2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

  • Kızımız Olacak :)

    OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

    OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

    OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

    OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

    OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

    OY: 1 0,3%

  • Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .

Canım earth mama angel bottom balm adlı krem var içeri sokmadan ö bölgeye sürüyorsun işi bitiriyor eminim tr de de vardır onu bul ya da glicerin fitil var sonuna kadar istemesen bile ucundan ucundan kullan faydası olur.. Amazon dan vs de sipariş verebilirsin öok geçmiş olsjn aynı dertler bende de var


Akşam 7-11 ya da 9-2 bebeklerin kriz saatleri derler kucakta pışpış isterlermiş çok geçmiş olsjn...


Dışarıdaydık Islak mendili ılık su işe yıkıyorum ama evde su ile yıkayıp kurulayıp Zeytinyağı yapıyorum.. Mendillere karşı ben hassasken kızıma da zarar verir diye düşünüyorum su en güzdli.. Ütü Yaparım diye düşünüyordum ama tek başkma çok zor hiç fırsatım olmuyor malesef yine de eldiven ve önlüklerini Ağzına sokacağı şeyleri ütülüyorum mikrop giysin diye..

Yurtdışında da Islak mendili aynı şekilde kullanmayı tavsiye ediyor drlar

Tamamen katiliyorum canim sana.



Canim ne kadara aldin, ben de dusunuyorum da sling mi alsam kanguru mu bilemedim.
Ben mobywrap aldım ama bebeğimi tek Başıma içine kıyamıyorum tek Başıma takamıyorum sarmalı bir şey alma ki tekken de kullanabilesin..

Nego garmastani silmene gerek yok dedi doktorum. Ama prospektusunde emzirme oncesi ve sonrasi karbonatli suyla silin yaziyodu. Ben de oyle yapiyorum. Insaallah sana da sifa olur canim.
Garmastan silinecek diye özellikle uyardılar beni canım.. Duş alırsan daha iyi bile dediler..

Topuk kanında kistik fibrozis çıktı tekrar kan verdik. Çok üzülüyorum. Inşallah bu kez temiz çıkar. Önümde okunmamış yüz sayfa var bebekle burayı takip etmek çok zor oluyor.
Çok geçmiş olsun canım tertemiz çıkacak hiç korkma inş..

Benim bebeğim kusma krizlerinde maşesef.. Idrar yolu enfeksiyonu olabilir diye idrar testi istediler ama veremedik.
Dik emziriyorum ayaklarını sıkıştırıyorum
Bebek Reflü yastığı kullanıyorum vs
Gene küsüyor gene kusuyor
Deli gibi Kıyafet alışverişi yapmıştım ona rağmen yetmiyor giysleri ... En iyi drlara gittik bazı bebekler böyle diyorlar bir de anne kıstıysa hamileliğinde ben dokuz ah kustum bebek de sor alıştı vs diyorlar...

bugün kalça ultrasonumuz vardı

hamdolsun sıkıntı yok

bir ara doğum hikayemi yazıcam

sıkıntılar olmuştu

herkes doğurmadan yazmak istememiştim
Çok geçmiş olsun eflalim hikayeni merakla bekliyorum bu ultrason hakkında bilgi verir misin bir de?

canim 39 gunluguz 10 gun kuvezde yatmisti ilk geldiginde vardi ben detayli silmedim orayi hep ustunde soyle pamukla bi gectim suanda az var ama yinede var altini degistiriken islak pamukla iic silsemmi acaba
Kız bebelerinde çok normal canım akıntı vs olabiliyor bir gün yıkarken Orayı da yıkarsın temizlersin. Temizlemende sıkıntı yok korkulacak bir şey de yok..



Canım eşin neden yaptırmıyor ben de yaptırmak istemitorjm Allah'ın izniyle ama bebeklerin 100de sekseninde var diye korkuyorum..

Alt değiştirmeyi ben de ara vermek senin givi yapmak istiyorum ama bizim kız Altının temiz OLMASINA alışmış ( geceleri sık sık açmamak en iyisi..

Anneler ve Bebişler hepinizi öpüyorum bebeklere sağlıklı bol uykumdiliyorım

Ben bitmek üzereyim :)
 

Valla kv kp el kızıyiz bizi düşünmezler zaten ama torunlarını sevip sahiplenmeleri çok güzel bir şey hiç moral bozmayın asıl sevmeseler koyar..

Tel ile durum aynı:)) biz de akılsız telefonlara gelecektik göya ama nerdee:) eşim diyor ben evde yokum bari sen eski tellerden birini kullan bebek büyüdükten sonra :))
Kalanın her türlü rengi normal dedi doktorum sarı yeşil turuncu vs yediklerinin rengini alır meyve veya ıspanak yersen yeşil olur KINA gibi olur vs bir Şeyler dedi ama kanlı OLMASINA dikkat et Demişti..

Canım evinde su ısıtıcıdı varsa onu yanına da taşıyabilirsin mutfağa koşmak yerine..

Canım 6 aya kadar altına kaçırma normal hayra 1 yıla kadar diyorlar eğer geçmezse sonra kadın doğuma yönlendiriyorlar wc n yokken kendini sık bırak o Bölgeyi Çalıştır kaslarını.. Endişe etme normal..

Yavrun da üşür bence burada bebeğimi soyan hemşireler kendi çocuklarını giyditiyotlar overheat havaleden korkuyorlar ama bilinçli giydirirsek sıkıntı olmaz anneler bilirler misali :) burası fırtına bölgesi bebeği sadece üst kollu zıbın ve kundak yapmamı tavsiye eden hemşire vardı sonra kendi beneğini gördük giydirmiş de giydirmiş eşim hemen kadına sordu o da yeni anneler havale vs diye Açıkladı bebeğimi takip ederek giydirirsek sıkıntı olmaz inş


Kızıl Saçlı kahlüllü alianz sigorta sanırım :)) canım Türk bebeklerinde havale Geçirme ORANI çok yüksek olduğu için öok giydirme diyorlar.. Ama aynı Dediğin gibi giydirip üstüne kalın yerine Penye battaniye alabilirsin evin hamam gibi değilse.. Tek doğru var o da bebeğinin hissettiği onu da anne içgüdüsü anlar.
 
ebrubirol

Canım ibş mesajımı görürsün sana yazmak istiyorum ama yazamıyorum

Mamayı sapmayı bırakıp emzirmeyi gerçekten istiyorsan ki Hunlar da zahmetli ve istememek anormal değil

Mutlaka bir emzirme danışmanlığı hizmeti al. Ücretsiz Ceren yerler bile var maksimum bir iki saat Süren bir şey. Senin her şeyine cevap verecek ben yazamıyorum ama okudukça üzülüyorum.

Süt memede oluşmaz oluştuktan sonda bebek içmez. Mememiz kuyu değil süt biriksin diyor doktorlar.. Ayrıca sağdıkça gelen süt ile emilen süt aynı değil. Ve bebek bir seferde değil de ara ara emerek belki ihtiyacının hepsini alacak.

Hani bi doktora kırmışsın ha nasıl anladın dedi diye Doktpr haklı. Buna Bebeğin karar verecek sen değil biz anlamayız bizim gorevimiz o istedikçe vermek..

Bebek çektikçe gelir benek Ağlar yorulur vs ama bunlar emzirmenin zahmeti zaten böyle olacak farklı değil zamanla süt gelecek.

Istisnalar ya da iki çocukluklar dışında kimsenin memesinden süt fışkırmıyor süt fışkırıncabebeği bir kere emzirip doyurup memeleri boşalmıyor. Böyle bir şey yok:) emdikçe gelecek 6 haftada Oluşan bir süreç bu..

ve senin memenden çok kaliteli süt gelecek:)) inan buna :)) memen büyükse bu koca memeler ne süt yapar de:))) küçükse mememde sadee kas dokusu var yağ yok oh ne güzel süt yapar de hep olunlu bak..

Pınar ın tavsiyesine uy. Bir de sıcak duş hamam emzirmeden önce memelere sıcak masaj veya fön aleti tut sonra emzir oh mis..

Sağ sol kolum tutmuyor attık bileklerim acıdan ölüyor ama beneği taşıyıp emzirmeye devam..
 
Merhabalar. Bir mayıs annesi olarak sorum olacak,
Bebek beşiği için uyku seti alacağım ama kararsız kaldım. Taç'ın falan setlerinde tek kenar koruyucu var. Ama genelde dört tarafı kapatan 2'li koruyucu olanları kullanıyor herkes. Acaba hangisini almalı? Tecrübeli anneler ne der. Sizler nasıl aldınız?
 
Ben kanguru aldim canim, yenidogan aparati var, icinde sicacik uyuyir, slinglerde cok hos bence onlardada gozum var ama bana kangru daha cazip geldi. Yurtdisindayim turk parasiyla 280civarinda aldim ben

Canım şu temizlik işini Söyleyeyim her seferin tezgah siler givi Pırıl pırıl yapma Demişti o bölge için doktorumuz her gün banyo yapıyor zatrn banyosunda iyice temizlersin o kadar..
 
Ben de de taç ın prensesli şatosu var ama yatağı tam çevresiyle L şeklinde oluyor açarak bak istersen bazen de beşiklerin ön kısmı açık olabiliyor o da var..
 
Ben de de taç ın prensesli şatosu var ama yatağı tam çevresiyle L şeklinde oluyor açarak bak istersen bazen de beşiklerin ön kısmı açık olabiliyor o da var..
Teşekkür ederim. Evet yarısı açık olan bir model benim beğendiğim ama neden öyle acaba? yani acaba hangisi olmalı ona emin olmadım
 
cnm 2 tane aldim ben yatak koruyucudan yatagini cevreledim..english home un kurabiye adam modelini begenmistim ama indirimi kacirinca chakra dan aldim ben..
 
Dort bes bezde bir siliyorum. Ne gibi bir sakıncası olabilirki silmenin sormuşsun? Aksine bence bakteri üremesine neden olabilecek bi durum.
Canim normalde orayi cok tamizlemek iyi degil hem ph degerini degostirmis oluyoruz hemde kendi koruyucu tabakasini zedeliyoruz, idrar ciktikca orayi temizliyor, ben sordum cunku tortular olusmustu onunda jendi kendine temizlenmesini mi beklemem gerek diye sordum.. Dun ebeyede sordum o fazla temizleme dddi bende haftada bir temizleme karari aldim
 
@Girlboymom ve Pinking Tree kizlar galiba siz radyasyondan dolayi kalca muayenesi yaptirmayacaksiniz, ben yaptirdim bizimkinin kemigi tam yerlesmemis cikti ve doktor 6 hafta bacak arasina cok kalin olmayan bir havlu yerlestirmemi soyledi, gercektwn bircok bebekte ortaya cikan bi durum isterseniz ultrason yaptirmadan direk havluyu koyun tedbir amacli
 
Cnm su havluyu tam olsrak nasil koyucaz biraz daha detayli anlatirmisin
 
Ben aldim randevu bakalim sonuc iyi cikar insallah 3,marta..Bizim 2. Ayimizda çekilecek cnm..
Bu bebeklerin bi günü diger günü tutmuyor ne zaman düzene giriyorlar acaba 40 ı cikinca mi?
bizde oyle aman aman bi degisiklik olmadi Kizlar 40 imiz Ciktigi halde sadece geceleri artik uyuyup uyaniyoruz Onceden o da yoktu Ama sunu soyliim bi günleri digerini tutmuyor gerçekten. .
 
canım gece iki saati geçirmiyorum zaten saat başı istiyor benimki, şu sıcak su işini bende yapıcam canım
kızlar sizin bebklerinizin yüzünde de sivilcee gibi kızarıklar oluyor mu benim kızımın yüzünde var ve nasıl geçircem bilmiyorum
canım büyük oğlumda vardı ergen oldu oğlum diyordum:) korkma bir şeyde sürme yapma kendi kendine geçiyor
canım ben peteğin üstünde tutuyorum suyu hep ılık oluyor
Hanimlar lütfen yardım edin, sağ göğüs ucumda beyaz bişey var, çok ağrıyor hele emzirirken acisindan duramıyorum. Neden böyle oldu acaba, dra gitsem mi?
canım aynısı oldu bir hafta önce cuma günü deldim ben onu tabi alkol sürdüm önce ve sonra mikrop kapmasın diye o kısım oyuk gibi durdu, bir haftadır aklım çıkıyor ama dün ve bugün hafifledi acısı geçti yani, süt tıkıyor anladığım kadarıyla, sütün yağı yani

sana del diyemem sıkıntı olurda, dr a git istersen canım

geçmeseydi ssulenin dediği gibi karbonatlı suyla silip garmastan sürücektim
Ahh cnm neler saymak geliyorda iste hep esime olan saygim,yine buyuklerimiz kocamin annesi,bugun uykumu alinca bi saat kdr huyumda degisti :) sinirlerim uctu gitti nedense :)
haklısn canım hoş görü her zaman iyidir bakma bana ben çok atarlıyım:)
Hikeyem bile acilarin cocugu gibi :) milyonda bir ilktir icinde bez unutuldu muhabbeti yasayan tek insanim :)
he he evet canım seninki kötü olmuştu neyse ki sonu güzel oldu
canım sarı olmalı
canım sana da yazıyım ben peteğin üstünde tutuyorum suyu
canım alacakta iki dk lık işlem sen bilirsin tabi ama bence çok önemli hem hamileyken de alıyorlar radyasyon sürekli giriyoruz ultrasona, benim minik böbreği içinde iki kere girdi
canım sonucu yaz inşaallah yoktur sıkıntı
geçmiş olsun sezaryanlıyım ben, başka dr a sor bence
sağol canım bir fırsat bulsam yazıcam:)

ultrason şöyle canım, bebişin alt kıyafetini sıyırıyorusn diz kapağına kadar bezinin cırt cırtlarını açıyorsun sadece, dr bir sağa doğru hafif yatırıyor bebişi bir sola, o arada yan taraf kalçasına tutuyor cihazı, toplamda iki dk sürmemiştir çabuk bakılıyor, yaptırın derim kalça çıkığı çok görülüyor özellikle normal doğumlarda diye biliyorum
canım çok doğru bilgiler bende imzamı atıyorum:)
Bu bebeklerin bi günü diger günü tutmuyor ne zaman düzene giriyorlar acaba 40 ı cikinca mi?

canım 40 ı çıktı benimkinin aynı, en az 3 ay diyelim:)
 
Canim ben hala hasta bezi kullaniyorum maalesef. Korkumdan ic camasirina gecemedim. Ilk gunlerde tuvalete gidene kadar yolda isimi hallediyordum diyebilirim. Cok sukur simdi o kadar degil ama ara ara oluyor. Gulmeye hapsurmaya korkar oldum.
Niye hala hasta bezi kullaniyoraun kac gunluk olldunuz benimde kanamam coktu baaya sikintili bi dogum sobrasi oldu dogumdan sonra iki defa kurtaj gibi temizleme olayi oldu ona ragmen ped kullandim olmaSa baska bi dr git
 
Sanırım dediğin gibi canim, biraz beyaz kismi sıktım, sanki birkismi patladı, sonra süt akmaya başladı, durduramadim, suan makineyle sagiyorum, inşaallah açılır.
 
Cnm su havluyu tam olsrak nasil koyucaz biraz daha detayli anlatirmisin
Canim bende kare ince bi havlu var onu uzunlamasina 3e katliyorum uzun bi dikdortgen oluyor, sonra onuda ortasindan ikiye katliyorum, kisa dikdortgene donusuyor ve kalinlasmi soluyor, badisini citcitladiktan sonra bacak arasina yerlestiriyorum, pantolonunu giydoriyorum. Normal elyuz havlusu buyuk gelir bendeki onun yarisi kadar bisey, ozellikle geceleri alt ddegistirmedigimiz icin daha rahat. Eger yaptircaksaniz fazla gec kalmayn burda 4-6 hafta arasi kalca muayenesi yapiliyor, bi arkadasim 8 haftalikken goturmus doktor kizmis bisey olsaydi is isten gecmisti niye vaktinde getirmedin diye..
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…