- 11 Temmuz 2015
- 945
- 6.956
- 88
- Konu Sahibi Hedef65tir
-
- #68.801
6.ay diyorsan aşı için 4 tane olması lazım,2 bacak 1 kol birde ağızmış,neden 2 dediler kiHanımlar merhaba..
Çoktur yazamadım buraya, oğlum 5 aylık oldu tam kendi kalkmaya çalışıyor eğimli yatırdığımda, kendi oturuyor hatta ana kucağında.
Bende oturtuyorum artık yavaş yavaş günde birkaç kez 5 1o dk felan bu ay gitmemize gerek olmadığını söyledi ebemiz.
Bizde gitmedik bir daha ki aya 2 aşısı varmış öyle dedi.
Sizlerde ne var ne yok ek besinlere başlayan oldu mu aranızda?
Her satırda maşallah dedim inan ki :) birkaç misafir durumu falan var onlaru atlatıp sakin bi zamanda netleştirec ğim bende şimdilik var rutinlerim ama ağlamayı huy edindi oğlum onu nasıl çözeriz bilemiyorum3
3aylik basladim arada sütüm azaldı kesiliyodu nerdeyse yanımda yatırdım,birkac gün de yapışık gezdik gak dedi meme guk dedi meme verdim memede uyumasina izin verdim.sütum tekrar çogalınca geri döndüm rutine 4 günde felan iyice toparladı. 4,5 aylıgız şimdi
Gün boyu rutin yapmak lazım benim bebegim daha önce oturdugu yerde içi gecerdim 10 20 dk 1 e kadar bizle oturuyordu bizi uyutuyodu nerdeyse :) gecede kesintisiz uyumuyodu kitapları okudum rahat ettim
Kitaptan internetten cocuk mu yetisir diye basta eşim çevrem cok dalga gecti güldüler.Ama aksam 7.30da yatinca bebek,eşim anladı.misafirlige gelenlerde bebegi bırakıp geliyorum uyudumu simdi diyolar , kendisi uyucak diyorum,küçuk bebek yanlızmı birakilir diyolar
Sonra ben ikramlarimi çayimi vs rahat rahat verince inanamiyolar
Biz anneler olarak yanlı s tutumlar sergiliyoruz sonrada bu cocuk böyle diyoruz
Egitimciyim ama bircok konuda eksigim varmış bebeğim bunları tamamlamama fırsat verdi,okuyorum arastırıyorum kendi bebegime göre uyguluyorum
4 aylık bir bebek 4 saatte bir beslenebilir, emme bitiş baslayis süresini baz alırsak 3,5 saat gb yapıyor.kesintisiz gecd 6 saat kadar uyuyabilir vs.oglum bunları yapamıyodu şimdi yapıyor
Rutini yazayım
Gece kacta uyursa uyusun sabah kalkış 7.00 ,7.30a kadar beslenme gecmeyecek bu saati
Sonra aktivite zamanı bez degistirme , oynama vs.
9 11 arası uyku
11de beslenme
11.30 12.40 aktivite
13 15 uyku
15 15.30 beslenme
17 18 arası en fazla 40 dk olacak bir şekerleme uyku ben 30 dk uyutuyorum
19 19.30 arası beslenme , banyo,uyku rutini ve yatış
Bu süreler 15 dk ileri yada geri olabilir
Ama işi sıkı tutar saati saatine takip ederseniz ekmegini yersiniz :)
Tracy hoggun Bebek Bakım Sorunlarına mucize çözümler
Richard ferberin uyku sorunları ve çözümler i
Ikisiji mutlaka alın okuyun
Hayatınızı cok kolaylastiracak
Maşallah demeyi unutmayınnn :) ♥♥
Hanımlar merhaba..
Çoktur yazamadım buraya, oğlum 5 aylık oldu tam kendi kalkmaya çalışıyor eğimli yatırdığımda, kendi oturuyor hatta ana kucağında.
Bende oturtuyorum artık yavaş yavaş günde birkaç kez 5 1o dk felan bu ay gitmemize gerek olmadığını söyledi ebemiz.
Bizde gitmedik bir daha ki aya 2 aşısı varmış öyle dedi.
Sizlerde ne var ne yok ek besinlere başlayan oldu mu aranızda?
Bilmiyorum ki 2 dedi bize yaa niye öyle dedi o zaman6.ay diyorsan aşı için 4 tane olması lazım,2 bacak 1 kol birde ağızmış,neden 2 dediler ki
Bizimki de öyle arada sırtüstü yatırınca dönüyor ama yüzüstü dönmüyorMaşallah bebeğine
Senin dediklerinin aynısını benim oğlumda yapıyor çok hareketli maşallah ama yuvarlanmıyor kendi başına oturuyor kolundan tutunca adım atmaya bayılıyor ama halen dönmüyor kendini sırt üstüyken yüz üstü çrvirmiyor anlamadım gitti
Karıştırmış olabilir cnmBilmiyorum ki 2 dedi bize yaa niye öyle dedi o zaman
Bende aynı canım bende de aynı sorun var ama ondan olacağını sanmıyorumKızlar hepimizin bebişlerine maşallh:)
Gelişimleri çok iyi gidiyor takip ettiğim kadarıyla.
Benim bir sorum olacak. Oğlum doğduğundan beri sağlık ocağındaki hemşiremizin verdiği monovit d3 kullanıyoruz.
Günde bir sefer 3 damla.
Emerken uyurken cok fazla terliyor ve saçları dökülüyor başka bir hemşireye bu durumu sorduğumuzda d vitamini eksikliğinden kaynaklandığını söyledi. Sizler bebeklerinize kaç damla d vitamini veriyorsunuz? Büyüdükçe damla sayısının çoğalması mı gerekiyordu? Eksik bilgilendirme mi yaptı hemşiremiz?
Bende sabmıyorum ğstelik nette okuduğum kadarıyla demir eksikliğinden kaynaklanıyomuş. 3 damla mı kullanıyosun canım sendeBende aynı canım bende de aynı sorun var ama ondan olacağını sanmıyorum
yok canım benimki henüz dönmüyor.bol bol kucakta geziyo:)Allah bağışlasın canım
Peki senin ki dönüyor mü yuvarlanıyor mu benim kinin dönmeye hiç niyeti yok gibi oturuyor ve benim desteğimle hep ayakta kalmak istiyor
Allah bağışlasın canım
Peki senin ki dönüyor mü yuvarlanıyor mu benim kinin dönmeye hiç niyeti yok gibi oturuyor ve benim desteğimle hep ayakta kalmak istiyor
Yok 4 damla kullanıyorum canım benBende sabmıyorum ğstelik nette okuduğum kadarıyla demir eksikliğinden kaynaklanıyomuş. 3 damla mı kullanıyosun canım sende
canım bebiş 7 kilo ve hala taşıyorum.kesinlikle bele agrı vermıyor.hiç hissetmıyorsun.ben 3 saat bıle taşıdm.oda sıkıntı yaratmadı hoşuna gıdıyor.Kangurudan memnunsunuz gordugum kadariyla ama beliniz agrimiyor mu.ne kadar sure kanguruda tasiyorsunuz.bebis kac kilo . ben de almayi dusunuyorum ama acaba gec mi oldu artik belim agrir mi bilemiyorum
Benim bebeğim de 20 temmuz doğumlu. Gece aynı şekilde gözleri kapalı bağırıyor. Eşim aldığında iyice sinirleniyor. Eskiden geceleri çok güzel uyurdu ben zorla uyandırırdım emzirmek için şimdi hiç düzen kalmadıkızlar merhaba.nasılsınız.ya bir sorum olacaktı.kızım geceleri saat 3 te uyanıp.uyanmak denırse gozlerı kapalı oldugu halde avazı cıktıgı kadar aglıyor.yanıma almadan susturamıyorum.doktora sorduk terkedılme korkusu dıyor.tam uyutuyorum tekrar başlıyor.uyku duzenımız bozuldu.ne yapacagımız sasırdım.anne sutu ıcıyoruz.onerısı olan varmı.yardımcı olurmusunuz.
Bence normal surec.sorun yok.Bende aynı canım bende de aynı sorun var ama ondan olacağını sanmıyorum
Canim merhaba bende. Agustos annesiyim bebegim tam 4 aylik oldu tracy hogg kim west ve harvey karp kitaplarini alip okudum rutin olusturmaya calisiyorum martta onemli bir sinavim var ve uykumuz cok duzensiz bebegim uyusun ki ben de calisabileyim.merak ettigim benim bebegim gunduz 45 dakikadan fazla uyumuyor ilk dogdugunda uykusu cok iyiydi bir anda bisey oldu cok bölük pörçük uyuyor 45 dakika uyuyup uyanıyor sonra ugrasiyirum imkani yok uyumuyor kaldirip odays getiriyirum sonra tekrar uykusu geliyor aksama kadar uyutmakla geciyor gunum gece de belli bir saatten sonra surekli kalkıyor ben yatiriyirum o kalkıyor sen nasil basladin ayrintilariyla yazabilirsen cok iyi olur.ayrica kundakliyorum ve kucagimda hafif sallamak zorunda kaliyorum gunu gunune uymuyor onceden emzik almiyirdu emmeden uyumuyordu hayatta artik oyle bisey oldu ki bu kadar oku arastir ama uygulama sifir3
3aylik basladim arada sütüm azaldı kesiliyodu nerdeyse yanımda yatırdım,birkac gün de yapışık gezdik gak dedi meme guk dedi meme verdim memede uyumasina izin verdim.sütum tekrar çogalınca geri döndüm rutine 4 günde felan iyice toparladı. 4,5 aylıgız şimdi
Gün boyu rutin yapmak lazım benim bebegim daha önce oturdugu yerde içi gecerdim 10 20 dk 1 e kadar bizle oturuyordu bizi uyutuyodu nerdeyse :) gecede kesintisiz uyumuyodu kitapları okudum rahat ettim
Kitaptan internetten cocuk mu yetisir diye basta eşim çevrem cok dalga gecti güldüler.Ama aksam 7.30da yatinca bebek,eşim anladı.misafirlige gelenlerde bebegi bırakıp geliyorum uyudumu simdi diyolar , kendisi uyucak diyorum,küçuk bebek yanlızmı birakilir diyolar
Sonra ben ikramlarimi çayimi vs rahat rahat verince inanamiyolar
Biz anneler olarak yanlı s tutumlar sergiliyoruz sonrada bu cocuk böyle diyoruz
Egitimciyim ama bircok konuda eksigim varmış bebeğim bunları tamamlamama fırsat verdi,okuyorum arastırıyorum kendi bebegime göre uyguluyorum
4 aylık bir bebek 4 saatte bir beslenebilir, emme bitiş baslayis süresini baz alırsak 3,5 saat gb yapıyor.kesintisiz gecd 6 saat kadar uyuyabilir vs.oglum bunları yapamıyodu şimdi yapıyor
Rutini yazayım
Gece kacta uyursa uyusun sabah kalkış 7.00 ,7.30a kadar beslenme gecmeyecek bu saati
Sonra aktivite zamanı bez degistirme , oynama vs.
9 11 arası uyku
11de beslenme
11.30 12.40 aktivite
13 15 uyku
15 15.30 beslenme
17 18 arası en fazla 40 dk olacak bir şekerleme uyku ben 30 dk uyutuyorum
19 19.30 arası beslenme , banyo,uyku rutini ve yatış
Bu süreler 15 dk ileri yada geri olabilir
Ama işi sıkı tutar saati saatine takip ederseniz ekmegini yersiniz :)
Tracy hoggun Bebek Bakım Sorunlarına mucize çözümler
Richard ferberin uyku sorunları ve çözümler i
Ikisiji mutlaka alın okuyun
Hayatınızı cok kolaylastiracak
Maşallah demeyi unutmayınnn :) ♥♥
Kızlar bebeğim 5.5 aylık ve yoğurt yedirmek istiyorum artık yavaş yavaş ama bir soru var kafamda???
Keçi sütü ile mayaladım tutmadı yağ oranından dolayı sanırım üç gün denedim ı ıh olmadı. Pastörize süt ile mayalasam sorun okur mu bebeğine yoğurt verenler nasıl yapıyorsunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?