3
Haklısın ya sürekli okuyorum zaten internetten uygulamaları falan
Peki ne kadar zamanda oturttun dığumundan beri mi yoksa sonra mı basladın
Ben rutin yapıyorum doğumundqn beri ama uyku sırası gelince ağlamakarı oluyor bazen bazende şıp diye uyuyo yanılıyorum :)
3aylik basladim arada sütüm azaldı kesiliyodu nerdeyse yanımda yatırdım,birkac gün de yapışık gezdik gak dedi meme guk dedi meme verdim memede uyumasina izin verdim.sütum tekrar çogalınca geri döndüm rutine 4 günde felan iyice toparladı. 4,5 aylıgız şimdi
Gün boyu rutin yapmak lazım benim bebegim daha önce oturdugu yerde içi gecerdim 10 20 dk 1 e kadar bizle oturuyordu bizi uyutuyodu nerdeyse :) gecede kesintisiz uyumuyodu kitapları okudum rahat ettim
Kitaptan internetten cocuk mu yetisir diye basta eşim çevrem cok dalga gecti güldüler.Ama aksam 7.30da yatinca bebek,eşim anladı.misafirlige gelenlerde bebegi bırakıp geliyorum uyudumu simdi diyolar , kendisi uyucak diyorum,küçuk bebek yanlızmı birakilir diyolar
Sonra ben ikramlarimi çayimi vs rahat rahat verince inanamiyolar
Biz anneler olarak yanlı s tutumlar sergiliyoruz sonrada bu cocuk böyle diyoruz
Egitimciyim ama bircok konuda eksigim varmış bebeğim bunları tamamlamama fırsat verdi,okuyorum arastırıyorum kendi bebegime göre uyguluyorum
4 aylık bir bebek 4 saatte bir beslenebilir, emme bitiş baslayis süresini baz alırsak 3,5 saat gb yapıyor.kesintisiz gecd 6 saat kadar uyuyabilir vs.oglum bunları yapamıyodu şimdi yapıyor
Rutini yazayım
Gece kacta uyursa uyusun sabah kalkış 7.00 ,7.30a kadar beslenme gecmeyecek bu saati
Sonra aktivite zamanı bez degistirme , oynama vs.
9 11 arası uyku
11de beslenme
11.30 12.40 aktivite
13 15 uyku
15 15.30 beslenme
17 18 arası en fazla 40 dk olacak bir şekerleme uyku ben 30 dk uyutuyorum
19 19.30 arası beslenme , banyo,uyku rutini ve yatış
Bu süreler 15 dk ileri yada geri olabilir
Ama işi sıkı tutar saati saatine takip ederseniz ekmegini yersiniz :)
Tracy hoggun Bebek Bakım Sorunlarına mucize çözümler
Richard ferberin uyku sorunları ve çözümler i
Ikisiji mutlaka alın okuyun
Hayatınızı cok kolaylastiracak
Maşallah demeyi unutmayınnn :) ♥♥