2015 Şubat Anneleri

beslenmesi kahvaltida 1 yumurta haslama yada omlet
bi dilim kasar peyniri gun içinde her hangi bi zamanda ( bi dilimi bi br sute esit diyoalr ondan ),bi kase yogurt
meyva ,etli sebze yemegi bu yoksa çorba oluyor
aralarda sut gunde 1 lt ye yakin içiyor ama yukarda yaziklarimi yedikden sonra

bebe biskuvuiis abur cubur kek falan vermiyorum,tadina bule bakmadi bebe biskuvisinin , bal pekmez sekerli seyler hiç yok, sutune nesquik yok, nerdeyse sekerli bisey tuketmiyor gibi ,meyva puresini hazir aliyorum ozellikle sekerisz yazani veriyorum onuda .. buyuklerden otlaniyor arada ama onlarda zaten kiyamaay kiyamaaya ucundan veriyolar ellerindekinden :)))) kek biskuvi neyse , eline tumce verilmiyor yani
çorba olunca da bi dilim ekmek dogruyorum yoksa ekmekde yemez

çokmu sizce, dr kilosu fazla derse ben bunlaru azaltamamkii napacam
Canim sut cok kilo aldiriyomus doktor bana oyle dedi. Duru da cok iciyodu. Kilolu dedi doktor.

dadera dadera sevindim canım emzirme olayının bitmesine üstünden bir yük kalktı :KK66: darısı halletmemiz gereken diğer şeylere inşallah :)

yeb4 yeb4

ama b12 senin de minik mert için de çok önemli annesi dayan az kaldı :))
Canim valla sira geldi tuvalet egitimine. Hayirlisi olsun bakalim. Benim memelerde bugun hassasiyet basladi nedense aciyo. Senin de oldu mu oyle?

benim bi uzmanlığım yok sadece uzmanların araştırıp söylediklerinden biliyorum canım. benim bildiğim tek şey sadece sütün değil her şeyin fazlası zarar. ama tabiiki sen annesisin en doğrusu u sen bilirsin.

kilosu da boyu da iyi bence boşa evham yapıyosun sanki.
Canim biz de gorduk fazla icirmenin zararini maalesef. Ishal ve uzayan yesil kaka. Ne kadar ugrastik. Gece bile uykusunda kaka yapiodu. Cok zordu

Canim sut cok kilo aldiriyomus doktor bana oyle dedi. Duru da cok iciyodu. Kilolu dedi doktor.
kaç kg seninki
olabilir bide yagli veriyorum yariyor olmali
dr fazla derse azaltamaya çalisirim
belki 800 ml flndir gunluk hiç tam hesaplaamadim
12 lt si 13 gun fln suruyor bitmesi

kaç kg seninki
olabilir bide yagli veriyorum yariyor olmali
dr fazla derse azaltamaya çalisirim
belki 800 ml flndir gunluk hiç tam hesaplaamadim
12 lt si 13 gun fln suruyor bitmesi
Canim doktor kilolu dediginde duru 82cm ve 12.200 civariydi. Bana cok kilolu gorunmuyo tombik biraz biraz da gobuslu.

Sutu biraktik gecti canim. O gunden beri devam sutu verdim hep. Ama simdi ufak ufak baslatayim diyorum. Bu aksam suyla karistirip verdim. Insallah bisey olmaz
e ben hep devam sutu veriyorum
o bittiyse normal sut veriyorum idareten
ama verme amacim dokunmasi falan deil daha guzel yarasin diye:))
digerlerinde vermemistim hiç devam sutunu :))
bida boyle olsun

battim sut parasindan valla :)))indirimede koymuyolar yagli sutlerii
inek baglasam kâra geçerim ama apartmandayim :)))

benim dolapta uç çeist sut oluyor, pembe kapakli hakaninki
kirmizi kapakli buyuklerin mavi kapakli da benim ve esiminki :))))))))

bu arada d vit ampul veriyonuzmu kizlar?
bi kere kirip içilen var ya onu ihmal etmeyin senede bir kere verin, dr lar genelde onerirler
burda çok guneslenmedigimiz için ben alti ayda bir veriyorum
Onu her koşulda vermek lazım mı? Bizim doktor bu d vitaminlerin güneş olmadan aktive olmadığını ve işe yaramadığını söylemişti tek başına yeterli değilmiş ne derece doğru bilmem :)

Maş
benim dolapta uç çeist sut oluyor, pembe kapakli hakaninki
kirmizi kapakli buyuklerin mavi kapakli da benim ve esiminki :))))))))
allah walla bizde de hiç süt tüketilmez sadece yoğurt.. ondan dolayı ayaza süt vermek hiç aklıma gelmiyor :) bi de ben süte karşıyım çok araştırdım böbrekleri çok yoruyormuş ve o kutudaki sütler bana pek sağlıklı gelmiyor nedense :)))

Canim valla sira geldi tuvalet egitimine. Hayirlisi olsun bakalim. Benim memelerde bugun hassasiyet basladi nedense aciyo. Senin de oldu mu oyle?
Canım benim göğüslere hiiiiiç bişi olmadı, kademeli bıraktırdım ya ondan sanırım :) sen de ani bıraktırdın yeb gibi ondan öyle sanırım çok normal baktın ki şişiyor veya rahatsız ediyor sağ sütünü

Canım benim göğüslere hiiiiiç bişi olmadı, kademeli bıraktırdım ya ondan sanırım :) sen de ani bıraktırdın yeb gibi ondan öyle sanırım çok normal baktın ki şişiyor veya rahatsız ediyor sağ sütünü

Ayaz da hala meme diyor açsam emecek O derece ama ısrarcı değil öyle arada kafasına esiyor geliyor açmaya çalışıyor falan :)

Onu her koşulda vermek lazım mı? Bizim doktor bu d vitaminlerin güneş olmadan aktive olmadığını ve işe yaramadığını söylemişti tek başına yeterli değilmiş ne derece doğru bilmem :)
kiz o calcium deilmiydi d vit olmadan aktive olmayan
buraadki dr lar agiz birligi etmis gibi illede verulecek diyor
kadir beyde oyle diyor

hatta facebokkda bi adam var arada okuyorum d vit dusukse kanser olursun diyabet olursun diyor neler yaziyor valla gozlerim açik okuyorum ama uygulmaiyorum tabiki her gun d vit içen var millet kafayi yemis :)))

kemal biseydi adamin adiii

sicak memkketde senede bir vermek lazim, almanya fransa gibi yeree 6 ayda bir

Maş

allah walla bizde de hiç süt tüketilmez sadece yoğurt.. ondan dolayı ayaza süt vermek hiç aklıma gelmiyor :) bi de ben süte karşıyım çok araştırdım böbrekleri çok yoruyormuş ve o kutudaki sütler bana pek sağlıklı gelmiyor nedense :)))
insallah oiyle dedilir diyorum ne deyim :)
e yarim kg yoghurt yermi ayaz
gunluk tuketilmlesi gerekn azami miktar 500 ml diyolar ya

insallah oiyle dedilir diyorum ne deyim :)
e yarim kg yoghurt yermi ayaz
gunluk tuketilmlesi gerekn azami miktar 500 ml diyolar ya
bende gelincikgibi gelincikgibi a katılıyorum biliyosun zaten. o miktarı sadece sütten alması deüil peynir ve yoğurttan alması çok daha önemli bence. ha süte tabiki karşı değilim günde bir bardak her çocuk içmeli.

ben burda köyden süt getirtiyorum ama Begüm onu bir türlü sevemedi. onu yoğurt yapıyorum yiyor. sütü de sadece öğlen 200 ml biberonuyla veriyorum kutu sütten, yarısı da su oluyor. bir bardak oluyo zaten. sulandırmazsam kabız oluyor defalarca denedim.

Son düzenleme:
Oyle canim yaa yasasin ozgurluk. O kadar hazirlamisim ki kendimi nerdeyse uzulmedim bile diyebilirim. Duru'ya hassas davranmaya calisiyorum sadece uzulmesin diye. Bayagi dalgaya aldik memeyi ama arada aklina gelip istekli istekli memmee diyisi var insanin ici burkuluyo. Sonra da hatirliyo galiba hemen memme eee diyip guluyo yazik. Esimin anannesi bugun diyo ki cocuga git memeyi em falan. Nasil uzuldum oyle deme diyorum diyo israrla. Duru da yavrum o oyle deyince geldi basini koydu memeye. Hic yapmaz normalde.
yalnız anlayamadım neden ısrarla öyle diyor memeyi bırakmış çocuğa? yazık değil mi? art niyetle yapıyor gibi resmen. ay sinir oldum..

üzülme sen zamanla tamamen unutacak zaten. göğüslerin de ağrıyorsa sağ bi şekilde makinen yoksa elinle sağ canım çok ağrır duramazsın üstüne yatarsan bi de daha fena. benimde öyle olmuştu.

Canim biz de gorduk fazla icirmenin zararini maalesef. Ishal ve uzayan yesil kaka. Ne kadar ugrastik. Gece bile uykusunda kaka yapiodu. Cok zordu
evet hatırlıyorum canım. her çocuk başka şekilde tepki verebilir.bazısına hiç dokunmaz belkide. ama günde bi bardaktan fazla içirmem ben. ve gece yatmadan önce içmemeliymiş asla. akşam yatmaya yakın saatlerde yoğurt verilmesi en sağlıklısıymış.

X