- 20 Aralık 2014
- 756
- 443
- 103
- Konu Sahibi Hedef65tir
- #68.821
Canim merhaba bende. Agustos annesiyim bebegim tam 4 aylik oldu tracy hogg kim west ve harvey karp kitaplarini alip okudum rutin olusturmaya calisiyorum martta onemli bir sinavim var ve uykumuz cok duzensiz bebegim uyusun ki ben de calisabileyim.merak ettigim benim bebegim gunduz 45 dakikadan fazla uyumuyor ilk dogdugunda uykusu cok iyiydi bir anda bisey oldu cok bölük pörçük uyuyor 45 dakika uyuyup uyanıyor sonra ugrasiyirum imkani yok uyumuyor kaldirip odays getiriyirum sonra tekrar uykusu geliyor aksama kadar uyutmakla geciyor gunum gece de belli bir saatten sonra surekli kalkıyor ben yatiriyirum o kalkıyor sen nasil basladin ayrintilariyla yazabilirsen cok iyi olur.ayrica kundakliyorum ve kucagimda hafif sallamak zorunda kaliyorum gunu gunune uymuyor onceden emzik almiyirdu emmeden uyumuyordu hayatta artik oyle bisey oldu ki bu kadar oku arastir ama uygulama sifir
Canım tracy hogg bir süre bizi götürdü ama şş patt yöntemi yatıd kaldır yöntemi bir sure sonra olmadıgülüyodu artık bu şşşler onun için uyku iliskilendirmesi oldu gece kalkiyodu yanina gidiyodum yatirip kaldirinca yada şşleyince uyuyodu benim uyku yine felc oluyodu Ram uykusuna gecemiyodum.her yöntem her cocuga uymuyormus
Ferber yöntemine gectim bu ara dis agrimiz var gündüz biraz sıkıntıliyiz ama arada bir kez gidiyorum 13 gb yatıp 3 gb kalkiyo.
Kitabi edinebilirsen oku uyku sorunlari ve çözumleri
Bir süre bebegini aglatiyorsun misal 1.gün uyku isaretlerini gördun mutlaka bi ipucu vardir esner , eli kolu kontrolsuz oynar,bagirir vs. o zaman al yatagina koy biraz konus simdi uyuyacaksin sonra seni gelip alıcam felan diye uyandiginda nasil olacaksa uyurkende oyle birakacaksin ki aralarda uyandiginda bisey aramasin(meme,emzik,kucak,piş pış vs.) tekrar uykuya dalmak icin .konustuktan sonra ustunu ortup odadan cıkıyorsun.Kendi bebegine göre aglarsa ...dk odaya girmiyorsun.Kitapta ilk gün icin 1.bekleme 3 dk ,2.bekleme 5 dk gb sureler var .Ama sen ayarlayabilirsin.ben onceleri 1 dk ,3 dk ,5dk yaptım.sonra odaya girip fiziksel temas,pış pış vs yok
Konusacaksin sakinlestireceksin.odada 2 3 dkdan fazla kalmak yok sen çıkarken aglasa da cikacaksin.
Ben bunu uyguladım.3 günde sonucu gördum.Önce bebeginin uykuyu neyle iliskilendirdigini belirle
O yuzden uyaniyodur.Tracynin 4 ayliklar olan rutinini mutlaka uygula.Rutin olmazsa uyku düzeni olmaz.onun metodunu da deneyebilirsin ilk.Ben tracynin rutinini saati saatine uyguladım hala da öyle .Bazen sabah uykusunu kisa uyuyor bazen ogleden sonra .Zaten o da sistem oturduktan sonra bunlar olabilir diyor.
Unutma istikrar çok önemli. En fazla 1 hafta dişini sık sen de bebeginde rahat etsin