2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .
Hanımlar lütfen bana yardım edin, ne oldu böyle anlamadim, sanki hamileymisim de bebegin suyu geliyormus gibi birden su geldi, çamaşırım ıslandı, bacaklarımdan aktı resmen, ne oldu birden böyle anlayamadım. Bir bilgisi olan var mi?:KK64:
Idrar kacirmis olabilirmisin canim? Normal dogum mu yaptin? Gecen gun bende oldu doguma bagladim.

canim sorma biturlu gecmedi careyi silikon ucta buldum artik hep oyle emziriyorum cunku ciplak verince hemen geri yara oluyor:KK61:emsin yeterki oyle yada boyle dedim sonunda napim..

allah yardımcın olsun canım bende çok çektim slikon kullandım bir ara bir ara sadece sağdım sonra birdenbire rahatladı yaralar kapandı, geçecek inşallah seninki de:)

Idrar kacirmis olabilirmisin canim? Normal dogum mu yaptin? Gecen gun bende oldu doguma bagladim.
Evet normal doğum yaptım canım, ilk başlarda bende idrar kaciriyordum ama hiç bu şekilde olmamıştı, idrar olduğunu anliyordum, şimdi böyle birden su gibi gelince bende korktum, belki de söylediğin gibi idrardır.

Oh oh maşallah birkaç gün uzak kaldım 578 okunmamış birikmiş... Önce doktor işleri sonra Mevlüd hazırlığı derken bir türlü okuyamadım. Kızımın yüzünde kızarıklıklar vardı, önce her bebekte olabilecek isilik diye önemsemedik ama sonra kuruyup pul pul dökülme görüntüsü olunca önce çocuk doktorumuza gittik. Egzema dedi bir krem verdi. Mamasını Şampuanını değiştirtti, yediklerine dikkat et dedi. Sanki verdiği kremle 2-3 güne geçecek gibi konuştu. Krem bebeklerde maksimum 5 gün kullanılıyormuş. 2 gün kullandık geçeceğine daha da arttı, çok endişelendim hemen deri hastalıkları hastanesinden randevu alıp gittik. Seboraik dedi. O da bir çeşit egzema, ben de araştırdım, bebeklerde görülebiliyormuş. Yalnızca saçlı deride ve yüzde görülüyor tıpkı bizimki gibi. Başka krem verdi şimdi geçti çok şükür ama bu seferde vücudunda nokta nokta görüntü var, başka birşey için yine çocuk doktoruna kontrole gitmiştik. Onu da sordum yediğin birşey dokunuyor mamadan olduğunu sanmıyorum dedi. Yumurta süt ve süt ürünleri domates vs yeme. Tamamen geçince tek tek yemeye başlarsın hangisine alerjisi olduğunu anlarız dedi ama süt ürünlerine karşı perhiz yapmak bana hem zor hem mantıksız geliyor. Zaten süt yetersizliği sorunu yaşarken beslenmenin temel taşını nasıl bırakırız? Bebeğin kalsiyuma da ihtiyacı var. Kahvaltı denen şey zaten peynirden ibaret, onu da yemezsem aç kalırım zaten. Yumurta yemeyeceğim şimdilik. Ama şunu anladım ki bebekle ilgili her sorunda çocuk doktoru yetersiz kalıyor, sorunu nerede ise o konudaki uzman doktora gitmek gerekiyor. Çocuk doktoru bir nevi çocuk dahiliyecisi. Bir de dün biraz sıra bekledik. Dışarıda sıra beklediniz mi dedi, evet dedik. Dışarıdaki çocukların çoğu gripli virüs salgını var muhtemelen size de geçmiştir kusarsa ateşlenirse getir dedi. Çok sinirlendim. Bunun tedbirini hastene almalı herseyden önce. Ben sağlıklı çocuk götürüyorum hasta mı getireceğim? O zaman yenidoğanlara ya öncelik verin ya da kapıdan giren her çocuğa maske dağıtıp taktırın. Beklerken benim de aklıma geldi ama hastane ortamı demekki sorun olmuyor ki bekletiyorlar aynı yerde dedim. Şimdi kötü düşünmüyorum ama yine de inceden endişeleniyorum. Daha 2 aylık hasta edersem bir daha hep öyle gider Allah korusun. Zorda kalmadan doktora gitmem asla artık. Boy kilo kontrolü de aşıdan aşıya sağlık ocağında bakılır tamam.
Aman ne biriktirmişim daha söylenecek çok şey var ama hazır kızım uyumuşken ben de uyumalıyım. Yorgunluk hat safhada. Herkese iyi geceler

Oh oh maşallah birkaç gün uzak kaldım 578 okunmamış birikmiş... Ön. Sek doktor işleri sonra Mevlüd hazırlığı derken bir türlü okuyamadım. Kızımın yüzünde kızarıklıklar vardı, önce her bebekte olabilecek isilik diye önemsemedik ama sonra kuruyup pul pul dökülme görüntüsü olunca önce çocuk doktorumuza gittik. Egzema dedi bir krem verdi. Mamasını Şampuanını değiştirtti, yediklerine dikkat et dedi. Sanki verdiği kremle 2-3 güne geçecek gibi konuştu. Krem bebeklerde maksimum 5 gün kullanılıyormuş. 2 gün kullandık geçeceğine daha da arttı, çok endişelendim hemen deri hastalıkları hastanesinden randevu alıp gittik. Seboraik dedi. O da bir çeşit egzema, ben de araştırdım, bebeklerde görülebiliyormuş. Yalnızca saçlı deride ve yüzde görülüyor tıpkı bizimki gibi. Başka krem verdi şimdi geçti çok şükür ama bu seferde vücudunda nokta nokta görüntü var, başka birşey için yine çocuk doktoruna kontrole gitmiştik. Onu da sordum yediğin birşey dokunuyor mamadan olduğunu sanmıyorum dedi. Yumurta süt ve süt ürünleri domates vs yeme. Tamamen geçince tek tek yemeye başlarsın hangisine alerjisi olduğunu anlarız dedi ama süt ürünlerine karşı perhiz yapmak bana hem zor hem mantıksız geliyor. Zaten süt yetersizliği sorunu yaşarken beslenmenin temel taşını nasıl bırakırız? Bebeğin kalsiyuma da ihtiyacı var. Kahvaltı denen şey zaten peynirden ibaret, onu da yemezsem aç kalırım zaten. Yumurta yemeyeceğim şimdilik. Ama şunu anladım ki bebekle ilgili her sorunda çocuk doktoru yetersiz kalıyor, sorunu nerede ise o konudaki uzman doktora gitmek gerekiyor. Çocuk doktoru bir nevi çocuk dahiliyecisi. Bir de dün biraz sıra bekledik. Dışarıda sıra beklediniz mi dedi, evet dedik. Dışarıdaki çocukların çoğu gripli virüs salgını var muhtemelen size de geçmiştir kusarsa ateşlenirse getir dedi. Çok sinirlendim. Bunun tedbirini hastene almalı herseyden önce. Ben sağlıklı çocuk götürüyorum hasta mı getireceğim? O zaman yenidoğanlara ya öncelik verin ya da kapıdan giren her çocuğa maske dağıtıp taktırın. Beklerken benim de aklıma geldi ama hastane ortamı demekki sorun olmuyor ki bekletiyorlar aynı yerde dedim. Şimdi kötü düşünmüyorum ama yine de inceden endişeleniyorum. Daha 2 aylık hasta edersem bir daha hep öyle gider Allah korusun. Zorda kalmadan doktora gitmem asla artık. Boy kilo kontrolü de aşıdan aşıya sağlık ocağında bakılır tamam.
Aman ne biriktirmişim daha söylenecek çok şey var ama hazır kızım uyumuşken ben de uyumalıyım. Yorgunluk hat safhada. Herkese iyi geceler
Canim cok kizdim saglikli olam bebekleride hasta edecekler, ben doktora gittigimde hasta cocuklar varsa ve doluysa sekreter beni bos olan bi muayene odasinda beklettiriyor, icimden tesekkur ediyorum tabi

Oh oh maşallah birkaç gün uzak kaldım 578 okunmamış birikmiş... Önce doktor işleri sonra Mevlüd hazırlığı derken bir türlü okuyamadım. Kızımın yüzünde kızarıklıklar vardı, önce her bebekte olabilecek isilik diye önemsemedik ama sonra kuruyup pul pul dökülme görüntüsü olunca önce çocuk doktorumuza gittik. Egzema dedi bir krem verdi. Mamasını Şampuanını değiştirtti, yediklerine dikkat et dedi. Sanki verdiği kremle 2-3 güne geçecek gibi konuştu. Krem bebeklerde maksimum 5 gün kullanılıyormuş. 2 gün kullandık geçeceğine daha da arttı, çok endişelendim hemen deri hastalıkları hastanesinden randevu alıp gittik. Seboraik dedi. O da bir çeşit egzema, ben de araştırdım, bebeklerde görülebiliyormuş. Yalnızca saçlı deride ve yüzde görülüyor tıpkı bizimki gibi. Başka krem verdi şimdi geçti çok şükür ama bu seferde vücudunda nokta nokta görüntü var, başka birşey için yine çocuk doktoruna kontrole gitmiştik. Onu da sordum yediğin birşey dokunuyor mamadan olduğunu sanmıyorum dedi. Yumurta süt ve süt ürünleri domates vs yeme. Tamamen geçince tek tek yemeye başlarsın hangisine alerjisi olduğunu anlarız dedi ama süt ürünlerine karşı perhiz yapmak bana hem zor hem mantıksız geliyor. Zaten süt yetersizliği sorunu yaşarken beslenmenin temel taşını nasıl bırakırız? Bebeğin kalsiyuma da ihtiyacı var. Kahvaltı denen şey zaten peynirden ibaret, onu da yemezsem aç kalırım zaten. Yumurta yemeyeceğim şimdilik. Ama şunu anladım ki bebekle ilgili her sorunda çocuk doktoru yetersiz kalıyor, sorunu nerede ise o konudaki uzman doktora gitmek gerekiyor. Çocuk doktoru bir nevi çocuk dahiliyecisi. Bir de dün biraz sıra bekledik. Dışarıda sıra beklediniz mi dedi, evet dedik. Dışarıdaki çocukların çoğu gripli virüs salgını var muhtemelen size de geçmiştir kusarsa ateşlenirse getir dedi. Çok sinirlendim. Bunun tedbirini hastene almalı herseyden önce. Ben sağlıklı çocuk götürüyorum hasta mı getireceğim? O zaman yenidoğanlara ya öncelik verin ya da kapıdan giren her çocuğa maske dağıtıp taktırın. Beklerken benim de aklıma geldi ama hastane ortamı demekki sorun olmuyor ki bekletiyorlar aynı yerde dedim. Şimdi kötü düşünmüyorum ama yine de inceden endişeleniyorum. Daha 2 aylık hasta edersem bir daha hep öyle gider Allah korusun. Zorda kalmadan doktora gitmem asla artık. Boy kilo kontrolü de aşıdan aşıya sağlık ocağında bakılır tamam.
Geçmiş olsun canım.Ne saçmalık ama üstelik doktorda söylüyor birde hasta olursa diye..Ben yurtdışındayım canım burda çocuk doktorlarında 2 tane bekleme odası olur, biri bebekler için digeri daha büyük çocuklar için sonuçta bebeklerin vücudu daha dirençsiz ve hassas keşke heryerde böyle bir uygulama olsa.

Kızlar bugün hava biraz güneşliydi sabah eşimi zar zor ikna ettim de parka doğru yürüyüşe çıktık hemde hediye gelen pusetin deneme sürüşünü yapacaktım iyi geldi güneş yüzüme vurunca sanki uzaylıymışım hissettim güneş yüzüme dokunmayalı yıllaaar olmuş gibi:KK53:
puseti denedim normalde bir sorunu yok ama kızlar sürüşünde zorlandım sürerken tutuş yeri kısa gibi ve yürürken ayağım arka tekerleklerine çarpıp durdu sinir oldum başka almayı düşündük eşimle ama hediye geldiği için ayıp olmasın diye bi süre kullanmayı düşünüyoruz demem o ki kızlar bize de tecrübe oldu ilk sürüşte nasıl olduysa..:KK48:
sürüşü kolay olacak bir araba alın derim arka tekerlekleri ayağınıza çarpmayanından:KK70::KK70::KK70:

Kanguru meselesi hakkında bilgiler için teşekkürler dikkate alıcam
kızlaaaar... Sizler bebişlerinizi nasıl seviyorsunuz ben biraz çılgınca bağıra bağıra seviyorum mesela tontişim aşkıııım o poponu yeriiiiim diye bağırıyorum evde inşallah komşular duymuyordur bizim tontonda bakıp bakıp gülüyor bu deli annem mi diye:KK70::KK70::KK70:

Selam..
Benim de 2 aylık kızım var.. Idrar yolu enfeksiyonu geçiriyor... Aynısını yaşayan var mı acaba"? Doktor ne ilaç verdi
Cnm bebeğimde geçiriyor kaç doktora götürdüm hiçbiri ilaç yazmadı yarın yine gidiyorum Marmara ya orda profesörler bilirler artık bi zahmet sonuçlar hemen çıkarsa yazarım

Kızlar bide çook önemli son bişey daha sizler bebişlerinizi dışarda nasıl giydiriyorsunuz ben bu konuda nasıl yapacağımı bilmiyorum üşür diye çok korkuyorum battaniyeye sarıp sarmalıyorum abartıyorum gibi geldi :KK43: astronot kıyafeti giydirip çıkarmak istiyorum ama astronot 0 3 ay için bulamadım çokta gezip bakamadım açıkçası bir tane aldım ama 9 aylık ve 1 yaşındakilere oluyor bana bu yönde yardımcı olun ne olur ben çok abartıyorum galiba :KK43:

İyi geceler kızlar bebeklerinizi oto taşıma koltuklarınızı kullanıyormusunuz bebekleriniz tahminen kaç aya kadr sıgar içine . Almayı duşunuyorumda annelutfen sitesinde sipariş vercem burdaki yorumları bekliyorum kullanışlımı ?

Kızlar bide çook önemli son bişey daha sizler bebişlerinizi dışarda nasıl giydiriyorsunuz ben bu konuda nasıl yapacağımı bilmiyorum üşür diye çok korkuyorum battaniyeye sarıp sarmalıyorum abartıyorum gibi geldi :KK43: astronot kıyafeti giydirip çıkarmak istiyorum ama astronot 0 3 ay için bulamadım çokta gezip bakamadım açıkçası bir tane aldım ama 9 aylık ve 1 yaşındakilere oluyor bana bu yönde yardımcı olun ne olur ben çok abartıyorum galiba :KK43:
astronot montlor çok iyi oluyr dışarısı için . Buralarda var kuçuk bedenleri . Nette filanda vardır ama bebekler çabuk buyuyolar istersen 3-6 al varsa kalıp çok buyuk degilse .

Kızlar bugün hava biraz güneşliydi sabah eşimi zar zor ikna ettim de parka doğru yürüyüşe çıktık hemde hediye gelen pusetin deneme sürüşünü yapacaktım iyi geldi güneş yüzüme vurunca sanki uzaylıymışım hissettim güneş yüzüme dokunmayalı yıllaaar olmuş gibi:KK53:
puseti denedim normalde bir sorunu yok ama kızlar sürüşünde zorlandım sürerken tutuş yeri kısa gibi ve yürürken ayağım arka tekerleklerine çarpıp durdu sinir oldum başka almayı düşündük eşimle ama hediye geldiği için ayıp olmasın diye bi süre kullanmayı düşünüyoruz demem o ki kızlar bize de tecrübe oldu ilk sürüşte nasıl olduysa..:KK48:
sürüşü kolay olacak bir araba alın derim arka tekerlekleri ayağınıza çarpmayanından:KK70::KK70::KK70:
Masallah ne gzl bir gungecirmissiniz
Henuz acik hava tecrubemiz olmadi ama araba olayi cok onemli
Bizimde arabamiz hediye geldi travel sistem goruntusude cok adi birseye benzedigi icin cok sinirlenip almaya karar vermistim ama kullandikca cokta kotu degilmis diyip bikac ay idare edip yaza dogru baston aliriz diyr karar verdik ama aklim hala daha bastonlu travel sistemlerde
Kanguru meselesi hakkında bilgiler için teşekkürler dikkate alıcam
kızlaaaar... Sizler bebişlerinizi nasıl seviyorsunuz ben biraz çılgınca bağıra bağıra seviyorum mesela tontişim aşkıııım o poponu yeriiiiim diye bağırıyorum evde inşallah komşular duymuyordur bizim tontonda bakıp bakıp gülüyor bu deli annem mi diye:KK70::KK70::KK70:
Hele bennn hele ben
Osuruk sesleri cikariyorum:))
Boooooyapip dil cikariyorym ve oda cikariyo sonra cokguluyo

Kızlar 71 günlük olduk hala gaz sancılarımız devam ediyor sizler nasıl yapıyorsunuz her emzirdikten sonra gazını çıkarıyor musunuz?
Her emzirnede evet
Ama memede uyuyunca oyle uyuyocnm
Valla cnmbiz h&m den ayi postu aldikkk tek kelimeyle sahaneeee cokmemnunuz cokkorunakli onu giydirip ustune battaniye saripevden oyle cikiyoruz
Avmmesala serindi onu hic cikarmadim kumasi yumusacik diye icinde hic sikilmadi

İyi geceler kızlar bebeklerinizi oto taşıma koltuklarınızı kullanıyormusunuz bebekleriniz tahminen kaç aya kadr sıgar içine . Almayı duşunuyorumda annelutfen sitesinde sipariş vercem burdaki yorumları bekliyorum kullanışlımı ?
Obnm elim kolum bence cok ideal
Evde bikere ben nereye o icinde oda benle
Wc ye giderken mutfakta is yaparken ev supururken :))) arabamiz zaten travel sistem evde onun icindeyken koluma takiyorum
Arabada o sekilde duruyo bagajdan arabayi cikariyorux sonra bebek icindeyken monte ediyoruz cok pratik
Simdilikicine sigiyozaten onlar 1 yasa kdr diyebiliyorum

Cok haklisin cnm en onemli protein kaynaklari kahvaltinin yapilma nedeni
Zaten onlar,onlari cikardikmi bikere kahvaltinin anlami kalmiyomi
Dr meseleside cok kotu olmus yaa
Ama ist da hangi hastanede ayri bekleme odasi, hicc duymadim ve gormedim
Bu pers bizimde kontrol gunumuz
Sadexe asi olcak kilo boy kontrolu
Bu yszdiklarini okuyunca acaba gitmesskmi saglik ocaginami gitsek diye kaygi olusmadi desem yalan olur
Ama dr umuzada sormak istedigim bszi meselelerimiz var
Birde ikidir dikkat ediyorum sabah 2. Ci randevu bizim o saatte cok sakin oluyor
Dogru duzgun kinse gelmemis oluyor
Hmn oyalanmayip isimizi halledip evimize doneriz artik

Merhaba kızlar..off canım çok sıkkın büyük kızım 7 yaşında nedense son 1 haftadır aşırı kıskançlık belirtileri gözlemliyorum.Aniden aglamaya başlıyor birden sinirleniyor kardeşini sevmiyor degil ama karışık duygular yaşıyor galiba. Geçen neden böyle yapıyosun dedim ne yapiyim oda dogmasaydı onu daha çok seviyosun dedi içim parçalandı.Bu aralar hiç iyi degilim kendimi tükeniyor gibi hissediyorum bazen off geçecekmi bu zamanlar.Çevremdekileride uyarıyorum dikkatli olun diye ama kimse nasıl davranacagını bilmiş degiller" biz senide çok seviyoruz" diye başlıyorlar eee zaten çocuk ordaki mesajı alıyor yani ne anladık ki.Dedim söze dökmenize gerek yok eskisi gibi davranın.Asıl annelik 2.çocukta olunuyor ben bunu ögrendim tavsiyelerinizi bekliyorum canlar...
ayyy cnm yaa
Kiyamam ben ona annesi o daha cok minikkkk zatenn kiskanmis olabilir
Bnm iki ci bir cocugum yok tavsiye veremiycem ama cok duygulandim yaa
Dun mesala eve kiz arkdsm 7 yasindaki ogluyla geldi bak oglum bebege diyor annesi orali bile degil bakmaya bile tahammulu yok dusun onun kardesi degilken kiskandi kardesi olsa ne yapardi bilmiyorum
@miss_curious canim bak resimde anlatiyor, sagdaki dogru durus.bu arada sonunda resim yuklemeyi cozdum :))
Peki suan bix minik bebeklerimi koysak sagdaki gibi bacaklari durmaz ama sanki
Soldaki gibi asagi dogru sallandirmazlarmi
Ellerinize saglik
Hayatimda gordugum en gzl orgu modelleri hele filli olanina ayri bayildim
Bol kazanclar diliyorum

Yorgunluktan oluyor cnm..
biz de 2 ocak doğumluyuz ve donmedik hala..

speachact speachact canim ben kanguru aldim, bayagi oldu alali, memnunum. Yalniz benim bebis uyurken kafasini yan cevirim gogsume yaslamak istemiyor, direk yuzunu gommek istyor, oylede rahat edemiyorum nefes alamazsa diye korkuyorum, simsilik ara verdim, o aliskanligindan vazgecsin tekrar kullanirim. Kangri alirken su onemli bebegin bacaklarini ayril tutmasi, bazi modellerde bacaklar duz sarkiyor asagi ve bu pozisyon kalca cikigina sebep oluyormus, buna muhakkak dikkat et. Disarda bazen goruyorum o yablis modelden kullananlari uyarmamak icin kendimi zor tutuyorum.. Ben ergobaby aldim, ama momfortbaby diye bi marka ergobaby ile hemen hemen ayni tasarlamis ve fiyati cok daha uygun
ben chicco nun kangrusunu almayi planlıyorum cnm dedigin kriterlere uygun mu acaba?

Insallah cnm..

Ikinciyi Allah izin verirse ben de düşünüyorum yalnız bi 2-3sene sonra insallah yasim olmasa 4 sene filan beklerdim kardesimle aramızda 2 yas var ben cok kiskanmisim..

cnm gereksiz yere cekmissin sıkıntı gercekten iste ilk olunca insan etkileniyo etrafindan istemeden, simdi kendi bildiğini yaparsın. .

paylaşım icin tesekkurler zira endise verici bi durum ben de yiyorum hepsini bundan olabilecegini dusunmezdim..[/QUOTE]
Momfortbaby i arastirin derim
Bu markayi ureten bir anne
Kendi deneyimiyle eksikleri gorup urunu tasarlamis instagramda kullanuci adi
Batuylabadeninannesi
Diye geciyor kisnetse alirsam burdan almk istiyorum

hayırlı akşamlar öncelikle çocuklarınızla ailenizle mutluluklar dilerim.biraz önce netten araştırıyordum da bugun adetimin 7 gün gecikti.2 gün önce test yaptım silikti bugun yaptım ikinci çizgi yerinde bariz pembe nokta vardı sizinde 2008 de öyle olmus merak ettim o ay hamilemiydiniz.teşekür ederim şimdiden
canim bende test yaptıgımda silik çıkmıstı sonuç pozitif çıktı insllah seninkide pozitiftir.

Annislerr napiyosunuz..oglum emdi uyudu esime dedim bi evleri supursen ne makbule gecer (ben uykusuz ve yorgunum cunku :KK30:)o evi supuruyor:KK36: bende dizi izliyorum:KK48: ozlemistim yayilmayi biraz..
ohhh keyif valla en iyisini yapmışsın benimki hicç bi ise elini sürmüyor bırak sürmeyi bebegi bile bazen zor tutuyor ne yapsm acaba:-);-)

X