- 1 Kasım 2014
- 406
- 508
- 88
- Konu Sahibi Hedef65tir
-
sat ne peki?Kese göründü kalp atışımıda duydum çünkü benim bebiş büyük görünüyo Üzerine adet olmuşum doktorun dediğine göre ama ben Temmuz annesiyim hesabıma göre
Çok duygusallık var bide bulantım çok
bende hiç bir belirti yok çok ilginç ama daha erken diyorlar.
hep uyuma isteği sizde de var mı arkadaşlar ?
canım ben adetim geçtikten 1 hafta sonra gittim doktora 5 haftalıkmış kesemizi gördük ama henüz kalp atışlarını duymadımgeçmiş olsun.terlemeye çalış.dinlen.geçer inşallah tez zamanda.ilk dr kontolüne nezaman gittiniz.kalp atışları nezaman duyuluyor
kızlar bügün 12.30 da kalktım c.tesi pazar hep dışardaydım aslında fazla arabaya binip kendini sallandırma diyorlarçocuğun tutunma dönemleri imiş. ev işide sakın yapma diyorlar netten okuyomda ev işi yüzünden bebeği düşünler bilele varmış. bende vicdan azabı çekmiyeyim diye 12.30 da kalktım zaten kendimi hep yorgun hissediyorum valla yerimden kalkıyom eşimde sakın hiç bişey yapma diyo. eşim haftda 1 gün evi süpürüyo ama düşünün artık erkeğin süpürdüğü ev ne kadar temiz olabilirki
kızlar bakın cennet elmasının faydaları..
İçerisinde pek çok vitamin ve mineral bulunduran hurma, hamileler açısından çok faydalı!
Sodyum, potasyum, kalsiyum, magnezyum, demir, kükürt, fosfor ve klor bakımından oldukça zengindir. Ayrıca içerisinde A, betakaroten,B1,B2 ve B6 vitaminlerini de barındırmaktadır.
Hamilelikaçısından faydalarını değerlendirecek olursak başlıca yararları şunlardır:
1. Hamilelik döneminden üç ay önce başlanması ve tüm hamilelik boyunca alınması gereken folik asit bakımından da hurma oldukça zengin bir meyvedir. Folik asit yeni hücre yapımında ve hücre yenilenmesinde önemli rol oynar.
2. Potasyum vücutta su dengesinin de korunmasını sağlar. Potasyum bakımından oldukça zengin olan hurma bu anlamda da hamilelere çok faydalıdır.
3. İçerisinde demir barındıran hurma hamilelikte kansızlık sorununu açısından da faydalıdır. Hamileler hurma yiyerek de demir ihtiyaçlarının bir kısmını giderebilirler.
4. Hurmada bulunan kalsiyum iskelet yapısının şekillenmesi açısından da fayda sağlar.
5. İçerdiği magnezyumdan dolayı da böbrekler açısından çok önemli bir besin kaynağıdır.
6. A vitamini barındıran hurma özellikle hamilelik döneminde vücut direncinizi arttırmanızı sağlar.
yapacak bir sey yok. ben dün evi süpürdüm de belim öyle çok ağrıdı ki. dedim daha bir şeye elimi sürmem.
bende yarın gidiyorum bakalım kese görülecek mi çok heyecanlıyım 2. gebelik ama ilk bebeğim olacak allah nasip ederse. bende herşeye ağlıyorum hatta tek belirtim bu diyebilirim :)
Düşük tehlikesi var dedi bizimde Doktorumuz. Çift rahmim olduğundan dolayı. Birkaç gündür kahverengi akıntım var. Hemen ilaca başladık bizde. Raporluyum şimdide. Evde yatıyorum öylece. Birde geçen çarşamba kontrolde kalp atışını duymamıştı Doktorumuz. Bugün şükür onu da gördük. Hala inanmıyorum. Rabbime şükürler olsun.
canım iki kasıgın ortasında rahminde kasılma kramp benzeri ağrın varmı bıçak saplanır gibiarkadaşlar dün ilk kontrolümü yaptırdım inanmayacaksınız ama 5+4 de kalp atışını gördük ve duyduk ancak rahim agzına yakın yerleşmiş doktorum ileri vadede gerceklesebilecek seylerden bahsedince biraz keyfimiz kaçtı. riskli gebelik düşebilir kanamalara sebep olabilir cok asırı kanamalarda anne hayatıda tehlikeye girer vs vs cuma bırdaha cagırdı bakalım nolacak ilerde yukarı cıkarsa bunların hicbirirni de yasamayabiliriz ama belli degıl. bu haftada kalp atışını almamıza da cok sasırdım doktorda sasırdı. dua edip allahtan sorunsuz hamilelik istemekten baska sansım yok hepiniz allaha emanet olun sevgiler,
İnş tatlım. Stres yapmamak gerekli ama insan ister istemez geriliyor. Korku halindeyim. Kalp atışını da duyamamıştık. Şükür Rabbime. Sdc yatıyorum şimdi de.inşallah hayırlısı ile kucağınıza alırsınız. bol bol dinlen düşük tehlikeside ortadan kalkar inşallah
ayy inşallah bakalım ama mide yanmam çok fazla benimde doktor hamilelikte artar dedi bakalım inş sorunsuz birşekilde atlatırız hepimizde :)Ay ne güzel hep rahat geçirirsin umarım. Bazılarının bulantısı olmaz normal yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?