste ayni olavak diye bi sey yok.korkutmakta istemem ama. 4 haftalik.hamileyken benimde bi belirtim yoktu. 6 haftayi tamamladiktan 2 gün sonra bulantı ve koku hassasiyeti başladı. Sabahlari hatta gece uyurken bile midem bulanıyor. Daha erken belirti için biraz daha zaman geçsin o zaman belli olur. Yani 2 ya da 3 haftaya

Heralde temmuz annelerinde sona yaklasiyoruzdur artik. Bundan sonra ağustos anneleri baslar :)

Gerçi benimde ne olacağı belli degil doğum 7 temmuz gorunsede 1 hafta erken doğarsa haziran annesi oluveririm :)
Selam canım.Muhtemelende erken doğacaktır genelde 38-39. haftalarda oluyor ya doğumlar :)Hayırlısı olsun canım sağlıkla doğsunlarda ayı farketmez :KK48:

Normalde yumurtladığın gün ilişkiye girdiysen odur tarihi biliyorsan ama 40 hafta üzerinden hesaplandığı için son adet tarihine göre hesaplanır.Aslı ise döllenmeden sonra 38 haftadır ama yuvarlak hesap olsun diye hesaplamalarda 40 hafta kullanılıyor yani 5. Haftada kese görünür 7. Haftada kalp atışı derken son adet başlangıç tarihine göre hesaplama yapılıyor
Yumurtlama.tarihini.bilmiyorum hic hesaplamamistim onu o zaman son adet tarihine gore hesap yapicaz. Tesekkur ederim kizlar mutlu annisler :-)

Canim.ben gecen yilin temmuz annesiyim gizem arkadasimiz bana soru sorduğu için burdayım:):):):) bende bulantı kusma bas donmesi olmadı 3 hafta falan kasik agrisi oldu geçti her hamilelikte belirti olacak diye bisey yok ne olur stres yapnayin
Bende de bulanti ama siddetli degil ilk defa sabah basim bas dönmesi yasadim

Evet evet yakında başlar ağustos anneleri başlığı :) biz temmuzun başında olanlar olarak haziran anneside olabiliriz tabii, hayırlısıyla o günleri görsek, hiç bu kadar yavaş geçmemişti zaman... Öğreneli 3 hafta oldu ama sanki 3 ay gibi geçti zaman

Tam olarak dollenmenin ne zaman oldugu bilinemediginden gebelik baslangici son adet tarihinizin ilk gunu olarak alinir.Ultrasondaki olcumler degisik cikabilir.Milimetrelik hesaplar yapiliyor simdilik yanlis olcum de olabilir.Bebekler buyumeye basladikca zaten bazi bebekler iri dogacaktir daha buyuk gorunur bazilari daha minik dogar..En genel kural sat tır yani.Bir iki haftalik oynamalar cok da onemli degildir yani.

ben seni çok iyi anlıyorum, aynı durumdayız anlaşılan bende 8+5 de kalbi durduğu için kaybettim ilk bebeğimi... Değil hergün her sabah uyanınca ve her akşam yatmadan bakalım deseler tamam derim, o yüzden kendimi mantıklı davranmaya zorlamak için okudum forumları ve bir sürü makaleyi :eek: Kendini "aşırı" strese sokmadan gicebileceğin kadar geç git bence (ne bileyim 6+2 olur +3 olur +4 olur) hem bebeği hem kalp atışını gör çifte rahatla... Bu arada bende ilk muayeneye 5+5 te gittim, kalp atışı içinde 6+4 te gittim... Şimdi kalp atışını duyalı 6 gün oldu aynı stres devam ediyor... Ya durursa diye, ama işte olumlu düşünmeye çalışıyorum :) hatta sonunda bu gece olumlu rüya görmeyide başardım :p Ultrasonda bebeğimi kocaman olmuş gördüm :p

kesinlikle canımm bende makale forum okuyorum ama okudukça içim daha da çok kararıyor. çalışmıyorum bütün gün evdeyim bol bol okuyup kendimi strese sokuyorum 5+5ken kese görüldü içinde nokta bile yok acaba boş gebelik mi diye düşüne düşüne kendimi yedim bitirdim doktor 10 gün sonra kalp atışı için çağırdı nasıl durucam hiç bilmiyorum. allah gördüğün rüyaları hayra çevirsin canım ben kabustan başka bişey göremiyorum. hani bebeği kalp atışını görsem bile rahatlayamayacağım çünkü her an durma ihtimali var. en azından kesenin içinde bebeği görseydimde rahatlasaydım..

yaklaşık 10mm dedi doktor canım 10mm gözükmesi gerekmez miydi?

10 mm kesenin boyudur, ben ilk gittiğimde bebeğin boyu 1,37 mm ydi sadece, eğer imkanınız varsa büyük özel bir hastaneye gidin belki ultrason cihazı farkıdır. Nerede oturuyorsunuz bilmiyorum ama Halkalıda Acıbadem hastanesi var, SGK ile anlaşmalı ve hastane yeni olduğu için tüm cihazlar son teknoloji yepyeni...

yaklaşık 10mm dedi doktor canım 10mm gözükmesi gerekmez miydi?
ya canım benim boşyere bebeğini de sters yapıyosun bebeğini düşün onun için moralini yüksek tut Allah aşkına bu kadar evham olmaz ki daha yolun başındayız OOO daha neler neler görücez bakalım hazırlıklı ol.Önce kese görünür içinde görünen yolksactır bebek değildir bildiğime göre kalp atışından önce bebek görünmez zaten.Bu arada bebeğin ne kadarlık olduğu SAT a göre hesaplanır çünkü son adet tarihinin ilk günü yumurta atıldığında yeni yumurta oluşur.yani o gün yeni yumurtan oluşmaya başlar ve döllendiğinde atılmaz o yumurta gelişir büyür yani oluşma o gün olduğu için o tarih baz alınır.Bilmem anlatabildim mi kızlar :)Of buraya her günde girmemek mi lazım bilemedim insan bişeyler öğreniyo burdan çok güzel de bazen de olmadık yere evham yapıyoruz galiba .Allah yar ve yardımcımız olsun

Bi arakadasim var oda 5 haftalik hamile kalp atislarini dinlemisler herkezde degisik mi olur bh bazen 6. Haftada dinleniyomus dogrumu kizlar

meraba kızlarr moralim çok bozuk ağlamamak için kendimi zor tutuyorum:cry:şimdi hastaneden kendim ben kalp atışlarını görmek için gittim ama malesef hiç bişe yok kese büyümüş ama doktor bebeği göremedi tabi küçük olabilir yada çok kilom yok ama yağ tabakası varsa ondan görünmeyebilir ve en kötü ihtimalle içinde ölmüş yada boş gebelik olabilir dedi:KK43: pazartesi tekrar gidicem yine karından göremezse vajinal ultrasondan bakıcam dedi ama 2 gün nasıl durucam bilmiyorumm:KK43::KK43::KK43:

Back