2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .
Kızlar bu oyun halılneredeynde almak istiyorum ama pahalılar ya alırsam oynamassa diye param boşa gderse diye korkuyorum . Alınca baya oyalancanı ve bir yaşına kadar sıkılmıcanı bilsem alırımda :) işte garantisi yokki. Ama bebegim boyle seslere filan odaklanıyr konuşunca duruyor objelere filan bakıyr ama bilmiyorum valla. Acaba donencemi alsam oglumdan oyun halısına yere koyup başindan ayrılamam . Donence olursa beşigine takarım orda oyalanır. Bi nete bakıym fiyatlara .
Canim bir yasina kadar cogu bebegi oyalamaz bence, 1 yas civarinda bebekler yurumeye basliyor zaten, emekleyince bile oyun halisi ile ilgilenceklerini sanmiyorum, ilk 7-8 ay ilgilenirler bence. Ben aldim memnunum dun bi sabah bi oglen yarimsar saat oyalandi bende yemegi filan o arada yaptim, hem farkindaligi artiyor, cirpinirken arada carpa carpa elleri kesfediyor, ben faydali buluyorum.

Kizlar bebeklerinizi disari cikarin artik, markete acik havaya.. Bikac seferdir bebegim disardayken etrafi cok incelemeye basladi, marketteki raflardan gozunu alamiyor, onceleri hep uyurdu bebek arabasinda ama simdi etrafi inceliyor cok hosuma gitti benim, gelisimini olumlu etkiler diye dusunuyorum :KK66:

Kizlar bebegim mama icerken ya da emzirirken alttan gaz çıkarıyor beslenmesi bittikten sonra agzindan da gaz çıkarması gerekir mi şunun icin soruyorum bazen uyuyup kaliyor ben gaz cikartmaya calisirken uyaniyor illa agzindan gaz cikmali mi?
Ben de az önce bunu düşündüm, o kadar gazlılar ki ağızdan da çıksa iyi olur ama gece ne yazıkki hemen uyuduğundan çıkaramıyor benimki.

aşı , hastalık taşıyan mikrobun vucuda verilmesiyle o hastalıga bagışıklık kazandırılması demek ve ilerde o hastalık mikrobu vucuda girse bile bebegin vucudu bagışıklık kazandıgı için o hastalıkla mucadele edip yeniyor hastalıgı . Aşıyı yaptırmayıp ilerde hastalarsa bile iki gun yatarız en kotu ihtimalle demk bna pek mantıklı gelmiyor açıkçası . Bebegin o hastalıgı bagışıklıgı savas vererek yenmesi olanagı varken , aşı yaptırmayıp hastalarsa iki gun igne ilaç hastanede yatmak dogru gelmedi pek bana çocuk açısından ama yinede siz bilirsiniz tabii.
bu hastalık mide iltihabı yani stomach bug olarak denilen bir hastalık, ben kendimde oldum biliyorum, tek çözümü bol bol sıvı tüketmek sıvı tüketemeğin zamanda serum bağlanıyor,,, yani bir verem yada diğer bulaşıcı hastalılar gibi değil,,,
bu aşıyı yurtdışı kaynaklarından araştırdım, bana gereksiz,ticari bir aşı olarak geldi, özellikle ilaçşirketlerinin stoklarını eritmak için 3. dünya ülkelerine aşıları dağıtması falan, ilaçşirketlerinin birbirini karalamak için karşılılı yaptıkları ithamlar, v.s. v.s
Gittiğim çocuk doktoru da böyle düşünüyor,,, sonuçda hastanelere yakın bir yerde oturuyorum, hastalığın septomlarını,, nasıl ilerlediğini biliyorum, en kötü ihtimal serum bağlanır,,,
kusura bakma uzun bir mesaj oldu malum uzun mesajları okuyamıyordun,,,,

yaptırıcaz canım, ilk oğlumda yaptırmadık bu aşı ilk çıktığında abd de bağırsak tıkanıklığına sebep olmuş kaldırılmış, bizde bunu duyunca korkmuştuk ama sonra böyle şeyler olmamış aşı geliştirilmiş

canım başladık bile:) başla derim epey oyalıyor

canım terli kaldın mı hiç terin üstünde soğudumu, bana çok oluyor terim üstümde soğuyunca dediğin gibi oluyor üşütmekten

canım yok modanisadan aldık, sefa mervede daha şık şeyler var aslında ama istediğim pardesü orda yoktu o yüzden modanisadan aldım

canım öksürmüyor ve temizledikten sonra geçiyor diyorsun sorun yoktur merak etme, benimkinin hırıltısını sırtına kulağımı koyunca ben bile duyuyorum

sağol canım inşaallah

ay sağol canım inşallah veririm şu kiloları ağustosta kardeşimin düğünü var, canım bende çatlakta çok hangisini alsam ki toparlanmayada ihtiyacım var ama çatlakta berbat görünüyor oyyy oyyy

canım sen şimdi stilistim yazdın ya hemen soru sormam lazım:KK48: benimde göğüsler büyük aslında bence normalde eşim dışarı çıkınca belli oluyor diye bendi deli ediyor:mad::mad: pardesüyü alırken çok baktım göğsümün büyüklüğünü kamufle edecek bir model ama anlamıyorum bu işlerden mesela şu model hoşuma gitti ama almadım bunu mu alsaydım göğüslerimi kamufle edermiydi?
Eki Görüntüle 1457850

aaa bilmiyordum canım, çok hoşuna gidiyor büyük oğlumada kullanmıştım, aklı çok büyük oğlumun pek hareketli ondan mı acaba:) iyi bir şey yapmıyormuyum ben şimdi bu oğlum bari sakin olsun

hey Allah'ım şaka mı ya ne bekliyorlar anlamıyorum ki mankenmiyiz bizde hemen göbek gidecek, hep ebru şallı yüzünden kadın fıstık gibi oluyor doğum sonrası insanların beklentisi yükseldi

canım tecrübeli bir kullanıcı olarak:) kesinlikle ama kesinlikle hafif bir araba olsun, baston arabalar bence daha kullanışlı, onlarda çift yönlü varsa çift yönlü baston puset tavsiye ederim, traveller çok hantal oluyor ilerde pişman olursun

nuna pepp benimde çok hoşuma gitmişti ama dikkat edersen tekerleri yere çok yakın tümseklerde falan sıkıntı olabilir

geçmiş olsun canım kilosunada maşallah,hırıltısını sordun mu?

canım öyle düşünme bebekler gazı oluncada emmek ister, senin sıcaklığını isteyincede

bebeğinin kusması fışkırma şeklinde mi?

canım sütün yetiyordur 1 kilo aldıysa daha ne olsun normal almış zaten alt sınır 600 gr, senin bebeğin memeni emzik olarak kullanıyor canım keyif yapıyor sana yakın olmak hoşuna gidiyor, uyuyunca yanına senin kokunun sindiği bir kıyafeti koysana bakalım ne olacak, kokunu özlüyor olabilir, atletin mesela ya da başına yemeni bağlayıp kokunu sindir onu koy

maalesef bu hastalığa yakalanınca iki gün yatırılmıyor bir hafta yatırılıyor ve ciddi kilo kaybı oluyor
Supersin kokulu tulbent gibi birseyler deniycem
Evet bnm sutum aslinda epey varrr bnm bidik mememe asik ayrilmak istemiyooo valla
Parduseye gelince cnm evet o gosterdigin model ck gzl goguslerini saklar sadece aklinda olsun bluz olsun elbise olsun gogusleri kat kat firfirli olan seyler insanin gogus kismini daha iri gosterir dikkati oraya alan bluzlar giyilmemeli ama o kruvaze yaka parduse bence cok şik

bu hastalık mide iltihabı yani stomach bug olarak denilen bir hastalık, ben kendimde oldum biliyorum, tek çözümü bol bol sıvı tüketmek sıvı tüketemeğin zamanda serum bağlanıyor,,, yani bir verem yada diğer bulaşıcı hastalılar gibi değil,,,
bu aşıyı yurtdışı kaynaklarından araştırdım, bana gereksiz,ticari bir aşı olarak geldi, özellikle ilaçşirketlerinin stoklarını eritmak için 3. dünya ülkelerine aşıları dağıtması falan, ilaçşirketlerinin birbirini karalamak için karşılılı yaptıkları ithamlar, v.s. v.s
Gittiğim çocuk doktoru da böyle düşünüyor,,, sonuçda hastanelere yakın bir yerde oturuyorum, hastalığın septomlarını,, nasıl ilerlediğini biliyorum, en kötü ihtimal serum bağlanır,,,
kusura bakma uzun bir mesaj oldu malum uzun mesajları okuyamıyordun,,,,
evet zaten yine atlayarak bası ve sonu okudum mesajını :))) ben fikrimi belrttm . Senin bebegin .. herkes daha iyi bilir duşunur bebeginin saglıgını .. Ben yaptrcm farklı dusunenede saygı duyuyrm.

Son düzenleme:
Ben taktirdim canim. Normal dogum yapanlarda acili olmuyo dedi doktorum. Hakkaten de 3 dakikada takti pek bir sey hissetmedim. Ama sezaryen biraz sikintili olabiliyormus. Sen nasil dogum yaptin?
sezeryan oldum ama asıl korkum kayıp karın boşluğuna falan dusuyomuş ben agır spor yapıyorum sıkıntı olur mu ki

Supersin kokulu tulbent gibi birseyler deniycem
Evet bnm sutum aslinda epey varrr bnm bidik mememe asik ayrilmak istemiyooo valla
Parduseye gelince cnm evet o gosterdigin model ck gzl goguslerini saklar sadece aklinda olsun bluz olsun elbise olsun gogusleri kat kat firfirli olan seyler insanin gogus kismini daha iri gosterir dikkati oraya alan bluzlar giyilmemeli ama o kruvaze yaka parduse bence cok şik
Canım çok sağol tavsiyen için, tüh ya inşallah değişim yaparlar henüz kargolanmamış, bu modelde aklım kalmıştı ahh her şeye karışan eşim yüzünden vazgeçmiştim, neyse olmazsa iade ederim diğerini gelince, yerine bunu alırım:) aslında buraya soracaktım kızlar hangisini alıyım diye sorsaymışım:)

tülbenti dene canım ilk oğlumda işe yaramıştı:) sütün olup olmadığını anlarsın zaten artık canım, eee sen aşık oldun da oğluna o sana olmadı mı annesi:KK37:

ben taktrmadım ama eltime taktırmaya beraber gitmiştik . İnce bir makinayı rahime sokuyolarmış orada makina biraz açılıp spraili takıomuş . Bu şekilde anlatmıştı ve pek agrılı olmamış . Kendini kastıgın için oluyomuş . Bende taktrcam ama adet olmayı bekliyorum. Haa kızlar bide sprail taktrmak için adetin uçuncu gunu gidin yoksa adet olmadan gidilidigi zman rahim kapalı oldugu için sprail takılması zor ve sancılı oluyormuş.
ayy ben adet olmadım ama dr gel takalım dedi adet olmadan takılsa tutar dımı kaymaz ınsallah :7

Kizlar bi cevap veren yok mu yaaa
canım ben taktırmadım hiç ve düşünmüyorum hiç inşallah gerek kalmaz, üç aylık iğne benim aklımda ki, nasılsa hala fanfini yapmadık:KK70::KK70: bu arada avatarda ki senin bebeğin mi maşallah çok tatlıymış Allah nazarlardan korusun canım
Evet hemde ardı ardına 5 defa fışkırtarak kustu :KK42:
canım reflü kusması olduğu çok belli, evine dönmeyi bekliyorsun sanırım dr için
Kizlar bebegim mama icerken ya da emzirirken alttan gaz çıkarıyor beslenmesi bittikten sonra agzindan da gaz çıkarması gerekir mi şunun icin soruyorum bazen uyuyup kaliyor ben gaz cikartmaya calisirken uyaniyor illa agzindan gaz cikmali mi?
canım üstten çıkarması daha iyi ama aynen uyuyunca bende yatırıyorum zaten zor uyuyor
Kızlar bu oyun halılarından bnde almak istiyorum ama pahalılar ya alırsam oynamassa diye param boşa gderse diye korkuyorum . Alınca baya oyalancanı ve bir yaşına kadar sıkılmıcanı bilsem alırımda :) işte garantisi yokki. Ama bebegim boyle seslere filan odaklanıyr konuşunca duruyor objelere filan bakıyr ama bilmiyorum valla. Acaba donencemi alsam oglumdan oyun halısına yere koyup başindan ayrılamam . Donence olursa beşigine takarım orda oyalanır. Bi nete bakıym fiyatlara .
canım dönencelerde ucuz değil, oyun halısınıda 6 aya kadar anca kullanıyorsun , ilk oğlumdan vardı benim iyi ki almışım dediğim bir araç, bak gamzelinaa kendi yapacak yeteneğin varsa dikişe sende yapabilirsin nette var modeller
Canim bende aynı senin gibi dusundugum icin ne olur ne olmaz diye hepsiburadan en ucuz oyun halısını aldim 60 küsürdü fiyati dun geldi iyi ki almisim renkleri oyuncaklari cok güzel oglumda o kadar sevdiki gazdan agliyordu hali geldi actim üzerine koydum birden gaz maz gittti gulucukler atiyo oyuncaklarin seslerine heyecanlaniyor falan maşallah; ) bence alınmalı degisiklik oluyo bebeklere ya kucaktalar ya besikteler çünkü; )
canım sevindim bebeğinin sevmesine güle güle kullanın
Canim bir yasina kadar cogu bebegi oyalamaz bence, 1 yas civarinda bebekler yurumeye basliyor zaten, emekleyince bile oyun halisi ile ilgilenceklerini sanmiyorum, ilk 7-8 ay ilgilenirler bence. Ben aldim memnunum dun bi sabah bi oglen yarimsar saat oyalandi bende yemegi filan o arada yaptim, hem farkindaligi artiyor, cirpinirken arada carpa carpa elleri kesfediyor, ben faydali buluyorum.

Kizlar bebeklerinizi disari cikarin artik, markete acik havaya.. Bikac seferdir bebegim disardayken etrafi cok incelemeye basladi, marketteki raflardan gozunu alamiyor, onceleri hep uyurdu bebek arabasinda ama simdi etrafi inceliyor cok hosuma gitti benim, gelisimini olumlu etkiler diye dusunuyorum :KK66:
aynen canım benim oğlum 6 aylıkken emekledi kaçış o kaçış halıdan daha dönmedi ona:KK70::KK70: evi keşfetmek varken ne yapsın halıyı

şükür benimkinide oyalıyor artık, nasıl bir rahatlık o 20 dk lık süre:)

canım ya benimde içim gidiyor çıkarmak istiyorum ama domuz gribi salgını var ödüm kopuyor açıkçası öyle avm tarzı yerlerden, bizim burda ölende oldu o hastalıktan:KK43:
Ben de az önce bunu düşündüm, o kadar gazlılar ki ağızdan da çıksa iyi olur ama gece ne yazıkki hemen uyuduğundan çıkaramıyor benimki.

aynen canım uyursa bende çıkartmak için uğraşmıyorum ama huzursuz uyuyor ve tekrar uyanıyor o zaman çıkarıyor

Yaa ben gec mi kaldim bu ayin 22 sinde üc ayimiz bitiyor dört e giriyoruz. Saglik ocaginda ki ebeyr sordum, biz bu konuda katismiyoruz dedi, cocuk dr unuza sorun dedi kimi dr anne sutu alan cocuklarda gerek yok diyomus. Anlamadim ben ne yapicam

canım bizim dr 3ay bir haftalık bile olmaz tam üç ay demişti

canım ben taktırmadım hiç ve düşünmüyorum hiç inşallah gerek kalmaz, üç aylık iğne benim aklımda ki, nasılsarkadasiık:KK70::KK70: bu arada avatarda ki senin bebeğin mi maşallah çok tatlıymış Allah nazarlardan korusun canım

canım reflü kusması olduğu çok belli, evine dönmeyi bekliyorsun sanırım dr için

canım üstten çıkarması daha iyi ama aynen uyuyunca bende yatırıyorum zaten zor uyuyor

canım dönencelerde ucuz değil, oyun halısınıda 6 aya kadar anca kullanıyorsun , ilk oğlumdan vardı benim iyi ki almışım dediğim bir araç, bak gamzelinaa kendi yapacak yeteneğin varsa dikişe sende yapabilirsin nette var modeller

canım sevindim bebeğinin sevmesine güle güle kullanın

aynen canım benim oğlum 6 aylıkken emekledi kaçış o kaçış halıdan daha dönmedi ona:KK70::KK70: evi keşfetmek varken ne yapsın halıyı

şükür benimkinide oyalıyor artık, nasıl bir rahatlık o 20 dk lık süre:)

canım ya benimde içim gidiyor çıkarmak istiyorum ama domuz gribi salgını var ödüm kopuyor açıkçası öyle avm tarzı yerlerden, bizim burda ölende oldu o hastalıktan:KK43:

aynen canım uyursa bende çıkartmak için uğraşmıyorum ama huzursuz uyuyor ve tekrar uyanıyor o zaman çıkarıyor
Haklisim canim avm tipikapali alanlar daha tehlikeli oluyor, ben acikhava carsiya cikiyorum magazar yanyana oluyor ya oyle :). Burdada grip salgini oldu bende esimde gecirdik, butun arkadaslar cocuklari, yani hasta olmayan kalmadi desem yeridir :) cok sukur masallah bebisime bisey olmadi sut koruyor diyorlar ya dogruymus demek dedim :)). İcin rahat etmiyorsa havalarin isinmasini bekle canim sen en iyisi.

Arabaları inceledikce aklım karışıyor çok güzeller karar veremiyorum listeme yeni arabali ekliyorum Nego Nego de yardımcı oldu sağolsun. Beğendiğim arabaları burada paylasiyorum ki araba almayan lar varsa onlara da bir fikir olsun
işte az önce beğendiğim bir araba daha mamas&papas armadillo bebek arabası
lMMP-72618_1.jpg
lMMP-72618_2.jpg

Canim bende aynı senin gibi dusundugum icin ne olur ne olmaz diye hepsiburadan en ucuz oyun halısını aldim 60 küsürdü fiyati dun geldi iyi ki almisim renkleri oyuncaklari cok güzel oglumda o kadar sevdiki gazdan agliyordu hali geldi actim üzerine koydum birden gaz maz gittti gulucukler atiyo oyuncaklarin seslerine heyecanlaniyor falan maşallah; ) bence alınmalı degisiklik oluyo bebeklere ya kucaktalar ya besikteler çünkü; )
Aaaa 60 liraya hangi marka cnm
O hali bende bakimm

X