2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

  • Kızımız Olacak :)

    OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

    OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

    OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

    OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

    OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

    OY: 1 0,3%

  • Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .
Bende yaptıklarımı ekliyim I imspecial taklitçin var:)

kayısı reçeli, kayısı suyu ve buzluğa attığım kayısılar, belki biliyorsunuzdur bilmeyenler için yazıyım, buzluk poşetlerinizin pipetle havasını alınca vakumlamış gibi oluyor az yer kaplıyor:) vakumlu poşet hesabı:)

reçelle kayısı suyu tarifim cahide jibek in sayfasından:) kayısı suyu hazır gibi oldu:)

 
Canım afiyetle ye ben şeftali suyu kayısı vişne yapıp koyuyorum hazır hic almayız bende buzluğa bamya atmak için hazirliyorum hazırlayınca eklerim paylaşalım fikir olur eline saglik
 
Canım afiyetle ye ben şeftali suyu kayısı vişne yapıp koyuyorum hazır hic almayız bende buzluğa bamya atmak için hazirliyorum hazırlayınca eklerim paylaşalım fikir olur eline saglik
Eline sağlık canım maalesef alıyoruz hazır, bamyanın kilosu kaça:) 10 lira burda
 

Keşke midesini sisirecek kadar içse canım yemiyo ki o kadar :) tarife gurme bebekten de baktım başka sitelerden de baktım hep aynıydı sanırım Pinking Tree da sormuş anlatayım nasıl yaptığımı. Aynı yogurt mayalar gibi mantık sadece buzdolabında fazla bekletiyoruz 12 saat kadar. 1 litre süte 1 kibrit kutusu kadar beyaz peyniri ezip kullandım maya olarak bazı sitelerde bebek için yaptığından tuzsuz olsun diye Light peynir kullandığından bahsetmiş yağı az diye Light tercih etmedim normal beyaz peyniri suya koydum sabahtan akşamüstü mayaladim ben. Yine fırını kullandım ama baktım tutmamis hiç almadım aksamdan bıraktım ısısını kapatıp sabah kalktığımda tutmustu. Buzdolabında çıkarınca da süzgecinden üzerine temiz havlu peçete koyup 2 saat filan beklettim ,çıkan suyunu buzluğa attım çorbalardan kullanıyormuş daha hiç denemedim . Suzme yogurdumsu bişi oldu ilk tadını benzetemedim ama dolapta durunca benzemiş yine
 
Klimayi hic kapatmiyorum ki o acikken dahi ck terliyor insllh sicaktandir bu arada ellerine saglik afiyetle yersiniz...
 
Eline saglik cnm tarif icin Teşekkürler bu arada dr un neden meyve icin 2 cay bardagini aşma dedi merak ettim
 
Eline sağlık canım maalesef alıyoruz hazır, bamyanın kilosu kaça:) 10 lira burda
Canım pazar esim izne ayriliyor köye gideceğiz önceden sevmiyordu evlenince alıştı ben çok severim 7.5 tl marketten almış eylüle doğru daha çok ucuzlar koyarim ama simdi buzluk ta bulunsun ataym ne olur ne olmaz bazen resmen aseriyorum bamyaya:)

Bamyayi bütün şekilde yikiyorum kızlar domates limon tuzu ile kavuruyorum kendi suyu çekilip sararınca soğu tu p buzluga
 
Hamarat hatun seni..
ben bamya pek koymuyorum ama kavurmadan ustune limon sıkıp koyuyor kv de bende denedim olmustu cnm..
afiyet olsun size..
 
Bizde bu ay sikintisiz gecti cnm aşı sureci..
klima 24 saat acik bizim evde, odanin kapisini acik tutuyorum..Ben usur diye uzun kollu giydiriyorum yerine gore ben bile usuyorum cunku bi de eli ayagi buz gibi oluyo yoksa..
 
Kizlar kiyma veren var mi bebisine 7 aylik olduk 6. Ay kontrolunde bile ver demisti dr. Bana.Veriyosaniz nasi veriyosunuz..
bi de kurban bayraminda dondurucuya kemikli et atmistim onu kaynatsam suyunu corbalarina koysam nasi olur. .Kaynattim geçen gun bulanik renk bi suyu var, midem bulandi benim bile..
Yoksa et suyu mu atsam corbalarina koymak için. .
 
Eline saglik cnm tarif icin Teşekkürler bu arada dr un neden meyve icin 2 cay bardagini aşma dedi merak ettim

Sanırım şekerli olduğu için meyveleri fazla vermeyin, diyorlar.

M miss_curious Canım genelde çorbalara sebze yemeklerine ya da Sarımsaklı yoğurda vs koyup rondoyla çekiyorlar. Ablam böyle yapıyordu. Et suyuyla da yemek ya da Çorba yapıyorlar. Biz de başlayacağız yakında...
Bir de telefon kararını karı koca almanız ne güzel, artık her şeyi anlıyor Bıcırıklar:) ben de korumaya çalışıyorum ama etrafta görünce ağzı beş karış BAKIYOR TV'ye telefona
 

Canım yanlış anlamazsın umarım ama tüm yurtdışı tecrübelerimde hep Türkler'den zarar gördük yabancılardan hiç görmedik:)) a Türk varmış diyip tanışırdık önceden şimdi uzak duruyoruz) defalarca dersimizi aldık çünkü. Dikkatli ol ve eşim kızar da en güzel bahane. Aklında olsun... O kadının da dersi neyse allah yardımcısı olsun. Bize de oku:)) üfür:)) belki nefesin kuvvetlidir de teyze anlamıştır :))


Canım klima da yetmiyor bebeği bir kez su dolu küvette havuza sokup oynatıyorum gün içinde bir kez yıkıyorum en son yatarken tekrar suyla duş aldırıyorum ki ferahlasın diye. Her yemek ve alt değiştirmeden sonra hop lavaboya ıslatıuoruz birlikte.. Şu son iki gündür daha da sıcaktı sürekli su ile oynar durumdayız biz. Aşı işe alakası yoktur bence terlemenin.


Keşke o kadar yeseler benimki Çay kasığı ile iki üç kez alıyor her şeyi maksimum. Bilgiler için Sağol. Anne sütü konusunda ne kadar kıstıysam Bebeğin beslenmesi konusunda da o kadar serbest olmak istiyorum yoksa bebekler Hep yeme problemli oluyor malesef..


Ellerine sağlık öok beğendim vakumlu gibi olmuş YouTube dan bakıp deneyeceğim ben de heves ettim :))
Oh maşallah kızlar size hihami I imspecial ve eflal.. Ne yetenekler varmış:)
Ben Buzluğa yalandan birkaç şey atarım o kadar...

Labne makinesi de var mıdır acaba:) bunu denemek istiyorum tutarsa veririm bebişime. Tarif için tşkler kutucuğuna da şifa olur inş..
 
Ay eşim kafasını kazıttı yani kendinkazimis banyodan çıktı supriz sinir oldum hic sevmem kel neyse inş hemen uzar

Benim eşim de sana süprizim var deyip durdu bıyık bırakmış ben de bana ferrari Aldı sanıyordum heheheh :) öp kel kafasından uzatana kadar:)). Yapacak bir şey yok :))
 
Benim eşim de sana süprizim var deyip durdu bıyık bırakmış ben de bana ferrari Aldı sanıyordum heheheh :) öp kel kafasından uzatana kadar:)). Yapacak bir şey yok :))
Yaa sorma bi öperim ki biraz gözüm alissinda bizimkilerin supriz anlayisina da hayranım

M miss_curious Canım ben bi kere köfteye benzer bisey yaptim verdim ama az yedi
 
Merhabalar,bu hafta ek gidaya fecis haftamizdi ve tabi perisan oldum,yogurt mayala sebae puresi yap ,ilk gun hersey yolundaydi gecen ay baslamistim kayisi muz vermeye ama ne olduysq 4 gundur agzinj acmiyor adeta dislerini kitliyor asla meyva yediremiyorum,ter icinde kaliyorum sonra sinirimden kalan herseyi ben yemek zorunda kaliyorum, disleri suan 8 tane olmak uzere 4 u eti kesip cikti digerleri gelmek uzere,o yuzden mi boyle yapiyor bilmiyorum,anne sutunde problem yok allaha sukur,ek gidayi yiyemiyoruz,neden boyle yapiyor fikriniz varmi kizlar.?
 

Benim oglanda asidan sonra cok huysuzlasti
Dogdu dogali boyle sikintili bir hafta gecirmedik cnm
Bas terlemesi bizde dogdugunda beri var cnm

Klima bizdede acik altinda olmamaya calisiyorum birde 26 da calisiyor
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…