2015 Ocak/Şubat Dondurulmuş Embriyo Transferi Yaptıracaklar

Canım inşallah yaşadığın tüm olumsuzluklar geride kalır ve bu tedavin yavruna kavuşmana vesile olur...
Buradaki bilgilerine göre seni de listeye ekledim 1.sayfaya bakıp eksik bilgilerini de paylaşırsan sevinirim...
Hoşgeldin...

Amin canım,inşallah hepimiz kavuşur buradanda paylaşırız. Ege üniversitesinde olucak 2 embriyo transfer edilecek ve bir aksilik olmazsada 28.01.2015 te transferim olucak.yaşım 35 :)
Hoşbulduk ...

SSGG nerede kaldııııııııııııııııııııın korkutuyorsun beni inş mutluluktan sarhoş olup da unutmuşsundur yazmayı

Özlem Başköy şimdi iki yaşında olan oğlu Umut’u kucağına almak için tam 14 yıl uğraştı. Oğluna, 12 aşılama, 7 tüp bebek, 3 rahim filmi, 2 histereskopi, toplam 48 seans akupunktur, 10 seans nöral terapi ve ozon tedavisi, 1 düşükle sonuçlanan gebelik ve kürtaj, sayısız doktor görüşmeleri, muayeneler ve tahlillerden sonra kavuştu.

İNŞAAT teknikeri Özlem Başköy, tam 14 yıl süren ve oğlunu kucağına aldığında mutlu sona eren mücadele hikayesini şöyle anlatıyor:
“Evlendiğimde ben 22, eşim 27 yaşındaydı. Yaşımız gençti; sorun yaşayacağımız aklımızın ucundan dahi geçmedi. Hiç korunmadık. Birkaç ay geçmesine rağmen hamile kalamayınca, doktora gittik. Yapılan tetkiklere göre eşimde hiçbir sorun yoktu, benimse yumurtlamamda vardı. İlaç kullandım. Kontrolde bakıldı ki, bendeki problem düzelmiş ama bu kez eşimin sperm sayısı düşmüştü. Eşim varikosel ameliyatı oldu. Ama aradan geçen 4-5 yıla rağmen bebek gelmedi. Tavsiye üzerine, bu konularda iyi olduğunu duyduğumuz bir doktora gittik. Tahliller, tetkikler baştan yapıldı. Görünürde sorun saptanmadı ama aşılama denendi. Nihayet dördüncü aşılamada hamileydim. Ultrasonografide iki kese göründü. Ama sekizinci haftada ikizlerimi kaybettim. Çok zor toparladım. Doktorum, ‘Tüp bebeğe gerek kalmaz, aşılamayla, hatta kendiliğinden bile gebe kalabilirsin’ diyordu. Üç kere daha aşılama denedik. Olmayınca tüp bebeğe sıra geldi. SGK’nın karşılayabilmesi için devlet hastanelerinden rapor almam gerekiyordu. Hastanelerse üç kez aşılama denenmeden bu raporu vermiyordu. Daha önce yaptırdığım toplam yedi aşılamayı kabul etmediler. Üç kez de onlar yaptı. Yine sonuç sıfır. Tüp bebek için merkez ararken İzmir’de bir üniversite doktoruna gittim. Yumurtalığı uyaran FSH hormonumun değerine bakarak, ‘Şansınız düşük, gözünüz nasıl kahverengiyse bu da değişmez. Olmaz ama isterseniz tüp bebek deneyelim’ dedi. İyice hırslandım. Yurtdışında olan eşimi arayarak, ‘Yılmayacağım, inat olsun, bebeğim olunca da ona sevdirmeye götüreceğim’ dedim.”

NE VARSA DENEDİM’ “Yoluma devam ettim. İlk olarak İzmir’de ün yapmış bir akupunktur uzmanı buldum ve hemen başladım. Tam 28 seans akupunktur yaptırdım. FSH için ne duyduysam yapmaya başladım. Dhea, selenyum, donquai, l-argine, l-carnitine, hayıt suyu, arı sütü-bal –polen-spirulina karışımı yedim. Bu bitince bal-tarçın-çörekotu karışımı denedim. Adaçayı, civanperçemi çayları içtim. Hazır olduğumu hissettiğimde tavsiye üzerine bir doktora gittim. Altı yumurta toplandı. Elde edilen üç embriyo rahmime transfer edildi. Embriyolarım kaliteliydi ama tutunma (hamilelik) olmadı. Tutunma olmayınca histereskopi yapıldı. Her şey yolundaydı. İkinci denemede de aynı merkez ve doktora gittim. Beş yumurta elde edildi, üç embriyo transferi yapıldı ama sonuç yine hüsran oldu.
Şansımı tavsiye edilen bir başka merkezde denemeye başladım. Tam 14 yumurta toplandı. Sekiz kaliteli embriyom olmuştu. Üçü transfer edildi. Ama maalesef sonuç birkez daha hüsran oldu. Doktorum ‘İçeride neler oluyor, kendim görmek istiyorum’ dedi. O da histereskopi yaptı. Yine bir neden bulunamadı. Birkaç ay sonra donmuş embriyolarla denedik, yine tutmadı. Tüp bebek serüvenine başlayalı henüz bir yıl olmuş, ben dört deneme yapmış, iki histereskopi olmuştum bile. Bu doktorum da doğal bekleme sürecinde iki aşılama yaptı. Sonuç yine yüzümüzü güldürmedi.
Başka bir tüp bebek merkezi buldum ve 5’inci denememi yaptım. Dört yumurta toplandı ve iki embriyom oldu. Kaliteli embriyoya rağmen yine tutunma olmadı. Doktorum, ‘İmkânın varsa denemeyi sürdür’ dedi. Çok yorulmuş, yılmıştım; eşim de artık denemek istemiyordu. Çok ağladım, uykusuz kaldım ama bu isteğimi dizginleyemedim. Artık İzmir’de denemek istemiyordum. Bu arada ne bulursam okuyor, araştırıyordum. Bende başka bir problem vardı. Embriyo kaliteli ama tutunamıyordu. Üniversite hastanesinde genetik bölümünde kendi çabalarımla pıhtılaşma problemim olduğunu buldum.”

OĞLUMUN ADI BELLİYDİ’Altıncı dememem için İstanbul’a geldim ve 10 gün kaldım. Altı yumurta toplandı. Üç embriyo transfer edildi. Pıhtılaşma problemim olduğu için kan sulandırıcı kullandım. Kimyasal gebelikle sonuçlandı ama nihayet ‘sıfırdan büyük’ bir rakam görmüştüm. Yedinci denemeden önce yine akupunktura başladım. Tam 10 seans nöral terapi ve ozon tedavisi de uygulandı. Doktorum Dr. Süleyman Tosun beş yumurta topladı, iki embriyo trasfer etti. Nihayet gebeydim. İlk üç ay ailelerimizde dahil kimseye söylemedik. Her akşam göbekten kan sulandırıcı iğnemi oluyor, ilaçlarıma devam ediyordum. Göbeğim mosmor olmuştu ama sonuca değerdi. Oğlum olacaktı. Adı önceden belliydi, ‘Umut’. 29 haftalıkken suyum gelmeye başladı. Doğumu durdurmaya çalıştılar. 30 haftalık 1 günlükken oğlum dünyaya geldi. Yoğun bakımda kaldığı için tam 47 gün sonra onu kucağıma alabildim. Anne adaylarına nacizane tavsiyem, asla pes etmeyin. Hayat sürprizler, güzelliklerle dolu...”ya

yazıyı ağlayarak okudum canım umarım sanada umut olur bana olduğu gibi,ümidini sakın kaybetme bu günler geçecek ben inanıyorum....

Olmadi kızlar imtihanim daha bitmemiş Rabbim in dediği olur elden bişey gelmiyor. Çok zormuş bunu yaşamak ,eşim de ben de çok kötuyuz. arkadaşlarım sizden yine dua istiyorum bu defa sadece sabır için...
Nasip kismet Allah bi bildigi vardiri keske uzulmeseydin ama eldende bisey gelmiyor hayirlisi

Amin insallah tedavin hayirli olsun insallah bu denemende yavruna kavusursun

Olmadi kızlar imtihanim daha bitmemiş Rabbim in dediği olur elden bişey gelmiyor. Çok zormuş bunu yaşamak ,eşim de ben de çok kötuyuz. arkadaşlarım sizden yine dua istiyorum bu defa sadece sabır için...
Canım keske üzülme diyebilsem ama inan insan unutuyor ve yeni tedaviye baslarken hersey siliniyor inşallah bir sonraki tedavin sana bebeginibgetirir o zaman goreceksinki aci cok cabuk unutuluyor

Insallah bunlar bebegimizin varliginin belirtileridir ben oyle dusunup kendimi rahatlatiyorum benim belim bugun daha az agriyor ve ates basmasi bendede var normalde corap patik giyerim simdi corap bile fazla geliyor

Aynen canım bende öyle düşünüyorum , pozitif düşün diyorlar,tutunmuş arkadaşlar :) :) öyle düşünücekmişim

seni o kadar çok iyi anlıyorum ki bir hafta önce bende negatifimi aldımmm Allahım dan sabır diliyorum yola devam edeceğiz başka çaremiz yokkkk canımmm anca toparlandımmm :-(( ama inanıyorummm olacak moralini bozma başka dondurulmuş embriyon var mı ?

umidinizi yitirmeyin.. rabbim yardimcin olsun.. dua et..

Çok üzüldüm ne desem olmuyor ama iki defadır pozitif sonuç alıp 8 haftalıkken kaybediyorum belki senin için teselli değil ama bundada bir hayır vardır

O PSIKOLOJIYI HEPIMIZ YASADIK KUZUM ,AMA VAKTI SAATI VAR DEMEK KI ,ALLAHIN VARDIR BIR BILDIGI BOYLE DUSUNEREK KENDINI RAHATLAT CANIM ?RABBIMDEN BASKA SIGINACAK KIMSEMIZ YOK HERSEYI ANCAK O BILIO,OLUCAK INSALLAH BUNDA DEGILSE BIRSONRAKINDE ,RABBIM YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN CUMLETEN .....BOL BOL GUC KUVVET VERSIN YARADAN MANEVIYATIMIZA VE MADDIYATIMIZA

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…