- Konu Sahibi Hedef65tir
-
- #66.061
Ahh canm yaa krem falan kullanyrmsn. Gogus kalkani alsan surtinmeyi engelledgnden cabuk iyilstryrms oyle yazyrlr. Dayan kuzum evladn emmiyrsa sagda ver.kaşıkla. o daha cok canini yakar ama evlat icin deger.Sadece anne sutu veriyorum 12 de gaktim bezini simdi baktim cok az islatmis emdi de gece hic boyle biraey olmazdi goguslerimin yarasindan cocugumun herseyi degisti , elinj emiyo surekli icim parcalaniyor ac doymuyo diye
Canm öncelikle mamayi hangi biberonla veryrsn. Bende mama veryrm ama ilk biberonzm bebedordu ters cevrdgnde kendilgnden akyrdu yani oglan hic zorlanmadn iciyrdu. Ee tabi memeye gelince almyrdu aglyrdu surekli okadr cok ki moraryrdu. Bende sagp vermeye basldm ama oda birsure sonra bitti sut. Biberon cok aktigi icin oglm.bogulck gibi olyrdu.medela calma onermslrdi burda hatta cansu tavsiye etmsti sagolsn. Velhasıl kelam biberonu degstrdm oglm memeyide emmeye basladi. Ama bende sut bitmsti maalesef.Medela anne memesi gibi canm vakumlamadan icemyr anne memesinide birakmyr boylelikleKızlar ne olur bana yardım edin benim kızım iki aylık doğduğunda sütüm neredeyse hiç yoktu doktor mama takviyesi başlattı mamaya başlayınca emmek istemedi ve zaten sütümde çok azdı bende arada sağıp bironla veriyordum ama son bir haftadır sütüm müttiş arttı öyleki taşıyo elbisemden artık pompada yetiştuemiyorum ve kızımı tekrardan tamamen anne süyle beslemek istiyorum ama kızım memeyi tutmamakta kararlı gibi istemiyo ağlıyo ben ne yapcağımı şaşırdım vicdan azabı duyuyorum emziremediğim için allahın işi işte birden arttı sütüm kızımı tekrar emdirmeye nasıl alıştırabilirim lütfen yardım edin
Canm öncelikle mamayi hangi biberonla veryrsn. Bende mama veryrm ama ilk biberonzm bebedordu ters cevrdgnde kendilgnden akyrdu yani oglan hic zorlanmadn iciyrdu. Ee tabi memeye gelince almyrdu aglyrdu surekli okadr cok ki moraryrdu. Bende sagp vermeye basldm ama oda birsure sonra bitti sut. Biberon cok aktigi icin oglm.bogulck gibi olyrdu.medela calma onermslrdi burda hatta cansu tavsiye etmsti sagolsn. Velhasıl kelam biberonu degstrdm oglm memeyide emmeye basladi. Ama bende sut bitmsti maalesef.Medela anne memesi gibi canm vakumlamadan icemyr anne memesinide birakmyr boylelikleAY NE COK YAZDIM :))
Canm bak dr brownda doger biberonalr gibi medelayi istersen netten bir arastr anne memesi gibi vakumlamasi lazm onun farki var yani. Dene bakalm cnm ins. Oylede olsa alir.Ben ilk normal sıradan biberonla veriyordu çok aktığı için kızının boğazında kalıyordu bende buradaki kızlardan tavsiye aldım sağolsunlar onlarda meme ucu gibi akan bir biberon tavsiye ettiler Dr browns onunla veriyorum mama ama yinede emmek istemiyo ve ben gerçekten ćoook üzülüyorum bu duruma farklı farklı şeyler deniyorum uykudayken imdirmeyi ayakta emdirmeyi gözüne tülbent örterek emdirmeyi hepsini denedim olmadı şimdide g9ğüs ucu silikonu deniyecem düşündüm de belki biberon sanıp emer yanı inşallah
Esim samsunda cnm ailesinin yanina gitti dogumdan.bi hfta snra bide semineri orda aliyo bu hft.sonu gelip geri gideckler.kv gelmemisti doguma simdi gelcklermid.valla bnde sezerusndn snra bi ara oyle bisey dedim sanki uyusukluk ve aciyla :)Canm esin nerde ki ? Ya iste paronayak olyr insan cocuk elini kiprdatsa ben basindaym annelik farkli iste anlamaz o öküz kocalar. Bende düşünmyrm suanlk ikinci cocugu. Hatta hastanede sanci cekerken beni birdaha bu dogumhanede gormycksnz die bagrmstm :))
Canm bende catladm okadr olmadi son ayda hatta sin hafta olanlar oldugobek falan yokta beni evde olmak bunalima.sokuyor birde sicakalr uzerine gelde bunalma.
Canm o hepmzde var anne olduk ne guzel bir mucize dimi. Boyle dusun catlagi olmayan anne cok zorr krem falan kullanrsn sonra gecmyck bisey deglki rabbm dermansz dert vermsn tek derdmz catlgmz olsn.
evet canim yeterki tek derdimiz bu olsun saglikla buyutelim kuzucuklarimiziCanm o hepmzde var anne olduk ne guzel bir mucize dimi. Boyle dusun catlagi olmayan anne cok zorr krem falan kullanrsn sonra gecmyck bisey deglki rabbm dermansz dert vermsn tek derdmz catlgmz olsn.
Simdi mi gelck gec kalmadi mi be canm.Esim samsunda cnm ailesinin yanina gitti dogumdan.bi hfta snra bide semineri orda aliyo bu hft.sonu gelip geri gideckler.kv gelmemisti doguma simdi gelcklermid.valla bnde sezerusndn snra bi ara oyle bisey dedim sanki uyusukluk ve aciyla :)
Canm ekim 8 gelsin diorm artk bazen evladmdan yana sıkıntm yok kesinlkle yanls anlaslmsin ölürm ona ben. Benm derdm evde tikilp kalmak calsnca ve ben hafta sonu bile evde duran biri degldm o yuzden bunalima sokyr bu durum beniBende ucretdiz izne ayrıldım ama evde duramiyorum hergun ağlama krizleri geciriyorum resmen bunalıma girdim.herkesin söylediği batiyo.evde durmaya alışkın degili m bu yıl nasıl geçecek bakalim
Ya cnm bende bazen oyle dusunyrm ama elbet ise baslycm ki sonuçta ozamn kotu anne mi olcm ben aksine onun icin calsyrn daha iyi gelecek daha iyi imkan icin aksamalri gorcm.oglen aralari gitcm birde annem bakck gozum arkda kalmayckben de bu sene izine ayrılacağım Allah izin berirse. ama oğlum çok hıysuz bunalıyorum evde bazen 2. dönem başlıyım diyorum sonra da kendime kızıyorum iyi bi anne değilim sanırım diyorum onu evde bırakıp işe gitmeyi düşündüğüm için
Aminn canm ins.evet canim yeterki tek derdimiz bu olsun saglikla buyutelim kuzucuklarimizi
Canm ekim 8 gelsin diorm artk bazen evladmdan yana sıkıntm yok kesinlkle yanls anlaslmsin ölürm ona ben. Benm derdm evde tikilp kalmak calsnca ve ben hafta sonu bile evde duran biri degldm o yuzden bunalima sokyr bu durum beni
herkes de aynı düşünceler varmış. inş en kısa zamanda bu zor dönemleri stlatırız. şu koliğimiz geçsin artık diye dua ediyorum hep. oğlum kendi kendine zaman geçirsin artık mızmızlanmadanAynen canım gündüz ckikmazsam akşam çıkardım ama şimdi evdeyim bunaldim.esimi gonderesim yok ise.ağlıyorum o giderken.evlenirken annemlerden ayrılırken hiç aglamadim şehir degistirdigim halde.icimde sürekli hüzün var.bebegime bakıyorum i anda herşey guzellesiyor
Hadi yaa 23 eylül baya geç oluyo bence.cunku sen benden önce doğum yaptın yanlış hatirlamiyosam. Bizimki çarşamba 2.asisiTamm canm kullaninca haber ederm siparis vercz ins. :) bizim asilara 23 eylule randevu verdiler canm biraz gec olck aslnda ya aklimada taklmyr degil.
Ayy bende prima kullanıyorum bende değiştirsemmi yaaaAynenn cnm bugun esim huggies alms simdi onu bagladm oda cok.yumusak prima ne kotu bezms aslnda simdi daha iyi anladm.
Ahhhh canm bende evdeyim sürekli çok sıkıldım bunalım kizimda hiç durmuyor evde is de yapamıyorum. Tatile gitcektik durmaz rahat edemeyiz diye gitmedik. Tüm yazı evde geçirdik malesef.disari çıkınca da huysuzlaniyor.Kizlarrr yaaa lohusalk bitti ama ben simdi depresyona gryr olablrmym acaba. Kendimi cok sıkılmış hissedyrmm bunaldmm biran öncee işe başlamak istyrmmm oglanla hastane ve anne harici biryere gidemyrmdarlandim cok kötü.
Canm nasıl yapıyorsun bu kadar şeyi yaa.benim kızım hiç durmuyor ev işi bile yapamıyorum. Pazar günleri eşim tutuyorum ancak öyle, yemek zaten pek nadir yapıyorum. Bir kuaföre gittim kaşim için ablam zor tuttu kızımı. O derece yani benimki.disarida çıkmak istemiyorum bu yüzdenE
E giyecek aldın mı? Canım evin yeni ya onun için bişiler yapsan misal ben oturma odamdaki kanepe kırlentlerim için kumaş beğenip yüZ dikrrdim, mutfağın perdesinden sıkılmıştım değiştim böyle minik , değişiklikler yapsan evin için, dışarda akşam yemeği filan, öyle darlandrma kendini, turşu kur, sos yap ben öyle yapıyorm kendi çApımda ama çok işe yaradı,eşyaların yerini değiş .
Gec canim findiklari varmis bn dogum yaomdan iki gun.once gittiler.bnm cuma yatisim yapilckti belliydi bunu bile bile kv.gitti.bide bna samsunda dogum yap findiga gitmm sizden.onmlimi diyodu.erkn gelir ya bebek diyodu 42.hftada geldi bnmkide .bni rezil etti gerkese ailemede mahcuo oldum bide tek.yalandan agliyi sezeryan.olcm.diye.bnm icin sewgisi bitti sadece saygi duyuyorum.kotu davranmiyorum.ama konusmk bile istemiyorum.esime dedim.napim gelmediler diyo.oyle iste cnm.el ike ugrasmk seni anlmasini beklmk zormussSimdi mi gelck gec kalmadi mi be canm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?