2015 Temmuz Anneleri

Canım tracy hogg bir süre bizi götürdü ama şş patt yöntemi yatıd kaldır yöntemi bir sure sonra olmadıgülüyodu artık bu şşşler onun için uyku iliskilendirmesi oldu gece kalkiyodu yanina gidiyodum yatirip kaldirinca yada şşleyince uyuyodu benim uyku yine felc oluyodu Ram uykusuna gecemiyodum.her yöntem her cocuga uymuyormus
Ferber yöntemine gectim bu ara dis agrimiz var gündüz biraz sıkıntıliyiz ama arada bir kez gidiyorum 13 gb yatıp 3 gb kalkiyo.
Kitabi edinebilirsen oku uyku sorunlari ve çözumleri
Bir süre bebegini aglatiyorsun misal 1.gün uyku isaretlerini gördun mutlaka bi ipucu vardir esner , eli kolu kontrolsuz oynar,bagirir vs. o zaman al yatagina koy biraz konus simdi uyuyacaksin sonra seni gelip alıcam felan diye uyandiginda nasil olacaksa uyurkende oyle birakacaksin ki aralarda uyandiginda bisey aramasin(meme,emzik,kucak,piş pış vs.) tekrar uykuya dalmak icin .konustuktan sonra ustunu ortup odadan cıkıyorsun.Kendi bebegine göre aglarsa ...dk odaya girmiyorsun.Kitapta ilk gün icin 1.bekleme 3 dk ,2.bekleme 5 dk gb sureler var .Ama sen ayarlayabilirsin.ben onceleri 1 dk ,3 dk ,5dk yaptım.sonra odaya girip fiziksel temas,pış pış vs yok
Konusacaksin sakinlestireceksin.odada 2 3 dkdan fazla kalmak yok sen çıkarken aglasa da cikacaksin.
Ben bunu uyguladım.3 günde sonucu gördum.Önce bebeginin uykuyu neyle iliskilendirdigini belirle
O yuzden uyaniyodur.Tracynin 4 ayliklar olan rutinini mutlaka uygula.Rutin olmazsa uyku düzeni olmaz.onun metodunu da deneyebilirsin ilk.Ben tracynin rutinini saati saatine uyguladım hala da öyle .Bazen sabah uykusunu kisa uyuyor bazen ogleden sonra .Zaten o da sistem oturduktan sonra bunlar olabilir diyor.
Unutma istikrar çok önemli. En fazla 1 hafta dişini sık sen de bebeginde rahat etsin

Sagol canim cevabin için..aslinda ben istiyorum ki uyuduğu zaman uzun uyusun 45 dakiks sonra uyaninca biliyirum ki halen uykusu var huysuzlaniyor ne yapsan uyumuyor kaldirinca cok degil yarim saat sonra tekrar uykuya gidiyiryz oyle kasiyor ki gozunu.bir de kitaplarda diyir ki bebek cok yorulursa uyumaz diyor ben onu yatagina biraksam o kadar cirpiniyor ki bu defa da yorgunluktan uyumuyor..tercih meselesi ama ferberi uygulayamam gibi geliyor.en azindan rutinimiz olsun dedim o da kisa uyumalari yuzunden olmuyor.ah ah bi kizim var su an 5 yaşında o bundan beterdi hic uyumazdi yapisi boyle deyip kabul etmek mi gerek acaba

Bende fırını ısıtıp koydum küçük kavanoza yapıyorum tutmadı keçi sütüde günlük sütte :) sadece kutu süt tuttu oda yağlı olduğu için :) bakalım denemeye devam teşekkür ederim canım senin yöntemide denicem :)

Çiğ süt alıp kaynattım
Ertesi gün yekrar ılıtıp mayaladım 3.5 saat sonra actım bir gün ağzı acık buzdolabında beklettim taş gibi yoğırt oldu maşallah
Pastorizedende yapanları duydum ama imkanın varsa süyçüden al bence

Maşallah canım
Bende çokokurum severim araştırmayı
Aynen bende uyku vakti 7-7:30 ayarladım sabahda 6:30 da uyanıyır
Gece 11 de dreaming feed veriyorum ve 4 e kadar kesintisiz uyuyor
Bazen saat yedide hiç destek olmadan dönencesiyle uyuyor
Bazen aglıyor sallama istiyor ama hiç sorun değil
Banada hep çok araştırıyorum diye gülen oldu ama şu an çok şükür düzenimiz belli
Çalışan bi anneyim bu düzen olmadan olmazdı
Herkesin bebişine bol uykular

Canim gunluk pastorize sutler saglik acisindan en iyisi benim arastirdigim,okuduguma gore. Bakteriler olsun diye kaynayan sutun protein ve yag yapisi da bozulmaya ugruyor ve bizim sutten elde etmeyi umdugumuz hersey yok olmus oluyor. Ben hem pastorize sutu denedim hem de sek'in yogurda gunluk sut diye sutu var, onunla denedim hem activia ile hem ev yogurduyla mayalamamda da cok guzel kivamda oldu. Ben makinede mayaliyorum o yuzden ilitmiyorum sutu ama sen makinesiz yapicaksan biraz ilitirsin eksi olmucak kadar. 1lt sute 1 yemek kasigiyla mayaladim ben.

Ben pastörize keçi sütü ile mayaladım Can'ım, ama pastörize olanlar biraz cıvık bi yoğurt oluyor. Benim kızım 31 temmuz doğumlu ben 3 gündür vermeye başladım yoğurdu, şükür kızım da sevdi.

Fırında Nasıl yapıyorsun Can'ım?

Bardakta pastorize suttenn yogurt mayalarken bir tencereye sicaga yakin ilik su koyun icine bardaklari dizin kapagi kapatip sofra bezine sarin kesinlikle tutuyor kizimdayken cok yaptim bu sekilde hic tutmadigi olmadi ama tabi disardan alinan açık sutten mayalanana gore daha civik oluyor

Ya resmen uyku probleminin dibine vurduk kac gecedir çıplıklatla uyanıyo bazen uyuyo bazen uyumuyo kundak büyük bi sorun oldu kundaksız uyumuyor kundaktan rahatsız oluyor uyanıyor bugun gündüz hiç kucagımfan ınmedı cok sinir oldum ya durmuyo bide dwvamlı agladı mızır mızır gezdık evdeaksam babasına hep güldü durdu

Ben uyutuncaya kadar kundakliyorum uyuyunca açıyorum uykusu biraz hafiflesr hemen kollarini cikarmaya calisiyor sonra da uyanıyor benimki de babaya gülücükler anneye yok..surekli gore gore bıktı napsin

Arkadaşlar benim 5,5 aylık oğlum idrarda bakteri çıktı moralim çok bozuldu doktor antibiyotik verdi tekrar tahlil yaptık bu sefer başka bakteri çıkmış diğeri geçmiş yine antibiyotik verdi bakalim kullanıyoruz moralim çok bozuldu meğerse m oğlum ondan uyuyami yor sancısı var gibi agliodu Huzursuz du bide idrarini yaparken ikiniyor du yardimci olun arkadaşlar

Merhaba... Ateşi varmı??? İdrar kltürü yapmadanmı antibiyotik verdi?

Çok g çmiş olsun canım bizdede cıkmıstı düzenli kullanın antibiyotik saati cok önemli inşallah geçer

Ben uyutuncaya kadar kundakliyorum uyuyunca açıyorum uykusu biraz hafiflesr hemen kollarini cikarmaya calisiyor sonra da uyanıyor benimki de babaya gülücükler anneye yok..surekli gore gore bıktı napsin
Ay evet bana mızırdanıyo babasına oynuyo onunla yemek yerse yiyo yoksa ağzını kilitliyor resmen

Sağolun idrar tahlil yapıldı ona göre soledi Çevrenizde bebeğine bole olup geçen varmi
Canım benim bebeğimde oldu enfeksiyon oyüzden sordum. Enfeksiyon inatçı olunca doktorumuz bebek küçük böbrek ultrasonuna bakalım dedi. Tam düşündüğü gibi böbreğinde sorun çıktı. Tabi sonrasında birsürü ileri testlerini yaptırdık. Sonuç: böbrek reflüsü insallah senin bebeğinin böyle bi sorunu yoktur ben bilgi vermek için anlattım. Birde bazı bakteriler bazı antibiyotiklere dirençli oluyor, idrar kültürü bu yüZden çok önemli antibiyotiği ona göre veriyorlar. Böbrek reflümüz olduğu için biz bir yasına kadar antibiyotik kullanıcaz mecbur çünkü bizim için idrar yolu enfeksiyonu ekstra kötü bi durum çok geçmiş olsun tekrar....

Kızlar nasılsınız bebişler nasıl Eymen bebiş iyi bakalım, ama ben dişden fena çekiyorum. Çektirmek şart oldu kaç gün emzirmek yasak oluyor bilen var mı??

Arkadaslar oğlum 6 ayını doldurdu bingildak 2×2 yazdi sağlık ocağında iyimi ben yurtdışından izne geldikde burda ole yazmis font 2×2 die ama bişe demedi bilgilendirmedi bilgisi olanlar iyimi bu sonuc

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…