- 9 Ağustos 2009
- 5.011
- 2.833
- 40
Cnm genetik faktorler de etken bence kimisi hicbi sey yemez sutu olur, kimisi de çabalar ancak sutu olur benim annemin de pek sutu yokmus o yuzden ben dikkat ediyorum..Kızlar ben bu yeme işine inanmıyorum . Sezeryandan sonra hiçbişey yıyemedim herkes sütün kesilir dedi ama süt geldi . Sonrasında sütün kalitesiz olur dediler ama su an kızım 13 haftalık ve 6.200 gram hiç mama vermedim ama masallah tosun gibi .) ben süt yapıcı hiçbişey yemedim bence bunlara takılmayın bol bol emzirin ve günde en az 1,5 litre su için gerisi hikaye
Merhaba hanımlar telefonumdan kadinlar kulubune giriyorum birkac sayfa okuduktan sonra sayfa karariyor kapatmak zorunda kaliyorum.hoş geldin canım, sana sitemim var
süt miktarını bir arkadaş sordu yazdım yazdığıma bin pişman oldum bir sürü kişi üzüldü ben kalkıpta benim şu kadar sütüm var diye yazmadım, sen sordun sana da yazdım ama sen çok üzüldün, ben senden daha çok üzüldüm seni üzdüğüm için, günlerce merak ettim yazdım bir şey mi oldu diye, keşke bir kere ben iyiyim kızlar ama gelemiycem bir süre yazsaydın, profiline defalarca baktım acaba girdi mi hiç siteye diye, inşallah kötü bir şey olmamıştır diye
kimsenin sütünün miktarı kendi marifeti ya da marifetsizliği değil Allah'ın verdiği kadar herkesin sütü
kimse alınmasın demişsin ama alındım kusura bakma canım
bol bol gezmene iyi olmana sevindim
benim oğlum altı haftalık olduğundan beridir tüm geceyi uyuyarak geçiriyor ama öncesinde saat 3,00 gibi oğlum kalkmadan emziriyordum,, loş ışıkda ve genellikle benim üstümde olduğu pozisyonda, tabii gazını falan da çıkarıyordum ve altını kaka yapmadığı sürece almıyorum,,,Canim 11den sabaha kadar uyuyor demissin ya emzirme isini ne yapiyorsun o arada, ben de rutine baslamak istiyorum ama kafamda ne yapacagimi netlestiremiyorum henuz.
geçiyor, tırnaklarını kesdikden sonra kağıt törpüsü ile törpüle istersen birde,,,Ben daha bebegimin eldivenlerini cikarmamistim burda okuyunca heveslendim eldiven takmadim dun bizim oglan gece yüzünün bicok yerini çizmiştırnaklarını da kesmiştim oysaki ...o çizikler gecer dimi kızlar minik minik cizikler ama kıpkırmızı. ..
aynen canim...malesef istemiyoruz ama yine de süt problemi yaşıyoruz...gercekten nasip kısmet yemek içmek biryere kadar...şükürler olsun süt problemi yaşamadım yani var mı var kontrollrde kilosu iyi maşallah...olmayanlara sut sıkıntısi çekenlere hep dua ediyorum rabbim yavruların rızkini bol versin...ama bu kadar stres yapip da daha cok etkilememek gerekir...Allah in merhamet i vardır süt olmamasında da bir hayir.Cnm genetik faktorler de etken bence kimisi hicbi sey yemez sutu olur, kimisi de çabalar ancak sutu olur benim annemin de pek sutu yokmus o yuzden ben dikkat ediyorum..
anne sütü için beslenme çok önemli,, ama bence ilk önemli olan şey stres ve yorgunluk ve en önemlisi utanmak,,,Bence bu is biraz bunye meselesi ben yediklerimle.desteklemesem hicten yetmicek seninde yemesende oluyormus mesela..ben gunde 2,5 lt su iciyorum 2 fincan humana 1 fincan rezene ve milupa anne cayi iciyorum, bi canak yesil salata yiyorum falan tum gunum bunlari icmenin yemenin derdiyle geciyo cocuktan firsat yaratmaya calisarak aksama kadar pestilim cikiyo ama sutum aksamlari yinede cok azaliyo..
Gecer canım kestikten sonra torpilersen çizilmezBen daha bebegimin eldivenlerini cikarmamistim burda okuyunca heveslendim eldiven takmadim dun bizim oglan gece yüzünün bicok yerini çizmiştırnaklarını da kesmiştim oysaki ...o çizikler gecer dimi kızlar minik minik cizikler ama kıpkırmızı. ..
Cnm bu ustumde uyutuyorum demissinbenim oğlum altı haftalık olduğundan beridir tüm geceyi uyuyarak geçiriyor ama öncesinde saat 3,00 gibi oğlum kalkmadan emziriyordum,, loş ışıkda ve genellikle benim üstümde olduğu pozisyonda, tabii gazını falan da çıkarıyordum ve altını kaka yapmadığı sürece almıyorum,,,
ben 1 aylıkken doktoruna sormuşdum, bütün geceyi uyuyarak geçirebilr mi diye?? istersen sende doktoruna danış,,,
benim doktorum geçirebilir demesine rağmen ben gece 3 de kalktım bir- iki hafta,, 6. hfatada başladım,,,
https://www.google.com.tr/search?q=...a=X&ei=OiYTVcG7Lqr6ygO7roGoDw&ved=0CAYQ_AUoAQ
bu arada ben yanlamasına koyup emziriyordum, zaten uykulu olduğundan, hemen üstümde uyuya kalıyordu,,
Benim annemin de ablamın da sütü yetersizmiş ben anlamadım bu işi valla :/Cnm genetik faktorler de etken bence kimisi hicbi sey yemez sutu olur, kimisi de çabalar ancak sutu olur benim annemin de pek sutu yokmus o yuzden ben dikkat ediyorum..
Canım bu sütün yağlı olup olmamasıda varya nasıl oluyorsa sütümü sagdığımda dupduru bembeyaz su gibi cıkıo bnmBence bu is biraz bunye meselesi ben yediklerimle.desteklemesem hicten yetmicek seninde yemesende oluyormus mesela..ben gunde 2,5 lt su iciyorum 2 fincan humana 1 fincan rezene ve milupa anne cayi iciyorum, bi canak yesil salata yiyorum falan tum gunum bunlari icmenin yemenin derdiyle geciyo cocuktan firsat yaratmaya calisarak aksama kadar pestilim cikiyo ama sutum aksamlari yinede cok azaliyo..
ben gogsumu hafiften sıkınca deliklerin bazısından çok koyu beyaz sut geliyr bazısndanda duru sut geliyr . Koyu beyaz olan besleyici duru olan vucudun su ihtiyacı içinmiş . Bebek emerken ilk once su oranı yuksek olan sut gelir canım . Sutun en besleyici olan kısmı en dibidir yani yaglı olan kısmı . Bebege sutun dibinide emzirmemiz gerekiyr hem besleyicilik hem daha uzun sureli doygunluk hissi için . Ben bugun denedim bebegime sutu sonuna kadar emzirdim . Oyalandı oyalandı emdi kucagımda . Sonra hıçkırdı biraz ve uyudu ama ne uyuma aksam saat 6 da bi uyudu saat 10 da uyandı .sonra emip tekrar uyudu .Canım bu sütün yağlı olup olmamasıda varya nasıl oluyorsa sütümü sagdığımda dupduru bembeyaz su gibi cıkıo bnm
Canım bebeğin kaçta yatıp kaçta kalkıyor?benim oğlum altı haftalık olduğundan beridir tüm geceyi uyuyarak geçiriyor ama öncesinde saat 3,00 gibi oğlum kalkmadan emziriyordum,, loş ışıkda ve genellikle benim üstümde olduğu pozisyonda, tabii gazını falan da çıkarıyordum ve altını kaka yapmadığı sürece almıyorum,,,
ben 1 aylıkken doktoruna sormuşdum, bütün geceyi uyuyarak geçirebilr mi diye?? istersen sende doktoruna danış,,,
benim doktorum geçirebilir demesine rağmen ben gece 3 de kalktım bir- iki hafta,, 6. hfatada başladım,,,
https://www.google.com.tr/search?q=...a=X&ei=OiYTVcG7Lqr6ygO7roGoDw&ved=0CAYQ_AUoAQ
bu arada ben yanlamasına koyup emziriyordum, zaten uykulu olduğundan, hemen üstümde uyuya kalıyordu,,
Canım basta duru gelir. Sağıp buzdolabına koy bir iki saat sonra iki katmana ayrılıyor ve biberonun kenarlarında yağlı bir katman oluşuyorsa sütün yağlı demektir. Süt yağsız olursa cok bile olsa işe yaramaz sütün kalitesiZ olurCanım bu sütün yağlı olup olmamasıda varya nasıl oluyorsa sütümü sagdığımda dupduru bembeyaz su gibi cıkıo bnm
Sağıp hemen veryrm ya bi deneyeyim bklm nasıl olcak benm oğlumda cok terliyor battaniyesini örtüyrm kafasına ucu üçgen sapka gibi oluyo ya kalkıncada sapka gydryrm gün içinde cıkaryrm sonra ama burnu hep tıkalı hergün temzlyrm serumla ama değişen bişi olmuyoCanım basta duru gelir. Sağıp buzdolabına koy bir iki saat sonra iki katmana ayrılıyor ve biberonun kenarlarında yağlı bir katman oluşuyorsa sütün yağlı demektir. Süt yağsız olursa cok bile olsa işe yaramaz sütün kalitesiZ olur
Günaydın inş kolay atlatrsnz stres yapma senn stresin ona gecer oğlum brz ağlamıştı snra agucuk derken güldü unuttu simdiden gecmiş olsun kuzucugaGünaydınlar
iki aylık aşımızi olmaya gidiyoruz...ins cok zorlanmayiz..ruyamlsrima bile girdi cok stres yaptim ben bu asiyi;((
Kızlar ben bu yeme işine inanmıyorum . Sezeryandan sonra hiçbişey yıyemedim herkes sütün kesilir dedi ama süt geldi . Sonrasında sütün kalitesiz olur dediler ama su an kızım 13 haftalık ve 6.200 gram hiç mama vermedim ama masallah tosun gibi .) ben süt yapıcı hiçbişey yemedim bence bunlara takılmayın bol bol emzirin ve günde en az 1,5 litre su için gerisi hikaye
ay canım çok güldüm ya :) erkek bebeklerde de böyle sorunlar var işte :) benim de oğlum olursa belki bende deneyimlerim :) şayet gözüm korktu 2. bebek istemiyorum ama kısmet :)