• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Temmuz Anneleri

Yarin ilk doktor muayeneme gidicem arkadaslar. Cok endiseliyim ikinci cocugum olmasina ragmen cok korkuyorum bi problem cikmasindan. Allahim insallah hayirlisiyla saglikli olur.

Ben de henüz gitmedim dr a.Haftaya cumartesiye randevu aldım. Gitmişken kalp atışını da duyayım. Ayda 1 gitmeyi düşünüyorum. Kızımda 3 aylıkken cinsiyetini öğrenmiştim. Bir sonraki ultrasonu belki 1.5 ay sonraya isterim. tam 3 aylık olur.Çok uzun vadeli plan yapmış gördüm kendimi.Allah izin verirse tabi.

Yarin ilk doktor muayeneme gidicem arkadaslar. Cok endiseliyim ikinci cocugum olmasina ragmen cok korkuyorum bi problem cikmasindan. Allahim insallah hayirlisiyla saglikli olur.
Kafanızda kurmayın takmayın akışına bırakın bütün Hastalıkların başı stres.
Allah hepimizin yüzünü güldürsün inş

Arkadaslar yarin ilk doktor randevum var. ikinci bebegim olmasina ragmen cok endiseliyim. Bir problem cikacak diye cok korkuyorum. Allahim insallah hayirlisiyla bi sorun cikmaz.

Ben de henüz gitmedim dr a.Haftaya cumartesiye randevu aldım. Gitmişken kalp atışını da duyayım. Ayda 1 gitmeyi düşünüyorum. Kızımda 3 aylıkken cinsiyetini öğrenmiştim. Bir sonraki ultrasonu belki 1.5 ay sonraya isterim. tam 3 aylık olur.Çok uzun vadeli plan yapmış gördüm kendimi.Allah izin verirse tabi.
En mantıklısı ben de 3 aylıkken gidicem tekrar. Çok şükür herşey yolundaysa öyle daha mantıklı. He he o planlar ne uzun vadeli bizdede bi bilsen. Rabbim tamamına erdirir inş :)

Yok canım benim ilk muayenem cumartesi günü inşaAllah.Beta hcg azken öğrendim biraz erken :) Sanırım seninde öyle oldu :KK48:Perşembe test yaptırmıştım 20 çıktı,cumartesi tekrar yapıldı 76 çıktı.Haftaya cumartesi gel dedi doktorum,bakalım 3 gün kaldı heyecanlıyım :KK48:Senin kaç çıktı hcg?Tarihlerimiz yakın sanırım.

Selamlar , bende cumartesi günü doktora gideceğim. İnşallah keseleri görürüz. Güzel sonuçları alırız. Allah yardımcımız olsun.

evt. haklisin

calisma prensibi insanin duyamayyacagi ses dalgalari yani isin degil. calisma prensibine gore zararli degil.zararli diyenler neye gore diyor onu bilemem tabi.
doktorlar cok sık ultrasona aliyorlar bi arkadasim ikiz gebelik yasadi ve tup bebekti gunde uc dort defa girdigi oluyordu.

dedgim gibi mademki zararli neden en riskli donemde vajinal ultrasonla bakiyorlar?

hani neye gore zararli deniliyor onuda bilmiyorum tabi . bunlar sadece benim mantik yurutmelerim.ama calisma prensibini biyorum.ses dalgasi...

Canım benımde kızıma hamileyken tedaviyle olduğu için ve düşük riski olduğu için nerdeyse haftada bir hastanedeydik.ama elhamdulillah bu defa sıkıntım yok gibi duruyor.ultrason için Zararlı deniyor çalışma prensibine baksanız anlaşılır zaten.diğer bir Ayrıntı eğer gebelik riskli değilse Drlar sık ultrason muayenesi yapmıyorlar zaten en azından Ücret kaygısı taşımayanlar

alinti eklemeden yazmisim pardon :)

Merhaba arkadaşlar , ben aranıza yeni katıldım.
bende 5. haftanın içindeyim. Allah inşallah hepimizin bebişlerini sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin. Henüz doktora gitmedim . Doktor Önümüzdeki hafta ortasından sonra anca görebileceğini söyledi. Aranızda 6. haftaya girdiğinizde kesesi görünen var mı ?
Hayirli olsun canim.Onumuzdeki hafta kesen gozukecektir :anneadayı:
iki dusuk hikayem var kizimdan once.kizima hamileligimdede coraspin clexane ve prednol kullandim ama tedbir amacliydi.
Him test yapmamis doktorun ama pihtilasmadan suphelenmis demekki.Galiba suphelerinde hakli cikmis.Benimde iki dusugum var bu 3. hamileligim insaAllah bu hamileliklerimizde sorun olmaz.Hayirlisiyla saglikla evlatlarimizi dunyaya getiririz.
Selamlar , bende cumartesi günü doktora gideceğim. İnşallah keseleri görürüz. Güzel sonuçları alırız. Allah yardımcımız olsun.
Ayni gun gidecegiz insaAllah hayirlisiyla saglikli keselerimizi gorup aksamina burda sevincle paylasiriz :KK68:

gunlerimiz cok yakin merak ettim bulantin falan basladimi
Sadece sabahlari acikinca hafif bulantim oluyor simdilik.Gun icinde acikmaya firsat vermiyorum zaten :) Oglumda da iki aylikken baslamisti bulantilar ciddi anlamda.sende basladi mi bulanti?
Tesekkur ederim allah hepimize hayirli evlat versin.

Sadece sabahlari acikinca hafif bulantim oluyor simdilik.Gun icinde acikmaya firsat vermiyorum zaten :) Oglumda da iki aylikken baslamisti bulantilar ciddi anlamda.sende basladi mi bulanti?
Tesekkur ederim allah hepimize hayirli evlat versin.
yok bendede pek bisey yok sadece dedigin gibi sabah kalktigimda hafif oluyor yiyince geciyor. benimde ilk cocugum kiz. bir bucuk aylikken falan baslamisti ama felaketti doguma kadar surmustu

bende daha dr a gitmeyenlerdenim:rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes: haftaya cuma gideyim hem kese hem kalp atışını görürüz inşallah..arkadaşlar rahat olun duanızı edin gerisi RABBİME kalmış..hem kendinizi hem bebeğinizi strese sokmayın:KK46::KK46: bu arada tabiiii kii dikkat edin yediklerinize içtiklerinize folik asit..mutlu bir hamilelik geçirelim hep beraber:anneadayı::anneadayı:

hiç bir zarara

evt canim yanlis söylemisim ama ses dalgalariyla calisiyor olmasi zararsiz oldugu anlamina gelmez . amerikada gerekli olmadikca hamilelik boyunca sadece 3kez ultrason muayenesi yapiliyor. tabi yine kendin bilirsin
Arkadaşım bununla ilgili bilimsel bir bilgi veri var mı elinde? Anne adayları zaten bu dönemde stresli o sebeple bilginiz olmadan akıl yürütmeyle birşeyler yazmayın lütfen ultrason 40 yıldan fazla bir zamandan beri uygulanıyor ve zararı olduğuna dair klinik bir çalışma yok.

Merhaba arkadaşlar , ben aranıza yeni katıldım.
bende 5. haftanın içindeyim. Allah inşallah hepimizin bebişlerini sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin. Henüz doktora gitmedim . Doktor Önümüzdeki hafta ortasından sonra anca görebileceğini söyledi. Aranızda 6. haftaya girdiğinizde kesesi görünen var mı ?
Merhaba canim hosgeldin ben 4+4 te keseyi gormustum onuzdeki haftaya tekrar cagirdi doktorum. Ama kalp atışını duyarmiyiz bilmiyorum. Allahim saglikla kucagimiza almayi nasip etsin insallah

Back