2015 Temmuz Anneleri

Doğdugundan beri beşiğinde yatırdım hep aynı odada yatıyoruz hala 5 aylık oldu. Gece yatmadan son emzirmeyi yapıp bir uyku rutini oluşturdum emerek uyutmuyorum yani beşiğine koyup döndncesini acıyorum agzına emziği bazen çok huysuz oldugunda ellerini pijamasının içine koyuyorum
Bazen sallıyorum
Ama her zaman ya ben ya eşim uykuya dalana kadar yanında oluyoruz
Baştan böyle alıştırdık geç değil bir rutin yapıp sende başlayabilirsin bu aylarda 7-7:30 da uykuya dalması gerekiyor

Bende işe başlayalı 1 ay oldu saat 7 de uyuyor 11 de bir mememi sağıyorum gece emiyor sabahda bir mememi daha sağıyorum 2 tane 125 cc bırakıyorum öğlen geliyorum tekrardan
Yani süt birikince sağıyorum yoksabenimde az çıkar

Maşallah

Ya şimdi kitabı falan alamam ki vaktinizi almazsa çok kısa uyguladıklarınızı yazabilirmisiniz
Canım uzun sürer gün boyu rutini de var sadece uyku degil benim uyguladigim
Tutumuanne de 2.elleri var uygun fiyat ptt kargonunda kampanyası var kitaplrı 3 tlye gönderiyor aldigin kisiye söylersen öyle yollar
Oyle 2 satırla olacak şey degil , önemli sonuçta.okuyup mantigini anlaman lazım

Haklısın ya sürekli okuyorum zaten internetten uygulamaları falan
Peki ne kadar zamanda oturttun dığumundan beri mi yoksa sonra mı basladın
Ben rutin yapıyorum doğumundqn beri ama uyku sırası gelince ağlamakarı oluyor bazen bazende şıp diye uyuyo yanılıyorum :)

Kızlar tekrardan Merhaba aranızda spiralle korunan varmı spiral taktirmayi düşünüyorum da
ben de taktırmak istiyorum. biz prezervatifle korunuyoruz ama ona da pek güvenemiyorum açıkçası.

benim kızım 4 ay 10 günlükken çıkardı şimdi altta iki dişi var :) ateş olmadı bizde. ama huysuzluk yaptı gece ağlayarak uyanmaları arttı

Anladim canim cok sukur yapmadi ates dun cikardi.
Oo masallah erkenci kiscen senin

kızlar süt sağmaktan falan bahsediyorsunuz. benim hiiç sağılacak kadar sütüm olmuyor gece 6 kez uyanıyo benimkisi sizde durumlar ne? ne yapabilirim ya hiç uykumun aslı olmuyo.gündüz de toplasan 2 saat anca uyuyo.

uyurken prolaktin hormonu daha cok salgilaniyormus, sut uretimi icin uyuman lazim yani:/ ama bebek uyaniyorsa napicaksin ki sende... yani uyuturken emzirmek yerine muhallebi vermeyi oneriyor kimi doktorlar ama, hem buyuduler de artik temmuz kacsiniz bilmiyorum ama.. tok tutuyor uyanmiyor diyor verenler, ben emzirirken uyudugu icin vermedim hic ama dene istersen belki faydasi olur. Birseyler olsun diye illa ki vazgeciyoruz birseylerden ya da degistiriyoruz ama napalim gucumuz yettigince iyi anne olmaya calisicaz.

canım onu bende duydum ama bizim demir damlası nedeniyle kabızlığımız var onu da veremiyorum zaten kabız iyice kötü olacak verirsem mama verdim devam stü ama hiç bi faydası olmadı yine uyandı

Emzik alıyormu her uyandığında aç oldugu için değildir belkide. Benimkide 3 saatte bir kalkıyordu emzik verip salladım şimdi alıştı o kadar sık uyanmıyor

Kızlar bişey sorcam bebeği oturan var mı

Benim bebeğim 22 temmuz doğumlu 5 aylık olmamıza 1 hafta var bebeğim desteksiz oturuyor sadece yorulunca sağa sola savruluyor bu normal dimi oturtmalımıym

Kızlar bişey sorcam bebeği oturan var mı

Benim bebeğim 22 temmuz doğumlu 5 aylık olmamıza 1 hafta var bebeğim desteksiz oturuyor sadece yorulunca sağa sola savruluyor bu normal dimi oturtmalımıym
canım benim 3 temmuz doğumlu kendi başına oturtmuyorum daha. gerçi benimki 1 ay erken doğdu

Canim bnm.kizda 4.ay asisindan snra aglayarak.uyaniyo sık uyanmaya basladi gundz uyumuyoda pek bari ge e uyusa bnmde sutum.dinlnmeyince az oluyo cekmiyo kizim.iyice agliyo.milletin duzene giriyo bnmki bozuluyo

3
3aylik basladim arada sütüm azaldı kesiliyodu nerdeyse yanımda yatırdım,birkac gün de yapışık gezdik gak dedi meme guk dedi meme verdim memede uyumasina izin verdim.sütum tekrar çogalınca geri döndüm rutine 4 günde felan iyice toparladı. 4,5 aylıgız şimdi
Gün boyu rutin yapmak lazım benim bebegim daha önce oturdugu yerde içi gecerdim 10 20 dk 1 e kadar bizle oturuyordu bizi uyutuyodu nerdeyse :) gecede kesintisiz uyumuyodu kitapları okudum rahat ettim
Kitaptan internetten cocuk mu yetisir diye basta eşim çevrem cok dalga gecti güldüler.Ama aksam 7.30da yatinca bebek,eşim anladı.misafirlige gelenlerde bebegi bırakıp geliyorum uyudumu simdi diyolar , kendisi uyucak diyorum,küçuk bebek yanlızmı birakilir diyolar
Sonra ben ikramlarimi çayimi vs rahat rahat verince inanamiyolar
Biz anneler olarak yanlı s tutumlar sergiliyoruz sonrada bu cocuk böyle diyoruz
Egitimciyim ama bircok konuda eksigim varmış bebeğim bunları tamamlamama fırsat verdi,okuyorum arastırıyorum kendi bebegime göre uyguluyorum
4 aylık bir bebek 4 saatte bir beslenebilir, emme bitiş baslayis süresini baz alırsak 3,5 saat gb yapıyor.kesintisiz gecd 6 saat kadar uyuyabilir vs.oglum bunları yapamıyodu şimdi yapıyor
Rutini yazayım
Gece kacta uyursa uyusun sabah kalkış 7.00 ,7.30a kadar beslenme gecmeyecek bu saati
Sonra aktivite zamanı bez degistirme , oynama vs.
9 11 arası uyku
11de beslenme
11.30 12.40 aktivite
13 15 uyku
15 15.30 beslenme
17 18 arası en fazla 40 dk olacak bir şekerleme uyku ben 30 dk uyutuyorum
19 19.30 arası beslenme , banyo,uyku rutini ve yatış
Bu süreler 15 dk ileri yada geri olabilir
Ama işi sıkı tutar saati saatine takip ederseniz ekmegini yersiniz :)

Tracy hoggun Bebek Bakım Sorunlarına mucize çözümler
Richard ferberin uyku sorunları ve çözümler i
Ikisiji mutlaka alın okuyun
Hayatınızı cok kolaylastiracak

Maşallah demeyi unutmayınnn :) ♥♥

Gece bebegi sık uyanan arkadaslarım bebeginiz uykuyu birseyle ilişkilendirmiş olabilir
Sizin kalkıp yanina gitmeniz,meme vermeniz,emzik .düsünce aglayabilr, pış pîşlamak , sallamak , kucagınıza almak
Ve dahası..
Ben bebeğim i hiç sallamadım gelen soruyo sallamadan cocuk uyurmu diye .Bebekler zaten kendi uyuyabilir ama biz fırsat tanımıyoruz ya sallıyoruz ya emziriyoruz vs. Gece ara uyanmalarinda normalde kendi kendiketine dalabilirler ama biz araya bisey koyuyoruz .Bebis uyanıyo ben uyandım sallanmam lazım yada emmem lazım vs. uykuyla bagdastırdıgı sey neyse onu arıyo baslıyo aglamaya.Ben de cok yaptım.Gece beslenen bebekler cok sık uyanırlarmış çünķü vücutları uyku durumuna gecmiyor , sindirim vs devam ediyor e buda onu rahatsız ediyor uyanıyo.yine kısır döngü emiyo yatıyo kalkıyo sabah erkenden ayakta sonuc uykusuz , sütsüz,mutsuz anne oluyo.
Vucut süt yapmaya vakit bulamıyo ki.
Gece uyandıklarinda ne yapıyorsanız onu yapmayın.sadece fiziksel temas olmadan konusun sakinlessin,cok kotuyse 2 dk kucagınıza alin ama sallamadan.
Birkac gun cok ağlıyor sonra alışıyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…