2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .
Günaydın herkese, kaynatmışsınız hanımlar:)

Dün pc açamadım şimdi açtım minik izin verirse alıntılıycam:)

Bir elim beşik sallıyor, tek elle yazıyorum:

Çok çok ama çok uuykusuzum, uyumuyor anacım uyumuyor bu uşak:KK57: gündüz en çok uykusı 30 dk o da nadir, sürekli beşik sallıyorum, artık büyük oğluma sallatıyorum, o da hadi artık uyu diyor:KK70: önce güzel güzel eee eee diyor sonra o e'ler uzuyor:KK70: hadi artık der gibi

Göz altlarım mosmor, dişlerim artık birbirine kenetli:KK57:

Ben size nazar diyorum belki bana sinir oluyorsunuz ama nazar işte, dün elti geldi oyyy gelme ya hu gelme istemiyorum ben geliyormuyum sana:KK11:, kv zaten çoğu sabah bende eşim gidince geliyor büyük oğlumu oyn:atıyor, bu hanımda geldi dün sabah kp kv de var, bizim minik çok ağlayınca hemen altını açıyorum susuyor, formülümüz bu:)

Onun yanında da açtım açmayaydım keşke, bizimkide gece boyu gazdan uyumadı tam altını açtım dırt dırt gaz yapmaya başladı, bu hemen ayy ne kolay yapıyor bizimki zor yapıyor dedi:KK11: len ne biliyorsun kolay yaptığını bir görmeyle, yirmidört saat başındamısın da kolay yapıyor diyorsun sen:KK62: maşaallah de bari:KK11:

sonuç yine uykusuz gün ve gece!!!

En azından gece uyuyordu, o da nasıl yazayım:) akşam 9 dan sonra artık pes ediyor, akşam 7 de başlıyor ağlmaya ama nasıl çığlık çığlığa, sakin olmaya çalışıyorum ki iyice coşmasın, güç bela susturup ayağımda sallıyorum, sonra beşiğine koyuyorum, 9 a kadar beşik sallıyorum, en son gece moduna geçiyor, saat başı uyanıyor ya da iki saat uyuyor , bu durum gece 2 ye kadar, sonrası sabah 5 e kadar beşik sallama gaz çıkarma faslımız, sonrası zaten gündüz 10 dk uyuyup 20 dk sallanan oğlum:mad::mad::mad:

Yani akşam 9 dan gece 2 ye kadar topkamda 4 saat falan uyuyorum tabi kesintili olarak nasıl:KK53::KK53::KK53:

O kadarcık uykumada nazar etti şu eltim çatlıycam ya artık:63:

Dün birde eşim geç kaldı 7 ye doğru aradı neymiş amcasının oğlu sabah aramış bizimki açamamış, akşam tam işten çıkarken aramış, bize geleceklermi bebek görmeye, dedim bu şimdi mi söylenir sen benim huyumu bilmiyormusun hazırlık yapmadan temizlik yapmadan misafir kabul etmem ben!! Zaten eşimde abi hazırlık yapmadan kabul etmez dedmiş, o da hazırlık yapmasın diye haber vermedik demiş, o yüzden mi taaa sabah aradınız!!

Yeni doğan bebeği olanın evine çat kapı gidilmez görgüsüzlük bu bana göre, dedim hayır kabuk edemem ara söyle, ben müsait olunca haber veririm dedim

Ya bebeklerin gazı bitene kadar bebek görmeye gitmek görgü kurallarına koyulsa gidilmesin diye:KK53::KK53:

Ben evimi kırklamadan misafir alırmıyım görülmemiş şey:KK53::KK53:

Neyse geçmişe bakayım önce gazmanımı doyurayım:KK48:

Slm kizlar .hepinizo cok ozledim.nasilsinizm
Ben ve cocuklarim iyi cok sukur.
Oglum dun 11 de ameliyata girdi yarim saat surdu gusel gecti dedi dr umuz.oglum bni iki saat sonrada iyi emince hamdolsun servise cikti hemfn
Aksan 7 de taburcu olduk
Evimizdeyizx.
Allahim kimseyi dusmanimi biile evladiyla evladinin sagligiyla sinamasin rabbim..

Kax gundur evde yoktun bi elden gexirece....
Dualariniz ve iyi dilekleriniz ixin hepinize tesekkur ederim

Kızlar Merhaba bi kaç gündür giremiyorum art arda misafirler geldi bebişi görmek için.. hemde kalabalık.. Yorgunluk kosturmaca derken bakamadım.. benim size bi sorum olacak bu gün sabahtan beri kızım meme ile kavga halinde doğru düzgün emmiyor.. karnı doymadigi için uyumuyo da. Resmen savaş halideyiz. Emerken 3 5 defa çekip sonra bırakıp ağlıyor sonra yine aynı.. çok emmedigi için goguslerim de şişti ağrıyor.. Bu gün noldu böyle bebegime anlamadım :KK43: siz ne dersiniz ne yapayım :KK43: çok yoruldum :KK43:
Burnu tıkalı olabilir mi canım ya da ağzına bak pamukçuk falan olmasın? Aklıma bunlar geldi, benimki de arada sebepsiz öyle savaşıyor memeyle geçici de olabilir bizimki gibi.

Oglum dun 11 de ameliyata girdi yarim saat surdu gusel gecti dedi dr umuz.oglum bni iki saat sonrada iyi emince hamdolsun servise cikti hemfn
Aksan 7 de taburcu olduk
Evimizdeyizx.
Allahim kimseyi dusmanimi biile evladiyla evladinin sagligiyla sinamasin rabbim..

Geçmiş olsun canım, tez zamanda toparlasın inşallah yavrucuk, hastane ortamı insanı inanılmaz yıpratıyor, Rabbim bebeklerimize sağlık sıhhat versin.

Her gün suyla siliyim dediğin gibi canım. sağlık ocağındaki hemşire emerken terlediği için oluyor dedi. o da bebek sabunuyla köpük yapıp sil dedi ama duru su daha iyi gibi sanki.
sil canım dediğim gibi o zaman olmuyor isilik
Merhaba kızlar... :KK24:
Sağlık ocağından geldim şimdi. hepatit b aşısı oldu yavrum. ben bakamadım. insanın içi gidiyor o ağlarken. ilk evlat olunca ilk kez bu duygularla tanışıyorum. Rabbim bize hep mutluluklarını göstersin inşallah. gaz ilacı kullanıyorum dedim ben hemşireye. mecbur kalmadıkça kullanma dedi. ama çocuk kıvranıyor saatlerce. gaz ilacıyla rahat etti biraz. onun dışında kilosunu ve boyunu ölçtü bana pek doğru gelmedi. boyu 54 cm çıktı ama kendi doktorum çıplak şekilde 57 cm ölçtü. sağlık ocağı pek de doğru ölçmüyor sanırım. ben de kendi doktorumun ki ölçü olarak alıcam. onun dışında işitme testi ve kalça ultrasonu kaldı şimdilik.
gaz ilacını kullanmazsak daha beter oluyor ben kullandığım halde fena halimiz, evet sağlık ocağı boyu düzgün ölçmüyor
İnşallah canım moralini bozmak gibi olmasın ama arkadaşımın 1.5 yaşında kızı var gece 4 kere kalkıyoruz diyo nasıl yani dedim emmek için kalkıyormuş tıka basa doyuruyorum yatarken kalkmasın diye yine de uyanıyo dedi. Ben bir kaç ay sonra bitecek bu uyanmalar sanıyodum dedim sen uykuyu unut artık dediler, o kadar olmaz dimi yaaa
canım bebeğin emmek istemese bile sen uyuyamayacaksın üstü mü açıldı iyi mi diye gece kendin defalarca kalkacaksın, annelik = uyumamak:)
Canim disiplin kurmak bizim elimizde, zor ama ypabiliriz. 5-6 aydan sonra bebrklerin midesi buyudugu icin gece beslenmeleri sart degil. Bi arkadasimin bebegi 9.ayindan sonra gece beslenmesini birakmis, simdi 13 aylik ve gece hic uyanmadan 12 saat uyuyor dedi arkadas, bu kadaro biraz zor ama mumkun demekki..
canım elimizde olmuyor inan sen istediğini zor uyguluyorsun bebeğin sana istediğini yaptırıyor, şimdi ben diyorum meme için ağlıyor vermiyim iki saati dolsun diyorum mümkün değil nefesi kesilene kadar ağlıyor nasıl vermiycem saat başı yarım saattde bir emiyor hala, 12 saat uyuyan bırak 12 saati 7 saat uyuyan bebek çok nadir bence,ben görmedim yani:) en azından benimkiler uyumuyor, oğlum 3,5 yaşında dörde az kaldı hala sabah 5-6 gibi uyanır bebekkende aynıydı, gece deliksiz uyumasıda şu bir senedir var:)
Minnosum nerelerdesin sen yaaa firsatim olmadi geriyide okuyamadim uzaklasma kararimi aldin burdan naptin ,oturmus yine dayanamamis tek tek herseyi cevaplamis:)) naparsan yap sigara gibi burasi tiryakisi oluyorsun 3 gun icmesen bile 4. Gun icen sigaracilar gibi yine girip bakiyoruzz stress atiyoruzz,bu arada evet ana kucagi on koltuga takiliyormus ama Annm simdilik arabanla gelme dedi esim saat 6 da kalkio ise gidiyo annmlerin evin onunden geciyo sen yeterki gel biz o saatte kalkariz dediler,torun aski boyle bisi uykulardan uyandiriyoo insani
canım eşim dellendirmişti resti çektim en son bırakıp gidiyordum nerdeyse, normale döndüde vazgeçtim:)

aynen burayı seviyorum ama enerjim kalmamıştı artık, okusamda yazamıyordum

oyyy torun aşkı öyle o aşk benim annemle babama pek vurmamış ama:KK70: kv kp öyle bizimde

inşaallah güzel geçmiştir annenlerde vakit
Kızmın gebeyken kontrllde kalbinde aciklik var demisti dr. Dogunca gelirsin bakariz bbugün gitik aciklil kapanmamis 5 ay sonra yine gel muayene edelim kapanmasi lazim ozamna kadar dedi. 43 günlük olduk 3850 dogmustu 5 kilo plmus ssutumuz yariyormus dedekki
inşaallah kapanır canım maşaallah bebeğinin kilosuna:nazar:
Bugün kv geldi kadında nasıl bir enerji var bilemiyorum uyumayan bebiş paso uyuyor sallamıyor bile yan yatırıp poposuna pış pış hemen dalıyor aynısını bende yapıyorum olmuyor gün boyunca ben emzirdim verdim o uyuttu ben mi bi yerde yanlış yapıyorum acaba
canım anne olarak bizler çok panik olunca bebekte uyumuyor, kv ler annelerimiz daha sakin oluyorlar o yüzden uyutuyorlar
Benimde tek uçta canım ama iki göğsümde de hemen hemen aynı miktarda süt çıkıyor, böyle olmasa belki daha mı çok çıkardı bu gögsumden, olabilir belki. Ama şimdi o beyazlık hafif kırmızı oldu, acaba yeri mi kanlandı anlamadım ama sağarken kanlı süt falan gelmiyor çok şükür, arkadaşların dediği gibi nazarda olabilir. Bolbol okumalıyız kendimizi.Hoppa
canım benim kabaran ucun olduğu göğsümde süt çok ondan tıkanıyor bence, bebeğin emdiği için kan oturmuş haliyle inşaallah geçer canım çok zor gerçekten
Gunaydin kizlar ne guzel kizim uyuyordu esim uyandırdi gitti:KK62: bi emelime ulastim diyor:KK11: sanki cok bakiyormus gibi:KK62:
neeeeee ben var ya o eşimi naparım aynen böyle yaparım:KK11::KK11: sıkıyorsa yapsın:KK70:
gunqydin herkese ins gecmisi okuyp yetisebilirim guya dun dinlenecektim bi anda evbirbirine girmisken arkadas aradi yok musaot degilim desemde ikna olmadi bi kahve icip gidicem diyemecbur kaldm her zaman misafr severm ama mesafemiz oldugu halde neden mecbur birakti bilmiyorum ama yoruldum ikram falan zaten hazirlamsdm diyette kendisi ama piskolojik olarak evi toplama kosturmasi beni cok yordu haberli gelinmesini daha cok seviyorum sanirim istedigim gibi agirlamak oda beni dusunmus bebekle yorulmsn ayakustu oturup kalkarm demis ama laf lafi acti oturduk sonra o gidince aksam yemegi telasi guya dedim esim gelince rahat ederm kizimi banyo yaptrdim bu sefer esimde 3km kosmus is yerinde spor falan ayyy bana fenalar geldi Allahtan bal oglum akilli durdu da 9.30da yattik akaam o saatte yatilirsa sabah 6da cin gibi bakan 4cift goz hatta esimle beraber 6 biri bana acir mi acaba :KK43: ben yanarim yavrum sana yavrum yansr yavrusuna diyerek annemin yanina gidecegim zamani iople cekiyorum surda bi ay daha gecsin azcik dinlenmeye bi haftada olsa gidicem
ayy çat kapı misafiri sevmiyorum ben sevmiyorum kimse kusura bakmasın, annene git canım bir an önce rahatlamaya dinlenmeye ihtiyacın var çok yordun kendini
Merhaba hanımlar, bugun goz druna gittik, kanalda tikanma varmış, damla ve masajla acılacak inşallah, ikide de kuaför randevum vardı, sac kesimi, kas, agda falan derken inanılmaz rahatladım, kendime bakmayı özlemişim, bebisimede annem baktı, bebek arabasina koyduk, kizim maşallah hep uyudu hic kalkmadı, öyleki gündüzleri zor uyuyan kızım eve dönerken araba da bile uyanmadı maşallah kuzuma :KK48:
Ama bana cidden çook iyi geldi bu kişisel bakım zira cok ozlemişim.:KK76::KK49:
ayyy sanki ben gittim kuaföre ohh misss olmuşsun:)
mama takviyesiyle ilk cocuklarini buyuten anneler vardi hatirlayamiyorum nicklerini..bir sorum var size kac ay bu sekilde devam edebildiniz?? Ise baslama vaktide yaklasiyor kara kara dusunuyorum nasil bir sistem kurmali diye..ayrilmayi bile dusunuyorum..
internette sut mevzusunu devamli okuyorum ciddi bir saglik sorunu yoksa anne sutunun artmamasinin bir nedeni yok diye..herseyi denedim ama arttiramadim bebek bile bosa cekmekten yoruldu usandi..oyle seyler yaziyor kI okuyunca benim gibi durumda olanlarin cocuklarin zekasi bagisikligi yeterince gelisemeyecek, eksiklikleri olacak algisi kafama yerlesiyor..insan neden ben sorusunu kendine sormadan edemiyor..oyle doldum ki bu konuda hep ayni tembihleri duymaktan oyle sıkıldimki...
canım her bebeğin rızkı belli, kendini sakın yıpratma en elinden gelenin fazlasını yapıyorsun hiç vicdanın rahatsız olmasın lütfen, mamayla beslenen bebeklerde öyle bir şey olmuyor, ablam evlat edindi sadece mamayla beslendi yeğenim, zekası inan süper çok ama çok akıllı, hastalık desen daha hastalandığını bilmeyiz 5 yaşında

o konuşanlara kulak tıka ben olsam susmam direk veririm cevaplarını

bak benim büyük oğlumda şakır şakır sütüm vardı hem emzirirdim hem sağıp fazlasını verirdim, 3 ay süperdi 3 aydan sonra sütüm resmen azaldı benim moral çöktü çöktükçe sütüm çoğalmadı çok üzüldüm falan iki ay idare ettim baktım kilo alması azaldı beşinci aydan sonra hem ek gıdaya geçtim hem mama takviyesi yaptım

oğlum bir yaşında bırakmak istedi mememi ama ben pes etmedim gündüz emmedi bende gece o uyurken kalkıp iki kere g emzirdim gündüzde her fırsatta meme verdim ama almadı öğürüyordu, ben nasıl ağlıyordum ben seni emzirmek için nelere katlandım yoğun bakımlarda perişan oldum sen şimdi emmiyorsun diye ağlıyordum, sonra dedim rızkı bu kadar ne yapabilirim ki istemiyor ben elimden geleni yaptım mı yaptım, gece o uyuduğu halde uykumdan feragat ettim uykusunda emiyor diye, o şekilde 7 ay daha emzirdim sadece gece emzirdim 19 ay emmiş oldu

o halde bile sütüm bitmedi yani korkma canım sağarak süt bitmez hiç merak etme sen, iki sene sırf sağarak veren anneyi biliyorum linki bulursam paylaşıcam senle

sen emzirmeye devam et bir damla bile alsa senin sütünü kardır böyle düşün

kısaca kimse sütüm bol diye sevinmesin kimsede az diye üzülmesin bu işller nasip sütü bol olanın bitebilir olmayanınki çoğalabilir

sen üzülmeyi bırak önce canım sakin ol akışına bırak
Ayni durumdayiz zaten uzun sure emiyo emzijle kandirip cekiyorum ama uyutma oncesi meme acisindAn gece bi kereye mahsus mama veriyorum bende
canım niye mama veriyorsun sütün az mı?Değilse uyusun diye mama verme canım
Bu saatte yine aglayarak emzirmeye calistim dayanamiyorum artik silikon ucu taktim onlada guzelce sut gelmiyor yazik yavrumda yoruldu artik bir saat boyle cebellestikten sonra sagmaya oturdum bi yandan agliyorum..Birde emzirince doyan cocuk saginca okadar sut cikmiyor tabi doyamiyor..Allah yardimcimiz olsun ama krem surmekten yikamaktan yinede aci cekmekten bebegimi doyuramamaktan surekli sagmaya calismaktan aglayipdurmaktan cok bunaldim :KK43:
canım kemik iliğini denedin mi
Kizlar bebegim hem mama hem anne sutu aliyor 4 5 gunde bir fitille kaka yapiyodu bugun baska bi cocuk dr na goturduk su veriyormusun dedi hayir dedim ondan oluyor dedi gunde 3 kere kaynatilip ılıtılmış su ver icebildigi kadar icsin dedi bi de mamasına 1 cay kasigi zeytinyagi koy dedi gecéleri genizden hırıltı gibi sesler geliyor dedim o da gaz sancisindan oluyor dedi ....paylasayım dedim belki birine faydam olur...
canım hadi inşaallah geçer kabızlığı

kemik iliğini yaptın mı merak ettim
Bugünlerde eşimin her hareketi gözüme batar oldu eşim gece geç yatar sabah işe gîder akşam da yemekten sonra en az 2 saat uyur yıllardır böyle Bebekten sonrada bu rutini devam ediyor hiç kendinden ödün vermiyor uyanıncada oturup çayını içiyor tv izliyor dün akşam bebek huysuzdu uykusu geldi dedim uyut dedi bende ters ters baktım gittim inanın 40 dak salladım ancak uyudu beyimizde tabağa meyve soymuş getirmiş bende yemicem dedim tavır yaptım yani şimdi bebeği o sallasaydı da bende biraz dinlensem ne olurdu güya geceleri o bakıcaktı çok kızıyorum bugünlerde halbuki ben hergün iyiki evlenmişim diye dua ederdim şimdi sinirden deli oluyorum eşime
canım sen talep edeceksin yoksa erkekler kendiliğinden yardım etmez
Genizden sesler cikariyor dedim genelde hirilti gibi yutkunamama gibi tuhaf sesler dedim üşüttümü acaba diye sordum üşütmeden degil dedi gaz sancısı dedi degisik degisik sesler cikarabilir dedi
canım ya ama o hırıltı genizden geliyor ne alaka gazla bildiğin sümük
Kizlar bende mastitim icin dun doktora gitim ve malesef antibiyotige basladim :KK43: gebelik boyunca agti kesici dahi kullanmamistim ama bu sefer antibiyotikten kacamadim :KK43: :KK43:.
geçmiş olsun canım senin elinde değil üzülme
mrb kizlar biz dun karma asimizi ve rota virusu asimizi olduk, bugun de verem asimizi olduk cunku ozel hastanede yapılmıyormus verem asisi..
Kontrol sorunsuz gecti cok sukur 1 kg almisiz bu ay, evdeki tarti ile hastanedeki ayni cikti sevindim..
bu arada Kizim dışarı ciktigi zamanlar eve gelince uyuyor onu farkettim havalar düzelince duzenli disari cikaricam insallah..
maşaallah bebeğine canım:nazar:
Su meselesi kafami karistiriyor su an sadece anne sutu aliyor kizim ama kv dun su ver diyip duruyo..Bi ara tv de saracoglu nu izlemistim o da anneler su vermiyo yanlis yapiyo demisti bebeklere. .
Mamanin içine zeytinyagini benim dr.um da söylemişti cnm..
canım verme su anne sütü karşılıyor ihtiyacını

ayyy bende o kadar sabrettim canim inan artik sinirdaym benim bide iki cocuk buyuk oyun istiyor kucuk meme dun birini yika bugun az once digerini esim yardim edemeiyor cunku cok onemli gunler geciriyor kariyeri acisindan ama eger o mulakati guzel atlatamazsa icimden ona kufredecem ve disimdanda yeeterrrr bide uzuntunu cekemem diycem adam gibi bak su cocuklara ilk cocuguna bakar gibi bak dicem cunku bu adam ilk cocukta boyle degildi benimkinin gecici bi durum ama seninki ilkte boyle rahat birakirsa ilerisini dusunemezsin neler yasanacak cunku daha 3yasa kadar zaman cabuk gecsede anne yipraniyor herseyi yapmasini zaten beklemiyorsundur ama ifade etmeden odun olan erkek grubu anlamiyirrrr ayyy bende az once banyo yaptirdik oglani esimle o yuzden sistimmm gaza getirmeyim seni yinede :KK66:

ayyy basim cok agriyor bende coktum sanirim bu tempoyu kaldiramadm cokkotuyum bugun hep cocuklugimu univ yillarimi ozluyorum isin garibi ilerdede bu gunleri ozleyecegiz ama elimde degil bu ara cok kotuyum :KK43:

çok koşturdun inşaallah düzelirsin

slm kızlar nasıl gidiyor. biz on haftalık olduk ama bu gaz bı bıtmedi denemedığım sey kalmadı bır de ustune kabız galıba gunde bır kez zar zor yapıyor. bebegı on haftalık olsnlarda durum ne uyku emzırme sıklığı falan nasıl ?
canım gaz üç aydan önce geçmez, emme uyuma süremiz yok maalesef
Kızlar bugün 40 ımız çıktı kasıklarımda ağrı var bi kaç gündür var hatta, az önce de yoğun bi leke gördüm adet mi oluyorum ki ben
adet oluyorsun canım
Cnm benim dr. Özellikle her gun temizleme ancak tikali olursa dedi bu defa vucut ona alisiyomus..
evet ben arada temizliyorum
Bugün doktora gittik :emir_bebek:göbek fıtığı var ama olabilir bebeklerde görüyoruz kendiliğinden geçer dedi eğer 3 yaşını geçtiği halde geçmemiş se müdahale edilir dedi. Bir de :emir_bebek:pamukcuk olmuştu ama az miktarda hatta yok gibi dedi doktor . Tüm dili kaplarsa karbonatli suya tülbent batır ağzına sür dedi. Birde:emir_bebek: çişli bezinde pembesi lekeler vardı. Ona da bebeğin susuz kaldığı için öyle oluyor dedi. Bende korkmustum şükür . Su içmeyi ihmal etmeyin.:anneadayı:
geçmiş olsun canım inşaallah kendiliğinden geçer
Ayy kızlar ne anlatacaktım size unutmuşum. Bugun akşamüstü yüreğim ağzıma geldi. Oğluşumu banyo yaptırdık diye şapkayla yatırmıştım baya uyudu ağlamaya başlayınca yanına gittim, bir baktım şapka burnuna kadar inmiş onun için ağlıyormuş o kadar kötü oldum ki onu görünce hep korkardım şapkayla yatırmaktan aklıma da gelirdi burnunu kapatabilir diye , Allah korusun siz de dikkat edin diye yazdım , ağlamasaydı napardım yaa :KK43:
canım ben küçük bere takıyorum yoksa dediğin gibi burnuna indiriyor
Allah korusun tüm bebekleri. Benim de en büyük korkum kusmuğunun nefes borusuna kaçması. Sırf bu sebepten gece mama vermek istemiyorum. Mama içince kusma ihtimali daha fazla oluyor. Dün tv de tam da bununla ilgili bir haber görünce endişemin yersiz olmadığını anladım. Siz de görmüşsünüzdür belki 4 aylık bebeği sorumsuz anne bana saatlerce evde yalnız bırakıp gidiyor. Bebek kusmuş ve kendi kusmuğunda boğulmuş. Allah kimseye göstermesin böyle acı. Mama verdikten sonra kafasını yana çeviriyorum ama kıpırdak kızım bazen düz çeviriyor tekrar. Dün kontrol etmek için beşiğine gittim ki hakikaten kusmuş ama akmış ağzının kenarından çok şükür.
ayy canım o haber çok kötüydü...
Kızlar Merhaba bi kaç gündür giremiyorum art arda misafirler geldi bebişi görmek için.. hemde kalabalık.. Yorgunluk kosturmaca derken bakamadım.. benim size bi sorum olacak bu gün sabahtan beri kızım meme ile kavga halinde doğru düzgün emmiyor.. karnı doymadigi için uyumuyo da. Resmen savaş halideyiz. Emerken 3 5 defa çekip sonra bırakıp ağlıyor sonra yine aynı.. çok emmedigi için goguslerim de şişti ağrıyor.. Bu gün noldu böyle bebegime anlamadım :KK43: siz ne dersiniz ne yapayım :KK43: çok yoruldum :KK43:
canım gazı olabilir
Burnu tıkandı kizimin Serum fizyolojik verdim damla iki tup 3 saat arayla ne kadar verilebilir bilgisi olan varmı hiriltosi devam ediyor
serum fizyolojikten sonra aspiratörle temizliyormusun, çok vermişsin ben bir tüpü iki gün kullanıyorum bitirmiyorum bile
Benim esimde bebegimin diline cikolata ve kizarmis kofte degdirdi, bi degmeden ne olcak diyor:KK11:
yok artık:)
Hahahaa sadexe bu haller bizim ailede var saniyordum annmle esimden bu konuda cok sikayetciyim gecen ayiptir solemeSi pasta aldi sen al emzigi kremaya degdir cocugun agzina sok hele annm o kdr kavga etmeme ragmen kes sesini diyor seni ben dogurdum bunuda sen ikinizinde benimsiniz diyor istedigimi veririm boza tarttirdi kabak tatlisinin suyunu,su icirdi,bal vermis,recele emzigini bAmdirmis bunlar bnm bildiklerim kimbilir bilmedigim neler var ,sunu kvalide yapsa suc olur batardi kendi annem olunca susuyorumm

anaaaaa kız resmen yemek yediriyorlar:KK48: ben verdirmem annem olsa tanımam:KK48: coşarım ve evet kv yapsa yaygarayı koparırız:KK70:

Aksan 7 de taburcu olduk
Evimizdeyizx.

Canım çok şükür iyi geçmiş ameliyat, bundan sonrası da inşaallah rahat geçer
amiiinnn

Canim lansinohtan 3 krem bitirdim hava alsin diye kalkanla kullandim sonra garmastan uzerine bikac doktora gittim madacassol fito fucidin bactroban bisuru krem kullandim ama yok gecmiyor..:KK43: simdi gecene kadar sagip ver diyolar ama biberona alisip memeyi almicak diye korkuyorum kasiklada okadar sut yedirilmiyorki..

Canim garmastani kullanirken emzirme oncesinde ve sonrasinda karbonatli suyla sildin mi goguslerini? Benimki bu sekilde toparlandi da. Kalkan kullandim garmastani surdugumde. Emzirme oncesi ve sonrasi karbonatli suyla sildim goguslerimi.

@minione :KK52:onunde saygi ile egiliyoum ahh ne iyi dedin gitmiste azcik bulasik toplamis sana supriIm var diyo sanki tek yedim ben ortak yapmamz gerekn bisy sonucta neresi supriz anlamadm:KK51:

Benimkine de gecen gun kizi emzirirken dedim ki hadi kalk da sen de kahvalti hazirla cok aciktim. Bana ne dese begenirsiniz, benim cok uykum var :KK11: dove dove oldurecektim az daha :63:

Kacinci haftadasin canim? Ben 8.haftadayim ve benim kizim da oyleydi. Buyume atagi varmis bu haftada. Ondan olabilir seninki de.

Hahahaa sadexe bu haller bizim ailede var saniyordum annmle esimden bu konuda cok sikayetciyim gecen ayiptir solemeSi pasta aldi sen al emzigi kremaya degdir cocugun agzina sok hele annm o kdr kavga etmeme ragmen kes sesini diyor seni ben dogurdum bunuda sen ikinizinde benimsiniz diyor istedigimi veririm boza tarttirdi kabak tatlisinin suyunu,su icirdi,bal vermis,recele emzigini bAmdirmis bunlar bnm bildiklerim kimbilir bilmedigim neler var ,sunu kvalide yapsa suc olur batardi kendi annem olunca susuyorumm

Ay canim yapmayin izin verme cok tehlikeli. Hele bal, ek gidaya gecince bile yasak. 1yasindan once kesinlikle verilmemeli.

Aksan 7 de taburcu olduk
Evimizdeyizx.

Canım geçmiş olsun Allah sağlık sıhhat versin inşallah ogluna.Senin adına sevindim her şeyin yolunda olmasına

Nego Nego saol canim topatlanicam insallah toarlanmak zoundayim ziraa ikivsavunmasiz can beni m gozume bakiyor :KK43:
@Mrv5534 gecmis olsun canim hrrsey ins eskisi kaar guzel ve normal olur
S ssule07
ayyy cok guldum hepsimi ayni bu uretim grubunun ogluma bakinca diyorum sende kendi jenerasyonun gozunde hep odun olucan :-)

Kızlar size bir sorum olacak bu benim ikinci bebeğim ama ilktede olmuştu ben bebekle bir yere gitmeyi planlasam kadamda düşünmesi bile beni strese sokuyor.hadi aglarsa yok efendim acıkîrsa nerde emzirecegim,huysuzlanır feryat figan bagırırsa nasıl susturucagım falan filan.....daha evden bebekle 3 kez kardeşime gittim birde bir yakınıma umdugum gibi olmadı iyi sayılırdı.ama böyle alış verişe falan gitmeye cesaretim yok hele onla araba kullanamam belli bir süre sanırım aglayınca elim ayagıma dolaşır direksiyon başında.Bunlar normalmi sizce yoksa benmi anormalim acaba :)))

Aksan 7 de taburcu olduk
Evimizdeyizx.

Gecmis olsun canım

Abimizden hastalik kaptik burnu tikali yavrumun yatarken nefes almakta zorlsniyor serum fizyolojik damkatiyorum ama temizleme aparatim yok esime aldirayim bbu pompali llanlar iyimi yads be almamı önerirsiniz hırıltılı korkuyoruM gosgöğsüne inmez insallah

Nego Nego canım sana nazar konusunda katılıyorum.hem nazar iyi gözle sevilse bile oluyor,illaki diger kötü manada olmuyor.Maşallah demek lazım bol bol dua oku canım bebekleri Allah çok güzel yaratıyor melek gibiler bakmak bile nazara ugratır inşallah oglunda yavaş yavaş düzene girer hepimiz aynı durumdayız.

Nego Nego canım sana nazar konusunda katılıyorum.hem nazar iyi gözle sevilse bile oluyor,illaki diger kötü manada olmuyor.Maşallah demek lazım bol bol dua oku canım bebekleri Allah çok güzel yaratıyor melek gibiler bakmak bile nazara ugratır inşallah oglunda yavaş yavaş düzene girer hepimiz aynı durumdayız.
kesinlikle katılıyorum sana dun misafir geldi kiz hep uyudu ondan onceki gun bi ark. Geldi kendisi hamile benimde kirkim cikti Ohhh diyor ne güzel srn kurtuldun rahatladin ne alaka dedim asil mesele bundan sonra basliyor iyi uslu cocuk hastalandi sevmiyorum boyle insanları

kesinlikle katılıyorum sana dun misafir geldi kiz hep uyudu ondan onceki gun bi ark. Geldi kendisi hamile benimde kirkim cikti Ohhh diyor ne güzel srn kurtuldun rahatladin ne alaka dedim asil mesele bundan sonra basliyor iyi uslu cocuk hastalandi sevmiyorum boyle insanları
Dogum yapınca rahatladık zannediyorlar mesele daha yeni başlıyor :))

R rosa85 canım bende aynıyım

bebekle dışarı çıkmadan önce aynı şeyleri düşünüyorum

üstelik bir kere anneme bir kere ablama gittim

birde güne gittim bebeğim hep ayağımdaydı

arabada da huysuzlandı

tövbe ettim içim gidiyor ama çıkamam daha

avm falan ancak yaza giderim heralde

nazar için hep okuyorum canım

dediğin gibi kendi nazarımız bile değiyor

merhaba kızlar :)

bugün bebeğimin 2. ay aşıları vardı acılı acılı ağladı yavrum :KK43: ama uzatmadı ana kucağına koyduk uyumaya devam etti :) boyu kilosu da çok iyi maşallah ::)

aile hekimim göğüslerim için hametan pomad diye bir krem yazdı bakalım iyi gelecek mi başladım sürmeye iyi gelirse yazacağım buraya :) silikon uçla emziriyordum onu da bıraktım artık sanki doymuyordu şimdi 35-40 dk emiyor doyuyor çok şükür bide acımasa :S

hepinizi öptüm :)))

R rosa85 canım bende aynıyım

bebekle dışarı çıkmadan önce aynı şeyleri düşünüyorum

üstelik bir kere anneme bir kere ablama gittim

birde güne gittim bebeğim hep ayağımdaydı

arabada da huysuzlandı

tövbe ettim içim gidiyor ama çıkamam daha

avm falan ancak yaza giderim heralde

nazar için hep okuyorum canım

dediğin gibi kendi nazarımız bile değiyor

ben bebeğimi besleyip altını değiştirip avm ye gittim arabada uyuyor 2 3 saat uyanmıyor ohh rahat rahat geziyorum :) uyanmadan eve dönüyorum maşallah deyin lütfen :) :nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

berndnz berndnz kabullenmek zor anlıyorum canım

hepimizin anneliği bir şekilde sınanıyor

annelik sabır demek

hep daha iyisi olsun çocuğum iyi olsun demek

ek gıdaya geçince her şeyi sevsin yesin istiycez

yemediği şeyler olunca üzülücez

bir kaşık yedi diye havalara uçucaz

bebeğinin en büyük ihtiyacı ne biliyormusun

senin sonsuz sevgin

senin sevgiyle verdiğin bir damla süt

sevgisizce bebeğine dolu dolu süt veren annelerinkinden

daha doyurucu değerli