ben bir çıtçıtlı body
bir külotlu çorap
üstüne alt üst takım giydiriyorum
bere takıyorum
çıkarınca hapşuruyor
üstünede şu nohut gibi kabarık şekilli
battaniyeler var ya ondan örtüyorum
ayağına da havlu çorap
bizim evin çocuk odası yatak odası soğuk
kış memleketi birde
doğalgaz 500 geliyor düşünün:)
birde gaz sancısı soğukta artıyor
çok giydirmiyorum değil mi
Canim benim oglumdada 25 gunlukken bu sorun basladi kakasini 3 gunde 1 oda bizim yardimimizla zorla yapmaya basladi yapana kadar ikinip agliyodu kulak copuyle zeytinyag fln suruyoduk bizaman sonra oylede yapamadi sadece fitille yapiyodu oda kabiz olmuyodu kakasi civikti..doktora goturduk makatinda darlik oldugunu soylediler bi genisletme islemi yapti cocuk cerrahi 2 hafta sonra falan kendi yapmaya basladi simdi gunde 1 bazen 2 gunde 1 yapiyo ama aci cekmeden kendi yapiyo en azindan..o karistir dedigi kremlerde bepantanele anestol pomad bizede faydasi oldu o kremler rahatlatiyor hafif icine gidicek sekilde sur karistirip altini actiginda zamanla duzelir insallah cnm..İyi akşmlar kızlar daha oncede yazmıştım bebegimin sadece anne sutu almasına ragmen kabızlıgı var ben mudahale etmeden kakasını yapmıyor . Kulak çopuyle yaptryrm . Bi ara bir arkadas beveginin poposunda çatlak olultugunu o yuzden kabız oldugunu yazmıştı . Acaba boyle bişey olabilirmiki . Nick ini hatrlayamıyorum bir arkadasta iki kremi karıştırıp bebegin makatına surunce iyileştigi soyluyrdu . Bu kremleri bilen varmı lutfen yardmcı olurmsnz anne sutu aln bbkte kabzlık korkutyr bni .
çok tesekkur ederim cnm . Bir hafta snra aşisi var doktora soylerim . Darlık varsa zaten yonlendirir cerraha inşllh . Cnm bizimde onceden oyle degildi gunde dort sefer kaka yapardı 25 gunlukken başladı . Bıraksam mudahale etmesem kim bilir kaç gun daha yapmaz . Birde kakası katı degil normal yumuşak yapıyr . Derdi neyse çıksada ona gore muane ettrsek boyle çok zor oluyr . Ne oldgnu anlayamıyrm çok huzursz hiç dogru uykusu yok . Uyusa bile hmn uyanıyr . İnşllh geçerCanim benim oglumdada 25 gunlukken bu sorun basladi kakasini 3 gunde 1 oda bizim yardimimizla zorla yapmaya basladi yapana kadar ikinip agliyodu kulak copuyle zeytinyag fln suruyoduk bizaman sonra oylede yapamadi sadece fitille yapiyodu oda kabiz olmuyodu kakasi civikti..doktora goturduk makatinda darlik oldugunu soylediler bi genisletme islemi yapti cocuk cerrahi 2 hafta sonra falan kendi yapmaya basladi simdi gunde 1 bazen 2 gunde 1 yapiyo ama aci cekmeden kendi yapiyo en azindan..o karistir dedigi kremlerde bepantanele anestol pomad bizede faydasi oldu o kremler rahatlatiyor hafif icine gidicek sekilde sur karistirip altini actiginda zamanla duzelir insallah cnm..
Gecmis.olsun cnm ben de jinekologa gidicem kara kara düşünüyorum cadimla nasi gidicem die..kizlar gecmisi okumaya calisiyorum ama yetisemedimsabahtan beri hastanelerdeym iyiki gitmisim varis icin gittm ama o baslangc adamasindayms esas onemsemedgm faranjit buyumus orta kulak iltihabina cevirmis ins daha kotu olmaz 3tane damla verdi dr acilden girebildim ancak yarnda ozel hastaneye randevu aldik Allah hastaneye dusurmesin yoklugunu da vermesn ogluma sut sagdm biraktm halasina emmmemis beni beklemis bi iki cocukla hssta bile olamiyoruz
Biz de oyleyiz cnm ana kucagindaki oyuncak ilgisini cekmiyo o yuzden ben de oyun halisi almadim ama artik bi sure kendi kendine bakiyo oyalaniyo biraz 2 ocak dogumluyuz...Oyun halısı kullanan Annişler! !!!
Oyun halisina tepki veren bebekleriniz kaç günlük benim oğlum 54 günlük 15 Ocak doğumlu . Ana kucağı nin oyuncağına tepki vermiyor. O yüzden oyun halisi almadım. Konuşunca sevince gülümseyerek tepki veriyor. Sesler de dikkatini çekiyor bazı seslerden korkuyor falan ama ana kucagi nin oyuncağı na tepki vermiyor yaaa siz öyle yazınca endiselendim şimdi ben 3-4 aylıkken oyun halisi yla oynuyor sanıyordum
işte ana kucagımız bu
Eki Görüntüle 1448317 Eki Görüntüle 1448319
gecmis olsun cnm ya, Allah kolaylik versin bi an once iyilesir insallah yavrun..slm kızlar bende 12 ocakta doğum yaptım kızım hep hasta çokta dikkat etmeye çalışıyorum bir iki gün düzeliyor sonra yine hasta midesinde süt kalmıyor ağzından burnundan fışkırtıyor felaket kusuyor ve hepside süt bazende balgam dolu çok balgamı var hırıltısı var nefes alamıyor hapşırıp duruyor daima ağlıyor uyumuyor yedikleri geri geliyor reflüsü var sanıyorum çünkü belirtileri aynı.. burnu da tıkalı okyanus suyu kullanıyorum ve bunlar son 3 haftadır var doktoruna götürüyorum abartıyorsun birseyi yok normal diyor sözde özel yani birşey anladıkları yok devletede gittim grip başlangıcı ve az enfeksiyonu var dediler birşeyde vermediler her hafta doktoruna götürüyorum bize tüm tahlillerini yaptırıyor 250 tl den aşağı çıkmıyoruz enfeksiyon çıkıyor takipte olacaz diyor ve ilaç dahi yazmadan gönderiyor ben ne yapayım çok çaresizim yavrum çok zor durumda
Canım bol bol emsin anne sütü antibiyotiktir.burnu tıkanınca anne sütü sıkıyorum ben sonra otri bebe ile temizliyorum.burnunu sık temizle.benim bebeğimde de hırıltı var ama genelde emerken oluyo normalde yok.benimki de sürekli ağlıyor onu oyalamaya öalışmak çok yorucu.sen bebeğini sıcak tut inş düzelir merak etmeslm kızlar bende 12 ocakta doğum yaptım kızım hep hasta çokta dikkat etmeye çalışıyorum bir iki gün düzeliyor sonra yine hasta midesinde süt kalmıyor ağzından burnundan fışkırtıyor felaket kusuyor ve hepside süt bazende balgam dolu çok balgamı var hırıltısı var nefes alamıyor hapşırıp duruyor daima ağlıyor uyumuyor yedikleri geri geliyor reflüsü var sanıyorum çünkü belirtileri aynı.. burnu da tıkalı okyanus suyu kullanıyorum ve bunlar son 3 haftadır var doktoruna götürüyorum abartıyorsun birseyi yok normal diyor sözde özel yani birşey anladıkları yok devletede gittim grip başlangıcı ve az enfeksiyonu var dediler birşeyde vermediler her hafta doktoruna götürüyorum bize tüm tahlillerini yaptırıyor 250 tl den aşağı çıkmıyoruz enfeksiyon çıkıyor takipte olacaz diyor ve ilaç dahi yazmadan gönderiyor ben ne yapayım çok çaresizim yavrum çok zor durumda
ben kundaktan çıkarmadım cnm o yuzden kadife gydirmiyorum terletiyor bide tek alt giydiriyorum çunku surekli kundakta tutuyorum oteki turlu tutması zor oluyor elimde ne biliyim egilip bukuluyor . Biraz daha buyusun çıkarcam kundaktan normal giydilerle tutcam .Bende citcitli badi altina pantolon. ustune kadife tulum üstüne yelek
canım uyku sorunu bu zamanlarda oluyor zaten . Bizde aynı şekilde ayakta yada beşikte sallıyoruz o şekilde uyuyor ama uyuyunca sallama istemiyor agrısı gazı yoksa karnıda tok olursa sallamadan uzun sureli uyuyor . Ama bu aralar huzursz uyusada hmn uyanıyr kakasını yapamyr kabızlık sorunumz var . Gaz sancıları mafediyor zaten insanı ben zinco kullanıyrm brz rahatlatıyr bide rezene içiriyrm uç dort kaşik bebege baskada yapack nişey yok oyle boyle oluyr o gaz ama iki aydan sonra azalmaya baslıyormuş gececek inşallah ne guzel ilk bir ayımız çok superdi . Çocukken oynadıgımız evcilik oyunu gibi karnını doyur uyut bırak iyi oluyrdu .Of kızlar çok bunaldım benbebeğim daha 2 aylık bile değilken uyku sorunu yaşıyoruz doğru dürüst uyumuyor sallamaktan başka çarem kalmıyor .sabahtan beri ayağımda sallarken çok kısa süreli uyudu bırakınca uyandı bu saate kadar çabalamaktan yoruldum sinirlerim gerildi.dalamayınca o da ağlamaya başlıyor bi taraftan da gazı var çok yoruldum çok uykusuzm..
bana gelen giden pek yok zaten . Biliyorlar kaynanamın bebegi milletin gormesinden esirgedigini nazar deger diye o yuzden gelmiyorlar . Aslında kafa dengi kişiler gelse iyi olur benimde sıkıntım gecer ama gelen olunca çocuklar durmayınca çok strese giriyorum bilşyrm biri dursa biri durmayacak o yuzden sık gelinmesini istemem kendimde gidemiyorum zaten hem bebiş ufak hemde kaynanam delirir ufacık çocu gezmelere goturmuş diye . Boyle iyşyiz bakalım , bebiş biraz daha buyuyup havalar ısınsın durmayız ewde ineriz bahçeye parka inşllh.yani kızlar kimse gelmesin diyorumya
sizde öylemisiniz ben mi tuhafım
uykusuzluk hat safhada
büyük oğlum deseniz hep yazıyorum
zor bir çocuk
benim sinirler harap
inanın ablam bile gelsin istemiyorum
çünkü onun küçük kızla benim oğlum yaşıt
oğlum oynayalım diye yalvarıyor
o da çok inat istemiyor
sonunda benim oğlum oynamıyor diye ağlıyor
bende ısrar etme diye kızıyorum
ablamda kızına oynamıyor diye kızıyor
benim kafam kazan oluyor
sırf bu yüzden ablamla bir araya gelmek istemiyorum
cnm surekli omzuna yatrdıgın için yanagı havadız kaldıgı için tek bi uere temasta uzun sure durdugu için terleyip isilik oluyordur . Bende bebege fazla giydrdgm zaman olur isilik az serinletince kendiliginden gider .Bu arada yanağında isilik arttı. İsilik mi egzama mı ne olduğunu bilmiyorum. Doktorum isilik için saf Gül suyuyla sil demişti. Ebe de bebek sabunuyla her gün sil dedi. Bunları uygulayanlar var mı??
speachact canım çok üzüldüm kıyamam bebeğine burnunu bol bol temizle üşümesin terlemesin de hasta kimseyi yaklaştırma bol bol emzir emzirdikten sonra gazını çıkar dik tut bağırsaklara insin süt benim düşündüklerim bunlar inşallah en kısa zamanda iyileşir yavrun Allah yardımcın olsun
canım ya çok uşutmuşundur yada dedgin gibi reflu vardır çunku reflu sık sık solunm yolu hastslıklarını tekrarlatır . İnşallah gecer . Gerekli testleri yapıldımı kan idrar ? İstersen bide arastrma hastanesine git . Normal diyolarmışya normal bir bebek bu kadar kusup hasta olmZ kaynaklandgı bişey vardır .Çok sağol canım o kadar ihtiyacım var ki yönlendirmelere bilgi ve tesellilere çok çaresiz kalıyorum bazen onunla beraber bende ağlıyorum doktoru normal deyip geçiştiriyor ama bu çocuk resme balgam makinası gibi durmadan balgam üretiyor nefes alamıyor uykuya dalamıyor daima ağlıyor içtiği sütüde kusuyor ne yapacağımı şaşırdım doktor bir ilaçta vermedi böyle sürünüyoruz işte Allah tüm annelere yardım etsin bebeklerimize sağlık sıhhat afiyet versin inşallah
Canım bol bol emsin anne sütü antibiyotiktir.burnu tıkanınca anne sütü sıkıyorum ben sonra otri bebe ile temizliyorum.burnunu sık temizle.benim bebeğimde de hırıltı var ama genelde emerken oluyo normalde yok.benimki de sürekli ağlıyor onu oyalamaya öalışmak çok yorucu.sen bebeğini sıcak tut inş düzelir merak etme
cnm çinko oksitli bi krem kullanıyorum hiç pişik olmadı daha gunde bi kaç kez suruyorum pişigi onluyor adı oksizincArkadaşlar merhaba
Pişik için ne kullanıyorsunuz? Ben doğmadan önce seba med pişik önleyici almıştım. Bepanthol krem de aldım sonradan. Ikisini de kullanıyorum ama altında kızarıklık ve zaman zaman kabarcıklar oluşuyor? Mustela pişik kremi iyi diye biliyorum ama kullanan var mı ya da başka önerisi olan?